Gość: Olo IP: *.telia.com 04.06.01, 22:22 Czytalem pol roku temu w tygodniku Wprost rze w gliwicach bedzie budowana drukarnia gigant za kapital Amerikanski zatrudnionych osob ma bys 2000 czy ktos w was otym slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DonPedro Re: Drukarnia? IP: *.karlik.ds.polsl.gliwice.pl 05.06.01, 02:08 Jak juz by miala powstac nowa drukarnia gigant to w strefie kolo Opla,Roca i Tesco.Na razie tam sie buduje Tenneco(amortyzatory Monroe) a o drukarni to jeszcze nie slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Drukarnia? IP: 62.67.4.* 05.06.01, 18:07 Nie wiem czy powstanie ale w drukarnii 2000 osob zatrudnic, to jest niemozliwe one sa dzisiaj kompletnie z autmatyzowane ( nie wiem czy amer.) bo znam tylko Heidelberger Druckmasch. MAN Roland i Köbau to sa trzy najw. prod. maszyn drukarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Drukarnia? IP: *.telia.com 05.06.01, 18:48 Wprost pislal ze to ma bys Amerykanska drukarnia ktora ma przejonc drukowanie czasopism Amerikanskich na export do uni europijskiej. Mialo tam pracowac 200 obcokrajowcow a reszta to Polacy. Papier mial pochodzic z Uni. Ten artykul czytalem pul roku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Ortografia? IP: *.osi.gda.pl 05.06.01, 19:24 A moze zamiast czytac dziwne artukuly moze zabralbys sie za studiowanie slownika ortograficznego? W co drugim slowie sadzisz takie byki, ze az mnie ciarki przechodza. Nie wiem czy to kwestia dysortografii czy czego tam jeszcze, ale na pewno jest to wyraz braku szacunku dla tych, co Twoje wypociny czytaja...w koncu moglbys zadac sobie troche trudu i sprawdzic czy nie narobiles bledow. Az dziwne, ze nikt inny jeszcze na to nie zwrocil uwagi... Zgroza. Magi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Ortografia? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 21:53 Gość portalu: Magiczna napisał(a): > A moze zamiast czytac dziwne artukuly moze zabralbys sie za studiowanie > slownika ortograficznego? W co drugim slowie sadzisz takie byki, ze az mnie > ciarki przechodza. Nie wiem czy to kwestia dysortografii czy czego tam jeszcze, > > ale na pewno jest to wyraz braku szacunku dla tych, co Twoje wypociny > czytaja...w koncu moglbys zadac sobie troche trudu i sprawdzic czy nie > narobiles bledow. Az dziwne, ze nikt inny jeszcze na to nie zwrocil uwagi... > Zgroza. > Magi nie sposób było nie zwrócić uwagi i właśnie zabierałam się do komentarza, ale Ty jesteś szybka jak błyskawica a ja właśnie dlatego lubię wypowiadać się na forum, że przed wysłaniem można post sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Ortografia? IP: 195.122.191.* 05.06.01, 23:35 Na razie u nas jeszcze wszystko w porzadku , bo sie dziolchy nie kloca, ale ja zawsze uwazam gdzie sa 3 kobiety tam sa co najmniej 2 grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzz Re: Ortografia? IP: *.wbp.zabrze.pl 06.06.01, 15:36 zwrócił, zwrócił, ale nie chciał być taki dosadny :)))))))) ciekawe czy w tej drukarni papier toaletowy też będzie z Umii :))))))))) Słyszałe, że 'grube ryby" w Oplu polskim papierem tyłka sobie nie podetrą!!!!! paranoja pozdrawiam "grube ryby" z opla kuzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ortografia? IP: *.telia.com 07.06.01, 13:52 Ludzie przepraszam z mojom ortografie ale ja o dawna nie mieszkam w kraju i niestety piszem jak balwan ale miejsza to sprawa ja czytalem ten artykol w Wprost i ksialem zwamie sie tym podzilis awy tylko marudzicie. > > pozdrawiam "grube ryby" z opla > kuzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiczna Re: Ortografia? IP: *.osi.gda.pl 07.06.01, 13:58 Gość portalu: Rafal napisał(a): > Ludzie przepraszam z mojom ortografie ale ja o dawna nie mieszkam w kraju i > niestety piszem jak balwan Jezd mi s tego powodó niesamowicie pżykro. To, rze nie mieszkasz w Polscem nie zwalnia Ciem jednag od poprawnego posłógiwania siem jenzykiem polskim :PPP ;))Magi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ortografia? IP: *.telia.com 07.06.01, 16:12 Masz racje postanowilem dzisaj rze bede wynajmowal moje mieszkanie Polski "TURYSKTOM" morze mie nauczom czegos.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Drukarnia? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 16:40 ten temat też powinien zostać na forum Odpowiedz Link Zgłoś