Dodaj do ulubionych

Komentarze do Segregatora JKOiOWoP

06.05.11, 18:02
Korzystając uporczywie z uprawnień, których nie posiadam, pozwolę sobie stworzyć Wątek Równoległy do tego, do którego nikomu nie wolno się wpisywać pod groźbą paragrafu.

Dbałość o to, żeby nikt z PT Bywalców się nie poczuł pozbawiony wolności słowa, mną powodowała.

No to lu.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 00:12
      pragnę nadmienić nieśmiało, że ja też, jako i Kapituła,
      gdyżem zobaczyła co nawyprawiała Płoniekocica w wątku trollowym,
      takem się pomysłem i wykonawstwem zachwyciła była,
      iżem od razieńku pomyślała o odznaczeniu Kociczki.
      ale pomnam była, że JKOiOP .../i dalej nie wiem jak ten skrót przebiega - może tak ? - JKOiOPoP ?/
      wspomniała była o jakimś tam umiarze, by w morze wzajemnego orderowania się nie wpaść czasem.
      no i, na dodatek czeka w segregatorze mój wniosek o odnaczenie Blind_as_a_bat,
      zatem se pomyślałam, że i ja poczekam z wnioskiem następnym, by mi nie było zarzucone, że se jestem roszczeniową i nic jeno wnioskuję.
      • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 10:05
        olga_w_ogrodzie napisała:

> pragnę nadmienić nieśmiało, że ja też, jako i Kapituła, [...]

Ależ czemu nie śmiało? Poparcie i uznanie dla poczynań Kapituły możesz, drogo Olgo, wyrażać zawsze odważnie i z otwartą przyłbicą.
        A skoro tak bliska Ci idea uhonorowania Nietoperza, może wspomożesz Kapitułę w wyborze i nazwie stosownego dlań orderu? Kapituła serdecznie zaprasza Cie do współpracy w tej sprawie.

A teraz skup się, przeczytaj i powtarzaj co wieczór przed snem: JKOiOWoP: Jednoosobowa Kapituła Orderów i Odznaczeń Wszelakich oraz Pozostałych.
        • olga_w_ogrodzie Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 12:24
          JKOiOWoP, już zgłosiłam tam, gdzie się należy :
          zatem wnioskuję niniejszym o udekorowanie Pana Gacka za bezustanne, konsekwentne wprowadzanie na piękne terytoria muzyki i poezji Błękitną Odznaką Królestwa Łagodności z Dwiema Muzami Melpomeną i Euterpe oraz Ichnimi - Maską Tragiczną i Aulosem na Podorędziu.

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123373215,124914102.html?v=2&f=89075&w=123373215&a=124914102&wv.x=2
    • trusiaa Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 08:36
      Podpadłam raz... chrumkając, nie przeczytawszy. A dziś znowu nagrabiłam sobie.
      • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 09:54
        Wyłaź z tej trawy nagrabionej Trusiuu, masz przebaczone!
        Co do meritumu, się nie martw. Medal z pietyzmem przechowywany okazji czeka, nie zaśniedzieje! Ty sobie tymczasem spokojnie nad żółwikiem kombinuj.
        • trusiaa Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 10:07
          Dzięki. Żółwik. Tak.
          • ave.duce Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 11:57
            No to > https://images.uncyc.org/commons/d/df/%C5%BB%C3%B3%C5%82wik.jpg
    • panidemonka Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 09:53
      Nie ma mowy, nie skomentuję!
      • ave.duce Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 11:58
        Się skomentuje, a potem będą trolla ciągać tu i ówdzie.
    • gat45 No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 12:21
      jak tu się szanuje wysokie urzędy :(((( Żeby choć raz, choć raziczek jeden malutki ludziska nie śmiecili po wątkach, zarządzenia uszanowali... To nie, wolą sprzątać niż przestać śmiecić. Ani prośbą, ani groźbą, ani moratoriumem nawet ich nie przekonasz :((( Eh, życie....
      • ave.duce Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 12:31
        ... co ci przypomina, co ci przypomina widok znajomy ten?..
        Bo mi > słupy ogłoszeniowe ;)

ps. to dla Ciebie > forum.gazeta.pl/forum/w,89075,124282060,125007400,GaaaaT_co_Ty_na_to_.html
        • gat45 Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 12:42
          Toć z doświadczenia do Damy pisałam, słupy też paskudzili :((( Ludzie nic tylko mącą po mątkach, uparte takie jedno z drugim, że ho !

A ex.mila ma oczywiście rację. Tylko czy Pan Miecio aby przyjdzie do nas ? Czy zechce nas zaszczycić ? Jak myślisz ?
          • ave.duce Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 13:30
            Tak, żadnego moresu nie znają. Ni ładu i porządku nie szanują.

ps. przecież to w końcu ja pierwsza napisałam do Pana Mietka: Panie Mietku, kocham Pana! na FK.

Pan Mietek jest też abonAMentem, więc może w końcu przyjdzie OSOBIŚCIE? Chyba nie zemdlejesz z wrażenia? Mam sole szykować? Może Trusiaa powinna zacząć pełnić jakieś dyżury ratunkowe?
            Wyobraź to sobie > wchodzisz na FzD, a tam: wątek założony przez Pana Mietka!
            • gat45 Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 13:43
              ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ [zemdlałam na samą myśl]
              • trusiaa Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 14:36
                Służę buteleczką soli trzeźwiących
                • ave.duce Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 14:43
                  Tu trzeba WIADRA z w00dą!
                  • trusiaa Re: No i sama widzisz, Damo 09.05.11, 15:08
                    Aha.

https://www.gadzetex.pl/image_func.php?img=gfx/22e6bf9ca532a81a22327a11dddcee66.jpg&maxwidth=100
    • tw_wielgus Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 12:22
      Czy w tym wątku moje uprawnienia spotkają się z pełnym i niezbywalnym poszanowaniem?
      Wolę się upewnić zanim dokonam w nim wpisu.
      • gat45 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 12:42
        A jakie uprawnienia masz na myśli ?
        • tw_wielgus Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 13:00
          Ogólne, jak najbardziej ogólne przywileje wynikające z nadanego mi orderu, co go mam w szufladzie i poleruję pastą do zębów "Colodent", co sobota, w godzinach popołudniowych...
          • gat45 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 13:29
            OK. Masz wszystkie uprawnienia z racji orderu oraz nie podpisanej przez III RP karty Praw Podstawowych. Ze znaczącym wyjątkiem wpinania się w segregator Damykier1.
            • tw_wielgus Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 14:52
              Kłaniam się, zatem i po wyjaśnieniu i rozwianiu wątpliwości niezwykle dręczących oświadczam, że czuję się w pełni usatysfakcjonowanym i pełnoprawnym uczestnikiem tego wątku na co uzyskałem stosowny certyfikat słowny od najwyższego zwierzchnictwa. Pragnę jednocześnie nadmienić, że w pozostałych (wątkach) występowałem niejako na dziko, (czyli na kocią łapę) ale od chwili obecnej wszystko uległo cudownej przemianie...
              Teraz już jestem na legalu.
          • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 13:57
            nadanego mi orderu, co g
            > o mam w szufladzie i poleruję pastą do zębów "Colodent", co sobota, w godzinach
            > popołudniowych...

W soboty polerujesz i bardzo dobrze, ale mam nadzieję, na niedzielę przypinasz?
            • tw_wielgus Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 14:53
              Noszę go codziennie, od poniedziałku do piątku a w sobotę poleruję, wiec nie noszę.
              • gat45 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 14:56
                No ale Dama pyta o niedzielę, którą zręcznie wyautowałeś z odpowiedzi
                • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 15:52
                  No właśnie, sie nie wykręcaj, tylko melduj, co z niedzielą?
                  • gat45 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 15:58
                    Sama pani widzi, moja pani Damo, jakie te ludzie niesubordynowane... Upadek obyczajności i wewogle jakieś takie. Mówię - w segregator się nie wpinać - wpinają się. Oddzielny ogródek im otwieram - zamaist komentować Segregator jaśnie wielmożnej Kapituły, to każde harcuje samochcący. Utrapienie !
                    • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 16:02
                      A może szanowna Pani Prezydent jakim dekretem ich załatwi?
                      • gat45 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 16:08
                        Tać ja urząd dawno złożyłam, pani Damo kochanieńka ! Ja jestem EX ! Samowolą mnie lud tutejszy do abdykacji doprowadził. A wszystko, jak zwykle, przez .... No, co ja będę gadać, wszyscy wiedzą, przez kogo i wszystkie nieszczęścia spadają:(((
                        • damakier1 Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 09.05.11, 20:47
                          Ex nie ex, abdykacja nie abdykacja, dekretem zawsze możesz postraszyć.
                    • ave.duce Ja jestem subordynowana, o > tu są dowody! 09.05.11, 16:16
                      forum.gazeta.pl/forum/w,89075,124947406,125021063,Ja_to_w_ogole_boje_sie_zajrzec_do_segregatora_.html
                      • dzidzia_bojowa Rewolucyjna propozycja! 10.05.11, 06:29
                        Jako że do segregatora wpisywać się nie wolno a myśl moja nie może czekać oraz ponieważ nie nadaje się na osobny wątek, ośmielam się ją ujawnić tutaj i poddać zbiorowej opinii. Przyszło mi na myśl mijającej właśnie nocy, a właściwie o poranku świergotliwym i jasnym, że Forum ze Dworum jako całość, jako monolit, jako zwarta grupa powinna być odznaczona jakimś specjalnym, bo ja wiem, orderem?, odznaką? krzyżem komandorskim? bo ja wiem?- no czymś arcydostojnym. Czymś takim, że blask będzie bił po oczach wszystkich oponentów i przyprawiał ich o napady szału z zazdrości.
                        Odznaczenie umieści się w gablocie z napisem Nie dotykać.
                        Uważam, że FzD zasługuje na takie uhonorowanie!
                        • damakier1 Re: Rewolucyjna propozycja! 10.05.11, 09:16
                          Dzidziu Bojowa, toż chyba w myślach Kapituły siedzisz i jak z książki czytasz! Toć przecież prace teoretyczne się nad sprawą ową toczą, a i praktyczne są mocno zaawansowane.
                          Ale ćśśśśśś...... bo to wielka tajemnica i ma z tego być niespodzianka na okazję, którą Kapituła już zna, ale nie powie.

Tylko dla porządku, jako poważny organ urzędowy, Kapituła zwraca uwagę, że do spraw odznaczeń wszelakich przeznaczony jest wątek "Damo, czyli Kapituło [...]" i tam własnie powinnaś się, Dzidziu Bojowa, zwrócić w przedmiotowej sprawie.

JKOiOWoP
                          damakier

"Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
                          (aut.: ToJaJurek)
                          • ave.duce Re: Rewolucyjna propozycja! 10.05.11, 10:38
                            Nie podoba mi się, ale będę milczeć jak grób.
                            Może sonda tym razem? Takie referendum, znaczy się.
                            • damakier1 Wszystko w swoim czasie. 10.05.11, 13:50
                              ave.duce napisała:

> Nie podoba mi się, ale będę milczeć jak grób.
                              > Może sonda tym razem? Takie referendum, znaczy się
                              • ave.duce Re: Wszystko w swoim czasie. 12.05.11, 09:44
                                A co, jeżeli "jaś" nie doczeka?
                          • dzidzia_bojowa Re: Rewolucyjna propozycja! 10.05.11, 10:45
                            O! to przepraszam bardzo, że podanie nie w tym okienku złożyłam. Zabłądziłam nieco i pogubiłam się w gąszczu. Następnym razem skieruję swe pomysły do prawidłowego wątku. Stukrotnie przepraszam i całujęrączki:)
                • tw_wielgus Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 10.05.11, 20:14
                  Przepraszam, ale musiałem się nad odpowiedzią zastanowić tak aby po raz kolejny niezręczności nie popełnić.
                  No wiec po długich przemyśleniach, zdecydowanie wybieram odpowiedź - A.

gat45 napisała:

> No ale Dama pyta o niedzielę, którą zręcznie wyautowałeś z odpowiedzi
                  • blind_as_a_bat Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 11.05.11, 07:56
                    Wezme B.
                    • ave.duce Re: Komentarze do Segregatora JKOiOWoP 13.05.11, 08:28
                      Ok, to ja D.
    • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 28.06.11, 16:53
      więc nie wiem, co tam się wyprawia.
      • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 29.06.11, 16:59
        ave.duce napisała:

> więc nie wiem, co tam się wyprawia.

Nie się wyprawia, ale co tam Dama wyprawia.
        • gat45 Uwarzam, rze 29.06.11, 17:07
          za TAKIE stadko to Dama powinna dostać choć ze dwa medale. Koci i psi.
          • ave.duce Re: Uwarzam, rze 29.06.11, 17:14
            Nie dostała za "stadko", ale za Pana Frania. Damie i tak się pierś ugina pod ciężarem, a Gacka z pomocą nie widać :(
            • gat45 Na Twoim miejscu wstrzymałabym się od 29.06.11, 17:18
              kometarzy, co się Damie ugina i pod czym. Własną miotłą mogłabyś oberwać. Dama pisała przecież niedawno, że chciałaby błyskotki odnowić. Myślisz, że musi codziennie paradować w tym samym zestawie medalowym ?

A swoją drogą Pan Franio piękny jest i już.
              • ave.duce Miotła mi nie pier/w/sizna ;) 29.06.11, 17:27
                Dama powinna sobie be...sorki - baretki przyczepiać, a nie dzwonić na FzD niczym duch Białej Damy tu i ówdzie.

O!

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuAQKw6k72_KOPhijpiccqs1y1fYrMur8NIpo4GXyY_PYs7t47&t=1

No i za onego Frania się należało.
                • gat45 Re: Miotła mi nie pier/w/sizna ;) 29.06.11, 17:31
                  Ejże ! To może ona tym dzwonieniem Pana Frania płoszy z domu ? On wygląda mi na amatora cichej, kameralnej muzyki, a nie instrumentów perkusyjnych w dużym nasileniu.
                  • ave.duce Wreszcie... 29.06.11, 17:48
                    Twój słynny pod/nadsłuch zadziałał i wykazałaś czujność.
                    Może Dama hiphopuje z tymi medalami/orderami albo breakdance'a tańczy nonstop?
                • damakier1 Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 17:48
                  Mam się pozbawić pięknych melodyjek wygrywanych przez me medale?

Od świtania do wieczora
                  i od nocy aż po dzień
                  wszystko jedno, jaka pora
                  grają pięknie mi dzień, dzień

Grają pięknie trili, trili
                  grają gromko bach! bach! bach!
                  nieustannie, w każdej chwili
                  grają cudnie, że aż ACH!

I dlatego, żeby mnie krajali,
                  nie odepnę nigdy mych medali.
                  • trusiaa Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 18:01
                    Oferta
                    Każdorazowe przypinanie (przyszywanie) do galowego munduru strażackie­go posiadanych odznaczeń przed ważniejszymi uroczy­stościami państwowy­mi, strażackimi, religijnymi jest pracochłonne i uciążliwe. Wychodząc naprze­ciw potrzebom Szanownych Druhów opracowaliśmy wyrób pod nazwą „wieszak odznaczeń”, który w sposób prosty a zarazem zadawalający użytkowników ten problem znakomicie rozwiązuje.

www.medal.kroscienko.pl/oferta.htm
                    • damakier1 Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 18:57
                      Ależ Trusiuu, nie sądzisz chyba, że przypinam swe medale do munduru strażackiego?
                      • trusiaa Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 19:26
                        Nieeee? A skąd miałam wiedzieć, biedny truś? Czy Dama kiedykolwiek zademonstrowała na Forum swój gors w pełni blasku i dźwięczącej chwały?

• ave.duce Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 18:01
                    Lepiej, Franiu, na dwór wiać,
                    Dama dzwoni wciąż... опять...
                    • damakier1 Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 18:58
                      Damy dzwonienia Franio się nie boi,
                      ona mu nerwy tym dzwonieniem koi.
                      • ave.duce Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 19:35
                        Lepiej niech Dama się nie puszy,
                        bo biedny Franio zatyka uszy...

ps. widzę to wyraźnie!
                        • damakier1 Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 19:49
                          Chyba dość kiepsko z Twoimi oczyma
                          skoro wyraźnie widzisz, czego nima.
                          • ave.duce Re: Baretki...! Tyż cós! 29.06.11, 19:58
                            Nad Narwią widać wsio,
                            nawet nie wiesz co!
                            • ploniekocica Dzwonnica! 29.06.11, 20:45
                              Dama Kier medalami tak głośno wydzwania,
                              że Frania na noc z domu biednego wygania.
                              I jeszcze się następnych głośno dopomina,
                              ach z tego Frania jednak nieszczęsna kocina!
                              Dama jak jakiś dzwonnik z Notrdamu dzwonnicy
                              dzwoni i z uczuciami Frania się nie liczy!
                              • ave.duce Re: Dzwonnica! Franiu!!! 29.06.11, 21:06
                                ... wyrwij Damie zręby krat,
                                zerwij ordery, połam bat,
                                jej piersi runą, runą, runą
                                i pogrzebią każdy kwiat! ...
                              • damakier1 Re: Dzwonnica! 29.06.11, 22:33
                                No igrajcie sobie, igrajcie, a kania dżdżu sie prędzej doczeka, niż do Waszych piersi jaki order przypnę! Dawno mi już nikt nerwami tak nie szarpnął! Me piersi runą???!!! No, ludzie! Dawno juz żem nic tak bezczelnego nie widziała ni słyszała! Mężowi swemu ten podły paszkwil po nos podetkłam, a niegodziwiec ten śmiał się do łez. Niedoczekanie. Jeszcze mi chłopa przekabaciły.
                                Idę Frania przed domem poszukać, zaniosę mu jego ulubioną, sprowadzaną z Enerdowa kiełbaskę, medalami cichutko brzęknę, poużalam się nad nim i nad sobą i będziemy sobie nawzajem Arłukowiczami.
                                • olga_w_ogrodzie Re: Dzwonnica! 29.06.11, 22:55
                                  a ja właśnie Cię, Damo, szczerze uważam za życie stadne z łapkami i ogonkami.
                                  wcale w runięcie piersi nie wierzę,
                                  za to Twoje arłukowiczostwo wysoce cenię sobie ja.
                                  zazdrośnic, którym za mało piersi brzęczą nie brakuje.
                                  się w ogóle nie alienuj przez to.
                                  a Pan Mąż się niech lepiej zastanowi, nim śmiechem przekabaconego wybuchać będzie na prawo i lewo.
                                  bo jak mu oliwa sprawiedliwa wypłynie to tu, to znów ówdzie, to się mu ciężko wykaraskać będzie z tej tłustej mazi.
                                  • damakier1 Re: Dzwonnica! 29.06.11, 23:47
                                    O, to, to - Olgo kochana! Miód mi na serce polałaś, chyba Cie wezmę do segregatora wetknę.
                                    • olga_w_ogrodzie Re: Dzwonnica! 30.06.11, 00:11
                                      w komentarzu do słów zez segregatora takich :

damakier1 29.06.11, 23:58
                                      JKOiOWoP wpina w segregator wniosek sam z siebie złożony o odznaczenie Olgi_w_ogrodzie Złotą Latarenką, a to za jasne spojrzenie, zdolność zobaczenia sprawy każdej we właściwym świetle oraz empatyczną umiejętność ocieplenia i rozjaśnienia każdego, komu smutno.

JKOiOWoP
                                      damakier

- Hrmk, hrmk, hmmrmk - chrumknęła skonfundowana i zamruczała :
                                      - Ja żem rily nie rzekła tego, com rzekła dla odznaczenia. Naprawdę rzekłam z serca potrzeby co go wypełniały uczucia wzmożone jeszcze przez wizytowanie Sosny i ponowny ogląd cudnych łapek i ogonków oraz pysiaczków przemiłych. No i się sympatia doDamowa jeszcze wzmogła, choć już ją trudno było bardziej wzmóc, po sprawie Karolka. Przy czem pamięta się, iż w sprawę tę zaangażowaną jest i Dorolka, i Antoś jeszcze. A do tego wszystkiego Pan Mąż zdjęcia pstrykający profesjonalnie. No i jak tu Was wszystkich nie lubić i nie uważać Damo Cię, co to tak cudnie zrelacjonować umiesz, że te Twoje ozwierzakowe kawałki, to zawsze dla mnie jak ciepłe jakieś i miłe głaski nasercowe.
                                      • damakier1 Re: Dzwonnica! 30.06.11, 00:21
                                        > - Ja żem rily nie rzekła tego, com rzekła dla odznaczenia.

Gdyby Kapitule choć przez myśl przemkło, żeś rzekła tak dla odznaczenia, to byś, Olgo, guzik w segregatorze zobaczyła, a nie wniosek o Złotą Latarenkę.
                                        Reszty nie komentuję, bo tyle słów miłych i pochwalnych sprawiło, żem lekko zbita z pantałyku.
                                • ave.duce Re: Dzwonnica! 30.06.11, 07:54
                                  Franio "bucem"?! Never ever! Po tr00pie mojej mietły chyba.

ps. pozdr00Fka dla małżonka i Antka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka