Dodaj do ulubionych

cechy charakteru

IP: *.178.012.pools.vodafone-ip.de 17.02.15, 16:50
Cześć. Ostatnio przydażyło mi się coś dziwnego i chciałabym się tym z Wami podzielić. W przychodni podeszła do mnie ankieterka i pytala czy, gdyby to byl możliwe chciałabym się dowiedzieć, jakie cechy charakteru ma zapisana w genach moja córeczka. Pytała czy chciałabym wiedzieć, że ma takie cechy, jak decyzyjność, spontaniczność, emocjonalność, innowacyjność i wiele innch (niestety reszty nie pamiętam). I czy wiedza, że ma takie cechy mogła by być dla mnie wskazówką, jak wychowywać Zosię albo na jakiego rodzaju lekcje dodatkowe ją zapisać.
Ogólnie jestem bardzo zdziwiona, nie wiem czy coś takego jest możliwe, ale gdyby było - to z jednej strony bym się bała a z drugiej chciałabym to zrobić by jak najlepiej wychować Zosię.
Czy słyszałyście o takich badaniach? Co o tym myślicie? Może ktoś z Was to robił? Albo chociaż też wypelniał taką ankietę
Obserwuj wątek
    • verdana Re: cechy charakteru 17.02.15, 17:25
      Można także iść do wróżki. Albo odtańczyć taniec rytualny przy ognisku.
      Pomijając już założenie, że geny przekładają sie bezpośrednio na charakter, że cechy charakteru są zawsze wrodzone, a nigdy nabyte, że ktokolwiek wie, jaki gen przekłada sie np. na decyzyjność, to sam pomysł, aby geny badać przy pomocy ankiety jest co najmniej niekonwencjonalny.
      • ambivalent Re: cechy charakteru 17.02.15, 20:06
        verdana napisała:

to sam pomysł, aby geny badać przy pomocy a
        > nkiety jest co najmniej niekonwencjonalny.

Ankieterka badala tylko popyt na tego typu "wiedze".
        • verdana Re: cechy charakteru 17.02.15, 22:39
          Może badała naiwność rodzicielską...
          • aqua48 Re: cechy charakteru 18.02.15, 10:45
            Eee tam, teraz jest czas na prace licencjackie. Najdziwniejsze. I najbardziej wyssane z palca tematy studenci wymyślają. Taka ankieta to najprostszy sposób na szybkie badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka