lorealparis
14.10.10, 21:50
Od lat ludzie krytykowali mój wygląd i pewnie to wpędziło mnie w kąpleksy. Zawsze byłam drobna, ale miałam nadzieję (jak wszyscy), że po ciąży to się zmieni. Niestety w ciąży przytyłam tylko 6kg, a po urodzeniu od razu wruciłam do swojej figury, może nawet wyglądałam gorzej. Moja ciotka powiedziała mi " Będziesz mieć dziecko, a sama wyglądasz jak dziecko". Rodzice też mówią, że mogłabym więcej jeść, bo słabo wyglądam. Nie cierpię kupować sobie ubrań. To mnie dołuje, bo sprzedawcy komentują, np.: "Na panią to bedzie ciężko..." i ja widzę, ze mam problem coś na siebie kupić. Poza tym, jak coś nowego załorzę to słyszę komentarze typu "Ale ty jesteś chuda?!" Wolę więc nie rzucać się w oczy i chodzę na szaro. W dodatku pracuję z młodzieżą, która mnie nie szanuje, bo jestem mała i chuda, a przez to niepewna siebie. W pracy nie wyglądam poważnie, śmieją się "pomyliłem cię z uczennicą". Społeczeństwo tyle pomaga grubym paniom, mówiąc ,że wyglądają kobieco i seksi. Chuda kobieta wydaje się niemiła, zimna i biedna lub chora. Czuję, że tak jestem postrzegana. Zresztą nie jedna osoba pytała mnie czy czasem nie mam problemów ze zdrowiem. Dlaczego ludziom przeszkadza mój wygląd? Sama zaczęłam widzieć w tym problem, ale jak mogę się zmienić? Przecież nie możemy wszyscy być tacy sami.