Dodaj do ulubionych

Przeglad techniczny przed kupnem samochodu

IP: *.elartnet.pl 27.02.03, 20:47
Chce kupic uzywany samochod.
Przed kupnem jednak chcialbym zabrac go na badanie techniczne aby oceniono jego stan. Gdzie mozna w Warszawie sprawdzic samochod tak aby ocena ta byla rzetelna i aby nie bylo zbyt drogo. Dobrze aby warsztat byl tez w okolicach sadyby,
prosze o opinie

dzieki wszystkim i pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: vaz Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 28.02.03, 01:07
      A co sądzisz o warsztacie na kółkach dojeżdżającym na miejsce, tzn. tam, gdzie
      stoi samochód, który chcesz kupić. Jeździ taka felicia pick-up z nadstawką.
      Biorą za ocenę stanu techn. ok. 100 PLN.
      • Gość: maxFactor Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 28.02.03, 08:26
        to by bylo niezle, tylko czy na tej Felicji jest wystarczajace zaplecze aby
        sprawdzic caly samochod (np. komputerowe badanie silnika, cisnienia w
        cylindrach itp) i czy nie jest to jakas popelina a badania rzetelne?
        Jesli masz doswiadczenia z tym to podaj namiary na ten "jezdzacy" warsztat.

dzieki i pozdrawiam
    • Gość: eska Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu IP: *.man.polbox.pl 28.02.03, 09:39
      hej,
      nie jest to blisko Sadyby, ale polecam zakladzik.
      W Piasecznie, nazywa się Autotrinic.
      Maja sprawdzenia przed zakuem, nie wiem ile to kosztuje. Ja zaplacilam po
      znajomosci....
      Sprawdzili, opwiedzieli, powiedzieli co nie tak. Sprawdzili bierzmik, lakier-
      czy byl bity, stan amort, zawieszenie, czy przebieg ok, uklad hamulc,
      geometrie, powiedzieli czego brakuje czy co nalezy wimienic, opowiedaja o
      silniku.
      Polecam
      Es
      • Gość: Nina Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu IP: *.toya.net.pl 19.03.03, 02:30
        Gość portalu: eska napisał(a):

czy przebieg ok, uklad hamulc,
        > geometrie, powiedzieli czego brakuje czy co nalezy wimienic, opowiedaja o
        > silniku.

Ja przepraszam,ale wytlumacz mi,jak owi mechanicy stwierdzili,czy przebieg
        jest ok?Chyba,ze masz na mysli przejechane kilometry w ogole a nie jakies
        szczegolne "czary" przy liczniku?...
        Pozdrawiam.
    • Gość: Zbigniew Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu IP: *.146.69.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.16, 08:36
      podjedź do Euromastera, mają promocje dzięki czemu auto sprawdzisz za darmo darmowyprzeglad.pl/
    • wyciszauto.pl Re: Przeglad techniczny przed kupnem samochodu 13.10.16, 14:07
      Cześć, mogę polecić mojego znajomego ma warsztat na Bielanach, mimo tego że znam się na samochodach on znajdował ukryte wady o których ja sam bym nie pomyślał. Jeśli chodzi o lakier to nie bada czujnikiem lakieru ale na pierwszy rzut oka potrafi powiedzieć co było lakierowane. On zajmuję się głównie grupą VW ale inne samochody też z chęcią zobaczy, usługa jest kompleksowa ze sprawdzeniem zawieszenia na podnośniku. tel 505502030 (Adam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka