Dodaj do ulubionych

Ponieważ kobiety często mają problem z

31.01.11, 12:58
odróznieniem strony prawej od lewej ( mężczyznom ten defekt likwidowała służba wojskowa)
informuję, że prawa jest to ta, która jest bliżej ściany jak leżymy w łóżku na brzuchu.

Dzisiaj pewna miła pani próbowała mnie staranować na skutek opatrznego pojmowania zasad ruchu drogowego opisanych w kodeksie i rozróżnienia pojęc: prawy - lewy...
Obserwuj wątek
    • damakier1 Ja jako kubieta 31.01.11, 13:07
      pragnę Cię poinformować, że niekoniecznie masz rację. Wszystko zależy od tego, jak ustawione jest łóżko. Jeżeli stoi wzdłuż osi wschód - zachód, to wtedy w leżu brzusznym bliżej ściany jest lewa.
      • tw_wielgus Re: Ja jako kubieta 31.01.11, 13:14
        W takim, jak opisałaś, przypadku wystarczy spojrzeć na duży palec u nogi, jak jest do wewnątrz to bez najmniejszych wątpliwości jest to prawa noga.
      • gat45 Re: Ja jako kubieta 31.01.11, 14:32
        Egzaktli ! Dama ma rację. Ale tylko w połowie, bo jak łeb na wschód....
    • scoutek Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 13:21
      tw_wielgus napisał:
      > informuję, że prawa jest to ta, która jest bliżej ściany jak leżymy w łóżku na
      > brzuchu.

g...o prawda :P
      moje łóżko stoi na prawie na środku pokoju, bliżej ściany, którą mam po lewej, śpię na brzuchu, buźka w prawo
      do ściany ma najbliżej moja głowa

widziałam ładne wyjaśnienie, która strona jest lewa a która prawa
      należy wystawić obie ręce przed siebie
      wyprostować dłonie
      odciągnąć kciuki pod kątem prostym
      i ta ręka, gdzie będzie widać literkę L (dłoń i kciuk) to jest właśnie lewa

kiedyś jechałam z kumplem
      ja prowadziłam
      po kilku kilometrach zorientował się, że ma do czynienia z prawdziwą kobietą
      i jak chciał mi powiedzieć, że mamy skręcić w lewo to mówił "w twoje lewo" i wskazywał mi dłonią w moją szybę boczną
      jak miało być w jego to mówił "w moje prawo"
      ani razu się nie pomyliłam
      • jola.iza1 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 13:45
        scoutek napisała:
        > widziałam ładne wyjaśnienie, która strona jest lewa a która prawa
        > należy wystawić obie ręce przed siebie
        > wyprostować dłonie
        > odciągnąć kciuki pod kątem prostym
        > i ta ręka, gdzie będzie widać literkę L (dłoń i kciuk) to jest właśnie lewa
        >
        Wewnętrzną stroną dłoni na zewnątrz, czy do wewnątrz te ręce należy?:)

??
        www.poomoc.pl/
        • scoutek Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:28
          do wewnątrz oczywiście, paznokcie widać:)
          tak bardziej naturalnie jest
          • jola.iza1 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:34
            scoutek napisała:

> do wewnątrz oczywiście, paznokcie widać:)
            > tak bardziej naturalnie jest
            >
            A ja lubię patrzeć na linie , miłości, życia, przeznaczenia, i takie taam, zupełnie naturalnie tak zenforest.wordpress.com/2008/10/29/chiromancja-linie-na-dloni/mam:)

Dziękuję za odpowiedź, chyba przestanę patrzeć na te linie:)
            ??
            www.poomoc.pl/
            • gat45 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:36
              jola.iza1 napisała:

> A ja lubię patrzeć na linie , miłości, życia, przeznaczenia, i takie taam, zupełnie naturalnie tak zenforest.wordpress.com/2008/10/29/chiromancja-linie-na-dloni/mam:)
              >
              >
              W takim razie z linii powinnaś wyczytać, która prawa, a która lewa. Skoro linie przyszłość przepowiadają, to takiej głupoty nie potrafiłyby pokazać ?
              • jola.iza1 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:49
                gat45 napisała:
                > W takim razie z linii powinnaś wyczytać, która prawa, a która lewa. Skoro linie
                > przyszłość przepowiadają, to takiej głupoty nie potrafiłyby pokazać ?
                Ja niem kłopotu, lewa, to jest ta : na której śpię, Scoutek mi zamieszała, każąc wysunąć , gdy jadę.
                ??
                www.poomoc.pl/
                • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 15:16
                  Znaczy się leworęczna jesteś. Czyli piszesz od prawej do lewej.
      • ave.duce L jak Lewa 31.01.11, 15:34
        https://3.bp.blogspot.com/_7-xwSBVOZ9E/SudqDxUSkMI/AAAAAAAAABU/a-EPoxdN6Lo/s320/Regula_lewej_dloni.jpg

ps. tak się uczy dzieci (pomijając wektory).
        • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 15:44
          Dużo skuteczniejszą metodą jest komenda: w lewo zwrot i czterdzieści na łapach jak się komuś kierunki pomylą.
          • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 15:48
            Byłeś w wojsku?
            • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 15:56
              No pewnie.
              • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:04
                Dlaczego: no pewnie?
                • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:07
                  Bo w moim roczniku to brali wszystkich oprócz inwalidów o widocznym kalectwie.
                  • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:19
                    Poligon?
                    • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:23
                      Żartujesz?
                      • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:30
                        Lubię chabry ;)
                        • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 16:35
                          Chabry? Na morzu..?!
                          • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 17:01
                            Pływałeś w marynarce???!!!
                            • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 17:05
                              A skąd na "waleta".
                              • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 17:28
                                POD wodą niczym tow. Leszek M.?

ps. ech, ci "studenci" WSMW z Gdyni ;)
                                • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 17:54
                                  Cóś Ci się widzę na wspomnienia zebrało..;)))
                                  • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 17:57
                                    Już mię przeszło.
                                    Możesz spokojnie odpowiedzieć na pytanie...
                                    • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 18:03
                                      Zdecydowanie nadwodna.
                                      • ave.duce Re: L jak Lewa 31.01.11, 18:15
                                        Czyli kapok.
                                        • tw_wielgus Re: L jak Lewa 31.01.11, 18:28
                                          poprzez analogię, uprzednio wymienieni -skrzela?
                                          • ave.duce Re: L jak Lewa 01.02.11, 10:55
                                            Nie sKrzela, sTrzela. Wszak to wojsko.
    • inna57 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 13:45
      Mam zdecydowanie negatywny stosunek do kobiet za kierownicą i raczej nic tego nie zmieni. Tylko kobieta jest w stanie w jednej sekundzie stwierdzić ze to właśnie tu jest ten warzywniak w którym kupiła takie smaczne ziemniaczki. Po hamulcach i ostry skręt w prawo, i to nic że właśnie od dziesięciu kilometrów kula się spokojnie na lewym pasie bo przecież kiedyś będzie skręcała w lewo.

Niestety niektórzy faceci też nigdy nie powinni dostać prawa jazdy. Gdyby zrobić kiedyś ostrą weryfikację to może zostałoby 20% prawdziwych kierowców, reszta musiałaby wrócić do komunikacji miejskiej i dalekobieżnej.

Mój mąż i syn byli ścigantami ale wyżywali się wyścigowo na torze nigdy na ulicy. Z synową za kierownicą nie wsiądę za żadne skarby świata, to jest jednak baba a te..., patrz powyżej.
      • gat45 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:00
        Zaczynam wierzyć, że Polska to rzeczywiście zupełnie inny kraj w ogóle, a Polki to szczególnie upośledzone idiotki. Zawsze się dziwiłam, że w literaturze polskiej nie ma kobiet, są tylko dziewice (mniej lub bardziej bohater), które potem bezetapowo stają się matkami-Polkami. Inna57 zaczyna mi otwierać oczy i przestaję się dziwić.
        • inna57 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:20
          Ależ Gat45 to nie tylko Polki tak mają. Mistrzostwem świata jest pewna Amerykanka która została zatrzymana za nadmierną prędkość. Kobieta ta jednocześnie prowadziła samochód, karmiła dziecko piersią, wysyłała sms-a, paliła i popijała colę z butelki. To dopiero jest wyczyn.

Osobiście znam pewną panią doktór która przed skrętem w lewo na skrzyżowaniu zamykała oczy. Zupełnie tak samo jak małe dziecko które zakrywa sobie oczki i już wydaje mu się że go nie ma.
          • gat45 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:27
            Inna, Ty kpisz sobie tak subtelnie, czy Ty naprawdę tak myślisz ? "Tylko kobieta może skręcić..." - to pisze logik ? "Tylko kobieta może" odnosić się może wyłącznie do ciąży, porodu i miesiączkowania. A że takie kobiety obserwujesz tu i tam ? Cóż, każdy kraj ma takie kobiety, jakie sobie wychowa.
            • inna57 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:49
              "Tylko kobieta" , zapewniam Cię Pani Gat jako logik. Facet zwyczajnie tuż po zamknięciu drzwi od mieszkania zapomina o co żona go prosiła żeby kupił, o jakimś szczególnym warzywniaku nie wspominając.
              • gat45 No to nie mamy o czym gadać, moja dobra kobieto 31.01.11, 15:26
                inna57 napisała:

> "Tylko kobieta" , zapewniam Cię Pani Gat jako logik. Facet zwyczajnie tuż po za
                > mknięciu drzwi od mieszkania zapomina o co żona go prosiła żeby kupił, o jakimś
                > szczególnym warzywniaku nie wspominając.

Generalizacja w stopniu tak zaawansowanym zupełnie zbija mnie z pantałyku.
          • scoutek Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:31
            inna57 napisała:
            > Osobiście znam pewną panią doktór która przed skrętem w lewo na skrzyżowaniu za
            > mykała oczy

a ja mam kumpla, który wjeżdza na skrzyżowanie z okrzykiem: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

IMHO kierowców dzielic należy: facetów, kobiety i baby
            te trzecie to ofiary losu, bez względu na płeć, które w ogóle nie powinny dostać prawa jazdy i nigdy siadać za żadną kierownicą
            • inna57 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:51
              Mój Kolega Małżonek zna jeszcze jeden gatunek - facet prowadzący samochód w nakryciu głowy.
              • scoutek Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:53
                inna57 napisała:

> Mój Kolega Małżonek zna jeszcze jeden gatunek - facet prowadzący samochód w nak
                > ryciu głowy.

tak tak
                ale kobiet to też dotyczy
                myślę, że to właśnie "baby"
      • ave.duce Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 15:36
        Wierzyc się nie chce...
      • damakier1 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 15:57
        Ja nie mam prawa jazdy, ale myślę, że ponad trzydziestoletnie jeżdżenie na fotelu obok kierowcy upoważnie mnie również do zabrania głosu. Otóż uważam, że wcale nie jest prawdą, że kobiety są gorszymi kierowcami od mężczyżn - niezależnie od płci, są kierowcy świetni i beznadziejni. Ale bezdyskusyjme jest, że kobiety mają absolutnie różną od mężczyżn filozofię jeżdżenia i inaczej pojmują przepisy ruch drogowego. Przykładem niech będzie ta historia z życia wzięta: jechał sobiemój małżon w mieście Szczecinie ulicą główną, gdy nagle z ulicy bocznej podporządkowanej, leciutko w dół do głownej biegnącej, wyjechał samochód i puknął mojego starego w boczne drzwi. Pukającego prowadziła kobieta. Oboje zatrzymali się i wyszli ogladać straty. Kobieta na niebotycznych szpilkach ledwo utrzymywała równowagę.
        Straty były niewielkie, kobieta miła bardzo się sumitowała, a mąż mój zapytał; - ale, proszę pani, dlaczego pani w ogóle nie hamowała?
        Kierowczynia uśmiechnęła się rozbrajająco i odrzekła: proszę pana, w tych butach to by nic nie dało
        • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:10
          Podgrzeję atmosferę leciutko i zadam pytanie: ile kobiet jest bądż było kierowcami F1?

Po czym szybciutko rozejrzę się po pomieszczeniu w poszukiwaniu drzwi ewakuacyjnych....
          • scoutek Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:13
            ale biegusiemmmmmmmmmmmmmm
            • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:20
              Uuuuuuż mnie nie ma!
              Paaaaaaaa - zdążył jedynie krzyknąć wyskakując przez okno.
              Zdawało mu się ze nie opuszcza go szczęście, że udało mu się uciec przed poważnymi problemami. Pamiętał z encyklopedii, iż dwory na WSI liczyły tylko jedną kondygnację.
              Pomylił się srodze.
              • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 18:02
                Kręcę? Tak kręcę, drugie krąg. W prawo, czy w lewo?
          • inna57 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:33
            W F1 kiedyś jedna Włoszka ale bez sukcesów.
            • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:37
              Nie bedę kontynuwał tego niebezpiecznego tematu, ale może kiedyś do niego wrócimy.
          • damakier1 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 16:51
            tw_wielgus napisał:

> Podgrzeję atmosferę leciutko i zadam pytanie: ile kobiet jest bądż było kierowc
            > ami F1?
            Ależ to oczywiste! Żadna kobieta nie będzie zapierdzielać jak durna jeżeli jej się naprawdę nie śpieszy.
            • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 17:06
              Kiedy jem się śpieszy w tem F1, naprawdę.
          • trusiaa Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 01.02.11, 12:48
            Pan Wielgus jest nieprzemakalny?
            Taki nieduży?
            Nie wierzę.
            • ave.duce Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 01.02.11, 13:04
              Pancernik?
              • trusiaa Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 01.02.11, 14:00
                A, co tam...
                • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 01.02.11, 14:19
                  A Ci dwaj to jakieś niedobitki irackiej armii?
    • man_sapiens Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:06
      > informuję, że prawa jest to ta, która jest bliżej ściany jak leżymy w łóżku na
      > brzuchu.

To zależy od tego, z której strony kto ma brzuch.
      • ewa9717 Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 14:27
        Jak we własnej łożnicy leżę na brzuchu, to prawą stronę mam po lewej, przynajmniej tak z doskonałego sposobu rozpoznawania stron wychodzi...
        TW, jesteś pewien, że pani opatrznie coś zrobiła? Ja bym nieśmiało opacznie sugerowała, na opak, wiesz...
        • tw_wielgus Re: Ponieważ kobiety często mają problem z 31.01.11, 15:14
          Nio czyli się potwierdza.
          Wieczorem, gdy ścielisz łożnicę stajesz u jej boku, ponieważ mylisz prawą i lewą stronę kładziesz poduszkę po niewłaściwej stronie.
    • ave.duce Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 15:27
      w gorącej fontannie kąpani, radzę najpierw się trzy razy puknąć w łebek, zanim się napisze > delikatnie mówiąc > bredniątko w temacie rozróżniania stron L i P.

Pozdrawiam.
      • tw_wielgus Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 15:42
        O właśnie "puknąć w łepek" - to stwiedzenie jak najbardziej nadaje się do wątku o stereo-typach. Albowiem skutek puknięcia w łepek jest najczęściej odwrotny od oczekiwanego, nie przywraca trzeźwości umysłu.
        • ave.duce Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 15:50
          Twój wątek to ilustracja stereotypu.
          Nie idź tą drogą.
          • tw_wielgus Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 16:06
            Jakiego stereotypu? W przypadku gdy Ci wyjeżdża samochód prowadzony przez kobietę z podporządkowanej i po grzecznym przypomnieniu zapisu kodeksu mówiącego o tym, iż na skrzyżowaniu równorzędnym pierwszeństwo mają Ci, którzy nadjeżdżają z prawej strony robi zdumioną minę i znaczące Upssssss! to mamy do czynienia ze stereotypem, uważasz?

Czy ja gdziekowliwek w tym wątku napisałem, że dotyczy to wszystkich kobiet za kierownicą?
            • gat45 Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 16:11
              A jak tam u Ciebie z zasadami ruchu drogowego ?
              Rozumiem, że stosujesz je nieopatrznie, w odróżnieniu od tej pani :)))
              • tw_wielgus Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 16:17
                Zdaję się na opatrzność Bożą, wjeżdżam na skrzyżowanie z obłędem w oczach i okrzykiem: Geronimo!!!!

Ps. Na ulicy nie kieruję się zasadami pisowni wiec nie ma poroblemu - jeżeli o to Ci chodziło.
            • ave.duce Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 16:25
              I trzeba było bez wstępu opowiedzieć, co zrobiła ta pani.
              Capito?

ps. nie musisz się uciekać do takich metod, żeby propagować swój program wyborczy ;)

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,121359692,121359692,tak_.html
              • tw_wielgus Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 16:34
                Sorry nie mogę Ci odpowiedzieć bo wiszę na parapcie i mam w tej chwili inny problem do rozwiązania.
                • inna57 Tylko nie skacz n/t 31.01.11, 16:36
                  • tw_wielgus Re: Tylko nie skacz n/t 31.01.11, 16:46
                    A mam inne wyjście..?!
                • ave.duce Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 17:03
                  Narodziny Ikara czy Dedala?
                  • tw_wielgus Re: Ponieważ mężczyźni są często 31.01.11, 17:04
                    Nie wiem, na razie czekam aż mgła opadnie.
                  • ave.duce Parter? 31.01.11, 17:05
                    • tw_wielgus Re: Parter? 31.01.11, 17:08
                      Nie wiem, nie będę rydzykował. Obiekt znam jedynie ze zdjęć, które to mogły zostać sfałszowane celem wciągnięcia mnie w dworską pułapkę.
                      • gat45 Re: Parter? 31.01.11, 17:11
                        Nie lękaj się ! Jesteś na kursie i na ścieżce. Dawaj kwitancju.
                        • tw_wielgus Re: Parter? 31.01.11, 17:15
                          Jeszcze nie mam decyzji. Poszła do salonki i jeszcze nie wróciła, rozmawia z bratem.
                          • gat45 Re: Parter? 31.01.11, 17:27
                            Sadis', kogda tiebie goworiat ! Trusliwyj Poliak ! Ty na kursie i glissadie, priziemliaj, bl....
                            • tw_wielgus Re: Parter? 31.01.11, 17:38
                              A u tiebia niet zapasowego letniska?
                      • ave.duce Re: Parter? 31.01.11, 17:55
                        Coś kręcisz, TWW ...
    • ave.duce Ponieważ niektórzy mężczyźni często mają problem 31.01.11, 16:03
      ze wszystkim, a najczęściej - ze sobą, niech sobie radzą sami.
      Wszak wg nich i św. Tomasza z Akwinu >
      "kobieta z natury jest podległa mężowi, gdyż z natury mężczyzna ma większe rozeznanie rozumu".

ps. NA SZCZĘŚCIE znam wielu mężczyzn godnych miana CZŁOWIEKA
      i nie "stojących w jednym domu" ani ze światła myślą kk, ani z JKM.
      • blind_as_a_bat AVE Ave! Zlituj się nad nami, facetami ;-) 01.02.11, 06:40
        https://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bat2.gif

Pan Ropuch Cię też prosi =>

https://p.lefux.com/61/20100831/A1309000IW/back-cushion-frog-plush-765804-small.jpg
        • ave.duce Re: AVE Ave! Zlituj się nad nami, facetami ;-) 01.02.11, 14:25
          Nad Tobą i Panem Ropuchem nie mam powodu się litować ;)
      • tw_wielgus Re: Ponieważ niektóre KOBIETY często mają prob 01.02.11, 14:13
        .......
        :D spox, bez nerwów, żartowałem..;)
        • ave.duce Jeżeli to był ŻART, to 01.02.11, 14:29
          ja się na nim nie poznałam, sorki.

ps. co powiesz na oficjalne przeprosiny w nowym wątku? Bez hocków-klocków. I nie wracamy do "stron". Howgh! ;)
          • ave.duce I nie mnie osobiście, ale KOBIETY ... 01.02.11, 14:31
            • ave.duce Hopsam sobie ;) 01.02.11, 16:11
              https://www.animationplayhouse.com/creatures_015.gif
              • tw_wielgus Re: Hopsam sobie ;) 01.02.11, 17:13
                To i ja się dołączam:

https://www.gify-animowane.pl/gify/Kreskowki/SouthPark/5.gif

A hasło?
                Kto nie skacze ten jest....
                • ave.duce Re: Hopsam sobie ;) 01.02.11, 17:20
                  Z takim hasłem nie hospam. Hopsaj sobie sam, plejboju.
    • nepokretan Re: Ponieważ 31.01.11, 17:39
      Dzień dobry. Proszę pana chciałem kupić drzwi.
      -Drzwi? Tutaj?
      -No to jest sklep z drzwiami, tak?
      -Tak, a dlaczego pan pyta?
      -no bo tak szybko się zdziwił, że drzwi tutaj to...
      -nie, cholera, bo ja jeszcze tydzień temu pracowałem w rzeźni. Się cholera nie mogę przestawić ciągle, ale już, słucham o co chodzi
      -chciałem kupić drzwi, poproszę drzwi… Są drzwi?
      -a jak pan tu wszedł?
      -przez drzwi
      -czyli?
      -są… to bym wziął
      -jakie?
      -takie, żeby się otwierały i zamykały. takie sobie wymarzyłem... są takie?
      -chwileczkę, przecież się nie rozerwę! Są..
      -są
      -dobrze
      -wejściowe?
      -no takie wejściowo-wyjściowe, żeby to w dwie strony działało, żeby można było wejść-wyjść
      -tak, wyposażone w specjalny system w te i we w te
      -tak, tak, z tym systemem koniecznie, tak. A czy są takie z tym systemem?
      -są... ee powiem panu, ciekawostka, że innych nie ma. dobrze, to teraz uwaga: do czego te drzwi w zasadzie mają być? do domu, do rzeźni, do pokoju, do takiego pomieszczenia, gdzie się uprawia świnie, do kuchni, do takie magazynu na kości i mączkę kostną czy do takiej wrzątkowni, gdzie się zdziera szczecinę i się moczy ogony w rynnach miedzianych..
      -do pokoju! do pokoju! poproszę takie drzwi, żeby się otwierały, zamykały, wejściowo-wyjściowe, do pokojuu
      -pokój duży, mały?
      -18 metrów
      -aa, no to już sporawy
      -proszę pana, poproszę takie drzwi dokładnie do pokoju 18 metrów. To rozumiem im większy pokój tym większe drzwi, tak?
      -to nie ma żadnego znaczenia
      -to co się pan pyta?
      -tak byłem ciekaw, ile w tym pokoju można jednocześnie cielaków rozebrać. 18 metrów… no to już się można pobawić. dobrze.. co? czyli wszystko wiemy, w takim razie.. aha, chwileczkę, ważna sprawa. Te drzwi mają być prawe czy lewe?
      -a co to znaczy czy są prawe czy lewe drzwi?
      -a co to znaczy czy jest prawe czy lewe oko? Tak już jest i koniec. Z tym się człowiek rodzi i z tym się już nie dyskutuje
      -może… może pan, pan może jakieś pomocnicze pytanie by pan zadał
      -nie wiem..pan woli przechodzić przez prawe drzwi czy przez lewe drzwi?
      -tak
      -ale co tak? Jak te drzwi mają się otwierać, na prawo czy na lewo?
      -na oścież!
      -ale na prawą oścież czy na lewą oścież czy na co?
      -no aż tak dobrze to nie wiem, ale o co chodzi, bo?
      -cholera jasna! W rzeźni wszystko było proste. Świnia, prąd, bzz. Czy się przewaliła na prawo czy na lewo, co za różnica? A tutaj… Słuchaj, jak pan stoi przed drzwiami, tak? To po której stronie ma pan klamkę?
      -no to zależy po której stronie drzwi stoję. Czy w pokoju przed wyjściem, czy w korytarzu-to jest przodem do pokoju, tyłem do wyjścia
      -to inaczej: pan przez te drzwi będzie częściej wchodził czy wychodził?
      -bym chciał tak mniej więcej rozłożyć po pół
      -ale za pierwszym razem, jak panu te drzwi przywiozą to pan przez te drzwi wejdzie czy pan przez te drzwi wyjdzie? Co pan przez te drzwi zrobi?
      -wychodzę!
      -wychodzi!
      -wychodzę! Ładna pogoda, się nie będę kisił w pokoju… idę
      -pewnie! co pan będzie siedział w pokoju z martwymi cielakami? Dobra, teraz uwaga: niech pan zamknie oczy w wyobraźni, że pan stoi przed tymi drzwiami, chce pan wyjść z pokoju, za panem leży sześć, siedem cielaków. Teraz uwaga: po której stronie ma pan klamkę?
      -po prawej
      -po prawej?
      -nie, po lewej
      -to po prawej czy po lewej?
      -a nie wiem
      -dlaczego?
      -bo klamki nie widzę
      -bo pan oczy zamknął!
      -bo pan kazał oczy zamknąć!
      -wyobraźnią
      -dobrze, widzę, no i widzę
      -po?
      -po lewej
      -na pewno?
      -po lewej
      -na pewno
      -na 100%%%% po lewej
      -dobra
      -pokaż pan jeszcze raz
      -po lewej
      -przecież to jest prawa ręka! Co pan mi tu?!
      -to jest prawa ręka?! No?! A bo jeszcze ta jest.. Prawa, lewa, cholera, bo prawa, lewa zawsze mi się właśnie. Prawa, lewa mi się myli. Inne się nie mylą, prawa, lewa zawsze
      -panu się myli.. co?
      -w sumie podobne
      -panu się myli prawa, lewa, a co ma świnia powiedzieć jak ma jeszcze przednią i tylnią? Jak świnia kupuje drzwi to musi być cyrk
      -ma pan może jakiś sposób fachowy prawa, lewa. Jak odróżnić prawa, lewa?
      -tak, oczywiście. Prawa ręka to jest ta, niech pan sobie to raz na zawsze zapamięta. Prawa ręka to jest ta, jak się śpi na brzuchu to od ściany
      -ale ja w nogach śpię
      -to po nodze można poznać. Prawa ręka zwisa nad prawą nogą stojącą, a prawa noga to jest ta, jak jest duży palec z lewej strony… O, w butach gówno widać
      -to inaczej
      -inaczej
      -inaczej
      -inaczej
      -prawa ręka to jest ta, co się nią pisze.
      - a tak
      -pisze się prawą ręką, chyba, że jest pan mańkutem
      -nie
      -to wtedy pan pisze lewą ręką
      -nie
      -ale pan nie jest mańkutem
      -nie
      -więc którą ręką pan pisze?
      -tą(pokazuje lewą rękę)
      -tak, nie!!!
      -nie, bo ja nie jestem mańkutem, bo ja wszystko robię prawą, tylko piszę lewą. Reszta prawą wszystko, nawet czytam prawą
      -jak pan ręką czyta?
      -tak, mówię, bo ja jestem tłumaczem. Jak tłumaczę z niemieckiego to prawą ręką czytam niemieckie słowo, lewą pisze polskie, prawą niemieckie, lewą polskie, prawą niemieckie, lewą polskie. Chyba, że odwrotnie tłumaczę…
      -nie, nie, nie. Stop. Chwileczkę panie, bo stop. Bo albo zaraz mnie szlag trafi, albo pana, albo mnie. Ja pana trafię. Jakie pan w końcu chce te drzwi?
      -ale nie wiem!
      -prawe czy lewe?
      -nie wiem jakie!
      -prawe?
      -prawe!
      -czy lewe?
      -czy lewe?
      -no to jakie w końcu?!
      -nie wiem jakie
      -prawe czy lewe? Prawe czy lewe? Jakie? Prawe czy lewe?!
      -obrotowe!
      -prawoskrętne czy lewoskrętne?

• ave.duce Re: Ponieważ :)))))))))))))))))))))))))))) 31.01.11, 17:51
        No comment.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka