Dodaj do ulubionych

śluz,pasożyty

10.10.11, 18:10
Mam taki problem z czteroletnią córką.Zacznę może od tego,że wcześniej miała problem z pasożytami,bardzo długo nie mogliśmy się ich pozbyć.Ze względu na to,że córka poszła do przedszkola ,a tu gdzie mieszkamy nie ma zwyczaju zmieniania obuwia w przedszkolu,więc postanowiłam zapobiegawczo podać córce verm x 4u.Córka brała go może tydzień po 8 kropli.Po tym czasie na bieliznie córki pojawił się śluz,było go dosyc duzo,w ciągu tego dnia wydalała go może 10 razy,po czym pojawiła się biegunka która trwała 5 dni.Poszłyśmy do lekarza(mieszkamy za granicą),który właściwie zbagatelizował sprawę,kazał odstawic lek i powiedział że przy pasożytach to normalne.Nie dostałysmy też żadnych leków.Po wizycie biegunki ustały.Dzisiaj córka poszła do przedszkola i po powrocie do domu znowu to samo.Ogromne ilości śluzu i biegunka.Poza tym córka jest bardziej płaczliwa i rozdrażniona,również pokasłuje.Bardzo mnie to martwi.Czy spotkałyście się z czyms takim? Bardzo proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • yrena75 Re: śluz,pasożyty 11.10.11, 11:48
      Czy nikt nie miał takiego problemu? Proszę,powiedzcie czy wydalanie takiej ilości samego sluzu jest normalne przy pasożytach?
      • kratka5 Re: śluz,pasożyty 21.01.12, 11:25
        U nas jest podobnie-po leczeniu sumamedem(na zapalenie pluc) pojawil sie sluz na majtkach-raczej wodnisty i jak natychmiast nie zastosuje diety to pojawia sie biegunka-tez nie wiem co z tym zrobicsad
        • ago-ya Re: śluz,pasożyty 21.01.12, 12:59
          a dlaczego podawałaś vermox tak długo? jakie jest zalecenie na ulotce i jakie pasożyty usuwaliście? ztego co widzę vermox w zawiesinie stosuje się 2 razy dziennie przez 3 kolejne dni, tylko w przypadku tasiemca przez 6 dni. w skutkach ubocznych stosowania vermoxu podane jest info o możliwości podrażnienia układu pokarmowego i rozwolnieniu, być może przy dawce, którą zastosowałaś właśnie do tego doszło. skontaktuj się mailowo z
          dr. Ozimkiem i podpytaj, tu na forum możemy tylko gdybać.
          • mammajowa Re: śluz,pasożyty 21.01.12, 22:28
            vermx4u (zioła w kroplach) a nie vermox.
            ad rem - robale niszczą układ pokarmowy. trzeba diety i probiotyków. można też tran. vermx4u ma dużo różnych składników - może młoda jest na któryś uczulona? btw. dla mnie to raczej jest efekt a la herx, czyli przeciążenie toksynami.
          • zagraniczna77 Re: śluz,pasożyty 27.09.13, 14:40
            ? Nie ma ulotki przy tym produkcie.Nie ma też obostrzeń.Można go podawać cały czas.Codziennie,żeby zapobiec zarażeniu.
            Ja podaje prawie 4 letniemu synowi i rocznej córce( 1 kropla do mleka)codziennie.
            Sami z mężem też bierzemy i dopiero to pozwoliło pozybyć się na dobre owsików,które notorycznie syn przynosił z przedszkolasad
            Walczyliśmy półtora roku! Kilkanaście wizyt u lekarza- środki farmakologiczne mam wrażenie nie działały.Do tego ostry reżim czystości i bielizna zdejmowana tuż przed kąpielą i zalewana wrzątkiem przed praniem.
            Dobrze jest tez wyozonować mieszkanie-podobno zabija wszelkie dziadostwo m.in. jaja owsików. My mieszkamy w uk i zrobiliśmy to ozonowanie- razem z kropelkami verx4u .Jesteśmy wreszcie wolni.a dodatkowa zaleta ,ze po ozonowaniu świeżo pachnie smile))))jakby ktoś chciał skorzystać to nazywają się ozonation4u i robi to Polak,więc łatwo się dogadać.
            Życzę powodzenia w walce z tym dziadostwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka