11.08.14, 21:58
synek od jakiegos czasu czuje dyskomfort gdy siusiak mu sie stawia,bylam dzis u pediatry i pow ze maly ma stulejke.synek ma 16 mcy.pokazuje czasem na pieluche a jak ja szybko zdejme to siusiak postawiony a maly krzywi sie ale myslalam,ze to poprostu nowe dla niego doswiadczenie.
gdy delikatnie odciagam napletek to widac zoladz ale tylko w takim "oczku",nie schodzi calkowicie i nie odkrywa zoledzia.
dostalismy masc kuterid na 6 tyg 2xdziennie i zalecenie podczas kapieli delikatnego odciagania.synek wzbrania sie przed majstowaniem tam.
czy taka masc moze zadzialac nie meczac tym odciaganiem ?czy taki dyskomfort to normalne uczucie u tak malego dziecka?zadnego stanu zapalnego nie ma,siusia bez problemow tylko w momencie jak mu sie stawia to maly pokazuje na pieluche albo ma dziwna minke.odwracanie uwagi dziala
po 6 tyg mamy kontrole,nie wiem czy udac sie jeszcze do jakiegos urologa/chirurga?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: stulejka 11.08.14, 23:33
      Witam,
      przy maści sterydowej dobrze jest jednak delikatnie odciągać napletek, jeżeli jest jakikolwiek dyskomfort to takie leczenie jak najbardziej wskazane,
      pozdrawiam serdecznie
      • farfallina35 Re: stulejka 12.08.14, 17:12
        dziekuje bardzo
        pozdrawiam
        • boo-boo Jakie odciąganie- jaka stulejka 12.08.14, 22:19
          Jak czytam takie głupoty to mi para uszami idzie.
          W tym wieku to jest stulejka fizjologiczna.
          Czy ci lekarze na głowy poupadali ? Nie wiedzą po co jest napletek ? Po co 16-to miesięcznemu dziecku schodzący napletek ? jak się nic nie dzieje- zapalenia, problemy z sikaniem to nie grzebać i dać sobie spokój ze sterydami.

Potem się czyta po forach krwawe historie na temat odciągania napletka siła- u lekarza, który powinien coś na ten temat wiedzieć.

Tu sobie obejrzyj wykład- to jest autorytet w tej dziedzinie.

www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
          • ewa.misko-wasowska Re: Jakie odciąganie- jaka stulejka 13.08.14, 11:56
            Też stosuję się do tych zaleceń, ale jeżeli ewidentnie widać, że dziecko ma dyskomfort stulejkę leczymy wcześniej, do każdego pacjenta należy podchodzić indywidualnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka