Dodaj do ulubionych

Opis zjazdow z autostrady w Polsce

28.03.05, 16:46
Sa wspaniale, chcesz zjechac na Gore SW.Anny , takiego zjazdu nie ma, chcesz
zjechac w Plawniowicach tez nie , za to sa tam Kedzieryzn-Kozle, czy
Pyskowice.
Jesle ktos z zagranicy przyjedzie ten sie nigdy nie polapie !
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 28.03.05, 16:55
      Jak w Niemczech będziesz jechał do Guben, Peenemunde, Oberstdorf lub Willingen,
      to takich zjazdów też nie ma..
      • ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 28.03.05, 17:08
        BARTOSZCZE, ja pisze o miejscowosciach, ktore autostrady leza, wiec opamiataj
        sie !
        Gora SW.Anny, czy Plawniowice leza na autostradzie , w Niemczech na kazdym
        zjezdzie jest cala lista miejscowoci!
    • zwykly_kierowca Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 28.03.05, 21:25
      Zjazdy buduje się na trasach gwarantujących duże wykorzystanie, czyli na
      większych trasach przelotowych. To zbyt kosztowna inwestycja, żeby urządzać je
      do każdej pipidówki.

• ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 29.03.05, 21:30
        Tylko jak ta pipodowka tam jest jak np. Gora Sw. Anny to dlaczego nie jest
        tam zaznaczona
        Niemcy jesli o autostrady maja najwieksze doswiadczenie na Swiecie, dlaczego
        nie uczycie sie od nich !
        • zwykly_kierowca Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 29.03.05, 23:03
          A niby dlaczego ma być zaznaczona?? Są zaznaczone główne kierunki, numery dróg i
          koniec. Zaznacza się główne kierunki - tablice przy autostradach nie mają
          zastępować atlasów samochodowych.
          • ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 29.03.05, 23:14
            Wiem,ze nie wiesz o co mi chodzi !
            W NIemczech po prostu jest niemozliwoscia, zeby zjazd na Gore Sw. Anny
            zaznaczony byl jako zjazd na Gogolin, Krapkowice czy Kedzierzyn-Kozle !
            Moze w Polsce cos takiego to NORMALKA, ale nie w EUROPIE!
            • zwykly_kierowca Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 29.03.05, 23:37
              Po raz kolejny powtarzam, że na zjazdach podaje się kierunek do głównej
              miejscowości na której znajduje się dana droga krajowa lub lokalna. Najczęściej
              są to drogi krajowe. Góra Św. Anny nie podpada pod taką kategorię.
              Zajrzyj sobie na stronę www.autostrady.pl/pl/a4.htm i po prostu przyjmij
              do wiadomości, że w dziedzinie budownictwa drogowego i utrzymania ruchu są osoby
              bardziej kompetentne od ciebie. Twoje osobiste odczucia i sentymenty nie mają tu
              nic do rzeczy.

I nie staraj się być głupio złośliwy, bo to tylko działa na twoją niekorzyść.
              Polska znajduje się w Europie i należy do Unii Europejskiej.

Jeszcze raz polecam stronę www.autostrady.pl/pl/a4.htm Znajdziesz tam
              kompletny spis zjazdów z A4 na odcinkuk śląskim wraz z numerami dróg krajowych i
              lokalnych oraz kierunkami.
              • ballest Polacy sa i byli inni ! 01.04.05, 22:23
                To ich wyroznia w Europie!

Nie podawaj mi jakiegos linku bo zaden kierowca nie ma Pc w
                aucie !
                U nas na autostradzie sa nie tylko wsie i miasta podawane ale nawet dzielnice
                tych miast.
                W Polsce zjazdem do Plawniowic jest zjazd do Pyskowic!!
                - no nie wiem czy ktos na to wpadnie co terenu nie zna.
                Ja sie tu znam ale wytlumacz to cudzodziemcowi!
                Jesli te opisy takie wspaniale sa, to dlaczego wszyscy narzekaja! ??
                To nie jest po europejsku, przypuszczam , ze te Tablice to naprawde jedyna
                rzecz co Polska sama wykonala, PRAWDA!!! :)
                Z autem bylem juz w Afryce ale w tej dziedzinie to Polska jest za Afryka !
                a to baaaaaaaaaaaardzo daleko
                • ballest Re: Polacy sa i byli inni ! 01.04.05, 22:27
                  Moze mi ktos wytlumaczy, dlaczego w Gliwicach jest zjazd na kedzierzyn _
                  Kozle ??
                  ">> 285km zjazd na krajową 40 kierunek Kędzierzyn Koźle i Pyskowice, Bytom
                  >>297km zjazd na krajową 88 kierunek Gliwice Zachód
                  >> 305km zjazd na lokalną 408 kierunek Sośnicowice, Kędzierzyn Koźle i Gliwice
                  Południe"
                  • mieszko966 Kochany mój Idioto. 02.04.05, 05:46
                    Ballest, kochany mój Idioto. Ciesz się tym, że w Niemczech są takie fajne
                    autostrady i odwal się od naszych. Każdy robi tak jak lubi i jak uważa za
                    słuszne, a tobie nikt nie każe jeździć naszymi drogami. A jak się jakiś
                    nieczęśliwy Niemiec popyta kilka razy o drogę, to nic mu się nie stanie, a
                    nawet języka trochę podłapie ;-). Zresztą, tak jak mówił mój przyjaciel, zwykły
                    kierowca, drogowskazy nie zastępują atlasu i muszą być czytelne, a gdyby na
                    drogowskazie wymieniono 50 miejscowości, przez które przejeżdża dana droga, to
                    byłby z tego jeszcze mniejszy pożytek, bo przestudiowanie takiej tablicy
                    trwałoby dość długo - trzebaby się było zatrzymywać i w ogóle, trzebaby przy
                    takich tablicach parkingi chyba budować ;-).
                    P.S. No i w Polsce jak na złość autostrady są oznaczane na granatowo, a zwykłe
                    drogi na zielono - akurat na odwrót niż wszędzie indziej ;-).
                    • hanys_hans Re: Kochany mój Idioto. 02.04.05, 08:12
                      mieszko966 napisał:

> Ballest, kochany mój Idioto. Ciesz się tym, że w Niemczech są takie fajne
                      > autostrady i odwal się od naszych. Każdy robi tak jak lubi i jak uważa za
                      > słuszne, a tobie nikt nie każe jeździć naszymi drogami. A jak się jakiś
                      > nieczęśliwy Niemiec popyta kilka razy o drogę, to nic mu się nie stanie, a
                      > nawet języka trochę podłapie ;-). Zresztą, tak jak mówił mój przyjaciel, zwykły
                      >
                      > kierowca, drogowskazy nie zastępują atlasu i muszą być czytelne, a gdyby na
                      > drogowskazie wymieniono 50 miejscowości, przez które przejeżdża dana droga, to
                      > byłby z tego jeszcze mniejszy pożytek, bo przestudiowanie takiej tablicy
                      > trwałoby dość długo - trzebaby się było zatrzymywać i w ogóle, trzebaby przy
                      > takich tablicach parkingi chyba budować ;-).
                      > P.S. No i w Polsce jak na złość autostrady są oznaczane na granatowo, a zwykłe
                      > drogi na zielono - akurat na odwrót niż wszędzie indziej ;-).

Mosz recht! Styknoou by jedyn numer hexagonalny, taki "#C0C0C0" rozwioonzou by
                      nawet problym podwoojnego nazywnictwa!

pyrsk_hanys_hans
                    • sloneczko1 Re: do Mieszka 966 02.04.05, 08:13
                      witaj ---Mieszko 966-------nie może być tak,że każdy robi jak lubi i uważa za
                      słuszne jeżeli chodzi o drogi,ja sama wożę atlas i znajduje miejscowości do
                      których chcę dotrzeć, wcześniej zapisując to sobie na karce, bo oznaczenia
                      zjazdów są fatalne,a częto i tak mi sie zdarza,że albo zjeżdżam zjazdem
                      wcześniejszym albo późniejszym,a ciekawe, gdzie ja mogłabym na autostradzie
                      kogoś sie zapytać?parkingów też nie ma ,chyba ,ze za parking uzna sie te parę
                      poboczy-------
                      • mieszko966 Re: do Mieszka 966 02.04.05, 08:50
                        No nie wiem. Ja tam nie mam problemów z tym, żeby dotrzeć do celu. Zresztą,
                        wydaje mi się, że nazwy miejscowości są tylko dodatkiem, a najważniejsze dla
                        kierowcy jest znać numer drogi, na którą ma zjechać. Ja zawsze przed wyjazdem
                        przeglądam mapę i zapamiętuję, jakimi drogami po kolei mam jechać i to
                        skutukuje. W każdym razie nie potrzebuję takich rozbudowanych tabliczek, ale
                        jeśli jestem w tym zdaniu osamotniony, to nie będę już się kłócił :-).
                        To trochę jak z inwalidami: do czego by to doszło, gdyby każdy pełnosprawny nie
                        interesował się udogodnieniami dla nich, skoro jemu samemu nie są one
                        potrzebne. Widocznie trzeba też czasem pomyśleć o innych, ale ważne jest też,
                        żeby nie doprowadzać sytuacji do absurdu, tak jak z tymi drogowskazami na 50
                        miejscowości :-).
                        • sloneczko1 Re: do Mieszka 966 02.04.05, 09:02
                          moze i nie masz problemów z tym żeby dotrzeć do celu ,ale dlaczego mam sie
                          uczyć nr dróg na pamięć?wystarczy dodać na tablicy parę miescowości które są w
                          pobliżu i koniec--pozdrawiam---
                          • mieszko966 Re: do Mieszka 966 02.04.05, 09:08
                            W porządku, ja nie protestję, tylko boję się, że takie listy "miescowości które
                            są w pobliżu" można ciągnąć w nieskończoność. Inna rzecz, że to nie ode mnie
                            zależy :-). Zresztą, proszę się na mnie nie obrażać, bo ja umywam od tego ręce.
                            Ja i tak patrzę się tylko na numer drogi, a co jest dalej to już mnie święcie
                            nie obchodzi ;-).
                    • ballest Re: Kochany mój Idioto. 02.04.05, 08:19
                      Mieszko jak juz nic na tym forum nowego wzniesc nie mozesz, oprocz tego co juz
                      kiedys przerabiane bylo, to prosze nie nazywaj nikogo idiota, bo jak chyba
                      wiesz a jak nie to sie teraz wlasnie dowiesz, ze
                      zaden madry glupiego idiota nie wyzwie w najlepszym wypadku to sobie to tylko
                      pomysli, tylko dlupi kogos idiota wyzwie !

Co do tematu, to jak z naszego podatku Wam autstrady buduja, to chyba mam prawo
                      na nich jezdzic, albo jestesmy tylko krowa dojna dla Polakow !
                      Co do zjazdow , to co najmniej tego jak sie je opisuje powinien sie co najmniej
                      jakies polskie biuro znalezc co to potrafi a jak nie to na szkolenie na zachod
                    • ballest Re: Kochany mój Idioto. 02.04.05, 08:19
                      Mieszko jak juz nic na tym forum nowego wzniesc nie mozesz, oprocz tego co juz
                      kiedys przerabiane bylo, to prosze nie nazywaj nikogo idiota, bo jak chyba
                      wiesz a jak nie to sie teraz wlasnie dowiesz, ze
                      zaden madry glupiego idiota nie wyzwie w najlepszym wypadku to sobie to tylko
                      pomysli, tylko dlupi kogos idiota wyzwie !

Co do tematu, to jak z naszego podatku Wam autstrady buduja, to chyba mam prawo
                      na nich jezdzic, albo jestesmy tylko krowa dojna dla Polakow !
                      Co do zjazdow , to co najmniej tego jak sie je opisuje powinien sie co najmniej
                      jakies polskie biuro znalezc co to potrafi a jak nie to na szkolenie na zachod
                      • hanys_hans Re: Kochany mój Idioto. 02.04.05, 08:31
                        "Kto sie tak pszezywo soom sie tak nazywo"
    • mieszko966 Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 02.04.05, 09:57
      A może należałoby dawać osobne drogowskazy do znanych miejsc turystycznych, bo
      pod względem drogowym, ani Pławniowice (inna sprawa, że lepsze dojście do
      jeziora jest od strony Niewieszy), ani Góra św. Anny (540 mieszkańców)nie są
      zbyt istotne. Co innego Kędzierzyn-Koźle (70-tysięczne miasto powiatowe). Wtedy
      byłyby standardowe drogowskazy do ważnych miejscowości, i białe strzałki
      (kodeks ruchu drogowego przewiduje takie) nad jezioro Pławniowickie czy Małe
      Dzierżno, czy Górę św. Anny, czy zamek w Toszku itd.
      • ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 02.04.05, 14:03
        Mieszko, mnie nie chodzi o jezioro tylko o Miejscowosc z palacem Ballstremow
        Z tej miejscowosci wywodza sie wlasciwie dwie dynastie slaskich MAGNATOW
        przemyslowych dynastia Ballestremow
        i Dynastia Schomberg - Godulla- Schaffgotsch.

www.gliwiczanie.pl/Biografie/Ballestrem/Ballestrem.htm
        www.gliwiczanie.pl/Albumy/Ballest/index1.html
        www.gliwiczanie.pl
        A tu wiecej o Gliwicach
        • Gość: Ramon Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.04.05, 15:08
          a mie sie wydaje, ze bez niy za dugi czas byndom te wszystke uopisy na
          Autobahnach we coukij Europie ujednolicone.
          Dzisiej wyglondou tak, ze jak jakojs "granica" przejedziesz, to nojprzod musisz
          te tablice przeduowic.
          Kozdy kraj mo swoje - po jakego pierona?
          • ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 02.04.05, 15:27
            Ramon a kedy to przidzie !
            Uoni uo skazywanie na zabytki nawet nie slyszeli!
            Jou godom Afryka jest na razie dali, ale Gorole uo tym nie wiedzom, bo skond !
            • Gość: Ramon Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.04.05, 20:33
              Ballest jou mysla ze tukej nie jeno Polokiale i Nymce, Holyndra,Francuzy i
              jeszcze poura inkszych musialo by sie do kupy siednonc i wybrac jakis muster na
              te szildy we Europie, bo tak jak to tera je to zoudnymu to niy je na rynka.
              Bestosz jou tam na Polska niy przezywom bo inksze tysz tukej niesom lepsi.
              Nawet takou dzura jak Luxemburg mou swoje szildy;-)
              • ballest Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 02.04.05, 21:06
                muszam ci recht dac, ale takich szildow jak w Polsce nie spotkosz nikaj, te som
                richtig "perfekt" ;)
        • mieszko966 Re: Opis zjazdow z autostrady w Polsce 02.04.05, 20:23
          To przecież nie istotne czy to jezioro, pałac, czy cokolwiek innego. Choci też
          o to, że jak ktoś nieobeznany będzie przejeżdżał i zobaczy strzałkę do takiego
          czy innego pałacu to może go to zachęci, a jak zobaczy zjazd na Pławniowice, to
          przejedzie obok, bo go to nie zaintersuje. Ogólnie dla zabytków itp są
          oddzielne strzełki i tego należy przestrzegać, żeby się nie zagubić.
          • Gość: Braid ballest przesadzasz troche IP: *.net-htp.de 02.04.05, 21:36

Po pierwsze autostrada w Polsce jest dopiero w budowie,
            nawet jak odcinkowo mozna ja juz jechac ..jest to produkt niewykonczony.

Jakies szyldy musza byc pierwszymi i byloby totalnym idiotyzmem
            zeby akurat pierwszymi byly szyldy zjazdow na Plawniowice czy Gore sw.Annny

Dla przyjezdnych ..zwlaszcza obcokrajowcow ( a obcokrajowcy to nie tylko Slazacy
            na niemieckich tablicach) podstawowym kryterium dojazdu sa konkretne
            miejscowosci i krzyzowki z innymi drogami a nie Ballestremy.

Idac sladem coniektorych z was ... wszystko bedzie cacy jak beda 4 tablice.
            Na: Plawniowice, Poniszowice ,Labedy i Gore sw.Anny

Przelknij jednak ten fakt ze buisnesmeni jadacy przykladowo do Opla
            wola konkrety.

Ponadto dodam ze twoj opis oznakowania niemieckich autostrad jest
            niezgodny z prada ( dogiety do twoich teori)
            Przy niemieckich autostradach spotkac mozna co jakis czas "specjalne"
            znaki informujace o zabytkach i ciekawostkach historycznych ...ale
            zeby te informacje nie zasmiecaly waznych znakow kierujacych na miasta,
            sa umieszczane na wielkich tablicach utrzymanych w tonacji bialo - brazowej ,
            ponadto maja swoj charakterystyczny styl. To wlasnie na takich znakach sa
            informacje "zamek / palac/klasztor " taki a taki, "ruiny" itd
            Wiadomosci tego formatu nie maja nic do szukania na typowych kierunkowskazach.
            I Niemcy dobrze o tym wiedza , wiec nie siej paniki i nie wypisuj banalow.

Zreszta tak jak juz pisalem oznakowanie slaskiej autostrady jest dopiero
            w pierwszej fazie. Z pewnoscia pojawia sie jeszcze inne "dodatkowe" znaki
            uzupelniajace i wszyscy beda zadowoleni.

A tu przyklady wlasnie tych znakow o ktorych wspominalem.

www.kirchberg-jagst.de/images/053.jpg
            www.maulbronn.de/grafik_bilder/autobahnschild.jpg
            www.rosenheim.de/images/2_4234.JPG
            Tak wiec ballest nie wciskaj innym ciemnoty ze w Niemczech info o Gorze sw.Anny
            byloby wplecione w typowy znak autostradowy informujacy o zjezdzie.
            • sloneczko1 Re: do Braida 03.04.05, 02:34
              witaj---Braid---masz całkowitą rację,że autostrada jest dopiero w budowie i nie
              wiadomo kiedy będzie ukończona,a co za tym idzie dobrze oznakowana,dobrze by też
              było ,żeby były u nas takie tablice jak podałeś w linkach,widziałam je jak byłam
              w Niemczech (i nie tylko) w odwiedzinach,a pozatym dalej musimy wozić ze sobą
              mapy, żeby wiedzieć którym zjazdem zjechać aby dostać sie do danej
              miejscowości---pozdrawiam---dawno byłeś w Gliwicach ,że wiesz jak wygląda droga
              do nas?
              • Gość: gostek Re: do Braida IP: *.range81-154.btcentralplus.com 03.04.05, 03:26
                Omijajcie ten zjazd do Lidla,kole Gleiwitz i nie kupujcie tam nawet nic...
                www.m90.org/view_image.php?image_id=4257
                • sloneczko1 Re: do Gostka 03.04.05, 03:56
                  witaj --Gostek---nie śpisz jeszcze?moze porozmawiamy trochę?
                  • Gość: socer do Braida IP: 80.50.20.* 03.04.05, 07:50
                    "Tak wiec ballest nie wciskaj innym ciemnoty ze w Niemczech info o Gorze sw.Anny
                    byloby wplecione w typowy znak autostradowy informujacy o zjezdzie."

Braid a gdzie to ballest napisal, ze info o Gorze sw.Anny na byc wplecione w
                    znak drogowy?
                    • Gość: Braid Re: IP: *.net-htp.de 03.04.05, 10:29
                      zamiast balwochwalczo lazic na kolanach za ballestem
                      poczytaj co nastulal w jakims z powyzszych watkow.

wysil sie troszke ...nie bede cie za raczke prowadzil.
                      • ballest Porownanie opisow 04.04.05, 10:11
                        Jest duzo gorzej, jak opisalem.
                        Droga powrotna dokladnie analizowalem zjazdy w Polsce, wiec Zjazd do
                        Kedzierzyna-Kozla zaczyna sie pierwszy w Gliwicach a ostatni przed Opolem,
                        oczywiscie miejscowosci w ktorej zjezdzasz nie zaznasz na zadnej tablicy, chyba
                        ze ta miejscowosc sie Opole, albo Wroclaw, czy Legnica zwie, a wiec wielke
                        miasta.
                        Nie wspomne o tablicach (tych brazowo - bialaych)bo to ktos musi wiedziec,
                        gdzie sie te zabytki znajduja, ktos musi zatwierdzic, musza byc na to pieniadze
                        i duzo debatm a wiec to dla Polski krok w nastepne dziesieciolecie !
                        ------
                        Krotki opis tablic autostradowach w Niemczech:
                        Miejscowowsc w ktorej zjezdzasz jest napisana najblizej jezdni, pozniej
                        nastepna jesli o odleglosc idzie a calkiem u gory a wiec najdalej jezdni sa
                        miejscowowsci duze i najdalej oddalone.
                        Tablica ta jest powtorzona juz przy samym zjezdzie.
                        Co parenascie kilometrow jest podawana odleglosc do wiekszych miast.
                        Jezdzac niemieckimi autostradami nie potrzebujesz Mapy w aucie wyciagacjak sie
                        troch na geografii znasz !
                        Oczywiscie w miastach jest podawana na zjezdzie ulica na ktorej zjezdzasz, np.
                        we Frankfurcie Friedberger Landstrasse czy Adickes Allee!

Nie rozumiem, dlaczego Polacy nie rzucili oka za Odre?
                        • Gość: gostek Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 08:33
                          Hej,chcialas ze mna poklikac kiedys.To lepiej mnie wpierw posluchaj,dobra?
                          www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Deska.mp3
                          • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 08:43
                            Aha,samotnym mezczyzna trudno jest zyc w Polsce (chyba wyjade ponownie)...
                            www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Deska_do_prasowania.mp3
                            • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 08:45
                              Chcialem kupic samochod na kredyt,ale ty same trudnosci...
                              www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Porecze.mp3
                              • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 08:49
                                20 lat temu,kiedy pracowalem w budowlance w Gliwicach, wszystkich fachowych
                                porad udzielano przez telefon.To byly czasy.Lza sie w oku kreci....
                                www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Fortepian.mp3
                                • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 08:56
                                  Co przezylem,kiedy mi auto stanelo pod Ostropa.Tylko ja bede to wiedzial....
                                  www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Maluch.mp3
                                  • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 09:12
                                    Duzo mialem trudnosci,kiedy papierosy mi sie skonczyly.Juz chyba nie pojade
                                    wiecej do kraju....
                                    www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Trawka.mp3
                                    • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 09:18
                                      Kiedy moja byla znajoma miala problemy ze wzrokiem...to odeszla z okolista...
                                      www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Dioptrie.mp3
                                      • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 09:26
                                        Mowilem do brata juz lata temu; emigruj na zachod.Nie,powiedzial.Jestem
                                        naukowcem,powiedzial.A niech cierpi teraz....
                                        www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Pomoce_naukowe.mp3
                                        • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 09:36
                                          Kiedy dzwonilem do biblioteki, to juz ludzkie pojecie przechodzi.Co oni sobie
                                          nie mysla.....
                                          www.hoomor.pl/stuff/detektyw/Nasza_szkapa.mp3
                                          • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 10:52
                                            Udalo sie swilmowac sloneczko1,na parkingu pod Lidlem. Sloneczko jest tam z
                                            mezem(ostatnie ujecia).Dzioucha,dej se pokuj.Toc to ino szpas,ktory musi byc!
                                            www.m90.org/view_image.php?image_id=4326
                                            • Gość: gostek Re: Do sloneczka1 IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 11:26
                                              Prawdo jest tako,ze nie powinno sie zjezdzac ino durh spowrotym do
                                              Frankfurtu.Se z wami podziela co mi sie trafilo.Juz wincyj nie pojada...
                                              www.m90.org/view_image.php?image_id=4296
                                            • sloneczko1 Re: Do Gostka 05.04.05, 11:52
                                              witaj ---Gostek---nie mam teraz czasu z Tobą pisać,bedę wieczorem,jak Ci sie
                                              udało mnie sfilmować?Jednak mnie znasz,a chciałbys być na miejscu tych
                                              panów?co?a skąd ten pomysł z meżem?a z czyim mężem ja tam jestem?bo nie
                                              poznaje--pozdrawiam
                                              • betoniarz-zbrodniarz Re: Do słoneczka 05.04.05, 11:56
                                                Słuchaj, a może by tak ten twój gostek powysyłał Ci na maila te linki zamiast
                                                zasypywac nimi forum, co?
                                                • laband Re: Do słoneczka 05.04.05, 12:03
                                                  padosz ize te synczysko za naszym suoneczkym urgo???
                                                  • Gość: gostek Re: Do słoneczka IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 12:12
                                                    Chopy,wy sie sam opamitajcie,ze sloneczko1 do mnie przaje.Ona lubi richtig
                                                    sportowcow z Piast Gliwice.Ja kopia fuzbol i uona chciala uodemnie ajnfach moj
                                                    podpis.Zlem to zech zrozumiol.Uona chciala mnie poznac....
                                                    www.m90.org/view_image.php?image_id=4324
                                                    A wy chopy dalej tutaj sobie piszcie....
                                                  • laband Re: Do słoneczka 05.04.05, 12:20
                                                    godo sie:
                                                    "suoneczko mi pszaje"
                                                    "grom fuzbal"
                                                    "zlech to spokapiou"
                                                    "a wy chopy dalyj sam se (same do sia) szkryflejcie"
                                                  • betoniarz-zbrodniarz Re: Do gostka 05.04.05, 12:29
                                                    Gostek, przeproś i wyjdź! :-)))
                                                  • Gość: gostek Re: Do gostka IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.05, 13:42
                                                    Placa mi za swietne granie w pilke nozna a nie za utarczki tutaj!
                                                  • Gość: chmurka Re: Do gostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:39
                                                    pilka jest okragla, a bramki sa dwie
                                                    jestes w ataku czy w obronie ?
                                                  • Gość: ballest Powrot do tematu ! albo skad wiater wieje ? IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.05, 15:22
                                                    Gostek a glowkujesz czesto?

----

Dzisiaj sie dowiedzialem , ze Polacy zastosowali amerykanski system opisu drog
                                                    i autostrad, BRAVO!

--

pyrsk
                                                    ballest
                        • emerson Re: Porownanie opisow 13.04.05, 15:51
                          Ballest, zgadzam się z Tobą. Również uważam, że oznakowanie autostrady A4 jest
                          niewystarczające. Jadąc najnowszym odcinkiem od Katowic do Gliwic można
                          zobaczyć tablice z odległościami do Opola, Wrocławia i Jędrzychowic. Nic
                          więcej. Powinno się podawać też odległość do najbliższej dużej miejscowości,
                          czyli kolejno Ruda, Zabrze i Gliwice. Co komu po nazwie węzła "Wspólna"
                          czy "Sośnica"? W Niemczech opisy zjazdów zawierają nazwy miast, np.
                          Braunschweig - Hafen itp.
                          Przydałyby się też tablice z atrakcjami turystycznymi (te biało-brązowe, do
                          których linka podał Braid).

Emerson
                          www.industria.webpark.pl
                          • ballest Re: Porownanie opisow 13.04.05, 16:01
                            Emerson, to jest amerykanski system opisywania autostrad, nam w Europie
                            niepotrzebny i obcy.
                            Nie wiem, dlaczego Polska sie chce od Europy oddalic!?
                            Jak juz napisalem u nas sa nie tylko najblizsze miasta wskazane ale nawet ulice
                            czy czesci miasta podane, ze dokladnie wiesz w ktorym miejscu sie znajdujesz.
                            bedac w okolicy Gliwic napisano by Gliwice Sikornik, czy Gliwice Sosnica albo
                            Gliwice ul.Rybnicka a nigdy nie Kedzierzyn-Kozle.
                            Z tymi atrakcjami, za tym jestem jak najbardziej, ale to tez jeszcze kawal
                            czasu splynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka