sss9 17.11.09, 18:24 nie było uroczystego otwarcia ulicy z szarfą i nożyczkami na aksamitnej poduszce?! prezydent przegapił taką okazję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
widget_sfor Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 17.11.09, 19:11 Dobrze że referendyści tego nie remontowali, bo prędzej byśmy się doczekali apokalipsy aniżeli otwarcia Odpowiedz Link Zgłoś
sgl666 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 17.11.09, 19:17 Prezydent moze przegapil ale ty oczywiscie nie mozesz przegapic kolejnej okazji zeby z siebie debila zrobic . Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 17.11.09, 19:39 ...a remont 2 km (?) drogi trwał tylko JEDEN rok! szampana! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig To nie był remont drogi, tylko budowa kanalizacji IP: *.gl.digi.pl 17.11.09, 20:21 po co mataczysz sss9? Czy do was nie dociera, że takimi wpisami zniechęcacie do siebie wyborców? sss9 jesteś przekonany, że należy pluć ile się da, a coś do opluwanego przylgnie. Ale srodze się rozczarujesz ty i twoi poplecznicy. Uważacie gliwiczan za debili, dlatego ponieśliście klęskę i poniesiecie w najbliższych wyborach ponownie. Gliwice naprawdę różnią się od Częstochowy i przekonasz się o tym ponownie za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: acha! zwinęli asfalt, położyli rury... 17.11.09, 20:35 ...i rozwinęli asfalt. cała operacja trwała TYLKO rok! wszyscy piszący o remoncie drogi kłamią jak Bure niedźwiedzie. :) dla jazmiga szampanskoje igristoje! plfoto.com/zdjecia/66011.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig sss9 ja się bardzo cieszę IP: *.gl.digi.pl 18.11.09, 13:37 ja się bardzo cieszę z twojej głupoty. Za rok będę się z ciebie i twoich popleczników serdecznie śmiał, gdy zobaczę wyniki wyborów. Będziecie na aucie. Pluj dalej, im więcej plujesz, tym gorzej dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas sss9 ja ci to wyjaśnię IP: *.kopnet.pl 19.11.09, 12:25 Budowa kanalizacji to takie coś, że kopie się głęboką dziurę, układa w niej rury, z któych odgałęzienia idą do budynków. Więc rozkopana jest jezdnia i chodniki. Po zasypaniu rur ulicę robi się praktycznie od nowa. Cała ta praca zajęła rok, więc całkiem przyzwoity termin. Ty byś to zrobił szybiej w swojej piaskownicy, wiem o tym. Ale to nie była niestety piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 17.11.09, 20:09 w zasadzie można powiedzieć, że to jest ogromny postęp. 2km w ciągu roku, to zdecydowanie więcej niż 50m bruku na ul. Krótkiej. też w ciągu JEDNEGO roku. naprawdę trzeba było zrobić uroczyste otwarcie z żonglerką maczugami, albo fajerszołem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niszcz_g... Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.09, 20:13 zamiast "fajerszołów"(socjologu podczas studiów:))) ) ciebie postawić. Byłaby większa frajda! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 17.11.09, 20:25 Gość portalu: niszcz_g... napisał(a): > zamiast "fajerszołów"(socjologu podczas studiów:))) ) ciebie postawić. zamiast "podczas", ładniej byłoby "w trakcie". ale widocznie nie każdy na studiach studiował. :) Byłaby > większa frajda! podobno Frankiewicz ma zakaz uśmiechania się podczas spotkań z reporterami, bo kiedy próbował, pękały soczewki w obiektywach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia "jedyne" 5 miesięcy opóźnienia IP: 217.149.44.* 18.11.09, 07:45 jeśli dobrze sobie przypominam stał przy tym skrzyżowaniu (przy oznakowaniu objazdu) znak informujący, że droga będzie zamknięta do 30.05. Czemu mnie to już nie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig Asia może umiesz myśleć? IP: *.gl.digi.pl 18.11.09, 13:45 co jest dziwnego w opóźnieniu prac związanymi z głębokimi wykopami? Zawsze pojawiają się niespodzianki przy takich wykopach: kable nieujęte na mapach, jakieś rury nie wiadomo z czym itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.11.09, 07:56 No brawo! Ręcznie ją lepili przez ten rok? A może rzeźbili dłutem i wyrównywali pilniczkiem do paznokci ? Co za sukces, co za tempo ! Czy tę drogę też robiła ta sama firma, która ma opanowane większość inwestycji w mieście? Czy każdy się przy tym "nadziobał" ile wlezie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig [...] IP: *.gl.digi.pl 18.11.09, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BratMaupy Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: 212.106.153.* 18.11.09, 12:55 Miał być koniec maja, potem lipca (o ile mnie pamięć nie myli), potem połowa września. A potem niejaki jazmig mówi nam, że powinniśmy się cieszyć, że w litopadzie i że w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig A ty jesteś zmartwiony małpo? IP: *.gl.digi.pl 18.11.09, 13:48 Małpa zmaartwiony, że ulica jest oddana do użytku. Wolisz nieczynne ulice, bo chodzisz na piechotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BratMaupy Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: 212.106.153.* 18.11.09, 13:01 A tak przy okazji remontu Dolnej Wsi, to może ktoś (jazmig??) oswieci mnie, dlaczego na skrzyżowaniu z Zygmunta Starego i przejazdem do Sikornika nie wykonano ronda, tylko światła? Jadąc od pętli światła są tam co 150m - rzeczywiście "upłynniają" ruch. Dlaczego przy okazji remontu nie zrobiono ronda koło pętli tramwajowej? Małe rondo koło wydz. automatyki Pol. Śl. w sposób kapitalny usprawniło ruch w tej okolicy - czy nikt w magistracie tego nie zauważył i nie pomyślał, że to rozwiązanie sprawdza się w praktyce? Nikt nie jeździł po Francji czy choćby po Rybniku (ponad 30 rond w Rybniku)?? Przecież w wielu miejscach przestrzeni dość, a koszt eksploatacji ronda mniejszy (brak świateł, brak zużycia energii, serwisu etc). Ale ważniejsze, to zlikwidować nieekologiczny (według ZF) tramwaj! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 18.11.09, 15:22 Gość portalu: BratMaupy napisał(a): > A tak przy okazji remontu Dolnej Wsi, to może ktoś (jazmig??) oswieci mnie, dla > czego na skrzyżowaniu z Zygmunta Starego i przejazdem do Sikornika nie wykonano > ronda, tylko światła? Jadąc od pętli światła są tam co 150m - rzeczywiście "up > łynniają" ruch. Dlaczego przy okazji remontu nie zrobiono ronda koło pętli tram > wajowej? jazmig pewnie jeszcze obmyśla kretyńską odpowiedź. :) kiedyś już pytałem o to samo oraz dlaczego najpierw oddano do użytku to skrzyżowanie, a dopiero po kilku tygodniach montowano sygnalizację świetlną - niejaki pr51 odpowiedział, że decydują o tym debile. :) poza tym ronda w Gliwicach buduje się głównie na skwerach, a nie na skrzyżowaniach, które aż proszą się o to. należy jednak pamiętać, że tu są Gliwice, a nie jakiś tam ulegający chwilowym modom, durny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
widget_sfor Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 18.11.09, 19:07 Do sss9. Jeśli chcesz to możesz nazywać debilami członków swojej rodziny i znajomych jeśli tak lubią i chcą, ale ja nie przypominam sobie ażebym cokolwiek takiego mówił lub na coś takiego pozwalał. Dodam tylko że czytając wypowiedzi w postach proreferendystów rośnie we mnie przekonanie i coraz bardziej umacniam się w tym iż dobrze że takich ludzi nie dopuszczono do władzy i na nich nie głosowałem, a i ludzie się obudzili w porę i zrezygnowali z poparcia dla tej narcyzowatej grupki. Widzę tak poza tym, że na tym forum nie ma co dyskutować, bo zaraz zostanie się oplutym. No cóż, przykro mi że tak jest, ale dla takich ludzi nigdy szacunku nie miałem i takiego miał nie będę. Dlatego chociażby z tego powodu wolę Z.F. od takiej hućpy. Żeganam na dziś Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 18.11.09, 23:10 z sss9 tak to jest, że lubi wyzywać. Cud, że z rozpędu sam siebie nie wyzywa od debili ;-) Co do meritum - sss9 wspomniał o osobach, którzy zadecydowali o tym, że nie będzie ronda, tylko skrzyżowanie ze światłami (Kosów, Zygmunta Starego, Dolnej Wsi, Słowackiego) - czy Tobie jest znany powód dla którego nie ma tam ronda (pewnie jakieś problemy z Z.Starego, które poziomem odbiega od reszty, ale to chyba dałoby się jakoś załatwić) ? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:"niedebilów" szanujmy. nawet bardziej :) 19.11.09, 18:51 faar napisał: > z sss9 tak to jest, że lubi wyzywać. Cud, że z rozpędu sam siebie nie wyzywa od > debili ;-) może "niedebil" faar pomoże koledze "niedebilowi" widget_sfor i najpierw dokona cudu wskazując w tym wątku ten mój post, w którym nazwałem kogoś debilem? będę też nieskończenie wdzięczny niedebilom faar i widget_sfor za wyjaśnienie czym różni się pr51 od widget_sfor? mam nadzieję, że to zadanie nie przekracza waszych zdolności intelektualnych. w końcu żadne z was debile? powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do faar Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 23:16 padną NOWINKI to zacznie z braku laku... nawet kolorowe ciuszki i socjologowanie podczas studiów nie wystarczą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia mam być wdzięczna,że droga W OGÓLE otwarta? IP: 217.149.44.* 19.11.09, 09:19 Jazmig, zapewniam Cię, że jestem nieskończenie wdzięczna. Dam na mszę za urzędników UM i drogowców z prośbą o boże błogosławieństwo i wsparcie w ich jakże trudnej pracy. Czy planowanie terminu ukończenia przedsięwzięcia nie jest jednym z elementów w procesie zarządzania projektem? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Czy mieli nie otwierać IP: *.kopnet.pl 19.11.09, 12:27 żeby zaspokoić pragnienia twoje, sss9 i takich jak wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BratMaupy Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: 212.106.153.* 19.11.09, 09:33 jazmig napisał: "Małpa zmaartwiony, że ulica jest oddana do użytku. Wolisz nieczynne ulice, bo chodzisz na piechotę?" Otóż NIE! Jeżdżę Dolnej Wsi codzienni do pracy i krew mnie zalewała, jak termin oddania do użytku przenoszono z maja na lipiec, wrzesień aż w końcu w listopadzie oddano ją. A tak przy okazji "genialna" decyzja zmiany tramwaju na autobus zaowocowała tym, że tuż przed skrzyżowaniem z Zygmunta Starego stale stoi jeden autobus, powodując utrudnienie w ruchu. Nie wierzycie - pojedźcie! Ja rozumiem, że jazmiga wożą i ma w doopie utrudnienia, bo sobie w aucie czyta gazetę, ale inni muszą się gimnastykować! Asiu: nie dawaj na mszę za darmozjadów!! No chyba, że z intencją, by jak najszybciej zwolnili swoje stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Małpo - jak jeździłeś po ulicy, której nie bylo? IP: *.kopnet.pl 19.11.09, 12:30 Jeżeli krew cię zalewała, to mogłeś zasięgnąć języka ws. tej budowy. Jak znam życie to podczas kopania pod rury znaleziono instalacje nieuwidocznione na mapach lub natrafiono na inne przeszkody, których projektant nie przwidział. A gdy oddali, to ty się ocknąłeś. Gratuluję szybkości reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia jas, zacytuję sama siebie IP: 217.149.44.* 19.11.09, 13:22 "Czy planowanie terminu ukończenia przedsięwzięcia nie jest jednym z elementów w procesie zarządzania projektem? Hmmm..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig Asiu, jest różnica między planem, a realizacją IP: *.gl.digi.pl 19.11.09, 17:07 Jeżeli nie wiesz o tej różnicy, to dyskusja z tobą jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BratMaupy Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: 212.106.153.* 19.11.09, 15:10 jas@: nie do końca. Jeździłem tam na rowerze wielokrotnie, pytałem też w zarządzie dróg. Wycieczki rowerowe kończyły się konstatacją, że nikt tam nie pracuje! Zarząd powiadamiał jedynie, że przesunięto termin, bez podawania, mimo nalegań, przyczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig Małpa jeździł rowerem po rozkopanej ulicy IP: *.gl.digi.pl 19.11.09, 17:15 A co ty tam miałeś do szukania? Jeżeli tam nie mieszkasz, to Dolnej Wsi nie była ci do niczego potrzebna, jeździło się ul. Słowackiego. Natomiast jeżeli jesteś ciekaw, co było przyczyną opóźnień, to spytaj np. Jarzębowskiego, da się do niegy wysłać maila. Całkiem po prostu czepiacie się jak pijany płotu, a mieszkańcy cieszą się z kanalizacji, bo skończyły się im problemy z szambami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia infinity IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 20:33 skoro zaplanowany termin realizacji różni się od rzeczywistego, to z równym powodzeniem mogło im się bardziej "rozjechać". Znajomy opowiadał, że jak w Sosnowcu budowali ślimaka, takie wielkie skrzyżowanie, to po pewnym czasie mieszkańcy się śmiali, że tam się na etat chodzi pracować- tyle czasu to trwało. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
widget_sfor Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 19.11.09, 22:39 sss9 masz rację - przez moje niedopatrzenie to ja dałem ciała. Faktycznie to nie Ty mnie wyzwałeś od debili. Zwracam honor. Chodziło mi de fakto o użytkownika o podobnym na pierwszy rzut oka nicku do Twojego (kwestia do dyskusyjna) sgl666, i stąd wynikła ta cała "sprawa" niestety. Następnym razem spojrze drugi raz na posta i przyjrze się dokładniej zanim zaczne niesłusznie kogoś o coś posądzać. Aczkolwiek ktoś tam wyzywał, tak więc te słowa są do tamtego użytkownika skierowane. Jeszcze raz sorry. PS. Wygłupiłem się i potrafię się przyznać do błędu, a zdanie zrozumiałem ;] PS. Jeśli chodzi o różnice między mną a pr51, to zapewniam Cię że to nie jedna i ta sama osoba (nie odczuwam żadnej najmniejszej potrzeby zakładania wielu kont na jednym forum, jeśli chcę coś powiedzieć, to jedno w zupełności mi wystarczy do tego celu). To tak gwoli jasności w tym temacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 19.11.09, 23:34 jest OK. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.09, 00:52 sss9 napisał: > jest OK. ;) > Witam. Muszę przyznać, ze bardzo mnie bawią te mizerne ataki na ciebie, tych paru zakompleksionych wobec ciebie niedobitków prezia, które wzmogły sie wyraźnie po tej łaźni z dn.8.11.2009r. Niech sie ci dyżurni jak najprędzej wystrzelają, to pod koniec 2010r. pozostaną im już tylko ślepaki;-) Ciekaw jestem czy nasza forumowa niedoróbka nijaki faar, też będzie miał dość odwagi by cię przeprosić, bo na jego zapytanie odnośnie skrzyżowania na pewno odpowie mu jak zawsze 'kompetentny' nijaki pr51;-) Gratuluję ci doboru b.ciekawych i na czasie tematów na FG. Tak trzymać. Ps. Mam pytanie. Czy nadal zalega w wyznaczonych punktach miejskich makulatura rynsztokowa? Czy był to tylko tzw. incydent po referendalny? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o 21.11.09, 00:00 mnie też rozśmieszają. co prawda widget_sfor znalazł w sobie tyle uczciwości, żeby wyjaśnić i przeprosić za pomyłkę, ale już nie dojrzał, że sgl666 wcale nie pisał do niego... nuda. ;) a faar? :) on jest fanatycznym katolikiem, takim, co to całą energię traci na "słuszną walkę" w obronie krzyża, choćby i na ścianie. tak jak niegdyś Świtoń, jak dziś i zawsze PiS, ZChN i LPR... dla religijnego fanatyka nie liczą się takie wartości jak niedawanie fałszywego świadectwa, bo on zawsze ma rację, nawet kiedy świadomie kłamie. a tę rację ma... z racji jedynego słusznego wyznania. :) tylko różnica położenia geograficznego nie zrobiła z faara czy jazmiga, taliba. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.09, 23:24 > tylko różnica położenia geograficznego nie zrobiła z faara czy jazmiga, taliba. > :) Noooo wiesz, ja bym nie był taki pewny. Może pod tą ciszą, w którą ostatnio zapadli konstruują sobie jakieś ładunki samobójcze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BratMaupy Re: Koniec utrudnień. Dolnej Wsi już przejezdna o IP: 212.106.153.* 20.11.09, 08:58 jazmig napisał: "A co ty tam miałeś do szukania? Jeżeli tam nie mieszkasz, to Dolnej Wsi nie była ci do niczego potrzebna, jeździło się ul. Słowackiego. " O, przepraszam, już nie będę. Teraz tylko do pracy i z powrotem. Żadnych wycieczek rowerowych ani pieszych. Przepraszam, że cokolwiek powiedziałem. Czy jaśnie wielmożny jazmig mi wybaczy? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kibica(KURCZAKA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś