Dodaj do ulubionych

Chyba dobrze

13.12.15, 18:02
zalinkowałam
www.filmweb.pl/film/Zbrodnia+Ojca+Amaro-2002-36041/photos/296027
Jasio idealny, tylko Jaguś ździebko nie ta.

www.filmweb.pl/film/Zbrodnia+Ojca+Amaro-2002-36041/photos/296031
Jaguś(po rozjaśnieniu) klęczy przed Jasiem, kieby przed światkiem i modli się niezgłębioną wiarą miłowania.
Obserwuj wątek
    • jadwiga1350 Re: Chyba dobrze 10.02.16, 22:16
      Clemence Poesy jako Jagna. Śliczna, miękka, delikatna, janowłosa.
    • bupu Re: Chyba dobrze 03.04.16, 23:14
      Taki Jasio widziałby mi się znacznie bardziej niż ta rozmazana galareta z serialu i filmu. Pan Jasio może i delikatniejszy niż zwykłe wiejskie chłopaki, ale urodny musiał być, że na niego Jaguś poleciała i chciała coby ją do drzewa przypierał. Toć książkowy Jasio usta miał czerwone a zęby kieby te perły, na konia skakał, a nie się gramolił, jakieś walory męskiej urody zatem posiadał. Nie wyobrażam sobie Jagusi, która po takich smokach jak Mateusz i Jantoś leci na kompletną galaretę bez odrobiny ikry.
      • tt-tka Re: Chyba dobrze 03.04.16, 23:29
        Mnie sie i ten nie widzi, bez obrazy kum. Za cielesny.
        Jasio jakies walory urody miec musial, ale wlasnie w kontrascie do Antka, Mateusza i innych, poza tym to byl smarkacz bodaj czy nie mlodszy od Jagny, w najlepszym razie rowiesnik. Jako swiatek sie jej widzial, a nie chlop z krwi i ciala, "taki to by slepiami do samego piekla zaprowadzil" - mozeta sie smiac, ale ja sobie zawsze Jasia wyobrazalam jako bardzo mlodego Englerta ze slepiami Zapasiewicza. niestety stworzyc takiej hybrydy nie umiem :-(
        • jadwiga1350 Re: Chyba dobrze 07.04.16, 20:02
          Ale nasz Jasio początkowo był właśnie cielesny. Takim uduchowionym świątkiem stał się dopiero po wstąpieniu do seminarium, czyli od Wielkiej Nocy.
          W/w aktor z powodzeniem mógłby zagrać i bezcielesnego kleryka.

Zupełnie nie widzę Englerta w tej roli. Englert ma w sobie coś ironicznego, szyderczego, prześmiewczego. Gdzie mu tam do Jasia.
        • bupu Re: Chyba dobrze 07.04.16, 20:16
          tt-tka napisała:

> Mnie sie i ten nie widzi, bez obrazy kum. Za cielesny.
          > Jasio jakies walory urody miec musial, ale wlasnie w kontrascie do Antka, Mateu
          > sza i innych, poza tym to byl smarkacz bodaj czy nie mlodszy od Jagny, w najlep
          > szym razie rowiesnik. Jako swiatek sie jej widzial, a nie chlop z krwi i ciala,
          > "taki to by slepiami do samego piekla zaprowadzil" - mozeta sie smiac, ale ja
          > sobie zawsze Jasia wyobrazalam jako bardzo mlodego Englerta ze slepiami Zapasie
          > wicza. niestety stworzyc takiej hybrydy nie umiem :-(

No to smarkacz właśnie, szczupły, nie rozrośnięty jak Antek czy Mateusz, z wielkimi ślepiami i buźką subtelną. Ale urodny, nie rozmamłana galareta co jej się usto w trąbkę zwija.
    • chlop_z_woli Re: Chyba dobrze 12.04.16, 11:30
      No toć każden Jasio lepszy niźli ten, co w polskiej wersji serialowej. Sierota taka i i bidula zagubiona, że ino płacz nad takim, a matkuj mu, bo wygląda jak pies zbity abo jaki kot zagubiony
      • jadwiga1350 Re: Chyba dobrze 17.04.16, 21:26
        I co dziwne, wyglądał bardzo staro. Aktor 7 lat młodszy od Krakowskiej, a tego wcale nie widać we wspólnych scenach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka