Dodaj do ulubionych

Lista najgorszych warsztatów

• Gość: ug Re: Lista najgorszych warsztatów IP: 213.77.62.* 14.05.09, 11:06
      Po przegladach okresowych (nowe auto) nie było najgorzej; nie
      naprawili zgłaszanych usterek, zepsuli też niewiele. Za to tragedia
      jeżeli chodzi o instalację gazową założoną u nich: po roku m.in.
      wymieniana była cała wiązka elektrycza, bo już zgiła!!! A przez pół
      roku nie potrafili zdiagnozować uszkodzenia cewki. Byłam na Mangalii
      w tej sprawie 8 razy. Potem nie miałam już siły i czasu (auto było
      na gwarancji). U innych koszt 30 zł cewka + 30 zł robota, diagnoza
      po ok.30 min.od przyjazdu.
      Zdecydowanie radzę omijać.
    • Gość: chojinka zrobione aby zabić IP: *.rev.stofanet.dk 13.10.09, 23:44
      ELCAR AUTO SERWIS KRZYSZTOF SZCZEPAŃSKI
      ul. Łęczycka 24
      82-300 Elbląg

pseudo mechanicy nie nauczyli sie na moim aucie:
      wyniemiać rozrządu
      wymieniać wachacza i sworznia ale za to go w 3 punktach pospawali-
      nowe części bo spiep... przy zakladaniu
      sprzęgła też nie udało im się dobrze wymienić
      nie potafia dokrecic glowicy ani kopułki ani też miski olejowej
      nie udało im się też wymienić simeringa na wale ale za to zepsuli mi
      skrzynię biegów - co tam sie działo?
      • Gość: oszukany Re: zrobione aby zabić IP: 78.88.169.* 03.04.15, 22:35
        ELCAR AUTO SERWIS KRZYSZTOF SZCZEPAŃSKI
        ul. Łęczycka 24
        82-300 Elbląg

W pełni się zgadzam z postem na temat tej firmy. Brak profesjonalizmu i jakiejkolwiek wiedzy!
    • Gość: wer Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 11:19
      Am Serwis w Warszawie na Olbrachta.
      Zamiast wymienić dolali mi uszczelniacza do chłodnicy.
      Efekt... chłodnice i tak musiałem wymienić a wraz z nią płyn i
      nagrzewnicę. 500 zł do tyłu przez ten warsztat.
    • Gość: Roland ASO Vip Auto w Konstancinie pod Warszawą- odradzam IP: *.hochtief.de 30.10.09, 15:01
      ASO Vip Auto w Konstancinie serwisuje Saaba, Dodge, Chrysler, Jeep.

Pojechałem do nich na przegląd auta przed zakupem. Powiedzieli, że wszystko jest
      ok, więc kupiłem samochód. Tydzień później padła automatyczna skrzynia biegów.
      Doprowadzenie auta do stanu używalności kosztowało mnie dodatkowo prawie 50%
      ceny samochodu. Nigdy nie straciłem tylu pieniędzy. Zdolni i profesjonalni
      mechanicy z ASO Vip Auto w Kontancinie nie sprawdzili na przeglądzie oleju w
      skrzyni biegów - miał kolor rdzy. Wystarczyło to sprawdzić i nie byłoby problemu
      - nie kupiłbym samochodu. Nie przyznają się do winy, twierdzą że olej
      sprawdzili... Jak niekompetentny musiał być w takim razie mechanik, który nie
      zauważył takiego koloru oleju?? Nie uznali reklamacji ani racji Rzecznika
      Konsumentów.
    • Gość: Ozz Re: Przecież jest cartoteka.pl IP: *.chello.pl 19.11.09, 00:39
      A poco się z tym bujać? Na www. cartoteka.pl już taka istnieje. Poznasz opinie o
      cenie i jakości pracy mechaników. Wystarczy zarjrzeć. Do tego można sobie
      założyć książkę serwisową on-line.
    • Gość: nabity Najgorsze warsztaty - Majewscy błękitna W-wa IP: *.elsnerow.waw.pl 22.11.09, 15:34
      zdecydowanie NIE POLECAM serwisu Majewscy Warszawa ul. Błękitna 87!!!
      oszuści i kanciarze, wszyscy od kierownika warsztatu zaczynając, poprzez
      mechanika na pracowniku stacji kontroli kończąc (kolesie, umawiają się na
      zaliczenie przeglądu). Po 1. totalnie zlewają klienta - nie dzwonią, nie
      informują pomimo obietnic, samemu trzeba wszystko wyciągać po 2. jak już
      przychodzi do odebrania auta to okazuje się, że nie zrobili wszystkiego na co
      się umówili - ale cena zostaje ta sama oczywiście, po 3. OSZUKUJĄ NA CZĘŚCIACH -
      nie montują, pomimo iż z pobliskiego sklepu zamawiają i trzeba płacić, ogólnie
      KAZAĆ PODPISYWAĆ CO MA BYĆ ZROBIONE I ZA ILE, PATRZEĆ NA ŁAPY a najlepiej w
      ogóle OMIJAĆ Z DALEKA!!! NIE POLECAM!!!
    • Gość: max [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 20:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: max [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 20:38
        Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: terror Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.14, 18:16
        Auto-garage na Wisniowej
        Jeśli macie kupę czasu do stracenia i cierpliwość do nie odbieranych telefonów to zapraszam. Ten warsztat to dno, szambo i muł.
    • Gość: jakie Wrocław - LPG GAZ - Motronik Rogowska 1 IP: *.as.kn.pl 10.08.10, 00:25
      Najgorszy warsztat lpg we Wrocławiu !
      Omijać szerokim łukiem

Dzięki ich (złemu montażowi) instalacji gazowej doszło do wybuchu i uszkodzenia
      jednej części, nie chcieli mi uwzględnić reklamacji,
      ...
      już przy samym zakładaniu gazu były problemy (długa historia),
      jednym słowem PORAŻKA i brak profesjonalizmu !!!
      ...
      Instytut Transportu Samochodowego na swoim wykazie instalatorów lpg wykreślił tę
      firmę 25.09.2009 - po tej dacie nie mają prawa nikomu instalować gazu (mogą
      tylko serwisować)
      • Gość: ~motronik Re: Wrocław - LPG GAZ - Motronik Rogowska 1 IP: *.tktelekom.pl 31.05.13, 14:05
        są na liście dłużników:
        www.gieldawierzytelnosci.aif.com.pl/
    • saper888s Re: Lista najgorszych warsztatów 18.08.10, 15:09
      Warsztat Citroena Vorbrodt na Jubilerskiej ( Jubilerska) to rzeczywiście salon
      przekręt. W tamtym tyg mialem wymiane paska alternatora i świec w citr. xsara
      02r. 1.6i. i kosztowalo mnie to ponad tysiąc złotych. Nastepnego dnia rano jak
      właczylem silnik piszczał alternator. Wiec znowu do nich pojechalem ale
      powiedzialem zeby tym razem nie wymieniali i zadzwonili co się dzieje.
      Przyjeżdzam a oni wymienili alternator i włożyli jakiś używany po regeneracji!!
      używany rozumiecie. I powiedzieli że trzeba zapłacić za to 800zł!! jak na
      allegro najdroższe nowe kosztują 400zł. Złodziejstwo i przekręt. Alternator mój
      ktory wyjeli już pojechał na regeneracje i znowu by komuś wstawili taki uzywany
      na szczescie im zabralem. Jest to warsztat nielojalny i nie szanujący klienta.
      Nie chcieli ustąpić wiec musiałem zapłacić mam ważniejsze sprawy na głowie. NIE
      POLECAM!!! robią wszystko 2x drozej niz powinno być. Pozdrawiam kierowców
      cytrynek!! łukasz.
    • jedyny-zyg-ota Re: Lista najgorszych warsztatów 03.11.10, 21:53
      Omijajcie warsztat Cejsi-Car. Robert Słomka

Firma

Adres: Krępiec, Piasecka 32a, 21-007 Mełgiew lubelskie. Ogromna reklama a naciąga ludzi na ogromne pieniądze za marnie wykonaną naprawęї!!!!!!!
      • dyrooo Re: Lista najgorszych warsztatów 10.12.10, 12:45
        a co takiego ci żle zrobili bo się do nich wybieram i w jakim aucie
    • Gość: przemo Re: Lista najgorszych warsztatów IP: 178.73.49.* 06.11.10, 20:53
      SERWIS SKODY WARSZAWA STAWKI 14 CWANIAKI I ZŁODZIEJE JAKICH MAŁO.PO WIECEJ SZCZEGÓŁÓW ZAPRASZAM NA przemek@poczta.onet.pl
    • Gość: Łukasz Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 19:56
      Piotr Kubsik Wesoła Warszawska
      • saly119 Re: Lista najgorszych warsztatów 12.12.10, 12:20
        Jako były właściciel VOLVO, zdecydowanie odradzam wizytę w serwisie w Olsztynie, łacina dobiegająca na salę sprzedaży to normalka, ponadto naprawa drobnej usterki wymagała trzykrotnej wizyty. Efekt jest taki, że usterka znów powróciła, a ponadto w trakcie montażu połamali plastykowe zaczepy. SPOKO
    • Gość: poszka Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.171.108.154.static.crowley.pl 31.12.10, 12:59
      AUTO BLAK Farbiarska, Warszawa
      Ostrzegam przed skorzystaniem z usług tego warsztatu. Pojechałam tam z samochodem lekko przytartym przez kogoś na parkingu. Samochód był naprawiany 7 tygodni... Informacja była beznadziejna, kontakt żenujący, zawsze wiedział coś kolega, którego nie akurat nie było. Wspięli się na wyżyny, kiedy usiłowali mi wcisnąć, że podczas przytarcia samochodu od strony pasażera uszkodził się pas od strony kierowcy...
    • Gość: oszukany krolewicza jakuba warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 17:50
      po prostu oszukuja i tyle w temacie
    • mileczka31 Re: Lista najgorszych warsztatów 16.07.11, 18:11
      W Jaworze nie jest lepiej.
      www.ubezpieczeniajawor.pl/
      • Gość: Bałuty Auto perfekt Łódź ul. Tokarska 10/12 samo zło!!! IP: *.toya.net.pl 03.11.11, 02:53
        Jesli szanujecie swoje zdrowie i pieniadze to omijajcie warsztat w Łodzi na ulicy Tokarskiej. Najgorsze zło, zdzieraja kase i sami juz nie wiedza za co, do tego nie potrafia nic zrobic jak nalezy, zawsze cos nie tak, i za ich błedy jeszcze trzeba dopłacac, niedouczeni pseudo mechanicy i szef cwaniak.
        • Gość: Mario Re: Auto perfekt Łódź ul. Tokarska 10/12 samo zło IP: *.toya.net.pl 20.12.13, 06:15
          sama prawda!!!jak nie wiesz ile kosztują części to nawet nie ma po co wjeżdżać bo na starcie jesteś w plecy!!i jak chcesz zareklamować usługę, to powiedzą że to nie to tylko co innego trzeba wymienić i zapłacić, miazga!!!
          • Gość: bałuciarz Re: Auto perfekt Łódź ul. Tokarska 10/12 samo zło IP: *.toya.net.pl 12.04.15, 21:33
            Podzielam opinie stawiają przed faktem dokonanym czyli umawiasz się że maja dzwonić jeśli koszt będą duże.Przychodzisz po odbiór auta i cena zwala Cie z nóg zero info i głupie tłumaczenie, krętacze.
            • rafal_b84 Re: Auto perfekt Łódź ul. Tokarska 10/12 samo zło 11.05.16, 14:13
              Wymiana Termostatu, Rozrządu oraz montaż instalacji LPG w moim MG ZT 2.5V6. Okazało się że z uszczelniacza cieknie olej. Bez oleju przejechałem ok 200 km.Panowie przyznali się do błędu usunęli wyciek ale nie sprawdzili kolejnej uwagi zgłaszanej podczas awarii (zgłaszałem że pod maską jest niedokręcony element)W związku z kolejnym problemem który wystąpił po reklamacji (siwy dym), postanowiłem pojechać do Autoryzowanego Serwisu, co stwierdził Serwis do spółki z Rzeczoznawcą moto. Który na bieżąco sporządzał ekspertyzę.- prawa strona silnika i komory jest zachlapana olejem-pasek napędu osprzętu jest zaolejony i nadaje się do wymiany. -pod kolektorami ssącymi jest płyn chłodniczy pochodzący z wycieku.Podczas demontażu kolektorów ssących stwierdziłem, że nie są dokręcone śruby mocujące dolną część płaszcza kolektorów, gdyż dostęp do tych śrub uniemożliwiały źle zamontowane wloty przewodów gazowych. Wtryskiwacze gazowe zostały zamontowane pod kolektorami ssącymi , a przewody elektryczne zasilające wtryskiwacze nie były zabezpieczone dodatkową izolacją (wysoka temp. w tej części silnika wymusza zastosowanie zabezpieczenia przewodów).Płyn chłodniczy dostawał się do otworów ssących kolektora, a następnie do komory spalania powodując kopcenie na biało (mogło dojść do skrzywienia korbowodów).Diagnoza nie jest pełna . Należy sprawdzić :-stan paska rozrządu (może być zaolejony)- stan panewek (mogły zostać zatarte w wyniku jazdy bez oleju).Aby diagnoza była pełna potrzebny jest demontaż całego silnika.(koszt 8000zł) Sprawdziłem rozrząd okazało się że pasek był luźny, termostat wymieniony na używany. Dodam że nie dostałem Faktury za części takie jak Akumulator, Alternator, Termostat oraz inne związane z montażem LPG. Na gazie auto było słabe szarpało i na nic zdały się kalibracje. Z wiadomych przyczyn odpuściłem temat gwarancji i wybrałem się do innej firmy, co się okazało?Podzespoły zamontowane w MG nie zgadzają się z Homologacją przez co rozumie że zgłaszając ją do Urz. Kom. oszukałem tą Instytucję ? Od technicznej strony, ustawiono niewłaściwy mnożnik, dysze mają za małą przepustowość, brakuje wspomnianej izolacji na wysoką temperaturę i luźno wiszący przewód gazowy który mogłem urwać jadąc leśną drogą.Podsumowując mechanik nie zna się na swojej pracy, nie polecam
    • she-fu Re: Lista najgorszych warsztatów 28.07.11, 16:01
      serwisy wszelakie

Nadruki na płytach Nadruki na koszulkach
      • Gość: Bałuty Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.toya.net.pl 03.11.11, 02:45
        Jesli szanujecie swoje zdrowie i pieniadze to omijajcie warsztat w Łodzi na ulicy Tokarskiej. Najgorsze zło, ździerają kase i sami juz nie wiedza za co, do tego nie potrafia nic zrobic jak nalezy, zawsze cos nie tak, zawsze poprawki, z łaska i za ich błedy jeszcze trzeba dopłacac niedouczeni pseudo mechanicy i szef cwaniak.
    • Gość: kreol Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.home.aster.pl 03.11.11, 09:45
      Też mam złe doświadczenia pod tym względem, ale nie będę robić tutaj antyreklamy...zawiodłem się o tyle, że był to warsztat, który poleciła mi dobra znajoma i takie partactwo. Od tamtej pory nie ufam poleceniom i sam szukam warsztatów. W sieci jest to bardzo łatwe, są różne wyszukiwarki, jak www.autosluga.pl/strona_glowna
      ostatnio udało mi się w ten sposób znaleźć bardzo dobry zakład
    • Gość: smoczyca Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 11:29
      wreszcie jest na to lekarstwo www.e-cop.pl
      • Gość: Przestrzegam ! Re: Lista najgorszych warsztatów IP: 195.5.188.* 16.11.11, 12:42
        MECHANIKA POJAZDOWA SŁAWOMIR PAWLAK - Modlinska 119 Jablonna

Przestrzegam.
        Za wymiane tarcz hamulcowych i klockow zaplacilem 400 zl ( czesci moje, Astra II).
        Do tego uklad hamulcowy nie byl odpowietrzony.
        Zamiast oleju 5w40 wlali mi 15w !!!!
        Patracz jakich malo.
    • Gość: Mariusz auto full serwis, w-wa,ul.taneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 20:29

Witam teraz na Ul.Tanecznej 71 Jest Inny Serwis juz od 5 lat Jest to Serwis Pana Grzegorza Pojaska i jest wart polecenia naprawiam tam samochód od 4 lat i mechanika i naprawy lakiernicze i jestem zadowolony moja skoda została uderzona przodem i wszystko zostało zrobione jak należny naprawdę polecam
    • Gość: tomek Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 18:59
      AUTO SERWIS ADRIAN JĘDRZEJCZYK SOSNOWIEC UL LENARTOWICZA 51. Omijać z daleka . Zepsuło mi się ładowanie w Matizie zostawiłem samochód i po trzech godzinach zadzwonili że jest ok Cena może mało 100 zł ale na moje pytanie co było zepsute odpowiedz że instalacja ale co to jest jego słodka tajemnica. Wporzo jego chleb ale przez ten czas mogli podłączyć akumulator do ładowania . Pytam się czy alternator był wyciągany odpowiedz nie kabel żaden nie wymieniony kostka nie nic nie wymienione to za co 100 zł może poruszał tymi kablami i jest ok ale jak długo zobaczymy upomniałem się o rachunek . Można płacić a le trzeba wiedzieć zaco przemilczał bym to gdyby chociaz podładowali mi trochę akumulator OMIJAĆ OMIJAĆ Z DALEKA
    • mariad1948 Re: Lista najgorszych warsztatów 01.05.12, 17:58
      Dałem się nabrać na bajery wypowiedziane przez blacharza i wstawiłem do niego samochód.Naprawa miała trwać około miesiąca a skończyło tym ,że po pół roku był dalej nie naprawiony.Po odebraniu jego cały czas wychodzone różne kwiatki .Brak jakichkolwiek pasowań wszystko na zasadzie zimnego młotka.Zakład mieszczący się na Wałowej 3a proponuję omijać jego z daleka.
    • Gość: Polak Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.galileusz.pl 21.06.12, 20:35
      Odradzam stanowczo serwis Śliwka w Zabrzu. "Fachowiec" w recepcji serwisu próbowałmi wmówić, że powodem uszkodzenia chłodnicy klimatyzacji było uderzenie kamieniem. Oczywiscie naprawa nie podelga gwarancji i kosztuje ok. 2000pln. Jak sie okazało w chlodnicy "puścił" spaw. Była to jak najbardziej usterka podlegajaca gwarancji. Fachurzyna wmawiał jeszcze, że widział ślady od uderzenia na chłodnicy!!! Odradzam stanowczo ten serwis!!!!!!!!!
    • Gość: Mati Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 11:22
      Nie polecam nikomu Gumar Olsztyn ul. Metalowa 6! Przyjechałem na ustawienie zbieżności kół przednich, została wypisana lista części które "fachowcy" wymienili, za wszystko ze zbieżnością dałem 400zł, po 2 miesiącach po wizycie w gumarze zdarło mi pół bieżnika od zewnątrz w prawym przednim kole, po powrocie panowie powiedzieli, że to nie ich wina i ustawili zbieżność ponownie za 200zł z kolejnymi naprawami. Teraz dalej mam krzywo ustawioną zbieżność, a koło kierownicy dalej mam skręcone krzywo. fachowcy...
    • Gość: Gość Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 10:21
      JANDAR OKRZESZYN NIE POLECAM - MAJĄ BAŁAGAN, OSZUKUJĄ I NACIĄGAJĄ
      • Gość: Zioom Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 09:57
        Sztukalakierowania AutoKsiężyno
        Trzymajcie się od sztukilakierowania z daleka,nie dość,że spieprzyli mi kolor (niebieski wyszedł za jasny,zbyt srebrzysty w stosunku do oryginału),do tego spore śmieci w lakierze,brzydko wycięte,podrapany lakier przy krawędzi wlewu paliwa i we wnęce,wycieniowany zderzak bez mojej wiedzy i zgody,który był w fabrycznym kolorze.
        Krzywo zamontowana tylna lampa,nie wiem,jak można ją tak zamontować,bo wszystko powinno pasować bez problemu.
        Jakie było moje zdziwienie,kiedy chcąc spryskać szybę płynem najpierw zaczęły psikać spryski xenonów- jakiś bałwan nawet nie umiał prawidłowo poskładać i zamienił przewody na silniczkach!
        Nie chcą uznać reklamacji i poprawić!!!
        Cena za element to 800-900 złotych,za taką cenę powinno być porządnie zrobione.
        Dodam,że wiele pozytywnych wpisów na różnych forach brzmi podobnie i jest pisana przez te same osoby,prawdopodobnie przez pracowników-ja się nabrałem,ale innych ostrzegam.
        Na Liwskiej nie ma lakierni,oddają gdzieś do innego warsztatu,oczywiście nie chcą powiedzieć gdzie,zapewne zarabiają na pośrednictwie.
        Zamiast sztukalakierowania powinni zmienić nazwę na lakierowanienasztukę.
        Także absolutnie odradzam!!!
    • Gość: Gosc Re: Lista najgorszych warsztatów IP: *.centertel.pl 04.01.13, 20:48
      Witam, jezeli ktos ma za duzo zbędnej kasy zapraszam do warsztatu car service przy ul. Dąbrowskiego w Szczecinie. Rewelacyjnie potrafią ogolocic kieszenie klientów. Wymyslanie usterek to ich specjalność. Ceny z kosmosu a do tego 2 razy zdarzyło mi sie: - nie wymienili mi klocków hamulcowyc ( takie tam przeoczenie) po 2 wstawili mi wadliwe amortyzatory. Zwyczajna zenada!!!ogromny minus dla partaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka