Dodaj do ulubionych

Alimenty ugodowo

12.07.16, 10:41
Witam. Chciłabym się dowiedzieć jak mogę się zabezpieczyć na dobrowolne alimenty. To znaczy alimenty mam przyznane sądownie i aktualnie płacone przez komornika,jednak teraz były chce się dogadać,żebym odwołwła komonika, a on będzie dawał większe alimenty. Czy mogę się jakoś zabezpieczyć, taka pisemna umowa między nami to pewnie za mało? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Alimenty ugodowo 12.07.16, 21:26
      Dlaczego komornik ściaga alimenty od ojca dziecka? Bo nie płacił długotrwale, terminowo?
      Odpowiedź sobie na pytanie czy mu wierzysz, skoro obecnie nie płaci dobrowolnie.
      Żadna umowa nie zabezpieczy aby eks dotrzymał obietnic. Skoro orzeczenie sądu w sprawie wysokości alimentów na dziecko nie zmobilizowało ojca do płacenia ani komornik to i umowa spisana złotymi literami tego nie sprawi.
      Facet chce zdjąć z siebie komornika, ty zostaniesz z niczym.
      • tedi60 Re: Alimenty ugodowo 01.02.17, 14:41
        Nie trzeba zalegać z płatnościami alimentów aby mieć komornika wystarczy przedstawić komornikowi wyrok alimentacyjny z klauzula wykonalności i komornik zajmuje należność jego nie obchodzi czy masz pokwitowania i czy płaciłeś on zajmuje na zlecenie zainteresowanego bo ma z tego kasę odsyła ciebie do Sądu i w sądzie musisz udowodnić swoje racje a to długo trwa a on cały czas ci siedzi na karku i pobiera swoją prowizję i nawet jak wygrasz w Sądzie to i tak kasy nie odzyskasz i jak ktoś pisze o alimentach i komorniku nie znając prawa jakim kieruje się komornik to mnie szlag trafia sam to przeszedłem i wiem jak to działa a nigdy nie zalegałem z płaceniem alimentów na swoją córkę komornik to narzędzie zemsty w rękach biednych kobiet
        • mozambique Re: Alimenty ugodowo 02.02.17, 10:43
          to najakeij podstawie sąd wydał wyrok skoro wszytko płaciłes ?
        • yoma Re: Alimenty ugodowo 02.02.17, 12:21
          A słyszało o skardze na czynności komornicze? To niech złoży i nie jęczy.
    • triss_merigold6 Re: Alimenty ugodowo 01.02.17, 14:50
      Nie zabezpieczysz się taką pisemną umową. Pan tylko tak mówi.
      • bistian Re: Alimenty ugodowo 02.02.17, 15:28
        Można się zabezpieczyć wekslem bez protestu na kwotę powiedzmy za trzy miesiące, ale obecnie jest to zupełnie nieznane, chociaż przed wojną było popularną formą zabezpieczenia.
        • iziula1 Re: Alimenty ugodowo 02.02.17, 15:46
          bistian napisał:

> Można się zabezpieczyć wekslem bez protestu na kwotę powiedzmy za trzy miesiące
          > , ale obecnie jest to zupełnie nieznane, chociaż przed wojną było popularną for
          > mą zabezpieczenia.

Jak ojciec dziecka niczego nie ma to taki weksel nie ma żadnej wartości.
          • bistian Re: Alimenty ugodowo 02.02.17, 16:46
            Ale umożliwia natychmiastową akcję. Czemu miałby nic nie mieć, jeśli żyje? Można mu zabrać kanapki i pieczone udko! :-)
            • morgen_stern Re: Alimenty ugodowo 10.02.17, 11:17
              Lepiej już nic nie pisz, jak masz takie farmazony pociskać.
    • zolla78 Re: Alimenty ugodowo 01.02.17, 22:32
      Notariusz, oświadczenie o poddaniu się egzekucji z tytułu ugody o alimenty i w samej ugodzie wypisać dokładnie na maksa potrzeby dziecka i niech tam będzie jego oświadczenie, że ma możliwości zarobkowe, by je zaspokoić.
    • basiastel Re: Alimenty ugodowo 04.02.17, 21:59
      Nie ma możliwości zabezpieczenia się, ale zawsze masz możliwość po raz kolejny wystąpić do komornika o egzekucję alimentów, także zaległych, gdyby nie płacił.
    • tol8 Re: Alimenty ugodowo 09.02.17, 20:03
      Normalnie możesz to zrobić. Nie słuchaj bzdur.
      Idziecie do notariusza, z wyrokiem, ustalacie kwotę i podpisujecie ugodę na wysokość alimentów.
      W razie gdyby nie płacił wystąpisz do sądu o nakaz egzekucji i tyle.
      Lub od razu zapis o poddaniu się egzekucji.
      Spisz wszystko, co może działać na twoją korzyść. Komornik to chamska zagrywka, gdy facet płaci. Niepotrzebnie pokrywa tylko koszty windykacji
      • tt-tka Re: Alimenty ugodowo 09.02.17, 21:31
        tol8 napisała:

Komornik to chamska zagrywka,
        > gdy facet płaci. Niepotrzebnie pokrywa tylko koszty windykacji

W tym rzecz, ze facet NIE placi, tak zrozumialam. Zadeklarowal gotowosc placenia, nawet wiecej niz ma zasadzone, gdy ona zdejmie z niego komornika. Dopiero wtedy.
        Wahalabym sie zawierzyc, szczerze mowiac.
    • marcyp1 Re: Alimenty ugodowo 10.02.17, 10:43
      Masz problem z płaceniem lub ściągnięciem alimentów??? Zadzwoń do nas a rozwiążemy twój problem z korzyścią dla obu stron sporu.
      -Nasza oferta dotyczy wierzytelności powyżej 80.000 zł(nie objętych funduszem alimentacyjnym)
      -Oferta dla dłużników jak i wierzycieli alimentacyjnych
      -Prowizja za usługę dopiero w momencie uregulowania długu
      -Obsługa klientów z całej Polski
      -Szybki czas realizacji
      Wymagane dokumenty:
      -Dowód osobisty
      -Pismo od komornika lub wierzyciela o całkowitej kwocie zadłużenia
      Dokumenty wraz z nr telefonu proszę wysyłać na adres alimenty.pomoc@gmail.com
      Więcej informacji pod nr tel 530-127-700

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka