Dodaj do ulubionych

Laboratorium Nadzieja - Wilcza

02.06.10, 10:17
Ktos tam robil badania?
Porzadnie robia?

Cche przebadac Mary na toksokaroze,
i przy okazji zrobic pelna morfologie.
Nie wiecie, czy dobrze wkluwaja sie w male zylki?
Nie chce dzieciaka niepotrzebnie stresowac.
Obserwuj wątek
    • atkahc Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 02.06.10, 17:58
      Antyka w Krakowie, badanie z krwi pobierają z palca i nie ma stresu z wkłuwanie
      do żyłysuspicious zbadaj jej eozynofile z rozmazu, ważne by rozmaz był ręczny wtedy
      wyjdzie dokładnie. U mojego Maksa jak lamblie szarzują to eozynofile idą w górę...
      • oliwia244 Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 02.06.10, 21:46
        Toksokarozę to chyba i tak tylko w zakaźnym. W wolskim już dzieci nie przyjmują
        ale w dziekanowie leśnym tak.
        • anireg Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 30.12.10, 12:42
          Antyka-byłaś może w tym labie? Mi dr O. kazał przebadać tam syna z krwi w kierunku toksokarozy i glisty. Dzwoniłam do nich ale niestety robią tylko toksokarozę... Nie chcę go dwa razy kłuć, więc szukam laboratorium gdzie można zrobić oba badania. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie?
          • antyka Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 30.12.10, 12:52
            Bylam, ale badalam co innego.
            Swietnie pobieraja krew u dzieci - bezstresowo niemalze.
            I wyniki przesylaja bez problemu faksem. Polecam.
            • antyka Anita 30.12.10, 12:53
              sprobuj moze w diagnostyce
              • anireg Re: Anita 30.12.10, 13:04
                dzięki, zaraz poszukamsmile

• antyka Re: Anita 30.12.10, 14:42
                  W diagnostyce jest fajna opcja - mozesz zamrozic krew, zeby ew, pozniej zrobic dalsze badania. Ja jutro pobiore Mary krew i zbadam ja pod katem celiaklii - bede badac EMA, jesli nie wyjdam, to dalsze badania porobie. Calosc prawie 500 zl.
                  • przeciwcialo Re: Anita 30.12.10, 15:03
                    Na podstawie badań krwi nikt ci nie potwierdzi celiaki a jedynie ją wykluczy. Nie odstawiaj glutenu w czasie diagnostyki. Zamiast na oslep wydawac pieniadze połóz się z dzieckiem do szpitala, zrób badania, biopsje jesli bedzie konieczna i bedziesz wiedziec. Na razie czytając twoje posty przerazanie mnie ogarnia. Nie wiem czy bardziej szkodzisz czy pomagasz. Obgadaj sprawe z lekarzem któremu ufasz i trzymaj się wytycznych.
                    • antyka Re: Anita 30.12.10, 15:33
                      Nie odstawiam dziecku glutenu, odstawilam SOBIE i tylko sobie. I to moja sprawa, czy bede jadla gluten czy nie. Na razie nie jem i czuje sie swietnie - widze znaczna poprawe.

A co do badan, co dwie opcje wynikow:

1) celiaklia wykluczona
                      2) celiaklia niewykluczona - trzeba badac dalej

W drugim przypadku odstawiam gluten na 100 proc. i NIE MAM NAJMNIEJSZEGO ZAMIARU klasc dzieciaka do zasyfionego szpitala, gdzie moze zlapac cholera wiec egodzic sie na narkoze tylko po to, zeby potwierdzic na 100 proc. ze ma celiaklie. Czy moim celem jest potiwerdzenie celiaklii i dostanie zasilku w wysokosci 150 zl, czy zdrowie mojego dziecka?

Szczerze mowiac, juz jutro, po pobraniu probek, chce odstawic dziecku gluten na jakis czas i zobaczyc, jak mala reaguje. Nie musze czekac na zaden wynik. Gluten to nie wszystko, nie samym chlebem i ciastkami czlowiek zyje.

• przeciwcialo Re: Anita 30.12.10, 16:18
                        Biopsje mozesz zrobic w każdej prywatnej lecznicy o ile boisz się warunków publicznych szpitali. Wiedza to jest potrzebna nie dla zasiłku a dla dalszego funkcjonowania dziecka. Celiakia to nie jest choroba prosta. No ale o tym porozmawiaj z pediatra.
                    • antyka Re: Anita 30.12.10, 15:35
                      A jesli chodzi o wydawanie pieniedzy, to sa MOJE pieniedze, ciezko arobione, wiec to moja sprawa co z nimi robie.
                      Poza tym gastrolog z dzialdowskiej kazal mi zrobic badanie prywatnie i dopiero wtedy na podstawie wyniku, moze nas skierowac na pobyt w szpitalu. Wiec nie ma mozliwosci zrobienia tych badan w ramach nfz-u. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem (tak mi powiedzial gastrolog).
                      • przeciwcialo Re: Anita 30.12.10, 16:14
                        Nie oburzaj sie tak. Piszesz na forum publicznym, szukasz rady. Przedstawiam swój punt widzenia, możesz przeczytac i zapomniec. Pisac mi chyba wolno wink Widze że miotasz sie strasznie, zaczynasz, nie kończysz, w ten sposób nie zdiagnozujesz dziecka. Masz pediatre któremu ufasz?
                        • antyka Re: Anita 30.12.10, 16:21
                          Mam pediatre, ktoremu ufam.
                          Nasz pediatra uwaza, ze gluten i mleko to generalnie nie jest najlepszy pokarm.
                          I powoli zaczynam uwazac, ze ma racje...
                          • przeciwcialo Re: Anita 30.12.10, 16:40
                            Zasada jest że nie je sie tego co szkodzi. Każdemu może szkodzic coś innego. Bez glutenu i mleka da sie życ. Uwazać trzeba aby dziecko nie łapało niedoborów pokarmowych bo wtedy jest łatwym celem dla drobnoustrojów, pasozytów, wirusów. Organizm skupia sie na zaspokojeniu podstawowych funkcji zyciowych ( mózg, serce ) a zapomina o innych narzadach.
      • ania21.09 Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 06.07.15, 07:56
        w Nadziei też pobierają z palca, robią prawie każde badanie, wykaz badań mają na stronie: nadzieja.com.pl i wyniki wysyłają mailem
        ja swoje dzieci zawsze tam badam i naprawdę jestem bardzo zadowolona - żadnych siniaków, krwiaków po wkuciu, nie to co w państwowych szpitalach
    • eagles11 Re: Laboratorium Nadzieja - Wilcza 13.03.20, 15:26
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka