k.kasia1 Re: Dziecko spytało: czemu zabiliscie braci i sio 27.08.06, 22:02 A ja odpowiem jeszcze raz - blastula, czy inna glastula to nie jest dla mnie dziecko. To jest moja opinia. Ja szanuję twój pogląd na te sprawę, nikt nie kaze ani tobie ani nikomu przerywać ciąży, czy zakładac spirali. Ale w zwiazku z tym, ze moment, w którym płód zaczyna być człowiekiem jest dyskusyjny, nikt nie ma prawa do jednoznaczego postawienia sprawy. Przerwanie ciązy jest zawszed złem. Ale czasami jest mniejszym złem. Byłabym najszczęśliwsza, gdyby nigdy zadna kobieta nie musiała tego robić. Byłabym zachwycona, gdyby wszystkie dzieci przychodziły na świat chciane i kochane, gdyby żadna kobieta nie przypłacała tego faktu zdrowiem lub życiem. Byłabym w siódmym niebie, gdyby dzieci były wspólnym dobrem realnie, a nie tylko na użytek kampanii wyborczych. Ale to utopia. Dlatego nie mam ochoty dyskutować na temat, który jest nie do rozstrzygnięcia, jak wyższość Wielkanocy nad Bozym Narodzeniem. Ty masz swój punkt widzenia, ja swój. Ja nie nazywam ludzi z twoim poglątem na tę sprawę ciemnakami i nie zgodzę się aby kogoś o moich poglądać nazywać mordercami.Spirala jest środkiem antykoncepcyjnym dopuszczalnym w/g prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:09 taaak, no to teraz będzie o naturalnej wyższości mężczyzny nad kobietą... bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Dziecko spytało: czemu zabiliscie braci i sio 27.08.06, 22:25 Męczysz mnie już, więc ostatia odpowiedź. Od "glastuli" się odwal, bo nie napisałam tego zeby sie popisać znajomością biologii, jakbym się chciała popisywać, to sprawdziłabym sobie w encyklopedii. O dyskusyjności początku "człowieka" nie mozesz zaprzeczyć, gdyż nawet KK nie jest do końca zdecydowany w którym momencie to następuje. W różnych ststemach różnie to definiowano. Co więcej, różnie w zależnosci od płci dziecka!! Nie mam ochoty na bezproduktywne rozmowy i nie mam ochoty narazać się na to żeby mnie ktoś obrażał. Miłej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:26 koreczek7 napisał: > > jak twierdzi jedna kininox- nie powiniennes miec dzieci ze wzgledow > > spolecznych > > Na szczęście dla ludzkości durna, słaba, biedna baba nie ma możliwosci > dyktowania wykształconemu, silnemu, pracowitemu i dzięki temu bogatemu samcowi skromnosc jest cnota... > jak ma żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:29 koreczek7 napisał: > > jak twierdzi jedna kininox- nie powiniennes miec dzieci ze wzgledow > > spolecznych > > Na szczęście dla ludzkości durna, słaba, biedna baba nie ma możliwosci > dyktowania wykształconemu, silnemu, pracowitemu i dzięki temu bogatemu samcowi > jak ma żyć. A to pojechałeś teraz, o ty wspaniały samcu. Od razu widać, że nie tylko jsteś wykształcony, silny i pracowity, ale jaszcze przystojny i uroczy oraz nie śmierdzi ci z ust. A tak przy okazji, czy Ty onanizujesz się przy swoich postach? Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:31 zpuscie z tonu, to sie juz nieestetyczne robi Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:32 Słusznie. Po prostu to było zbyt zabawne, żeby nie odpowiedzieć w tym tonie. Ale co racja, to racja. Dopóki rozmowa na temat, dopóty można dyskutować. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:40 jesli masz taki swiatopoglad, do zle swiadczy on o twojej kulturze i szacunku wobec innych Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 27.08.06, 22:48 koreczek7 napisał: > Tak to zostało ukształowane w toku ewolucji i z powodu różnych tych ról inaczej > > zostały wykształcone u obu płci wzorce instynktownych zachowań oraz > inteligencja. zaraz pewnie uslyszysz,ze inteligencja kobiety zamyka sie w granicach plodzenia i sprzatania... Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Tam sie latwo urodzic, ale i latwo zginac. 28.08.06, 03:38 Bardzo interesujacy artykul, z wielka ciekawoscia siegne po ksiazke ktora zapowiada p.Rahal. Prowadzacy wywiad i lekarka dobrze sie rozumieja. Tekst napisany potoczyscie, czyta sie plynnie. Jestem z uznaniem dla p. Busainy Rahal, i p. Jacka Hugo-Bader. Obyczajowosc szokujaco rozna od polskiej. Od lat, co raz na jakis czas, dochodza mnie informacje, ze zycie ludzi w krajach muzulmanskich ma swoje powazne zalety, ktorych brakuje ludziom w krajach chrzescijanskich. Niektore z tych zalet wskazane sa w tym artykule. Wymog zachowania dziewictwa przed slubem, i wiernosci w malzenstwie, jest chyba w tym artykule przerysowany. Z ksiazek opisujacych rynek platnego seksu w krajach muzulmanskich mozna dowiedziec sie, ze oferta jest duza i jest on obficie zaopatrywany przez muzulmanki, ktorym w sprzedazy ich ciala pomagaja mezowie, rodziny. Jak to w koncu jest? Moze p. Rahal ma orientacje ograniczona tylko do srodowisk ktore stac na porade lekarza? Ile kosztuje kobiete z Libanu przecietna wizyta u ginekologa? Jaki to procent zarobkow przecietnej rodziny tego kraju? Jaki procent ludnosci obsluguja lekarze-ginekolodzy? Na pewno jest wiele dobrego w obyczajowosci tych krajow, ale musi tam byc rowniez cos zasadniczo zlego, od wiekow ludnosc tych krajow szybko produkuje ludzi i szybko ich traci. Tam sie latwo urodzic, ale i latwo zginac. Nasze partnerstwo w ukladach maz-zona jest chyba lepsze niz muzulmanska zaleznosc kobiety od mezczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 09:51 > Ano z tego powodu, droga kasieńko, by cię jakiś kretyn, który wbrew "psiemu > obowiazkowi zapanowania nad tym podnieceniem" nie zgwałcił Jesteś maksymalnym kretynem, ktory przenosi odpowiedzialnosć za gwalt na kobiete z napastnika. Tym sdamym moeżesz równei dobrze powiedzieć, ze w tej chustce zakrywającej wlosy sie uśmiechneła i też sprowokowala - klasyczny mechanizm słabego faceta,od wielu lat podkreślany przez psychologgów - wypiera on ze swojej świadomosci winę i pzrenosi ją na ofiare - bo mnie sprowokowała. A prowokację moze stanowić np. to, ze szła i ruszała biodrami, bo trudno iść nei używając bioder. Jesteś załosnym mizoginicznym ścierwem, co już ci ktoś napisał - wg Ciebie ZAWSZE winna jest kobieta - jesli maż ją bije, była głupia , bo wybrała takiego, co buje(jakby to niby nawalał ktoś kogoś przed slubem), jesli ją gwałcą , to sprowokowała, jeśli nie rodzi 15 dzieci - bo PRZEZ nia zginie Twoja europejska cywilizacja- btw. twojea cywilizacja to paleolit, bo tak pieprzysz od rzeczy , wiec twoja nei zginie. Zalosny mizogin, który uwaza, zekobiety sa gwałcone , bo prowokują i dlatego gwałcone sa 60 letnie babcie i kobiety w swetyrach i dzinsach - moze po prostu powinny nigdy nei wychodzić z domu - wtedy na pewno by nie sprowokowały . Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 09:59 P)rzyłączę sie - totalna sciewrwo, któree wymaga kultury od innych , samo wyzywajac ludzi od głupków i głupich na wszystkie strony - i co , łyso ci, ze ktoś nazywa ciebie po imieniu - przecież to dokładnie robisz ty - traktujesz innych jak scierwo, więc i sam nim jestes. Co wiecej drogi chamie, uczenie innych ortografii, przy błędach jakie sam popełniasz, jest co najmniej smieszne - jakoś piekilenie trudno cio podać linki do badań statystycznych, które cytujesz wraz z aparatem krytycznym. Nie dość, ze chamstwo przebija z wiekszości Twoimch postwo, to jeszcze jesteś kłamca, który podaje rzeczy, których istnienia nei jest w stanie udowodnić. Boże, jakie to małe i załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 10:36 Masz racje, małe i żałosne. A ponieważ w sieci każdy moze byc każdym:) Ja, na ten przykład mogę być... a co mi tam, Panią Prezydentowa;)) I ten "inteligentny, bogaty, wykształcony, silny, itp. " moze być np. małym facecikiem ze średnim wykształceniem, którym ktoś pomiata w pracy, którego żona nie bardzo poważa, no roi mu się, bednemu, ze mieszka w Emiratach, jest właścicielem rafinerii, a zarazem panem i władcą całego haremu ;) Pomarzyć dobra rzecz. Jedyne, co jest niebezpieczne, to rozprzestrzenianie idei usprawiedliwiających niejako przemoc wobec kobiet. Jeszcze jakis dzieciak wejdzie w sieć, przeczyta i weźmie to do siebie!! Tyle wrzasku o dpowiedzialność za przyszłe pokolenia i co? W jaki sposób kształtuje, być moze swojego syna? Że facet, jako silniejszy fizycznie, ma prawo być gwałcicielem, bo jak widzi laske, która mu się podoba, a która nie da po dobroci, moze wziać siłą!! Bo tak go ukształtowała ewolucja! Ja ci radzę, Koreczek, czy jak ci tam, poczytaj sobie opracowania na temat gwałtu, relacje ofiar, protokoły z przesłuchań. Wtedy zyskasz jakie takie rozeznanie i gwarantuję, że to, co napisałeś przez usta ci już więcej nie przejdzie. A tak przy okazji dowalę ci - zostałam zgwałcona. Jako 14-latka. Przez 19-letniego kolesia, który pracował w kuchni na OHPie. Wiesz jak się tłumaczył?? BO Z NIM ZATAŃCZYŁAM NA DYSKOTECE KOLONIJNEJ!! Jak z nim tańczyłam, na sali było 300 osób, w tym wychowawcy. Nikt nie zauważył, żebym sie zachowywała prowokujaco. Ale on tak. I jeszcze jedno. To było 16-cie lat temu, więc 14-latki nie ubierały się wtedy tak jak teraz, nie malowały się, nie czytały Bravo i Twista. Wiem, ze nie dotrze do ciebie, ze mogła na moim miejscu byc twoja siostra, kuzynka, a teraz twoja córka. To powiesz - sama sobie winna. Bo co? Na kolonie mogłam nie jechać? Mogłam być w czarczafie?? Mogłam nie tańczyc? Nie rozmawiać z nikim? Nie uśmiechać się? Mogłam nie mieć ciała??????? Bo to jest jedyne co ma wpływ na to, ze kobiety są gwałcone - mają ciało, które niektórzy mężczyźni postrzegają jako przedmiot,jako swoją własność. To jest największa wina kobiety - że ma ciało. Nic więcej. Twoje pokretne tłumaczenia usprawiedliwiają takie szmaty jak on. No bo przecież o co chodzi!! Młody facet, zgodnie z ewolucją, chce rozprzestrzenic swój materiał genetyczny. Dziewczyna sie do niego uśmiecha, rozmawia z nim, tańczy. Czyli - droga wolna!! A jak nie chce po dobroci... cóż, przecież facet jak się podnieci, to musi, bo inaczej mu d..ę rozerwie, prawda?? A jeszcze jedno a propos wstrzemięźliwych muzułmanów i traktowania przez nich Europejek. Moja znajoma poszła kiedyś na basen w hotelu w jednym z krajów muzułmańskich. Wróciła z płaczem, bo jak weszła w stroju, faceci zaczęli ją dosłownie obmacywać, klepać po pośladkach, sciskać za piersi. To jest szacunek do kobiety?? Miała wszelkie prawo, jako gość hotelowy, iść na basen i popływać. Miała prawo być w stroju. A oni nie mieli prawa tak sie zachowywać. Byłam troche w krajach arabskich. Szanuję inne religie, inne tradycje. Ale wymagam też poszanowania mojej osoby, jako człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 14:36 k.kasia1 napisała: > A tak przy okazji dowalę ci - zostałam zgwałcona. Jako 14-latka. Przez > 19-letniego kolesia, który pracował w kuchni na OHPie. Wiesz jak się tłumaczył? > ? > BO Z NIM ZATAŃCZYŁAM NA DYSKOTECE KOLONIJNEJ!! to po co na dyskoteke sie pchalas? gdybys, slonko taka naiwna cizia nie byla, to bys wiedziala, po co pplec przeciwna na dyskoteki chodzi...jesli myslisz, ze po to, by wsluchiwac sie ww rytm ballad Guns'n Roses, no to rzeczywiscie szkoda mi ciebie. Jak z nim tańczyłam, na sali był > o > 300 osób, w tym wychowawcy. Nikt nie zauważył, żebym sie zachowywała > prowokujaco. Ale on tak. pewnie,powtarzam pytanie: w jakim celu chlopak prosi dziewczyne do tanca? boze, naprawde mi cie szkoda, przez ta twoja naiwnosc! pozwol,ze ci cos uswiadomie- otoz jest to jedyna okazja, zeby obca panienke pomacac, poocierac sie. nie mysl, ze ja w hidzabie sie urodzilam, swoje doswiadczenia tez mialam... prowokujaco (twoim pojeciu) ubierac sie nie musisz, zeby podniecic. zapytaj sie facetow, po co tak naprawde z laskami tancza. I jeszcze jedno. To było 16-cie lat temu, więc 14-latk > i > nie ubierały się wtedy tak jak teraz, nie malowały się, nie czytały Bravo i > Twista. Wiem, ze nie dotrze do ciebie, ze mogła na moim miejscu byc twoja > siostra, kuzynka, a teraz twoja córka. na szczescie, widac, ze twoj adresat zdaje sobie sprawe z takich sytuacji, dzieki bogu, ktos tu trzezwo mysli. To powiesz - sama sobie winna. PEWNIE Bo co? N > a > kolonie mogłam nie jechać? Mogłam być w czarczafie?? Mogłam nie tańczyc? > rozmawiać z nikim? Nie uśmiechać się? Mogłam nie mieć ciała??????? TERAZ TEZ BYS TAK POSTAPILA? Bo to jest > jedyne co ma wpływ na to, ze kobiety są gwałcone - mają ciało, które niektórzy > mężczyźni postrzegają jako przedmiot,jako swoją własność. To jest największa > wina kobiety - że ma ciało. Nic więcej. JAK SWOJE CIALO NA POKAZ WYSTAWIASZ, TO SIE NIE DZIW, ZE TAK CIE MEZCZYZNI POSTRZEGAJA- "NIEZLA D..PA" sorry, ze brutalne, ale taka jest rzeczywistosc w ktorej zyjemy. pokazuj to, co chcesz, by bylo w twojej osobie dostrzegane. a to, ze kobieta ma sexowne cialo, to jest ogromnym darem, musisz wiedziec, jak ten dar uzywac. > Twoje pokretne tłumaczenia usprawiedliwiają takie szmaty jak on. No bo przecież > o co chodzi!! Młody facet, zgodnie z ewolucją, chce rozprzestrzenic swój > materiał genetyczny. Dziewczyna sie do niego uśmiecha, rozmawia z nim, tańczy. > Czyli - droga wolna!! A jak nie chce po dobroci... cóż, przecież facet jak się > podnieci, to musi, bo inaczej mu d..ę rozerwie, prawda?? zawsze i wszedzdie taki sie trafi. mysl tak dalej a sami cie zwachaja. > A jeszcze jedno a propos wstrzemięźliwych muzułmanów i traktowania przez nich > Europejek. Moja znajoma poszła kiedyś na basen w hotelu w jednym z krajów > muzułmańskich. Wróciła z płaczem, bo jak weszła w stroju, faceci zaczęli ją > dosłownie obmacywać, klepać po pośladkach, sciskać za piersi. To jest szacunek > do kobiety?? Miała wszelkie prawo, jako gość hotelowy, iść na basen i popływać. > Miała prawo być w stroju. glupia idiotka,bo kultury i mentalnosci nie znala. jak pojechala do takiego kraju, to sie powinna odpowiednio zachowac. i jeszcze jedno: tam mezczyzni takie zachowanie kobiety traktuja jako brak szacunku dla ich kultury... A oni nie mieli prawa tak sie zachowywać. > Byłam troche w krajach arabskich. to tym bardziej mnie dziwi, ze nadal taka ignorancka jestes Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 14:44 Wstyd mi, że próbowałam prowadzić z tobą wczoraj kulturalną dyskusję. Nie zasługujesz na to. Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 15:46 wreszcie kogos prawda uderzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 15:52 NNie prawda, tylko Twoja głupota...jak twoja córka , teraz niemowlę, pojedzie na kolonie sama, majac 11 lat, a zgwałci ja 30 letni wychowawca kolonijny, to ttez pamietaj - TO JEJ WINA, BO ONA JEST KOBIETA. nIE ZAPOMNIJ TEGO PRZEKAZAĆ SWOJEJ CÓRCE, bo będziejuż 11 letnią miesiaczkującą kobieta. NIE zapomnij jej przekazać, ze zawsze, kiedy ja ktos zgwałci, uderzy, wezmie siłą,- lacznei z jej męzem - SAMA sobie na to zasłuzyła. Jesli stanie się jej cokolwiek złego tto JEJ WINA. Je4sli ktośwejdzie oknem i zgwałci ją we własnym domu , to tez JEJ wina. bo jej winą jest pzrede wszystkim to, z ejest kobietą, a jej matka, no cóż - jest kretynka . A Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 19:46 Wiesz, jak już dyskusja weszła na etap inwektyw, to znaczy, ze zwyczajnie troli nie karmić ;))) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
arubika Re: o tolerancji mowa.. 08.09.06, 22:32 Hej k.Kasiu, bardzo Ci współczuję złych doświadczeń. Do Ummihsan1 - przynosisz wsyd muzułmańskim kobietom, znam ich sporo i żadn by tak nie zareagowała na czyjeś nieszczęści. I ciekawe jakich to znasz mężczyzn. Moi znajomi zazwyczaj lubia po prostu tańczyć, i zapewniam Cię że nie marzą od razu żeby przelecieć czy zgwałcic swoja tancerkę (pytałam się niektórych!). U nas tak po prostu jest że dla wielu sam taniec jes przyjemnością. Czy starsza ciotka na weselu nie powinna zatańczyć z młodszym kuzynem, bo sprowokuje, a on będzie myslał tylko o tym, żeby się o nią poobcierać? > A jeszcze jedno a propos wstrzemięźliwych muzułmanów i traktowania przez nich > Europejek. Moja znajoma poszła kiedyś na basen w hotelu w jednym z krajów > muzułmańskich. Wróciła z płaczem, bo jak weszła w stroju, faceci zaczęli ją > dosłownie obmacywać, klepać po pośladkach, sciskać za piersi. To jest szacunek > do kobiety?? Miała wszelkie prawo, jako gość hotelowy, iść na basen i popływać. > Miała prawo być w stroju. "glupia idiotka,bo kultury i mentalnosci nie znala. jak pojechala do takiego kraju, to sie powinna odpowiednio zachowac. i jeszcze jedno: tam mezczyzni takie zachowanie kobiety traktuja jako brak szacunku dla ich kultury..." Była na basenie w hotelu, gdzie oficjalnie miała prawo sie wykąpać. Co innego, gdyby wyszła w kostiumie na plażę, nad rzekę czy na trawę sie poopalać. Pracowałam w krajach muzułmańskich, i -choć to troche kosztowało - chodzilismy co jakiś czas do klubów tylko dla cudzoziemców, żeby chociażby wykąpać się spokojnie w basenie. I pracowali tam miejscowi kelnerzy i nie sądzę żeby byli obrażeni brakiem szacunku, tylko się cieszyli że moga sie pogapic. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 28.08.06, 10:04 > Więcej - czyli co? Ksiązki, pamieć ludzką, organizacje społeczne, ogródki jordanowskie, Czerwony Krzyż , teorie naukowe, fundacje itop - ale to sie w tTwojej małej głowce nie zmeiści, ofermo. > > A co z ludźmi, których dzieci umierają?? > > Dlatego powinni mieć dzieci wiecej, niż obecna europejska idiotyczna > zdegenerowana norma 2+1. A ile masz dzieci, ty ofermo? Założę sie, ze nawet kobiety ei masz, bo takie ofermy tylko w internecie są bohaterami, a w zyciu - wielkim zerem, którego nikt nie bierze pod uwagę , nei tylko do rozrodu, ale nawet do aktu kopulacji. Totalna oferma i pierdoła, taka jak ty, wie to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 20:23 No widziesz pierdoło maksymalna, tylko ci macica w tym pustym łbie:)))))))) Nie dziwie się, przecież ty sam nie rozumiesz siebie od nadmiaru spermy przelewającej się tam, gdzie innni mają mózg ...Buheheheheheheheeeeee, taka żenada jak ty przeczy ewolucji, nie zuwazyłeś tego? No to nic dziwnego, przecież mózg masz, ale nie wiesz do czego służy . Jestes taką pierdoła, ze wydaje ci się , że ktoś te twoje ejakulacyjne elaboraty bierze poważnie i jeszcze, że jesteś w stanie kogos obrazić, cieciu:))))))))))))))) Ale polewka :)))) A ja z ciebie leję od dwóch dni, jak się zapluwasz nad klawiaturą i paluchy ci sie placzą od histerycznego rozemocjonowania w rozporku:))))Nie dziwię sie, ze zawsze wracasz do tematu, w którym odpowie Ci kobieta - w końcu to twój jedyny kontakt z macicą, cieciu:)))))))))) Totalna pierdoła:)))0 Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 20:32 Specjalnie Tobie ofermo,urzeczona poziomem Twojej głupoty, dedykuję bon mot hrabiego Fredy "Nie ma większej radości dla głupiego, jak znaleźć głupszego od siebie." Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 28.08.06, 20:39 A o Twoim DNA też za 100 lat nikt nie wspomni, ciamajdo, bo w końcu nikt nie słyszał jeszcze o ręce, która zaszła w ciążę z włascicielem ręki:)))))))) Wiele hałasu o macicy, pisują zwykle skurczybycy Taki to tylko z reką może, Jak widzi babę - chroń go Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: o tolerancji mowa.. 28.08.06, 20:56 Encore, encore, ale powtarzasz się rękojebco:))) Może coś oryginalniejszego, bo teksty powtarzane stają sie nudne, zupełnie jak twoje posty ? Mój Boże, ze taki szajs jak ty zawsze musi sprowadzić inteligentnego człowieka do swojego, kloacznego dołu - cóż, tak to juz jest z ofermami, ze nigdy nie wiedzą kiedy pzrestać, co widać po tobie... "Trzeba cenę swoją znać, kochany, trzeba trzeźwo życie brać, kochany, trzeba wiedzieć, kiedy wstać i wyjść." jak śpiewał Młynarski, ale niestey to wiedza dla ciebie tak odległa, ze niedostepna, zatem to ja pożegnam cie pierwsza ośle, życząc, abyś kiedyś wylazł ze swego kloacznego ofermowatego dołu i dotarł chodciaż do WC. Niestey, na razie pukasz w dno od spodu, a ono nawet nie odpowiada:))))))))))) Zegnaj durnoto:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 28.08.06, 21:02 Petroniusz, durnoto pisywał całkiem przyzwoitę erotykę, gdybys zaś ty wiedział czym są murale - to wiedziałbyś też, ze nie literacka wartość jest ich zaletą i niewątpliwei arbiter elegancji nei oceniałby ich literacko, ale jako nonsensy , cos jak chłopców w złotej farbie z rózyczka na penisie. wiedziałbys też, ze murale są anonimowe , a nie, ze ja dla takiej tepoty ak ty , chcialabym układac wierze:)))))buhehehehehehehhehe.... Ale niestety, do zbiorów murali nie dotarleś - skończyłes sie na Tuwimie - to przykre, bo wiele od 20-lecia sie zdarzyło, ale oferma widać tego nie zauważyła:)))Taki już los oferm:) Odpowiedz Link Zgłoś
ummihsan1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 28.08.06, 21:20 sproboj powiedziec inaczej, niz chca slyszec, to to cie scierwem obrzuca, od kretynow wyzwa. no, coz, jak ktos widzi, ze traci argumenty, to nalepiej zagluszyc obelgami... lepiej ignorowac, niz na psy schodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 29.08.06, 00:11 koreczek7 napisał: > W społeczeństwach muzułmańskich brakuje dla menela kobiet - przez co nasza > pula > genowa stale się pogarsza, a ich polepsza. Jak nie ulegną europejskiej > degeneracji, za kilka pokoleń będą nad nami dominować. To jak to jest? Ich pula genowa "polepsza" sie od setek lat, a nasze od setek sie degeneruje a jednoczesnie oni sa biedni a my jestesmy bogaci , oni sa uciskani a my uciskajacy :) My jezdzimy ich stabilizowac a oni zbieraja od nas baty ? Przeciez ich 'pula genowa" od tylu lat sie polepsza a nasza degeneruje :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 29.08.06, 09:32 Wiesz, drzaźni mnie twoja ignorancja. Po pierwsze antykoncepcja isniała odkąd zaistniało społeczeństwo. Już neandertalczycy, a raczej neandertalki, stowowały zioła w celu zatrzymaniu owulacji choć oczywiście nawet o niej nie wiedziały. Stosowano też tampony nasączane kwaśnymi substancjami. No i oczywiscie wywoływano ziołami poronienia, co z ówczesnego punktu widzenia było antykoncepcją, choć nie tak nazywaną. POza tym pula genowa tych "najszlachetniejszczych" degeruje się najszybciej!! Wystarczy popatrzeć na rody szlacheckie Europy. Im "błękitniejsza" krew, tym większa degeneracja. Jedyne przezwoite dzieci rodziły się jak taka księżna, hrabinia, czy inna królowa puszczała się z przysłowiowym lokajem. Zgodnie z twoją teorią powinno być odwrotnie. Poza tym wielu wybitnych ludzi było dziećmi "meneli", jak ich cudnie nazywasz, albo przynajmniej zwykłych ludzi. W nowoczesnym społeczeństwie nie tyle ważne są warunki urodzenia, ale wychowania. I może skoro jestes taki silny, bogaty, wpływowy, bla, bla, bla, zacząłbys patrzeć dalej niż na kraj swojej dupy i zobaczył zdolne dzieci, które nigdy nic nie osiągną przez to, ze nie zostały im stworzone warunki?? A warunki nie zostały stworzone, bo banda kretynów ma takie poglądy jak ty. I na koniec - pieniądze można zawsze stracić. Dom moze spłonąć. Wilkie fortuny rodziły się umierały. Naasze dzieci i ich dzieci kiedys umrą. To, co po nas zostaje, to nie zlepki komórek. To coś o wiele więcej. To coś, co z siebie dajemy ludziom dookoła. I jeśli tego nie wiedzisz, twoja brocha. Ja wiele razy myślałam, ba, czasem nadal myślę, ze skoro nie mogę mieć dzieci, może życie jest g..o warte. To naturalny strach przed przemijaniem. Ale wiem, ilu ludziom pomogłam. Spotykam takich ludzi w pracy, na ulicy, w urzędach. On się uśmiechają i mówią "dziekuję". I wiem, że choć nie przekazuję swoich genów, przekazuję coś tysiąc razy ważniejszego:)) Tłumaczenie ci tego mija się z celem, ale może dotrze do innych, mniej ograniczonych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 29.08.06, 16:52 Hej k.kasia1, lubię Cię. Masz dobrze ustawiony system wartości. Nie daj się przekonać, że jest inaczej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 29.08.06, 19:14 A dziękuję:)))) Nie dam się!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek77 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 31.08.06, 23:48 hehehe, "system wartości" ma ustawiony. Szkoda tylko, że błędnie. Już wymieniałem bzdury, które powyżej wypisała, towarzyszka adminka wycięła moją wypowiedź (nie chciało biedactwo kasieńki skompromitować) - ale nie będę się powtarzał. Szkoda mojego czasu. Miłego trwania w niewiedzy i braku logicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 29.08.06, 22:14 A więc to jednak prawda, co mówią o lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 30.08.06, 12:03 Wiesz co, to, ze jesteś lekarzem jeszcze nie świadczy o tym, ze masz monopol na rację. W kwestii wpływu genów i wychowania zdania są tak podzielone, że ich wpływ szacuje się (ale tylko szacuje się!!!) na 50/50. Urodzenie w "dobrej" rodzinie nie jest wyznacznikiem żadnych przymiotów wrodzonych, jedynie tego, że ma się WARUNKI na to żeby być dobrym człowiekiem. Znam bardzo wielu ludzi, którzy mając tzw. "dobre pochodzenie" nie byli w stanie skończyc studiów, są na poziomie intelektualnym dziecka z podstawówki, itp. A takie poczucie wyzszości jakie prezentujesz, że TY, ze LEKARZ... to naprawdę, żenujące. Sama o mały włos nie wybrałam medycyny, 80% ludzi z mojej klasy maturalnej pracuje jako lekarze. Pewnie część z nich ma takie same poglądy jak ty, na szczeście nie ze wszystkimi utrzymuję kontakt. Na temat ziół, które wpływaja na zmniejszenie płodnosći nie jestem w stanie ci powiedzieć nic więcej,niż to, ze nazywano je "złotą nicią", ale jaka jest współczesna nazwa i czy w ogóle występuje nadal w przyrodzie, czy występują na terenie Europy... niestety nie wiem. W dalszym ciągu mozna natomiast stosować piołun i sporysz w celu wywołania poronienia, o czym na pewno wiesz. Ponadto sposoby regulacji poczęć były przekazywane pomiedzy zielarkami i akuszerkami, które w średniowiecznej Europie poalono na stosie jako czarownice. Były to kobiety, które leczyły i truły (a jakze)za pomocą ziół w czasach, kiedy lekarze (tylko meżczyźni) ograniczali się do puszczania krwi lub modlitwy do określonego świętego. Wiesz, nie trzeba byc lekarzem zeby to wiedzieć, wystarczy trochę poczytać i to ksiażek, które raczej nie wchodza w skład literatury przerabianej na studiach medycznych. A tampony oraz irygacje stosowały nie tylko ladacznice, ale te kobiety, które były już zmęczone rodzeniem i grzebaniem swoich dzieci i mialy na tyle oleju w głowie zeby olać "szlachetną mądrość" swoich mężów. Moze to być szok dla lekarza, człowieka oświeconego, patrzącego ze swych wyzyn na całą resztę, ale wiele spraw przez całe stulecia kobiety przekazywały między sobę i TYLKO miedzy sobą. A ponieważ historia spisywana była przez mężczyzn, wiele z tych spraw pozostawało przez długie lata w ukryciu lub zapomnieniu i dopiero XX wiek pozwolił je odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek77 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 31.08.06, 23:42 Hehehe, ale głupio wyglądają twoje wpisy, gdy wycięto moje;) W zasadzie teraz, gdy z braku argumentów z pomocą weszły nozyce admina, dalsza dyskusja sensu nie ma - ale, wybacz, nie wytrzymałem, widząc, jakie dyrdymały wypisujesz. Twój brak samokrytycyzmu żenuje. > W kwestii wpływu genów i wychowania zdania są tak podzielone, że ich > wpływ szacuje się (ale tylko szacuje się!!!) na 50/50. No to wychowaj jamnika tak, by wygrał w wyścigu z chartem. W końcu ten sam gatunek, hehehe No to jedź do cygańskich osiedli jako światła nauczycielka i zrób z tamtejszych dzieciaków światowej klasy informatyków. No to zostań trenerką i wytrenuj kobietę tak, by pobiła w sprincie rekord świata należący do mężczyzny. Albo by wygrała w szachy z Kasparowem - skoro wychowaniem da się tak wiele, hehehe Żenujace jest to twoje wymądrzanie się na tematy medyczne. Jak pisałem w wyciętym przez postkomunistycznego cenzora z GW wpisie - nie ma i nie było żadnych ziół wstrzymujących owulację. Wstrzymać owulację nie wyniszczając organizmu może tylko estrogen i/lub gestagen - żadne zioło ich nie zawiera. Do czasu, aż nie podasz jaki to ma być ten chwast - przestań bredzić i zmyślać. Mylisz wywoływanie poronienia (czyli mordowanie własnego potomka - szczyt zdegenerowania) z antykoncepcją. Ręce opadają. > A tampony oraz irygacje stosowały nie tylko ladacznice, ale te kobiety, które > były już zmęczone rodzeniem i grzebaniem swoich dzieci i mialy na tyle oleju w > głowie zeby olać "szlachetną mądrość" swoich mężów. Przecież wyraźnie napisałem, że oprócz ladacznic stosowały takie metody (powodujące niekiedy ciężkie choroby ginekologiczne, z bezpłodnością i rakiem szyjki macicy włącznie) kobiety w zdegenerowanych cywilizacjach chylących się ku upadkowi. Naucz się czytać. Nie rodziły - wyludniony obszar najeżdżali obcy, którzy się rozmnożyli i wycinali głupków nie chcących się rozmnażać w pień lub obracali w niewolę. > wiele spraw przez całe stulecia kobiety przekazywały między > sobę i TYLKO miedzy sobą. A ponieważ historia spisywana była przez mężczyzn, > wiele z tych spraw pozostawało przez długie lata w ukryciu lub zapomnieniu i > dopiero XX wiek pozwolił je odnaleźć. Może jakieś konkreciki? No co takiego wspaniałego wymyśliły? Może prawie 50% umieralność noworodków, którą zmniejszyło dopiero odkrycie przez Semmelweisa (mężczyzny) przyczyn gorączki połogowej? Mam nadzieję, że po takim dictum nie będziesz mi głowy zawracała i w sprawach zdrowia poleziesz do baby zielarki odczyniającej uroki, a nie do mojego gabinetu. I poleć to samo swym równie inteligentnym kolezankom - jakaś selekcja naturalna musi byś, a chciałbym, by geny inteligentnych inaczej nie zaśmiecały puli genowej naszego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 01.09.06, 15:38 Wszystkim, zwłaszcza kobietom, zafascynowanym współczesnym islamem i "madrymi muzułmanami" radzę poczytać trochę ksiażek pisanych przez kobiety, z krajów islamskich. Na początek polecam "Spaloną żywcem" Souad, "Wszystkie jesteście niewierne" Zoji, Johna Follana i Ruty Cristofari, "Miraze" Soheir Khashoggi. Moze doceicie jakie macie cholerne szczęscie, ze mieszkacie w miejscu, w którym możecie sobie wyznawać swoją religię, ale nie dotykają was jej skutki społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek77 Re: Mądrzy muzułmanie z nami wygrają 01.09.06, 16:19 > zafascynowanym współczesnym islamem i "madrymi > muzułmanami" radzę poczytać trochę ksiażek pisanych przez kobiety, z krajów > islamskich. Ciekawe, czy muzułmanki też czytają książki o bitych przez konkubentów i mężów Polkach (ok. 50% polskich "mężczyzn" leje swoje kobiety). Przez pijanych konkubentów - zaś Islam zabrania picia alkoholu... O sierotach społecznych zaludniajacych polskie sierocińce (w krajach islamskich nie ma "sierot społecznych"), o armii "bezprizornych" w Moskwie - efekcie komunistycznego "społecznego wyzwolenia" kobiet, albo o polskich dzieciach robiących pedofilom loda na Dworcu Centralnym - bo uciekły z piekła pijanych rodziców... Wtedy niejedna muzułmańska czytelniczka westchnie: "jakie mam cholerne szczęscie, ze mieszkam w miejscu, w którym mogę sobie wyznawać rozsądną religię, mam szczęśliwą rodzinę i nie dotykają mnie skutki społeczne degeneracji europejskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 do k.kasi 01.09.06, 21:59 k.kasiu proszę cię nie pisz z nim - to troll jakich mało- wystarczy pobieznei przelecieć to, co wypisuje na tym forum - tracisz niepotrzebnie czas i nerwy , a trollowi w to graj. Nie warto, naprawdę :)))) Komentowanie tego to ujma wobec samego sedna tego atykułu - każdemu trollowi sparwia przyjemność sciągniecie całej uwagi na siebie - wrzuć go do wygaszonych i nie będzie problemu:) Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: do k.kasi 01.09.06, 22:06 :)))))) ciągle sobie to obiecuję ;)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek77 Re: do k.kasi 04.09.06, 03:31 >k.kasiu proszę cię nie pisz z nim - to troll jakich mało- wystarczy pobieznei przelecieć to, co wypisuje na tym forum Sęk w tym, ze nie da się "pobieznie przelecieć to, co wypisuje na forum" - bo wpisy wycięła równa tobie inteligencją niewiasta, nie majac argumentów i nie potrafiąc dyskutować. Łatwo jest krzyknąć "troll", albo "głupek", albo "mizoginistyczne ścierwo" - trudniej napisać coś na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Przestancie karmic TROLLA 30.08.06, 12:28 Przeciez koreczek7 robi sobie jazde Waszym kosztem. Jesli nikt nie bedzie odpowiadal na jego pozal-sie-boze-ciapuś-mamuś prowokacje, to w koncu powlecze sie udowadniac, ze jest Prawdziwym Samcem Alfa na inne forum i zostanie po nim jedynie troche smrodu. Powaznie chcecie karmic jego kompleksy i deficyty? Odpowiedz Link Zgłoś
tarnik04 co to za język? 06.09.06, 01:07 pan Hugo-Bader mówił tak, jakby przed chwilą zszedł z drzewa, przy nim nawet Renata Beger mogłaby uchodzić za intelektualistkę.Jak on w ogóle śmiał tak rozmawiać z kulturalną kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
retefada Re: co to za język? 08.09.06, 15:12 Jezyk jest straszny ,jednak dopasowany do realiow swiata w ktorym zyjemy, niestety! A lekarke pozdrawim serdecznie-jest swietnym fachowcem!Ksiazka tez bedzie ciekawa, ja mialam ja tlumaczyc , ale ...wojna!Nielatwe zycie ma ta praktycznie niewierzaca Pani Doktor, a jednak swietnie daje sobie rade w gaszczu arabskiego prymitywizmu!Religii tez za bardzo nie zna , ale obyczaje- swietnie, a to sa realia zycia , a nie wydumane frazy z KORANU, czy historii islamu!!!Jest czlowiekiem , ktory w pacjentce widzi podmiot , a nie przedmiot badania!Bo to nie islam jest glupi , ale muzulmanie , ktorzy tego islamu nie przestrzegaja w jego pierwotnej formie sa nie w porzadku-to jednak ich problem! Holduja zasadom i tradycji beduinow z pustynii i stad biora sie problemy! Ummi...nie szalej i nie siej roznymi madrosciami-hadisami, ktore sa glupotami , tak jak wymysly kosciola katolickiego przez wieki jego istnienia .Wszystkie kombinacje i interpretacje psuja religie!Pozyj troche wsrod Arabow , a zdanie zmienisz(moze nie do konca)!Prawo tylko na papierku chroni prawa kobiet, w zyciu jest zupelnie inaczej!NEOFICI SA NAJGORSI!Jesli chodzi o pytanie jakie padlo w na forum , to Liban jest bardzo dziwnym krajem , bo mozna tam byc milionerem i zebrakiem, ale u Buthainy przecietna wizyta w niezle wyposazonym gabinecie kosztuje malo: od 3 do 30 $ w zaleznosci od zamoznosci portfela pacjentki(glownie -jej meza, brata , czy ojca lub syna), jednak bez zroznicowania podejscia lekarki!Pensje w rejonie , gdzie ma klinike sa takie , jak w Polsce(doslownie:200-500$).Ona pisze prawde, cala prawde i tylko prawde o zyciu, choc fakty religijne myli!Jednak sa inne dzielnice i inne realia w tym samym kraju, ale to juz inna bajka! I nie wszyscy Arabowie , to smierdziele i glupole.Kobiety tez sa rozne ; sa i takie ktorym sama bym wlala, choc rekoczynow nie stosuje w swoim zyciu; a sa i madre , wyksztalcone , jak chocby nasza wspolna przyjaciolka, nauczycielka robiaca doktorat , matka trojki wspanialych dzieci , zona doktora rolnictwa!!Przekroj spoleczenstwa jest tam taki sam , jak i w kazdym innym miejscu swiata!Mam tez meza Araba (mieszkalam w Libanie przez 18 lat) no i ...arabskie dzieci ,i naprawde jestem szczesliwa od 20 lat!!!Brak tolerancji jest przyczyna nieszczesc na calym swiecie (w rodzinach i w panstwach ) i nie wiarze sie z religia , ale z osobowoscia czlowieka!Wulgaryzmow tez powinno byc mniej w wywiadzie , jak na forum internetowym, bo sa niesmaczne , a dyskutowac z chamami nie ma sensu!Pozdrawiam wszystkich, nie oczekuje komentarzy!Trzymaj sie BUSI, czekam na ksiazke-pomoc?! Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Nigdzie na świecie nie kocha się dzieci tak jak u 10.09.06, 02:13 "Nigdzie na świecie nie kocha się dzieci tak jak u nas." JASNE. Tylko, ze u was sie kocha dzieci INACZEJ. Szczegolnie te plci zenskiej w okresie dojrzewania. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytt Re: Nigdzie na świecie nie kocha się dzieci tak j 23.09.06, 21:21 no w imie miłości można pozwolic im być shahidami ( chyba tak nazywa się bojowników samobójców ) , nabija głowę nienawiscią do innych Odpowiedz Link Zgłoś
cafemalaga Re: Nigdzie na świecie nie kocha się dzieci tak j 06.10.06, 16:29 Przepraszam, ale i ilę sie nie mylę w artykule było mowa o dzieciach, a nie o nastolatkach. O ile mi wiadomo najmłodsi islamscy kamikadze ideologiczni mają po kilkanaście, a nie kilka lat. Owszem, można uznać że zgoda na samobójcze zamachy swoich dzieci ma niewiele wspólnego z miłością, ale świat zachodni swoją miłość do potomnych tez okazuje w dziwny sposób - usuwamy ciąże, porzucamy lub zabijamy dzieci, lub ograniczamy nasze wychowanie do posadzenia ich przed telewizorem. Często nie mamy ze swoimi dziećmi żadnego kontaktu lub traktujemy je jak kolejny etap w życiu- ślub, samochód, nowe meble, chrzciny... Owszem, z etnocentrycznego punktu widzenia są to rzeczy nieporównywalne. Ale warto by sie zastanowić czy nie jest to przypadkiem kwestią filtra kulturowego przez który przesiewamy nasze oceny... Odpowiedz Link Zgłoś