tkpawlowicz 15.11.07, 18:02 Panie Doktorze, proszę o porade, właśnie przed chwilą zauważyłam że mój synek ma zaczerwienione lewe oczko a w końciku widać pękniete naczynko, czy to coś poważnego, czy powinnam jechać do lekarza??? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia_25-25 czerwone szorstkie plamki 15.11.07, 19:06 Witam moj osmio miesieczna corcia ma na brzuszku,raczkach i nozkach zaczerwienione szorstkie plamki.czy to mozliwe ze od zabkowania czy inny powod do niepokoju? prosze jak najszybsza odpowiedz.Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
tkpawlowicz Re: czerwone szorstkie plamki 15.11.07, 21:45 witaj, nie jestem ekspertem, ale moj uba miał takie plamki jak zjadłam za duzo nabiału (jest na piersi)i okiazało sie ze to skaza białkowa, sprawdz co je i spróbuj na jakis czas zrezygnowac z nabiału pod kazda postacia. pozdrawiam. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: czerwone szorstkie plamki 19.11.07, 19:10 Przemywaj oczko solą fizjologiczną, jeżeli zaczerwienienie jeszcze się utrzymuje, warto zasięgnąć porady okulist. A w jkaim wieku jest dziecko? Co do szorstkich plam mogą być one wyn ikiem alergii na jakiś pokarm, faktycznie najczęściej jest to mleko krowie i pochodne. Odpowiedz Link Zgłoś