10.10.14, 10:09
W zeszły czwartek lekarka stwierdziła angine i podała Amotaks, nie było goraczki, w sobote pojawiły się krosty w charakterystycznych miejscach, w poniedziałek stwierdziła bostonke.... Jeszcze wczoraj czwartek mam wrazenie, ze pojawiła się nowa krosta Czy to możliwe? Jak długo te krosty mogą się pojawiać .... Czy ten antybiotyk mogl spowodować jakies zaburzenie ? Dziecko jest już ogolnie zdrowe zadnych objawów - tylko te krosty Ma 16 miesięcy
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Bostonka 11.10.14, 07:04
      Witam,
      tak, nowe zmiany mogą się pojawiać w ciągu tygodnia i długo się utrzymywać (ok. 3 tyg.), może też się zdarzyć, że po kilkudniowej poprawie będzie nawrót dolegliwości, nie koniecznie musi mieć to związek z antybiotykiem.
      Pozdrawiam serdecznie
      • mal.su Re: Bostonka 11.10.14, 17:15
        Bardzo dziękuje za odpowiedz, wybrałam sie dziś do innego lekarza, bo chciałam sie uspokoić. Ten kategorycznie wykluczył Bostonke czy ospe, stwierdził zaczerwienione gardło, zrobił test na obecność anginy- wyszedł ujemny. Na zmiany zapisał maści Triderm i zlecił wizytę u dermatologa, bo on " nie wie co to za zmiany skorne" Stwierdził stuprocentowo, ze to nie alergia i nie zmiany balteryjne Krostki sie nadal pojawiają, na początku to czerwona plamka, a potem trudna twarda sie robi, ani jedna nie zeszła jeszcze Pisząc o charakterystycznych miejscach, mam na myśli twarz (cała) stopy, dłonie ( ale nie wewnętrzne strony), dla mnie cześć z tych zmian wyglada jak brzydki tridzik, grudki takie twarde, kilka pękło, reszta jakby sie zasuszyla Najbardziej niepokoją mnie nowe Czy są jakieś badania, które mogą stwierdzić co to za wirus ? Jeżeli wirus Czy w ogóle stosować te maści ? Czy to Bostonke tylko nietypowa ? Jestem zaniepokojona :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka