ssarahh 27.07.09, 19:24 Co za sciema. Skad my mamy miec pewnosc, ze to sa gwiazdy "bez obrobki". Nawet jesli bez obrobki to z DOBRYM SWIATLEM. I o co szum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssarahh Koniec Photoshopki? 27.07.09, 19:26 Co za sciema! Skad mamy miec pewnosc, ze to sa gwiazdy bez obrobki. A jesli nawet to na pewno z DOBRYM SWIATLEM. I o co tyle szumu? Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Koniec Photoshopki? 28.07.09, 09:34 Dlaczego zawsze musi być czarne albo białe? Albo totalny photoshop i manekiny na zdjęciach, albo w ogóle bez makijażu i z cieniami pod oczami. Albo modelki w rozmiarze 32, albo celebrities w rozmiarze 42. A gdzie złoty środek? Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Koniec Photoshopki? 30.07.09, 18:19 no akurat one na tych zdjeciach super wygladaja jak na moj gust. monica belucci podoba mi sie bardziej na tym zdjeciu niz na jakichkolwiek innych. tez mi pocieszajace gadanie" zobaczcie my bez makijazu i retuszy wygladamy jak normalne kobiety" - wlasnie bez makijazu i fotoszopa wyglądają super bo primo są piękne secundo mają niesamowicie zadbaną skóre. "zwyklej" kobiecie daleko do moniki belucci, nawet bez makijazu. moze sophie marceau na troche zabiedzoną wyszla, ale reszta - swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Koniec Photoshopki? 31.07.09, 08:55 Jak widać wszystko jest kwestią gustu - imo Bellucci w porównaniu ze zdjęciami z gal i imprez gdzie jest umalowana, wygląda bardzo kiepsko, za to Marceau prezentuje się ok bez make-upu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Koniec Photoshopki? 30.07.09, 20:10 42 to odpowiedz na najwazniejsze pytanie we Wszechswiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Koniec Photoshopki? 30.07.09, 23:34 Dzisiaj na konkurencyjnym portalu była jakaś tam informacja o Karolinie Gruszce + zdjęcia - ona się nie boi wyjść do mediów bez makijażu. I dobrze, bo każdy widzi jak wygląda. Normalna, ładna dziewczyna. No ale wystarczy odrobinka makijażu i wygląda... hmm olśniewająco. Tyle że większość chciałaby olśniewać 24 godziny na dobę. A potem cię złapią bez tapety. I klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
peppito Re: Koniec Photoshopki? 31.07.09, 00:34 A dlaczego 2+2 musi być 4 a nie 5? A może kompromisowo 4,5? Photoshop to oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elsby No to jak konsekwentnie, 28.07.09, 21:47 to powyjmowac porcelanowe zęby, wszczepy,implanty,zdemontowac operacje plastyczne i wyjąc szklane oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: No to jak konsekwentnie, 28.07.09, 23:34 elsby napisał: > to powyjmowac porcelanowe zęby, wszczepy,implanty,zdemontowac > operacje plastyczne i wyjąc szklane oczy. ********************************* Niektóre rzeczy są niezbędne - choćby zęby. Problem jednak w umiarze, a raczej jego braku. Dziś konkursy miss przypominają paradę zombie. Odpowiedz Link Zgłoś
fibius fuga, silikon i troche botoxu 30.07.09, 12:29 zombie są bardziej naturalne niż tradycyjna miss. Ona jest raczej jak android, plastik tu, plastik tam, fluid tu, botox tam, jeszcze silikonu ze 5kg i 5cm warstwa fugi na buźke i mamy pięknoooo xD Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: No to jak konsekwentnie, 31.07.09, 00:07 > Niektóre rzeczy są niezbędne - choćby zęby. Problem jednak w umiarze, a raczej > jego braku. Dziś konkursy miss przypominają paradę zombie. Mój drogi marudo, nie jesteś na bieżąco. Obecnie gwiazdki i różne cięlębrytki piłują sobie ZDROWE, WŁASNE, NATURALNE zęby po to, żeby do nich dokleić sztuczne, plastikowe "licówki" Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 O konsekwencji jeszcze 30.07.09, 17:17 A ja lubie jak Elle pisze o problemie anoreksji, a 5 stron potem zachwycaja sie kwitnaca Anja Rubik (ktora jest teraz chodzacym szkieletem). To samo z WO, tutaj ponarzekamy na PS a w kolejnym wywiadzie z pisarka/aktorka/czy inna babka wybielimy jej zeby (tylko o 2 tony), zagescimy wlosy, wyrownamy koloryt cery... Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: O konsekwencji jeszcze 01.08.09, 22:59 Nalepsze jest , jak pisza, jaka to 'pulchna' i 'kragla' jest modelka, ktora przy wzroscie 180 cm nosi rozmiar 36. Kto odwazy sie powiedziec 'Krol jest nagi'? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Koniec Photoshopki? 30.07.09, 12:32 Ostatnio mama pokazała mi w supermarkecie zdjęcie Kasi Dowbor w "Fakcie". Widuję ją co tydzień na TVP3 prowadzi program. Zdjęcie z "Faktu" pokazywało Kasię - hipopotama a w telewizj owszem była ale lekko przy tuszy. Jak oni to robią ??? I po co ??? Nie lepiej zatrudnić młodą ładną i naturalną dziewczynę, niż tego hipopotama wciskać w gorsety ???? Odpowiedz Link Zgłoś
abs_ik Koniec Photoshopki? 30.07.09, 12:58 Przypomina mi to historię trochę już w Polsce zapomnianej (a znanej głównie dzięki przebojowi "Damn I Wish I Was Your Lover") piosenkarki Sophie B. Hawkins, która swojego czasu rozsierdziła swoją byłą wytwórnię Columbia Records (w 2001 roku założyła swoją własną wytwórnię Trumpet Swan Productions), pozując nago dla magazynu "Interview" – pozwoliła się sfotografować bez makijażu i nie wyszła zdaniem swoich mocodawców wystarczająco pięknie. Na ich zarzuty odpowiedziała w wywiadzie dla "Details": "Kobiety, które pozują do zdjęć, zazwyczaj chcą wyglądać pięknie, seksownie, efektownie. Ja wyglądam jak krowa. Nie wyglądam, jakbym myślała, że jestem piękna, mam wspaniałe ciało i mogę kogoś podniecić. Tylko dlaczego kobiety zawsze muszą kogoś podniecać?". Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert bzdura, ludzie zawsze beda wolec plastik 30.07.09, 14:11 ideal jest atrakcyjny od czasow starozytnych Grekow. Wiec nie liczylbym na to, ze cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tilatekila Re: Koniec Photoshopki? 30.07.09, 15:17 kate winslet? to ta co w kazdym niemal wywiadzie mowi ze ma kompleksy na podstawie swojej figury? i ktos tu kit wciska ze ona photoshopa nie chce? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Koniec Photoshopki? 31.07.09, 08:58 I która ostatnio sporo schudła, wyładniała podejrzanie jak na brak ingerencji chirurgicznej i ma sporo sesji z photoshopem? Ale to też modne, retuszować się, a później mówić, ze to wbrew mojej woli, bo wolałabym naturalnie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Koniec Photoshopki? 02.08.09, 01:20 dikladnie! wszedzie teraz wywiady z winslet w ktorych mowi jak to akceptuje siebie, nigdy by sie ne odchudzala itp. a tym czasem tym wywiadom towarzysza zdjecie kate odchudzonej, porzadnie wytrenowanej na silowni i opalonej na modle kalifornijska. ona sie zmienila i to bardzo a w wywiadach mowi banialuki o akcpetowaniu siebie. niestety zaczyna wizualnie coraz bardziej przypominac hollywoodzkie klony - opalenizna z natrysku, wycwiczone na silowni cialo, blond wlosy, superbialy usmiech. mnie sie najbardziej podobala w okresie filmu zycie za zycie, gdzie juz troche schudla, ale wygladala jeszcze naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Koniec Photoshopki? 30.07.09, 15:21 wszystko jest dla ludzi,photoshop też.Uwielbiam takie nagonki, photoshop be, tamto be.Photoshopem jest taniej i szybciej, ale to wszystko [oczywiście jeżeli ktoś zachowuje umiar] można zrobić czy to światłem czy innymi środkami[np kazać się modelce wyspać żeby nie miała worów pod oczami ;D] Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Koniec Photoshopki? 30.07.09, 16:35 Zatem Monica Bellucci jest na tej okładce tak jak ją bozia stworzyła - bez makijażu i photoshopa, tak? Achaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
black.scholes Bez makijazu? Zart. 30.07.09, 17:22 Jak one byly bez makijazu to ja jestem ksiadz. A co makijazem permanentnym i pieknymi zmyslowymi ustami z linia silikonu na stale uwydataniajaca seksapil? Widzialem te zdjecia. Wszystkie maja podmalowana cienka kreska oczy, itp. itd. Zdjecia naprawde naturalne mozna znalezc w internecie, z zycia prywatnego i tam faktycznie widac jak jest. Tez pieknie i NAPRAWDE naturalnie, ale na pewno nie tak jak na okladkach Elle. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Bez makijazu? Zart. 30.07.09, 17:58 Kazda kobieta, ktora chce dobrze wygladac w pewnym wieku, powinna sie malowac. Mowie tu o makijazu dziennym, dyskretnie podkreslajacym urode, czyli raczej bez krech, bez golym okiem widocznego pudru i ceglanego rozu na policzkach widzianego juz z 50 m. Nie wymagajcie cudow, zeby po 30 i 40 wygladac superdziewczeco, superkobieco, moze sa takie kobiety, ale to jakis promil. Z drugiej strony media przyzwyczajaja nas, ze makijaz to te tony upiekszaczy na Dodzie czy Gorniak, gdy wystepuja na estradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Bez makijazu? Zart. 01.08.09, 22:56 Nie tylko kobiety w makijazu wygladaja lepiej. Mezczyzni rowniez. Dopiero na poczatku XIX w. panowie przestali sie malowac. Natomiast w tym przypadku chodzi o co innego. Elle klamie, ze te kobiety nie maja makijazu, np. widac, ze maja pomalowane usta na liliowo. Moge uwierzyc jedynie w to, ze zdjecia nie byly mocno retuszowane. Odpowiedz Link Zgłoś
findopindo makijaż to syf 30.07.09, 18:15 makijaż to syf: klei się, smierdzi i brudzi ubrania, rozmazuje się, a jego nakładanie zabiera czas, fajnie, że era malowania idzie do lamusa, wreszcie nie bede odstawac od normy i wysłuchiwac obelg, że jestem feministycznym babo-chłopem Odpowiedz Link Zgłoś
egzystencjalne_znuzenie Re: makijaż to syf 30.07.09, 19:48 Jesli kupujesz jakis najtanszy szajz bez atestow u handlarzy na rynku, a jeszcze nie umiesz sie malowac, to tak masz: > makijaż to syf: klei się, smierdzi i brudzi ubrania, > rozmazuje się, a jego nakładanie zabiera czas, Temat to Photoshop, czyli poprawianie urody do bezsensowynych standardow, robienie lal z sekszopu z normalnych kobiet w rzeczywistosci wirtualnej. > fajnie, że era malowania idzie do lamusa, > wreszcie nie bede odstawac od normy > wreszcie nie bede odstawac od normy i wysłuchiwac obelg, że jestem > feministycznym babo-chłopem Skad takie obelgi i czemu sie nimi przejmujesz? Nie ma jeszcze jakiegos prawa czy przykazania, ze oprocz mycia trzeba tez dbac o urode, zeby podobac sie innym ludziom, czy tez miec powodzenie u mezczyzn. Mozesz jeszcze czekac, az wszystkie kobiety bada musialy chodzic w burkach, wtedy nie beda sie stroily i pokazywaly fiugr, czy zgrabnych nog. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: makijaż to syf 01.08.09, 22:58 Sprawdz sklad chemiczny drogiego podkladu - zdziwisz sie, co tam jest; i z pewnoscia te substancje nie sa dobre dla skory. A lepszy wyglad skory to zludzenie optyczne, ktore ten podklad wywoluje. Zdrowa skora jest piekna i nie potrzebuje makijazu. Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Re: makijaż to syf 30.07.09, 22:45 jesteś feministycznym babo-chłopem.Z prysznica też nie korzystasz? Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: makijaż to syf 31.07.09, 09:08 Możesz się martwić bo malowanie się nie odchodzi i pewnie nigdy nie odejdzie do lamusa. A jeśli mówią Ci, że jesteś babochłopem, to chyba nie dbasz o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Koniec Photoshopki? 30.07.09, 19:49 POlecam PO i PiS bez makijażu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
a.skrzyszewski Koniec Photoshopki? 30.07.09, 22:16 :) straszne... teraz wszystkie będą brzydkie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Koniec Photoshopki? 31.07.09, 00:12 Rzecz w tym, że fotografie w Elle przedstawiają kobiety w makijażu! Niepotrzebnie upiera się przy tłumaczeniu "bez makijażu", bo nie o to tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marzzenna naturalność na całego w Holandii 31.07.09, 00:26 A w Holandii od dawna w reklamie TV panuje z premedytacją naturalność. Modele i modelki niczym sie nie różnią od człowieka z ulicy. Mają sylwetki młode i niemłode; otyłe (nawet czasem grubaśne); zwiotczałe i niezgrabne. Urodę bardzo przeciętną. Plamy na twarzy, piegi i skazy (o ile chodzi o krem). A jeśli pojawią sie efekt komputerowy - to aby dorabiać modelowi nerwowego zeza rozbieżnego (kłopoty z brakiem antyperspirantu). Co więcej twórcy odwołuja sie do _naturalnych_ cech przeciętnych obywateli: chciwość, pazernośc, chytrość, niechlujność, zapuszczanie mieszkania do granic możliwości, upodobanie do kupowania towarów używanych, kradzieży, nawet... nadętość (?), egoizm, kłótliwość, pustota - czasem niby żartem, ale najczęściej nie, jako cos oczywistego. Wszystko pięknie, ale sa i skutki uboczne - po jakimś czasie zaczęłam tęskić za czymś... estetycznym, normalnym, ciut bardziej etycznym i opanowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
upgraded Piekno broni sie samo 31.07.09, 00:36 jak w tytule - M.Belucci, S.Loren, D.Stenka i wiele innych, ktore bez ulepszen sa piekne. tyle ze to piekno pochodzi z wewnatrz... Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Piekno broni sie samo 31.07.09, 02:37 Raczej od chirurga plastycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
innin Koniec Photoshopki? 31.07.09, 00:48 Zastanawiają mnie dwie rzeczy. Po pierwsze - czy nikt nie słyszał o złotym środku? Żadna skrajność nie jest dobra i tyczy się to wszystkiego. Retuszowanie zdjęć tak, ze osoby na nim są nie do poznania jest niewłaściwe, tak samo jak całkowite jego unikanie. Podobnie z nagonką na za chude modelki i przedstawianiem jako ideału osób z - nie oszukujmy się - nadwagą. Ale nie o tym temat. Druga rzecz która mnie zaskakuje, to to panujące przekonanie, że "piękno jest wytworem photoshopa" i wystarczy się go pozbyć, a wszystkie aktorki i modelki okażą się być zwykłymi kobietami. Faktycznie, nienaturalnie ulepszone nie istnieją, ale sama ta sesja z Elle udowodniła, że Photoshop to nie wszystko. Zawsze się dziwiłam takim uwagom, bo na tej zasadzie nie powinniśmy widywać i spotykać ładnych/pięknych ludzi w swoim życiu. Właściwie teraz myślę, że tego nie było w artykule bezpośrednio, ale wydaje mi się, że sprawa zupełnie pokrewna. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Koniec Photoshopki? 31.07.09, 09:10 > Po pierwsze - czy nikt nie słyszał o złotym środku? Żadna skrajność nie jest > dobra i tyczy się to wszystkiego. Retuszowanie zdjęć tak, ze osoby na nim są > nie do poznania jest niewłaściwe, tak samo jak całkowite jego unikanie. > Podobnie z nagonką na za chude modelki i przedstawianiem jako ideału osób z - > nie oszukujmy się - nadwagą. Całkowicie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Bez makijażu za to po paru operacjach plastycznych 31.07.09, 02:41 co za hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Koniec Photoshopki? 31.07.09, 02:48 Celebrytki mają przerąbane życie - szczególnie te w wieku ponad 30 czy 40 lat. Kiedy upiększają się wstrzykując botox, przeprowadzając operacje plastyczne są potępiane za bycie plastikowymi. Kiedy tego nie robią są uznawane za stare pruchno które powinno już dawno przejść na emeryturę. Hipokryzja z komentarzy bije na potęgę. Ludzie potępiają innych za upiększacze ale bez tych upiększaczy nie chcą kupować wizerunku zmarszczek i pomarszczonej skóry. Z dwojga złego show-biznes wybiera to pierwsze - photoshop, operacje plastyczne itd (oczywiście chodzi mi o to co robione z umiarem). Ludzie trochę pomarudzą na nienaturalnosć ale i tak to kupią bo wygląda lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
suburban.housewife Koniec Photoshopki? 31.07.09, 07:41 kiedyś to nie było potrzebne, bo modelkami zostawały piękne kobiety. a że retuszuje się taką Kate Moss? nic dziwnego, toż to paszkwil. widać jej na twarzy każdą wciągniętą kreskę i każdego wypitego drinka, za to ani śladu myśli - ja akurat wcale nie mam ochoty tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Informacja "grafika komputerowa" 31.07.09, 09:06 Wystarczyloby nakazac umieszczanie napisu na przerabianych fotach typu "grafika komputerowa" i malym drukiem "obraz niezgodny z rzeczywistoscia" lub "obraz nie jest oryginalnym zdjeciem". Cos jak napisy na paczkach papierosow. I problem bylby rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Informacja "grafika komputerowa" 31.07.09, 09:14 Z jednej strony racja, a z drugiej strony wiadomo, że te zdjęcia są retuszowane, tak jak wiadomo, że papierosy są niezdrowe. Ale może ludzi trzeba traktować jak debili i napisać im wytłuszczoną czcionką? Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Re: Informacja "grafika komputerowa" 31.07.09, 11:30 gondra napisała: > Z jednej strony racja, a z drugiej strony wiadomo, że te zdjęcia są > retuszowane, tak jak wiadomo, że papierosy są niezdrowe. Ale może > ludzi trzeba traktować jak debili i napisać im wytłuszczoną czcionką? Widzisz, wiadomo ze papierosy sa niezdrowe ale i tak ktos madry uznal ze ludzie to debile i ze nalezy pisac o tym na paczkach. Moze faktycznie ludzie tacy sa? I dlatego pisac na fotkach ze to nie sa fotki. Moze ludzie musza miec podane "maslo maslane"? Albo z innejj strony - wiadomo ze zdjecia sa ulepszane. Wszyscy (prawie wszyscy) to wiedza. Ale juz niewiele osob wie JAK BARDZO byly przerobione i jak wygladaly przed. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Informacja "grafika komputerowa" 31.07.09, 21:22 > tak jak wiadomo, że papierosy są niezdrowe. Ale może ludzi trzeba traktować jak > debili i napisać im wytłuszczoną czcionką? Może trzeba. Ty sobie zdajesz sprawę z tego, co może Photoshop, 12-letnia Martysia z Wólki Dolnej raczej nie ma o tym pojęcia i głodzi się, żeby osiągnąć równie długie, szczupłe i anatomicznie niemożliwe nogi, jak modelki na okładce. Albo zapłakuje się nocami, że ma żyłki widoczne na rękach, a przecież w "Gali" czy innej "Elle" widziała, że żadna kobieta żyłek nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
uccello zbrodnie fotoszopa:) 31.07.09, 21:58 polecam foto blog o fotoszopowych wpadkach photoshopdisasters.blogspot.com/ tamże nieznane w świecie rozwiązania anatomiczne, pojawiające się z niebytu kończyny nie do końca wykasowanych osób, dłonie o nietypowej ilości palców, pępki skasowane w szale wygładzania skóry, rozczulające nieporadnoscią montaże. Jest też parę polskich akcentów, ale widać ,że można znaleźć też poważny kiks anatomiczny w reklamie CHANEL. Odpowiedz Link Zgłoś