• ave.duce ODLOT Wielkiego Insynuatora 16.04.12, 10:26
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135132249,135132249,ODLOT_Wielkiego_Insynuatora.html
      Polecam uwadze :)
      • inna57 Re: ODLOT Wielkiego Insynuatora 16.04.12, 13:14
        Mam nadzieję że rodziny ofiar zamachu na WTC wytoczą tej zidiociałej łajzie proces cywilny i puszczą jego i resztę kaczej zafajdanej familii z torbami.

Wierzę że pierwszym ruchem będzie wydalenie małych kaczątek z amerykańskiej szkoły.
    • ave.duce Prywata! 18.04.12, 12:48
      Co czeka ten wątek?

... PO nie ma jeszcze dość Gowina&co.?
      Autor: ave.duce ☺ 18.04.12, 12:43
      ...
      • ave.duce A propos tego wątku > 18.04.12, 14:21
        mi przyszło...
      • ave.duce Prywata! 26.10.12, 09:54
        Może nie wyleci >

forum.gazeta.pl/forum/w,28,139896540,139896540,Bp_Jarecki_o_fragm_polskiej_sceny_politycznej_.html
    • iza.bella.iza POmożecie? POdpiszecie??? 18.04.12, 20:19
      Apeluję do WSIech o poparcie mojego apelu:)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,135214485,135214485,Tusku_musisz_.html
    • ave.duce Prywata! > DDT Rydzyk 23.04.12, 10:41
      ... 70 mln długów ...
      • ave.duce Prywata! > Bielan 23.04.12, 11:24
        ... o szansach Lecha K. na 2. prezydenturę ...
    • ave.duce Pi$owi wszystko 03.05.12, 19:04
      w plecy ;)
      I oby tak dalej, kaczyści&co.
    • ave.duce Prywata na FK (o ile nie wyleci na FS) ;) 13.07.12, 10:40
      Czy wysokość mandatu powinna zależeć od sytuacji materialnej kierowcy?
      Autor: ave.duce ☺ 13.07.12, 10:37
    • ave.duce Prywata! Polecam się ;) 22.07.12, 19:15
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,137653176,137653176,Ilosc_czy_jakosc_sejmowe_statystyki.html
    • ave.duce Prywata na FoM > 27.07.12, 20:31
      ... Dlaczego usunięto z FK najpierw wątek Kiemlicza,
      Autor: ave.duce ☺ 27.07.12, 20:29
      ...

potem mój nt. działalności wicepremiera Pawlaka&co.?

Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?

Wypowiedź musiała naruszyć Regulamin, być sprzeczna z zasadami Netykiety lub mocno odbiegać od tematyki forum. Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło.
      Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum.

Nic z tego nie pasuje do usuniętych wątków.
    • ave.duce "Komentuj, nie obrażaj" > 04.08.12, 07:54
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,137939318,137939318,Komentuj_nie_obrazaj_jestem_za_.html
      https://www.komentujnieobrazaj.pl/media/images/logo.png

Wiem.wiem - wołanie na Puszczy Piskiej ;)
    • ave.duce Prywata! Dziękuję panu prezesowi Jarosławowi ;) 22.09.12, 13:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,139096798,139096798,Dziekuje_panu_prezesowi_Jaroslawowi_.html
    • ave.duce W imieniu rządu SLD? 27.10.12, 14:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,139933881,139933881,W_czyim_imieniu_L_Miller.html
    • ave.duce Prywata! 15.12.12, 09:09
      ... kompleks kombatancki ...
    • ave.duce Prywata! 13.03.13, 08:25
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,143162780,143162780,Historia_Polski_wg_mlodych_eseldowcow_czyli.html
      Ponieważ nie wiem, czy określenie "historia" nie spowoduje wysłanie wątku na inne forum - kopiuję tu:

Historia Polski wg młodych eseldowców, czyli
      Autor: ave.duce ☺ 13.03.13, 08:20

techniki wybiórcze w rozkwicie > ... „Tradycja wszystkich zmarłych pokoleń ciąży jak zmora
      na umysłach żyjących ...

Faktycznie ;)
      • ave.duce Prywata! 27.07.14, 08:10
        Miłośnikom Putina z FK i nie tylko >

Sijulejter ...
    • ave.duce Prywata! Wizja... 30.08.13, 08:22
      "To będzie pomnik trwalszy niż ze spiżu. To będzie żywy pomniki idei świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego"
      • ave.duce Re: Prywata! Wizja... 30.08.13, 08:57
        Widziałam pomnika cień ...
        • gat45 Re: Prywata! Wizja... 30.08.13, 09:34
          .. duch w lutnię wklęty przecie
          znikomy przetrwa ...,
          nie będzie w ziemi gnił

Co przetrwa ? Mam dziurę w pamięci. Coś jednosylabowego, oczywiście
          • gat45 Re: Prywata! Wizja... 30.08.13, 09:35
            Proch !!!!!
            Przypomniało mi się bez Googla.
            • ave.duce Re: Prywata! Wizja... 30.08.13, 14:22
              Proch ale jaki?
              • magdolot Re: Prywata! Wizja... 30.08.13, 23:33
                Szczelniczy czy szczelisty czy szczeźnienty czy obrócony?
    • ave.duce Kaczyński odlot. 04.09.13, 10:41
      Polecam wszystkim, którzy mieli wątpliwości >

www.rp.pl/artykul/107684,1044683-Kaczynski--Biznes-czesto-to-przystan-ludzi-PRL.html?p=1
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,146714885,146714885,Kaczynski_J_odlot.html
    • ave.duce Prywata! 18.09.13, 18:53
      Głupi, głupszy, najgłupszy
    • ave.duce Niezupełnie prywata ;) 11.11.13, 10:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,147977268,147977268,Wszystkiego_najlepszego_z_okazji_Narodowego_Sweta.html
      • gat45 Re: Niezupełnie prywata ;) 11.11.13, 11:56
        ... a równocześnie

https://www.google.fr/images/icons/hpcg/cornflower-bluepurple_42.png
      • ave.duce Dzięki, Damo :) bt. 11.11.13, 15:23
    • ave.duce Re: Prywata! 28.11.14, 17:08
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,155690476,155690476,Jarek_z_Leszkiem_spotkaja_sie_w_Czestochowie_.html
      • trusiaa Re: Prywata! 29.11.14, 07:23
        PANI! się w zaspaniu na Kraju wpisałam. tak?
        Od rass się obudziłam.
      • ave.duce "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na FK? 29.11.14, 17:21
        https://images66.fotosik.pl/410/9b0c17a80f4de4begen.jpg

https://images67.fotosik.pl/412/2650f5740491bca6gen.jpg
        • gat45 Re: "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na 29.11.14, 17:31
          Czy byłabyś ewentualnie skłonna wytłumaczyć, o co Ci chodzi ? Dla głupich, niekumatych i pozbawionych Twojej zwięzłej błyskotliwości ?
          • ploniekocica Re: "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na 29.11.14, 17:38
            gat45 napisała:

> Czy byłabyś ewentualnie skłonna wytłumaczyć, o co Ci chodzi ? Dla głupich, niek
            > umatych i pozbawionych Twojej zwięzłej błyskotliwości ?

Mię uprzedziłaś, więc Cię zacytuję.

Ja się lekko sromałam zapytać, bo myślałam, że wszyscy inni oprócz mię rozumią.
          • ave.duce Re: "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na 29.11.14, 17:41
            Odpisywałam "wiośnieludzików" na DRUGI post z godz. 15:07, kiedy z wątku zniknęły wszystkie posty "wiosnyludzików" + posty związane z tym nickiem (odpowiedzi lub uwagi innych forumowiczów).

Nie było tam nic obraźliwego, jedynie "wiosnaludzików" nie najlepiej (eufemizm) wypadła w tej wymianie.
            • gat45 Re: "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na 29.11.14, 17:46
              Skoro zechciałaś odpowiedzieć, to pozwolę sobie nadużyć cierpliwości i drążyć dalej : czy naprawdę spodziewałaś się, że ktoś do tego dojdzie bez wyjaśnienia ? Porówna zrzut z ekranu z aktualnym stanem na FK ? I jeżeli tak, to jak ? Wydrukuje sobie oba i będzie odptaszkowywał na papierze ?
              Przepraszam za nachalność, ale ja się staram, ja tak bardzo chciałabym nadążać....
              • ave.duce Re: "wiosnaludzików" pod specjalnym nadzorem na 29.11.14, 17:48
                gat45 napisała:

> czy naprawdę spodziewałaś się, że ktoś do tego dojdzie bez wyjaśnienia ?
                > Porówna zrzut z ekranu z aktualnym stanem na FK ?

Dlatego sama zamieściłam dwa wrzuty - sprzed usunięcia i po.
                • ave.duce ps. oczywiście - ZRZUTY - 29.11.14, 17:58
                  nie wrzuty, a już na pewno nie wyrzuty.
                  • ploniekocica Re: ps. oczywiście - ZRZUTY - 29.11.14, 18:20
                    Przeceniłaś zdecydowanie moją intlIgĘcję. Bardzo zdecydowanie.
                    Ja widziałam tylko Ciebie i Trusię na zielono w wiosennym kolorze i NIC więcej.
                  • gat45 Re: ps. oczywiście - ZRZUTY - 29.11.14, 18:23
                    No cóż. Można było. Pod warunkiem dogłębnej analizy porównawczej.
                    Ja, jako istota nudna i przyziemna, z pewnością zamieściłabym choć dwa słowa zupełnie niepotrzebnej legendy. I dlatego jestem nudna :(
      • ave.duce No ;) 01.12.14, 13:23
    • ave.duce Może się utrzyma ... na FK ;) 22.01.15, 16:08
      Pytanie do P.T. Forumowiczów -
      Autor: ave.duce ☺ 22.01.15, 15:51

czy start w wyborach parlamentarnych z ramienia jakiejś partii jest udzielaniem się w sferze polityki?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156339014,156339014,Pytanie_do_P_T_Forumowiczow_.html
      • trusiaa Re: Może się utrzyma ... na FK ;) 22.01.15, 17:41
        ABSOLUTNIE nie widzę związku :))))
        • ave.duce Re: Może się utrzyma ... na FK ;) 22.01.15, 17:56
          Prawda? W końcu co to za polityka - takie wybory, phi.
    • ave.duce Prywata! 01.10.15, 16:24
      Bardzo dobre przemówienie Michnika w Paryżu - polecam.
    • ave.duce Piszcie! 02.10.15, 11:54
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,158916891,158916891,Dlaczego_nastapily_zmiany_na_forum_.html
      • gat45 A o jakie zmiany chodzi ? 02.10.15, 12:06
        Bo ja jakaś głupia jestem i nie wiem.
      • trusiaa Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 12:38

forum.gazeta.pl/forum/w,299,158901778,158901778,Testy_nowego_watku_Wasze_uwagi.html
        • magdolot Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 13:03
          A gdzie taki "nowy wątek do przetestowania jest? Byłam na Kraju i nie fidzę nowego? Chcą zrobić tak jak na fejsie?
          Z uwag użytkowników widzę, że mi się nie spodoba, ale nie bardzo mam jak dodać własną konkretnie obelżywą.
          Mnie już fffkurwia dość, że co chwila mnie permanentnie zalogowuje z przyczajki i ftedy zawala mi gazetowy mailer na śmierć. Bym wolała taką opcję do świadomego kliknięcia, nie do nieświadomego, bo świadomie nie bardzo wię, kiedy ja robię to, a potem po ptolach jest...
          • trusiaa Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 13:12
            Np. Forum Religia, żeby daleko nie szukać :)

Nas jakoś zapędy reformatorskie adminów na razie ominęły, Kraj też, ale zuo czai się za rogiem.
            • trusiaa Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 13:37
              Po co zresztą szukać daleko: Forum o forum to przykład najlepszy - odpowiedzi ukryte, drzewka nie widać, odpowiedź na post założycielski pisać trzeba w dziwacznym uproszczonym okienku, a żeby skorzystać z normalnego formularza trzeba go sobie rozwinąć dodatkowo, sortowanie wątków od daty założenia, a nie od listu ostatniego: cuda, cuda ogłaszają.
              • ave.duce Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 13:57
                A linki, które się tam zamieszcza - nieaktywne są!
          • inna57 Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 14:05
            Na zawalanie skrzynki jest prosta metoda. Wystarczy użyć trybika ;)
            • magdolot Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 14:34
              Którego trybika?

Jusz się nad nimi wypastfiłam. Się rozwijają na fffszystkich frątach, dranie. Z "quurwa" automat zostawił mi jeno "quu..." na szczęście kontekst jest nie do pomylenia... :-) Mam się przestawić na "kuwrę"? Chyba zacznę okropnie przeklinać na FK wyłącznie w celach testowych. Boszsz, do czego mnie doprowadzają te drrranie?!
              • inna57 Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 14:54
                Wybierz na trybiku "ustawienia", w zakładce "Filtry i zablokowane adresy" ustaw filtr - from:(noreply-forum@gazeta.pl) subject:(Zobacz nowy wpis)
                Z automatu te zbędne e-maile będą lądowały w koszu którego przecież nie musisz oglądać. U mnie to działa. Czasami zaglądam do kosza i widzę że tam jest totalna masakra ale szczęśliwie na gazetowej z kosza wypadają e-maile starsze niż 14 dni więc nie ma co się martwić że się przepełni. A na forum jestem zalogowana na stałe bo oprócz sporadycznego obecnie pisania opiekuję się dwoma forami.
                • magdolot Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 03.10.15, 12:30
                  Dzięki, Inko, za fachową poradę!
              • trusiaa Re: Piszcie uwagi, najlepiej tu: 02.10.15, 15:18
                Żeś im wygarnął Magdowlocie! :)

Tak samo mi: szczerą ochotę mam zacząć kląć siarczyście - jak Szewczyk Drateffka!!!
      • trusiaa Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 16:11
        Re: Dlaczego nastąpiły zmiany na forum?

kasi.aa 02.10.15, 15:29
        Wielokrotnie przeprowadzaliśmy różne testy z użytkownikami. Konkluzja zawsze była jedna: z forum-drzewka potrafią korzystać tylko stali, zaawansowani bywalcy. Pozostali użytkownicy gubią się w jego strukturze i zbyt rozległych zagłębieniach. Kilometrowe gałęzie 'dywagacji' uniemożliwiają znalezienie kluczowych informacji. Świadczą o tym nie tylko testy, ale też Wasze odpowiedzi z ankiet i wyniki działania nowego widoku wątku. Dodam, że nowy wątek testujemy już od dłuższego czasu w różnych miejscach forum. Uwagi testujących braliśmy pod uwagę, prosimy zgłaszajcie je dalej w tym wątku. W miarę możliwości będziemy dokonywać dalszych usprawnień. Poprawiamy też błędy, które nam zgłaszacie.

Chcemy poprawić czytelność forum tak, aby mogli z niego korzystać wszyscy, zaangażowani i nowi forumowicze. Zdajemy sobie sprawę z tego, że dla najbardziej zaawansowanych użytkowników akceptacja zmian nie jest łatwa.

W rozwoju Forum musimy też wziąć pod uwagę wymagania, jakie przed wszystkimi użytkownikami Internetu stawia Google, który nie lubi zduplikowanych treści. Dokładnie tak, jak my na Forum nie lubimy zduplikowanych wpisów. Drzewko, drzewko odwrotne, pojedynczy wpis itp - Google uznaje jako duplikat tej samej treści. Obecna forma może nie jest idealna, ale rozwiązuje kilka problemów. Jeżeli przy okazji kilka stworzyła, to przepraszamy - od tego są testy i Wasze uwagi, by stała się lepszą, a nie gorszą wersją drzewa.

Niestety, wg nowej formuły nie wkleję linku do pojedynczego postu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,299,158916891,158916891,Dlaczego_nastapily_zmiany_na_forum_.html?p=158919328
        • inna57 Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 17:07
          Czytałam. Żenua. Czas chyba pakować sakwojaże.
          • trusiaa Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 17:10
            Fakt - pisanie w nowej formule jest kompletnie bez sensu.
          • ave.duce Chamstwo i drobnomieszczaństwo 02.10.15, 17:15
            Dixi!
        • magdolot Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 17:46
          Truu, możesz dać linka, bo mi się sama odpowiedź napisała a w tamtym wątku nie ma pani Kasi, a jak początek jej postu zguglowałam, to otrzymałam "kot nie trafia do kuwety" - ożeszku!- a strrrasznie chce trafić kuwetą w admina. To zresztą jest historyjka pokazująca cudowność nieaktywnych linków...
          • trusiaa Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 18:57
            Tylko tak można zalinkować, bo pojedynczy post nie ma aktywnego linka :(
            U mnie po zalinkowaniu pojawia się najpierw wpis Kasi, jeśli nie - łatwo go znajdziesz - idź za czerwonym ;)
            forum.gazeta.pl/forum/w,299,158916891,158916891,Dlaczego_nastapily_zmiany_na_forum_.html?p=158919328
            • magdolot Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 19:43
              Dwa razy przeszukałam "Testy nowego wątku", odruchowo szłam za czerwonym. Teraz raz trzeci i kiszka.

Zguglowałam Twój nieaktywny linek i:
              Podana fraza - forum.gazeta.pl/forum/w,299,158916891,158916891 ... - nie została odnaleziona.

Chyba mnie do cna popierdoli!!!
              • magdolot Re: Odpowiedź adminki: Dlaczego zmiany 02.10.15, 20:50
                Kopiuję mojego posta, bo tam go zwinęli, śfinie, a tam mój postulat odpierdzielenia się od FzD itp. i historyjka na końcu jest pouczająca.
                ----------------------------------------------------
                Szanowna Pani Kasi.uu!

Drzewko jest strukturą, którą nawet matoł powinien opanować intuicyjnie w ciągu kwadransa. Jeżeli tego nie potrafi zrobić dostaje info od innych internautów.

Najpierw kardynalna sprawa:

Od tej pory CYNGLE I TROLE będą odpowiadały wyłącznie na post założycielski, za to 118 razy bez sensu, a sensowne odpowiedzi prostujące ich okropne bzdury będą szczelnie zwinięte, więc "zasłanie" każdego sensownego wątku, stanie się bardzo łatwe, a w wątki przestanie zaglądać KTOKOLWIEK POZA DEBILAMI, co się będą upewniać w swoim debilizmie przede wszystkim o cyngle.

W obliczu zalewu netu przez takowe cyngle i w obliczu masowego "poszukiwania prawdy w necie" przez stada naiwniaków omijających "przekłamane przekazy propagandowe" w normalnych mediach [n.p. te na Waszym fejsie :-) ], naiwniaków płonących naiwną chęcią "poinformowania się od zwykłych szarych ludzi", co obecnie potwornie nakręca populizm którego u nas pełno... Wy ten populizm chcecie JESZCZE podkręcić?! ZA MAŁO?!

Mdły populizm się mści nie tylko na mdłych populistach, ale na wszystkich wokół, bo agresywny populizm z nim w cuglach wygrywa, za to durnieją wszyscy. Wystarczy pobieżnie popatrzyć na to, co właśnie dzieje się w kraju aby to skonstatować. Nie przykładajcie do tego ręki, proszę!

Póki co Fora Gazety ciągle się jakoś bronią przed zalewem debili. Za to na fejsie Gazety debil jest premiowany wsobnym klikaniem postów najwcześniejszych, które w pierwszej kolejności mają rwanie. Odpowiedzi padają jeno na posty najdurniejsze i prawie nikt ich nie czyta - kłopot z rozwijaniem - a także prawie nikt ich nie ocenia. Ponadto w już rozwiniętym fragmencie trza kombinować jak koń pod górę kto na co odpowiada i komu, bo tego ZUPEŁNIE nie widać. W efekcie na fejsie odbywają się POPISY, a nie żadne dyskusje, bo na fejsie po prostu NIE DA SIĘ DYSKUTOWAĆ. Dlatego tam bywam baaardzo, bardzo rzadko.

Jeżeli tak Wam zależy na multiplikowaniu wybiegów dla debili, to OK, nie ma sprawy, lecz w takim wypadku proszę się uprzejmie odstosunkować od forów na Gazecie moderowanych prywatnie i nie UNIEMOŻLIWIAĆ tam prowadzenia dyskusji swoimi "ulepszeniami".

Bo jeśli zrujnujecie też małe fora prywatne, to ludzie zwyczajnie się przesiądą na Skype lub na komórki, bo to też jest za darmo. Co prawda w ten sposób nie będzie się dało dyskutować tak, jak do tego przywykłam, to znaczy odpowiadając po dniach kilku na konkretny post konkretnej osoby, który mi proces myślowy uruchomił z głowie z poślizgiem... Ale jakoś sobie z tym problemem poradzimy dzwoniąc i dzwoniąc do skutku, bo bez drzewka ten post będzie praktycznie nie do odszukania, więc i tak nam zabieracie tę możliwość.

Ja od lat grasuję po forach Gazety i coraz bardziej nie dla fejsu, bo coraz bardziej przypomina tabloid [kompletny zjazd do boksu], tylko właśnie dla forów umożliwiających sensowną dyskusję. Dysponujecie towarem, którego nie ma nikt inny - dobrze zrobione fora. To mnie tu trzyma. Jeżeli mi to odbierzecie przejdę na kupowanie Gazety 3 razy w tygodniu i dzwonienie. A jeśli "poprawicie" gazetę telewizyjną w ten sam sposób, czyli tak by polecała filmy "dla kuchar" - jak wszystkie inne gazety telewizyjne w kraju - to przestanę kupować także piątkową Gazetę, czyli przejdę na 2 razy w tygodniu.

NIEAKTYWNE LINKI

To wybitna głupota i chyba zaprzeczenie jednej z głównych idei netu: poruszanie się jednym klikiem za aktywnym linkiem to jakby podstawa surfowania. W dyskusjach internetowych od dawna się przyjęło rzucanie linka na potwierdzenie tego co się mówi. I słusznie.

Dziennikarze też pilnie powinni to robić, miast bawić się z czytelnikami w "głuchy telefon" tworząc czasem wielopiętrowe przekłamania. Ostatni tekst Grossa ukazał się po angielsku na stronie "Project Syndicate", czytelnicy "Gazety" mogli go studiować za "Deutsche Welle". Ani czytelnicy Gazety, ani Welle nie dostali linka do oryginału, za to w Polsce powstało mylne wrażenie że Gross "poleciał do Niemców z ozorem na Polskę" i TO większość tak strasznie oburzyło... Powód trywialny: brak linku. Ja naprawdę nie lubię czytać, co jedna baba wyrwała drugiej babie z kontekstu!

A na deser jeszcze mała praktyczna próbka rzucania nieaktywnym linkiem.
                Na moim forum pojawiła się Pani odpowiedź na którą właśnie odpowiadam. Skopiowana, dlatego miałam dostęp do tego co Pani napisała i ukoronowana Waszym cudnym nieaktywnym linkiem. W związku z tym najpierw poszłam do wątku "Testy nowego wątku" i kilka razy tej wypowiedzi szukałam by na nią odpowiedzieć idąc za czerwonym, gó..zik.
                Poprosiłam koleżankę o link raz jeszcze, lecz dalej był nieaktywny, tym razem z przeprosinami, że po nowemu inaczej się nie da. Zrobiłam dwie rzeczy:
                1. skopiowałam początek Pani wypowiedzi i w nowym oknie za pomocą wujcia Google otrzymałam: "Kot nie trafia do kuwety" - kurczę, super!
                2.skopiowałam link i w nowym oknie otrzymałam:
                -------------
                Podana fraza - forum.gazeta.pl/forum/w,299,158916891,158916891 ... - nie została odnaleziona.

Podpowiedzi:

Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane.
                Spróbuj użyć innych słów kluczowych.
                Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych.
                Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.
                -------------
                Czynność powtórzyłam dwukrotnie z tym samym efektem.
                Do Pani wypowiedzi natomiast dotarłam za pomocą jeszcze aktywnego linku w naszym forumowym wątku o Waszych ulepszeniach. Ten link mi otworzył już zamknięty przeze mnie wątek i śmiem twierdzić że zaoszczędziłam na tym 3 posty [pytanie czy to inny wątek i jaki] i da capo al fine, czyli sakramentalne [?] "Podana fraza nie została odnaleziona" wujcia Google do którego się tak pilnie dostosowujecie.

Lepsze jest wrogiem dobrego. - możecie to powiedzieć także wujciowi Google - może uzna tę starą maksymę za epokowe odkrycie typu "Nowość!!!"

z poważaniem i okropnym ffffkurzem

Magdolot
                pod tą ksywką 10 lat na tutejszych forach [pod innymi wcześniej]
                dziwaczny osobnik co nigdy nie dostał bana
                • ave.duce W Odpowiedzi na apel Stefana - 02.10.15, 23:42
                  Apel do wszystkich piszących: nie dopisujcie się do wątków, zawierajacych już ponad pięć wpisów, zakładajcie własne wątki
                  • magdolot Re: W Odpowiedzi na apel Stefana - 03.10.15, 00:42
                    Łaaa! Duma we mnie wzbarła jakem mój post przez Cię skopiowany zobaczyła. I zaraz się dopisałam do samego Stefana. Argument sztuka jedna [uwypuklenie], drugi wpis w wątku.
                    Króciuteńka i bardzo ponura wizja rozwalonych na glanc społeczności forumowych i powstania pięknego Onetu na całej połaci Gazety... zakończona jękiem z którego jestem dumna:

"Debilizacja społeczeństwa* postąpi znów krok do przodu. I może to mały krok dla ludzkości, lecz dla wielu człowieków za duży."

* za tę donośną zbitkę dzięki Marinerowi!
        • ave.duce Marrant wyszła z worka: 05.10.15, 22:42
          "Stare nie wróci, bo zwyczajnie nie było dobre."

Zatem dajmy sobie siana ;)
          • inna57 Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 10:46
            Najpierw spieprzyli portal, zamieniając go w tabloid i słup reklamowy, teraz spieprzą forum. Ale będzie super dla gimbusów ze smartfonem przyrośniętym do rączki. My jesteśmy dinozaury i tyle, mamy wymrzeć, założyć bambosze, usiąść w bujanym fotelu i czekać na śmierć.
            Po moim trupie!
          • magdolot Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 12:02
            ave.duce napisała:

> "Stare nie wróci, bo zwyczajnie nie było dobre."

Znaczy: te niby konsultacje były pozorne, a opinia użytkowników ich nie obchodzi bo wiedzą lepiej?

Nie lubię teorii spiskowych, ale Avaazy tfierdzą że przy okazji WTO usiłuje się zamknąć netowi ryja, a obecnie wyciąga od ludzi kasę na stado prawników w celach obronnych. Do tej pory nie zwracałam na to większej uwagi, a teraz zaczyna mi to dawać do myślenia. Szczególnie na motywach: musimy się dostosować do Google.

Ta zmiana premiuje skrajności. Po co?

Ave, czy wiesz co się stanie z Forumem? Ze starymi wątkami. Znikną? Czy wiesz co można na to począć? Martfi mnie to, bo jestem do nich przywiązana.

>
            > Zatem dajmy sobie siana ;)

Nie fcę. A jak sobie paczę jak stal wyłazi spod futerka Trusii przy Kas.ii nękaniu, to tym bardziej nie chcę.

Poddać się i potulnie dać im zmasakrować naszego Foruma?
            Na to nie ma we mnie zgody.
            To może pomyślmy w deseń inny. Skoro tłumaczenia tudzież protesty nic nie dadzą, to pomyślmy co możemy ze sobą zrobić przetrwać żeby.

Pałęta mi się po gufce taka myśl, że można by spróbować wyemigrować w całości. W deseń zrobić ściepę na jakąś domenę i dopytać Wyborcze ulepszacze spod ciemnej gwiazdy, czy by licencji na to "stare złe forum" tanio nie sprzedali. Niewiele z tej kuchni internetowej rozumiem, ale rozumiem że trzeba mieć jakiś szkielet i jak się zakłada takiego foruma jak nasz, to szkielet jest dany z góry. Jeżeli w tej zmianie na GW chodzi tylko o kasę, to powinno być do zrobienia, bo to dodatkowa kasa na którą nie liczyli...

Ktoś tu się zna na konkretach i ma zielone pojęcie z którego końca zacząć i we miejscu którym?
            • inna57 Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 13:01
              Chociaż nie jestem skarżypytą to jednak tym razem naskarżyłabym na tą gimbusową zgraję do AM. Portal, kiedyś bardzo dobry zmienili w tandetny tabloid dla egzaltowanych siuśmajtek i pakerów. Jak chcesz coś naprawdę przeczytać to cię posyłają na lekcje muzyki. Dobierają się do forów, przerabiając je na "hamerykańskie" GMO, bo wujkowi Googlowi kiepsko się szpieguje. Tak jakby nasze dyskusje często o istocie miesiączki u pingwinów albo o przysłowiowej d...e Maryni mogły mieć wpływ na częstotliwość plam na słońcu.
              • magdolot Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 13:53
                Raczej nie pomoże, oni obecnie gimbazą i coraz bardziej wstydzą się Michnika. Gdyby Ave we swoim wątku nie opublikowała linku do przemówienia Michnika, to ja bym w ogóle o całym zdarzeniu nie wiedziała mimo, że zerkam na tabloid ze 3 razy dziennie. Oni natychmiast Michnika wstydliwie schowali. Ciekawe czy dlatego, że w ogóle się odeń odcinają, czy ze względu na komentarze gawiedzi dlań niespecjalnie przychylne? Idąc za linkiem Ave se trudu sporo zadałam minusując prawie fffszystkie komentarze na fejsie pod tym draniem Michnikiem. I prawdę mówiąc w rozprawie a administracją miałam cholerną ochotę się podpisywać "Sierota po Michniku", bo wzbiera we mnie świadomość, że gazetowa gimbaza obecnie się pilnie pozbywa sierot po Michniku, bo one brużdżą jakoś.
              • trusiaa Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 13:54
                Jestem jak najbardziej za: panienki administracyjne z pięcioletnim stażem na forum wiedzą najlepiej jak ono ma funkcjonować?

Się nie krępuj, Inno Droga, pismo ku AM zredaguj, a my się podpiszemy.
                To nie skarżypyctwo żadne, to apel o opamiętanie i ratunek, bo oto wróg anonimowy (!) się zamachuje(chiwa) na wartości nasze najświętsze, o!
                • magdolot Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 14:06
                  OK, wielka wizerunkowa rozprawa o pryncypia mi bardzo pasuje!
                  Niech Michnik nie gryzie się sam we kąciku, że spuścił swoją Gazetę pazernym pracownikom wierząc że pryncypia obronią się same przed pogonią za kasą. Otóż się same nie bronią za dobrze przed zafiksowaną na kasie gimbazą. Mniej opłacalne rypki muszą się bronić przed rynkową gimbazą. Czołgać się na patelnię potulnie nie będziem oblewając po drodze oliwą! Stańmy cholernej gimbazie ością w gardle i zejdźmy z hukiem przynajmniej. Prezentuj ość, biedna mała osierocona rypko wytrząsywana z akwarium. Prezentuj groźnie ość!
                  • trusiaa Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 14:17
                    Kocham Panią. Bo tak.
                    • magdolot Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 16:18
                      Z wzajemnością dziką, o, Trusiuu w stal zakuty!
                      • trusiaa Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 18:34
                        HA!
                • inna57 Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 15:17
                  Ja oczywiście mogę spróbować, choć biorąc pod uwagę stopień mojej irytacji nie jestem pewna czy mój list uzyska akceptację Was wszystkich. Obecnie czuję się zrobiona w bambuko przez zgraję gimbusów. Ale oczywiście możemy to zredagować wspólnie.
                  Zastanówmy się jednak jak my z tym listem dotrzemy do milczącej większości na różnych forach. Ja mogę zaktywizować hafciarki którymi się opiekuję na tych z "Karaibów" nie mam co liczyć bo to przelotne ptaki są. Jak zebrać podpisy od tych którzy zechcą się do nas przyłączyć. No i najważniejsze jak dotrzeć do rąk własnych AM.
                  • magdolot Re: Marrant wyszła z worka: 06.10.15, 16:24
                    Nie ma rady, trza skumać hafciarki z tarczycą. Tarczyca już sama szura we wątkach na forum O Forum, cza się z nią porozumieć oddolnie.
                    Dworumy, Hafciarki, Tarczyce łączcie się, stawajmy do mazura! Wyhaftujemy adminom tarczyce we dworskie bardzo wzorki. Rzekłem, kurwa. - howgh tu jusz jest za cienkie.
            • ave.duce Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 14:21
              załóż OSOBNY wątek z wołaniem: pomocy, słoniocy! Może ktoś się znajdzie kumaty w sprawach netu i poradzi, co zrobić z FzD?

ps. koniecznie dać trzeba próbkę wątku jakiegoś już ze zmianami wedle Google'a rozkazu.
              • trusiaa Re: Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 14:27
                A może sypnąć taki apel na różnych forach? Możemy się podzielić robotą.
                • magdolot Re: Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 16:20
                  OK. Zabanują. Cza partyzanckie taktykie przed wejściem w las dopracować. Skupiamy naszą akcję na Oślej i tam z nią celujemy, uprzedzając chamski ruch przeciwnika?
                  • inna57 Re: Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 16:44
                    Wszystkich nas żywcem nie zabanują!
                • magdolot Re: Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 20:04
                  No fłaśnie. Smaruję w poczcie apel o porozrabianie w obrębie własnych forumowych społeczności i połączenie sił forumów. Podskórne póki co, znaczy mailami.
                  Właśnie skończyłam spisywać z forum O Forum ksywki tych co się awanturują i do nich rozsyłam. Potem myślę otwartym tekstem zamieścić apel przede wszystkim na stronach forumów samopomocowych - skupiających ludzi z konkretną chorobą, bo masakrowanie takich społeczności to kompletna zbrodnia. A wtedy zapewne mnie zabanują? A może te forumy też brać od spodu? znaczy po często widocznych ksywkach mailem, choć to duuużo więcej roboty.

Widziałam od początku afery szuranie przedstawiciela forum tarczyca. znikło, kurcza, bez śladu, a szurał w paru miejscach. Trza spisać i Oślą?!

Póki co siedzi na mnie wiedeński hipochondryk, jadą jedni rodzice, ja mam dzwonić do pewnej tuzy, apel mam w 3/4 i spisanych na kartce adresatów.

Pierwszymi będziecie Wy, to jak coś nie OKI, to poprawicie, Bratcy? Co Nie?
                  Jak Wam wyślę, to dam znak tutu, że jusz się uporałam.
                  • damakier1 Re: Magdolocie, proponuję - 06.10.15, 21:08
                    Jakby było co dla mnie do roboty, to ja Fszystko, co każecie zrobię, tylko mi musicie jasno mówić, co i jak, bo wiecie, że ja stara i nic z tego interneta nie wiĘ.
                    • magdolot WYSŁANE 06.10.15, 21:53
                      Popatrzcie w @, właśnie Wam wysłałam. Do przejrzenia, poprawek itepe. Czy dobrze, czy jasno, czy to o co chodzi. Mam listę ponad 40 nicków z określonym stosunkiem do zmian [bardzo naszym] na papirze utworzoną. Mogę ją zacząć przewalać do mailera, przynajmniej samochcąc go sobie zawalę. :-)

Od tego co robimy jesteś akurat rzadką specówą, Damo. Leworucję oddolną robimy.

Pomyślmy nad reprezentantem. Ja się nadaję głównie na mówcę wiecową, pisania manifestuf wiodących na barykady, nie do negocjacji. Wodzowa mi się naturalnie kojarzy. Wodzowej nie passaran, po prostu. Stalą zupełnie odruchowo Ona pobrzękuje, a Umysł na Chłodny
                      • ave.duce Niezupełnie TO miałam na myśli - 06.10.15, 22:10
                        raczej wątek TU, żeby ktoś, kto się zna - doradził, jak u/ratować FzD.

Przeczytam @ i jutro się ustosunkuję, ok?
                        • magdolot Re: Niezupełnie TO miałam na myśli - 06.10.15, 22:42
                          Wię. Ja tesz nie, ale myślę dużym kalibrem odruchowo. I nie wiem zaiste czy to nie jedyny realny sposób uratowania FzD: połączenie sił z innymi forami, bo one są w takiej samej sytuacji, tylko część jeszcze tego nie wie.

Skopiować FzD zapewne się da, ale do tego trza informatyka. Nie wiadomo w jaki sposób można je gdzieś [gdzie?] rozłożyć i w jakiej formie odczytać, czy trza mieć formę GW [kupić?].

Popatrzę po forach tematycznych i jakiegoś poszukam. Eb mie boli.
                          A leworucji rossspętanie trwa, więc apela do potęcjalnych szpszymierzeńcuf uznałam za priorytet. Listę adresową już w mailerze mam, w ten sposób nie ryzykuję bana za... cokolwiek.
                        • magdolot Dorobiłam TO 07.10.15, 00:45
                          Ale wciąż nie wię, czy właśnie o TO chodzi. W moim wołaniu Słoniocy! beszczelnie się podparłam całym Forumem, żeby wyszło poważniej. A teraz idę spaaać i mnie się będą lasować koszmary pewnie...

forum.gazeta.pl/forum/w,37,158955200,158955200,Sloniocy_Reformowanie_forow_GW.html#p158955200
                          • ave.duce Re: Dorobiłam TO 07.10.15, 09:59
                            Czas, żebyś założyła wątek na FzD - z tym apelem i z tym listem do innych forumowiczów, tak myślę.
                            • magdolot Re: Dorobiłam TO 07.10.15, 13:48
                              Poszło. W salomonowej wersji Wodzowej. Do Was też, byście widzieli co się dzieje.
                              Nie nadaję się na reprezentanta. Za bardzo się jaram. Ja umię wyprowadzić lud na barykady, ale nie mam pewności czy potrafię go sprowadzić z barykad mundrze i bessspiecznie. W pamięci mam "referendum 2007" u podstaw którego legł pewien mój post, a ja trfałam w nieustającym zadziwieniu, aż nas wyręczył Kaczuch himself od waaadzy się odsysując.

Oddolna demokracja zobowiązuje - cza będzie zagłosować na kądydaturę.

Cała rzecz może nie chwycić jednak. W nocy byłam na forum "Komputer", już zreformowanym i śladu niezadowolenia. W małopostowych dyskusjach o konkretach to nowe drzewko zapewne pomaga, a oni prowadzą właśnie takie...

To robię wąteczek, by trafiali doń goście łatwo, a Inna niech pracuje nad listem do AM. Jak już szaleć, to szaleć pilnie i dokładnie. :-)

Trza nam się porozglądać za namiarem na AM, bo G.W. nam listu nie wydrukuje. Swego czasu pisywałam ja lysty do GW i one zwykle były nieakceptowalne. Nawet ten o Brzechwie, co go małż fczoraj znalazł w sepetach Matusi poszukując materiałów dla IPN...

• trusiaa Forum Internet 07.10.15, 15:11
                                Magdolot napisała: > W nocy byłam na forum "Komputer", już zreformowanym i śladu niezadowolenia. W małopostowych dyskusjach o konkretach to nowe drzewko zapewne pomaga, a oni prowadzą właśnie takie...

Omatkobosa! Żeby "takie" ;)

Co ja czytam, co ja paczę: josie69 wątek założyła: Nudzi mi się. Znacie jakieś ciekawe strony na facebooku?

Yyyy... tak, że ten. Idzie nowe, dziadzie, idzieeeee nooooweee!
                              • ave.duce Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:28
                                Zamieściłam info na zamkniętym S@lonie Niepospolitych, zajrzę tez na inne fora, o ile nie są JUŻ zmienione, to i tam wlepię linki.

Myślałam raczej o @ do Mechnika, ale list tez ok - podpiszę niezawodnie ;)
                                • ave.duce Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:43
                                  Aquanet, FK, S@lon Odrzuconych i jeszcze jedno - ukryte.
                                  • ave.duce Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:49
                                    I Społeczeństwo. Uff. Spadam!
                                    • trusiaa Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:54
                                      I się jakoś tak zjadło, bo chwilowo kawioru nie dowieźli, praffda?

Bardzo przepraszam, tak serio serio.
                                • trusiaa Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:48
                                  No jeszcze jak ba! Że się nadaje wybitnie.

Podjadek umieścił Apel na Forum Człowiek, Etyka Społeczeństwo, a tam: Magdolot wiodący lud na barykady...

https://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140204210448/nonsensopedia/images/thumb/9/9c/Wolno%C5%9B%C4%87.jpg/500px-Wolno%C5%9B%C4%87.jpg
                                  • gat45 Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 15:52
                                    Ja wlepiłam u Chmielewszczyków oraz na ESD
                                    • trusiaa Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 16:25
                                      Zaniosłam na: Cmentarz Przydrożny, Dziewiarstwo Maszynowe i Forum dla Wypranych.
                                      • inna57 Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 16:29
                                        wrzuciłam na Haft krzyżykowy i Karaiby
                                • inna57 Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 16:19
                                  @ nie przejdzie przez bramki
                                  • magdolot Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 07.10.15, 16:42
                                    To Mechnika JUSZ w zamknięciu czy-mają, te drrrranie?!
                                    "Te" - fstępnie otczłowieczam te dranie, bo to nieluckie jest tak Mechnikowi robić.

Montujemy równoległą akcję partyzancką w celu odbicia Mechnika?!

P.S. Się nie nadaję na Reprezentanta, bo lądowania na ściernisku se nie życzymy. Patrz:
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,89075,148164450,158911113,Publiczny_debiut_Macki.html
                                    Ale poodbijać ja Mechnika mogę, bo Macki to śfietni skradacze są.

• ave.duce Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 08.10.15, 09:46
                                    inna57 napisała:

> @ nie przejdzie przez bramki

Wg mnie trzeba zrobić tak: na FzD założyć wątek z Twoim listem otwartym do AM i niech popierający forumowicze wpisują kolejno pod tym listem swoje nicki. Na innych forach podać informację o liście (cały list?) i link do wątku na FzD, żeby jak najwięcej ludzi się dowiedziało i podpisało. Potem wyślesz list @ do AM, dołączając link do wątku na FzD (tego z listem i podpisami). Dlaczego ma nie przejść przez bramki?

e-mail: sekretariat.naczelnych@agora.pl

Co Ty na to?
                                    • trusiaa Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 08.10.15, 09:53
                                      Do podpisów należałoby założyć osobny wątek u nas na forum. Linki do listu otwartego i listy podpisów wkleić na FoF i zaprzyjaźnionych forach.
                                    • inna57 Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 08.10.15, 10:32
                                      Bardzo dobra propozycja ale ja jednak od siebie wysłałabym również taki prawdziwy papierowy odręczny list do rąk własnych AM. Ja jestem starej daty i uważam że papier jest cierpliwszy od internetu.
                                      Tu po tych ekscesach mogą mnie zabanować na wieki wieków, i będzie to mój pierwszy raz.

Ave zaproponowany przez Ciebie ostateczny kształt apelu uważam za doskonały. Pozostawiam do Twojej, o Wodzowo, decyzji w jaki sposób będziemy zbierali nicki tych którzy są z nami. Ja w takich organizacjach jestem raczej kiepska.
                                      • ave.duce Dzięki, Inno, za list otwarty !!! 08.10.15, 10:43
                                        Ok, wyślij "ręczny" do AM - podpisz się w imieniu forumowiczów, bo zbieranie podpisów pod takim listem to szaleństwo :)

ps. no to do roboty ... zaczynam od wysłania listu do wszystkich "od Magdolota". Potem FzD i reszta.
                                      • trusiaa Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 08.10.15, 10:52
                                        Inno, proponuję, żebyś umieściła ten list na naszym forum pod tytułem:

List otwarty do Adama Michnika

jesteś przecież jego autorką.

Ja założę u nas wątek do składania podpisów.
                                        Oba wątki - Twój i ten do podpisywania - umieszczę na FoF i znajomych forach.
                                        • inna57 Re: Nadajesz się, nadajesz, Magdolocie!!! 08.10.15, 11:27
                                          Jestem jedynie współautorką, pisaliśmy ten list tak naprawdę wspólnie wszyscy naszymi odczuciami. Ja to jedynie ubrałam w słowa. Niech Ave zadecyduje jak ma być to Ona dowodzi. Ja się na barykady nie bardzo nadaję, nie mam natury rewolucjonisty ale nie znoszę tych którzy chcą skrzywdzić słabszych i poddanych ich dobrej czy złej woli.
                                          • magdolot Ave, Inko 08.10.15, 12:46
                                            List mi się bardzo podoba. Czuję że powinien być właśnie taki.

Chodzi mi po głowie jedna rzecz kardynalna do ewentualnego dopisania jednym zdaniem.
                                            Internet został przekazany tzw. ludzkości za friko, a przyświecała temu idea nieskrępowanej komunikacji międzyludzkiej. I co się porobiło?!
                                            My to robimy na forach i nam to odbierają.

Jedno zdanie z bardzo grubej rury. Czy ono tam pasi?
                                            • inna57 Re: Ave, Inko 08.10.15, 13:07
                                              Moim zdaniem chyba za potężna ta dwururka ale niech Ave też się wypowie. Jeśli tak to umieścimy to w PS.
                                            • magdolot Re: Ave, Inko 08.10.15, 13:08
                                              A może to zdanie wsadzić do krótkiego i dobitnego oświadczenia protestujących internautów i od tego je zacząć. Straszny mam w głowie mętlik, lecz usiłuję takie właśnie oświadczenie napisać, by je rozesłać na fora po podpisy. Bym je wsadziła do wątku "Rewolucja" po akceptację współprotestowiczów. Wtedy można rozsyłać równocześnie ludziom na forach do podpisu dwie rzeczy:
                                              oświadczenie dla tuzów Gazeta. pl i list do Michnika.
                                              Myślę czy ma sens podpisywanie z dodaniem stażu na forach Gazety [jestem tu tyle lat, chłopaki!]
                                              • trusiaa Magdolocie 08.10.15, 13:12
                                                Hopo hooop! :) Wersja ostatnio omawiana była taka: List do AM otwarty - u nas. Pod nim mogłabym założyć wątek specjalny do podpisywania się (staż na forum obok nicku mile widziany).

List plus wątek zalinkować na FoF i roznieść po tych forach, które znamy, z prośbą o rozesłanie dalej.

Obawiam się, że jeśli kilka dokumentów do podpisu będzie - nie damy rady, a i IDEA się po drodze zgubi.
                                                • magdolot Re: Magdolocie 08.10.15, 13:27

My nie możemy się oprzeć jeno na Michniku, bo On w GW. pl żadnej konkretnej waaadzy nie ma. To MUSI iść dwutorowo. Protestujemy przeciwko zmianom, bo one będą miały takie i takie skutki.
                                                  Nie kilka a DWA: Michnik i GW.pl

Osobny wątek na list. A w tym wątku co go już prowadzimy także list dodać i poprosić ludzi tam zgromadzonych o rozwieszanie na forach obydwu do podpisów [lubo roznoszenie linków do obu]. Natomiast w wątku już prowadzonym - dobitne oświadczenie dla waaadcuf GW.pl.
                                                  • trusiaa Re: Magdolocie 08.10.15, 13:32
                                                    No to ja już gupia jezdem - poczekam na Ave (do wieczora).
                                                  • trusiaa Re: Magdolocie 08.10.15, 14:06
                                                    Żeby już nie mieszać wątków i kompetencji: załóż, Magdolocie, wątek/tki wg własnego uznania z Listem do A.M., manifestem i do podpisów, howgh!
                                                    Bo możemy tak jeszcze długo debatować, a czas leci i jutro się obudzimy na forum ślycznie przemodelowanym z tabliczką: nie ma zmiłuj. ;)
                                                  • magdolot Drodzy 08.10.15, 15:46
                                                    Warianty są takie:
                                                    1.
                                                    Inna zakłada wąt z listem do Michnika, osobny i tylko nań i u nas na FzD się zbiera pod nim podpisy. Ja dołączam do wątku "Rewolucja" link do michnikowego wątku.
                                                    Wtedy ludzie roznoszący z wątku "Rewolucja" treść protestu do waadz GW.pl poniosą i linka umożliwiającego łatwe podpisanie listu do Michnika.

2. Na FzD powstaje osobny wąt z dwoma rzeczami do podpisywania na miejscu, a kolportujący protest roznoszą po prostu link do owego watku z info że można tam dwie rzeczy podpisać - obydwie lub jedną z nich, jak komu gra po duszy.

3. Dajemy ludziom do rozwieszania na forumach protesty dwa i potem to jakoś usiłujemy pozbierać do kupy.

W wątku "Rewolucja" właśnie opublikowałam treść szkicu protestu do GW z prośbą o współredagowanie go, poprawki lub konkurencyjne propozycje własne. Rozesłałam to także na maile z linkiem do wątku. Prosz, weźcie w tym udział. To chwilę potrwa zanim będziemy mieli czystopis. Jutro rano go powinniśmy mieć.

Jeżeli najsensowniejszy wydaje Wam się wariant 2, to powinniśmy poczekać troszkę z tym wątkiem. Faktem jest że zbyt długo czekać nie możemy, bo nas zreformują, czyli nie dłużej niż do jutra.
                                                    Tak czy owak to jest list Inny i to ona powinna go opublikować. Czy w osobnym wątku, czy w zbiorczym, czy w obu - zarówno. Ja tego nie zrobię. Praw autorskich, psiakreff, ja deptać nie będę. Ja mogę list Inny najwyżej do zbiorczego wąta przelepić, opatrując owego wąta jasnym tytułem zbiorczym.

Przemyślcie JAK będą wyglądać podpisy w wersji normalnej foruma i w zreformowanej. Instrukcja składania podpisu. JAK je, kurczę, składać żeby je było widać, żeby je wizualnie móc pozbierać w kupę... Ja trochę wysiadam.
                                              • inna57 Re: Ave, Inko 08.10.15, 13:17
                                                Aż z czystej ciekawości sprawdziłam i okazało się że w czerwcu stuknęło mi 10 lat na gazecie. To jest jednak kawałek życia może faktycznie warto dodawać swój staż.
                  • inna57 Projekt Apelu poszedł na e-maile 07.10.15, 16:35
                    z listy Magdolota kto jeszcze chce otrzymać niech dopisze swój adres.

Podpytałam mojego domowego informatyka ;) który ma kilka programów nawet w przemyśle wdrożonych a nam robi całą obsługę i on mówi że programy do prowadzenia forum są darmowe i potrzebny jest tylko serwer na który się go umieści więc jakby co to bez łaski panie w paski na domenę się zrzucimy to będzie pewnie po zecie rocznie na głowę.
                    • ave.duce Re: Projekt Apelu poszedł na e-maile 08.10.15, 09:47
                      No to super! Ale szkoda tego, co TU zostanie...
    • ave.duce Do wiadomości P.T. Forumowiczów 09.10.15, 07:31
      - ponieważ wszyscy podpisują się w wątku "List otwarty..." - żeby nie mnożyć bytów
      wątek "Proszę..." zamkłam. Sorki, Inno!

ps. oczywiście, osoby, których podpisy były w tym wątku - podpisały też "List otwarty,,,", więc podpisów nie ubyło. Howgh!
      • inna57 Re: Do wiadomości P.T. Forumowiczów 09.10.15, 08:35
        Ave, właśnie miałam Cię o to prosić ale o 4 rano kiepsko mi było zebrać się do pisania @
    • ave.duce Prywata! 21.01.16, 10:25
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,160166688,160166688,Miller_Ja_jestem_w_tej_partii_ktora_nazywa.html?t=1453368034#p160166688
    • ave.duce Re: Prywata! 29.08.16, 10:49
      Biedroń ............... moja pomyłka ... in plus
      • scoutek Re: Prywata! 29.08.16, 11:18
        ave.duce napisała:

> Biedroń ............... moja pomyłka ...
        > in plus

lepiej tak niż na odwrót
    • ave.duce 25 marca - śpiew/am/y! 24.03.17, 21:49
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,163633037,163633037,_spiewac_kazdy_moze_25_marca.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka