28.11.10, 14:14

Witam Panią i Was Dziewczyny,
pisze, poniewaz licze na porade i wskazówki jak dzialac i postepowac, zeby wyeliminowac pewne zachowanie u mojej prawie 3 -letniej corki
otoz corka upodobala sobie ostatnio rzucanie klockami i tym co ma pod reka w nas, czyli we mnie, mojego meza i starszgo brata
czasem rzuca, kiedy jest zdenerwowna, czasem, kiedy jest super rozbawiona, a czasem zupelnie nie rzuca w nas, tylko jest sama w pokoju i rzuca w lustro, szybe, czy tez w telewizor, wiem, ze moze to nie jest wielki problem, ale jest to bardzo uciazliwe, a poza tym niebezpieczne czasem bywa dla nas i dla niej rowniez
staramy sie zabierac rzeczy ktorymi rzuca, no ale trudno wyczyscic dom do zera, a najgorsze jest to, ze kiedy chcemy zakonczyc rzucanie, blokujemy rece, tlumaczymy, ze nie wolno, to corka szczypie, bije i potrafi super swoj humor zmienic w cyrk, nie wiem co robic, zeby oduczyc ja tego rzucania
napiszcie, moze macie jakies wskazowki jak ja zniechecic do tego zachowania
Obserwuj wątek
    • mildzia Re: rzucanie 31.05.11, 14:53
      Mam ten sam problem. Mój maluszek w kwietniu skończył 2,5 roku. Jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Niegy nie mieliśmy z nim problemów do teraz. nagle stał się strasznie nerwowy a jak coś mu nie pasuje to rzuca tym co ma pod ręką, trzaska drzwiami a jak próbuje go uspokoić to potrafi patrząc mi sie w oczy lekko bić ręką. Nie wiem co zrobić. Jest mi wstyd, nigdzie nie mogę z nim pójść bo rzuca rzeczami i krzyczy. Dodatkowo ciąga mnie wszędzie ze sobą, żebym mu coś dała albo bawiła z nim. Nie mogę np. zjeść sobie obiadu u teściów czy usiąść przy stole na grillu. To już robi się męczące bo pracuje w domu i nie mogę 2 minut posiedzieć przy pracy w spokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka