Dodaj do ulubionych

Cena przesyłki

05.03.10, 22:14
Już dość dawno nie zamawiałam książek przez Internet - rytuałem stały się u
nas coniedzielne wyprawy do Empiku. Ale moja mama szukała książki, której
nigdzie nie można było kupić i poprosiła o zamówienie w merlinie.
Za przesyłkę kurierską - pobraniową policzono 17,5. Moim zdaniem przesada.
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Cena przesyłki 05.03.10, 23:14
      Merlin ma ok. 1300 punktow odbioru w calej Polsce, gdzie placi sie tylko jakas
      drobna oplate - ok. 3-4zl.
      • kasia111177 Re: Cena przesyłki 06.03.10, 08:08
        Tak, ale nie u mnie w mieściewink
        • maniaczytania Re: Cena przesyłki 06.03.10, 15:07
          Nie wierze, skoro jest Empik, to jest to na tyle duze miasto, ze i punkt
          wspolpracujacy z Merlinem tez musi byc.
          • kasia111177 Re: Cena przesyłki 06.03.10, 15:53
            maniaczytania napisała:

> Nie wierze, skoro jest Empik, to jest to na tyle duze miasto, ze i punkt
            > wspolpracujacy z Merlinem tez musi byc.

Wierzyć nie musisz. Jestem z Radomia. Punktu odbioru osobistego w naszym mieście
            nie ma.
            merlin.pl/cart/show/4.html?deliv=1®ion=mazowieckie
            • maniaczytania Re: Cena przesyłki 06.03.10, 16:12
              No, teraz to wierze - no to Merlin kicha, zeby w takim duzym miescie nie bylo
              punktu?! qrde w Halinowie, Losiacach sa, a w Radomiu nie ...
              • kasia111177 Re: Cena przesyłki 06.03.10, 16:58
                No cóż - widocznie w Radomiu nie ma ludzi czytających...
                Na marginesie - moje miasto jest swoistym rynkiem księgarskim - księgarnie można
                policzyć na palcach obu rąk.
    • anetapzn Re: Cena przesyłki 06.03.10, 09:38
      To zobaczcie sobie ksiażnicę i bellonę, jakie mają opłaty za wysyłkę- koszt
      prawie 1 książki. Często zamawiałam z Bellony, przywozili do firmy, wygodnie,
      nie biegałam po księgarniach. Ale od jakiegoś czasu nie zamawiam- zastopowały
      mnie właśnie koszty wysyłki. Musiałaby być, jakaś mega super okazyjna wyprzedaż,
      żebym zamówiła.
    • nascituruska Re: Cena przesyłki 16.03.10, 11:06
      Akurat wysokie koszty przesyłek to problem dotyczący większości produktów, nie tylko książek. Wyjścia są dwa:
      - płacić przelewem - zwykle wtedy koszty przesyłki są mniejsze niż za pobraniem
      - każdy sklep ma pułap ceny, po przekroczeniu którego pokrywa koszty przesyłki, np. 150 zł. Wtedy można kupować kilka książek na raz albo umawiać się ze znajomymi na wspólne zakupy.
    • autumna Re: Cena przesyłki 17.03.10, 08:50
      Jak za kuriera to nie jest dużo. Indywidualny klient chcąc wysłać najlżejszą przesyłkę kurierem, buli ok. 40 zł. Tylko duże firmy mogą sobie pozwolić na oferowanie przesyłek kurierskich za mniej niż połowę tej ceny - bo ze względu na wielkość obrotu, dostają u przewoźników spore rabaty.
      • jarkoni Re: Cena przesyłki 17.03.10, 15:25
        Jeśli książka nie jest ogromnym ciężkim tomem to za przesyłkę pobraniową na
        Allegro płaciłem 7-10 zł max..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka