Dodaj do ulubionych

2 latek i bicie

IP: 195.85.249.* 01.06.11, 16:11
Witam,
wiele słyszalam o buncie 2 latka i metodach i rozumiem ale jednak ostatnio nie mge poradzić sobie z moim 2 latkiem. strasznie sie zlosci, rozrabia - to normlane ale kiedy mu zabraniam to on robi to po raz kolejny, trzy razy zabraniam i jak nie skutkuje a nie skutkuje nihdy to stawiam do kata. co z tego, on jest taki zly ze mnie wtedy bije, ja znowu mu zakzuj, znowu kat i konczy sie placzem oczywiscie. w ogole nie reaguje na zakazy, ze zlosci rzuca wszystkim, zrzuca ze stolu np jak cos stoi - ewidetnie z wielka zloscia! jak go poskromic, jak karac skutecznie, tlumaczenia nie traiaja.

co robic?
Obserwuj wątek
    • joshima Re: 2 latek i bicie 01.06.11, 16:48
      Wiesz, a może zamiast poskramiania i karania spróbowałabyś nauczyć go radzenia sobie ze złymi emocjami i wyrażania ich w bardziej zjadliwy sposób?
    • Gość: basca Re: 2 latek i bicie IP: *.ghnet.pl 01.06.11, 21:00
      Ja zastanawiam się, czy nie za dużo tych zakazów, napomnień. Może zamiast zabraniać usuń - o ile się da - rzeczy niebezpieczne lub niedozwolone. Jeśli bije cię to odejdź. Niech rzuca misiami, klockami (na podłogę, nie na Ciebie:). To pozwala mu rozładować napięcie. Pozwól mu się złościć, byleby sobie lub komuś nie zrobił. Każdy czasami się złości i nie ma w tym nic strasznego, i nikt za to nie idzie do kąta.

Może warto poczytać:
      www.edziecko.pl/przedszkolak/1,88655,4987844.html?as=1&startsz=x

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka