fesia 02.08.07, 14:59 a Mieszko i Wilczur nic nie piszą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sss9 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:00 nazwisko proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:05 sss9 napisał: > nazwisko proszę :))) a ochrona danych ;) właściciel Radana. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:14 a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:29 sss9 napisał: > a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły? nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących wilczura i mieszka, ale oni milcza. W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 16:01 fesia napisała: > > sss9 napisał: > > a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły? > > nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących wilczura i mieszka, > ale oni milcza. W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma. Na TV Gliwice jest wywiadzik - odnośnie turnieju tenisowego. O trefnej działanlości - nic. www.telewizja.gliwice.pl/artykul.php?id=259 Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 16:16 kl-2 napisała: > Na TV Gliwice jest wywiadzik - odnośnie turnieju tenisowego. O trefnej > działanlości - nic. to młoda telewizja i jeszcze nie nadąża, ale pewnie redaktor mnieszko jeszcze coś dokręci w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: ojejku 02.08.07, 15:30 sss9 napisał: > a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły? czym szczekuś? twoją niewiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: to było do szczekusia 02.08.07, 15:35 fesia napisała: > sorrry bardzo - drzewko :) ja to rozumiem bez wyjaśnień, ale szczekusiowi należało. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 17:36 A skąd w ogóle koleżanka ma takie info?? Może to zwykła plotka?? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:17 mieszko966 napisał: > A skąd w ogóle koleżanka ma takie info?? Może to zwykła plotka?? ;) eeetam, to info to jeszcze nic, gdybyś wiedział co wiem o twoim guru....;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:24 > gdybyś wiedział co wiem o twoim guru... ;) Wal śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Czy to nie chodzi czasem o Marcina Garbacza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:44 Bo akurat te dane osobowe są ogólno- dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 02.08.07, 18:19 Nazwisko wlasciciela juz poznaliscie. Moge dodac, ze jest to duza firma budowlana, montuje tez kotly Co i.t.p. Ostatnio wybudowala domy mieszkalne za PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:23 Gość portalu: kibic napisał(a): > Nazwisko wlasciciela juz poznaliscie. Moge dodac, ze jest to duza firma > budowlana, montuje tez kotly Co i.t.p. Ostatnio wybudowala domy mieszkalne za P > ZU. tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:25 > tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście. Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:33 mieszko966 napisał: > > tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście. > > Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud. rzeczywiście , pan poseł z SLD też miał sporo szczęścia w przetargach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 02.08.07, 20:36 fesia napisała: > > Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud. > > rzeczywiście , pan poseł z SLD też miał sporo szczęścia w przetargach ;) Od pewnego czasu powiada się, że Gliwicami zawiaduje "towarzystwo wzajemnej adoracji". Na mój gust, nie jest to bezinteresowne towarzystwo. Ale jak powiadam,jest to wyłącznie moje prywatne widzenie rzeczywistości, oparte na obserwacji różnorakich zjawisk przyczynowo skutkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur jesteście żałośni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.07, 08:25 ciekawi mnie jeden fakt czy w przypadku gdy okaże się że aresztowanie miało związek z zeznaniami podatkowymi i dotyczy tylko Pana .... czy autorzy opinii które od razu stwierdzają układ i oszustwa uderzy się w pierś i powie słowo przepraszam pomyliłem się? Jestem na 10000% pewien że NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetera Masz 50 % (czyli pół) racji wilczur. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:51 Gość portalu: wilczur napisał(a): > ciekawi mnie jeden fakt czy w przypadku gdy okaże się że aresztowanie miało > związek z zeznaniami podatkowymi i dotyczy tylko Pana . Jeśli aresztowanie miało związek [(tylko) dopis mój] z zeznaniami podatkowymi, to też nie dotyczy (tylko i) wyłącznie tego Pana. Ktoś go dotąd "hermetycznie" krył, i takie tam różne inne hocki klocki. Pożyjemy zobaczymy. czy autorzy opinii > które od razu stwierdzają układ i oszustwa uderzy się w pierś i powie słowo > przepraszam pomyliłem się? > Jestem na 10000% pewien że NIE. Otóż "procentów" jest tylko 100, choćbyś potrząsał a nawet wyciskał . A tak w ogóle. Żałosną rolę przyszło Ci grać na kon(iec)cercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: jesteście żałośni IP: *.adsl.alicedsl.de 03.08.07, 11:01 W tym temacie zalosny jestes tylko Ty wilczurze, bo probujesz splycac przestepstwo tego pana, stojacego obok Prezia na dolaczonej fotce. Czyzby sponsorowanie n.p. wymienionego tutaj turnieju, mialoby byc alibi albo srodkiem lagodzacym? A co by sie stalo, gdyby chodzilo n.p o grunty gminne? Sa to na obecnym etapie tylko spekulacje, podobne do Twoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: jasne IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 11:08 oczywiście ja może się okazać że Pana X aresztowali o podejrzenie bycia BinLadenem - chciałem tylko poruszyć fakt iż bardzo szybko bez żadnej WIARYGODNEJ informacji forujecie wyroki i oskarżacie i oczerniacie ludzi których kompletnie nie znacie. koniec i kropka a procentów może być ponad 100 :P Procent (symbol %, od pro centum, łac. na sto) to setna część całości, 10 promili; zatem 1% = 10‰. Jeżeli całość ma 1000 0000 to 1% jest równy 10000 :P Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: jasne 03.08.07, 11:55 Gość portalu: wilczur napisał(a): > oczywiście ja może się okazać że Pana X aresztowali o podejrzenie bycia > BinLadenem Nie bądź śmieszny jak już kogoś ABW aresztuje, to znaczy, że mają na niego mocne kwity. A tak przy okazji, to nie Radan wystawił komendantowi fakturę na tą trefną kostkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 12:00 stasiek17 napisał > Nie bądź śmieszny jak już kogoś ABW aresztuje, to znaczy, że mają na niego mocn > e > kwity. masz rację Stasiu , pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiora "Jestem przy nadziei"że wilczur w tym maczał palce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:44 Skoro tak broni w ślepo "nieznanego" mu z pozoru gostka- zamiast siedzieć cicho, to chyba musi czuć "nacisk na pęcherz"! Możliwe że nadstawiał własne plecy, kiedy składali podpisy pod transferem. Jest nadzieja że go "psziwrzą", i zamilknie jak amen w pacierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: przykro mi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 12:56 widzę że basiora dołączyła do mojego fanklubu :) chyba się rozczarujesz bom czysty jak łza :) a ja wcale tego Pana nie broniłem tylko stanąłem w opozycji do bezpodstawnych oskarżeń i spiskowej teorii dziejów prezentowanych przez Was. Co czynię zresztą zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiora Re: przykro mi- pokaż mi kogoś co by inaczej mówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:39 Dla mnie to "ganze gall", czy Ty jesteś czysty czy umoczony, to Twoja sprawa. Natomiast sprawiasz wrażenie, że "Alles klar", dla Ciebie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: kolejny raz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.07, 14:18 > Dla mnie to "ganze gall", czy Ty jesteś czysty czy umoczony, ooo proszę jakie rozdwojenie jaźni już koleżanka nie pamięta co pisała przez chwilą? Przypomnę: "Jestem przy nadziei"że wilczur w tym maczał palce - Gość: basiora 03.08.07, 12:44 > Natomiast sprawiasz wrażenie, że "Alles klar", dla Ciebie niestety ... Ciebie niestety co? - dokończ myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajda Re: kolejny raz. Za dużo piszesz albo pijesz wilk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:35 Gość portalu: wilczur napisał(a): > ooo proszę jakie rozdwojenie jaźni już koleżanka nie pamięta co pisała przez > chwilą? "Przez chwilą" jest mi wszystko jedno, a nadzieja nie dotyczy wcale że jesteś umoczony, tylko ze mam niucha. Ot co. Robisz takie stylistyczne błędy, co świadczy o powyższym stwierdzeniu. Przeczytaj sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 12:50 > masz rację Stasiu , pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania > podatkowe. Wciąż nie znamy źródła tych niczym nie potwierdzonych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 14:15 mieszko966 napisał: > > Wciąż nie znamy źródła tych niczym nie potwierdzonych informacji. chcesz uchodzić na tym forum za lokalnego dziennikarza, a nie potrafisz sam zweryfikować prostej informacji ? zadzwoń do urzędu miasta, tam już wszyscy wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: biznesmena atesztowało ABW IP: 67.159.44.* 03.08.07, 16:02 stasiek17 napisał: > zadzwoń do urzędu miasta, tam już wszyscy wiedzą :) Nie wiedzą, ale chętnie się dowiedzą. Zwłaszcza skąd mają Państwo takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel len Re: biznesmena atesztowało ABW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:59 Proszę podejść do pierwszej z brzegu sprzątaczki, albo portiera. Urzędnikom widocznie "kazano nie wiedzieć", pewnie dopiero będzie głosowanie nad tym. Jak już będą wiedzieć jak mają głosować, to też będzie im wiadomo, jaka jest oficjalna i "jedyna" słuszna prawda. Wszystko poza tym będzie absolutnie bezzasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 20:45 A ja w dalszym ciągu nie wiem o kogo chodzi :) Jedno nazwisko zostało podane, potem inny inicjał. Cóz niby 24 h mineły ale żadnych konkretów w mediach. Mało że w mediach - nigdzie nic nie ma. Ponieważ nie ukrywam, że w każdej plotce jest ziarno prawdy, więc pewnie tego kogoś aresztowano, ale chyba to nie jest jakaś grubsza sprawa skoro jeszcze to nie zostało nagłośnione (chyba że się mylę :)) a z tego co sobie poczytałem w tym poście to mam tylko jeden wniosek :) fesia pracuje dla ABW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. IP: *.adsl.alicedsl.de 03.08.07, 19:42 Nie Marto, to nie jest tylko Twoje widzenie. Powiem wiecej,jestem pewny 10000%,jak mawia wilczur. Obronca zasad kryptonim IP.212.2.101* czyli wilczur,jest wyjatkowo nieaktywny w tym watku. Juz chcialem Mu podrzucic cos z aquaparku, ale moglby to wykorzystac jako alibi, zbaczajac z tematu. Mieszko, Stasiu ma racje. Tak trudno Tobie zweryfikowac te informacje,ktore weszly na to forum ponad 24 godz.temu? Co sie stalo? Zawsze informowales wszystkich blyskawicznie, albo prostowales. A moze to aresztowanie ma zwiazek, z niedawno aresztowanym "krolem" mafii gliwickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 20:09 Gość portalu: kibic napisał(a): > . A moze to aresztowani > e > ma zwiazek, z niedawno aresztowanym "krolem" mafii gliwickiej? nieee, chodzi o grunty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.07, 00:20 Somepoint210, chyba sie nie rozumiemy. Przyznasz, ze wynik Wilczura w tym postcie jest mizerny. W moim rozumieniu aktywnosc oznacza ofensywe, nieaktywnosc to meldowanie sie na liscie inaczej defensywa. Wilczur od dluzszego juz czasu przyzwyczajal nas do takiej aktywnosci, zstad moj zawod. Lista, ktora przdstawiles w swoim postcie, pasuje do uzytego przezemnie tytulu w ktorym uzylem Twoich slow, za co przepraszam. Pozdrowienia. P.s. Zeby nie pobijac kolejnych rekordow w tym watku, odpowiadam na wniosek Whelpa. Mylisz sie, Fesia pracuje dla Nas i to w slusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowic Re: Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 08:36 Gość portalu: kibic napisał(a): w tym > watku, odpowiadam na wniosek Whelpa. Mylisz sie, Fesia pracuje dla Nas i to w > slusznej sprawie. Jasne! Każdy kto nie jest po raz pierwszy na tym forum (FG), wie z kim kogo kojarzyć i co robi, ale rozpaczliwa złośliwość bywa zazwyczaj ślepa. Wracając jednak do meritum, to stawiam kasztany przeciw orzechom, że skoro dotąd nic oficjalnie nie podano do publicznej wiadomości, to stoi za tym ktoś- tylko nie wiadomo kto, kto sam tkwiąc w tych ciemnych strukturach, wszystko dotąd tuszował, korzystając z najrozmaitszych powiązań i luk prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 20:19 Gość portalu: kibic napisał(a): > Obronca zasad kryptonim IP.212.2.101* czyli wilczur,jest wyjatkowo > nieaktywny w tym watku. Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. No to policzmy; Fesia - 9 wpisow Stasiek17 - 3 Sss9 -3 Kl-2 - 1 Wilczur - 5 Mieszko966 - 4 Kibic, czyli Ty - 3 Basiora - 2 To sytuuje Wilczura na drugim miejscu pod wzgledem aktywnosci w tym watku. Apeluje o nieco spokojniejsze spojrzenie:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 21:51 > Mieszko, Stasiu ma racje. Tak trudno Tobie zweryfikowac te informacje, ktore > weszly na to forum ponad 24 godz.temu? Mam w pracy ciekawsze rzeczy do roboty, niż weryfikowanie plotek. Ale przyznam, że z ciekawości zadzwoniłem dzisiaj do katowickiej delegatury ABW. Tam jednak odesłano mnie do rzecznika w Warszawie. A na drugi telefon nie miałem już zbytnio czasu, więc nie dociągnąłem tego tematu do końca. Poczekam, aż inne media mnie ubiegną. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetera Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:05 mieszko966 napisał: A na drugi telefon nie miałem już > zbytnio czasu, więc nie dociągnąłem tego tematu do końca. Poczekam, aż inne > media mnie ubiegną. ;) A masz już jakieś własne dokonania? Dziennikarskie oczywiście, gdzie byłbyś na pierwszej linii, lub przynajmniej w pierwszym szeregu? Bo jeśli Ty chcesz pisać o tym co już wszyscy wiedzą, a nawet kury gdaczą, to tak jak byś powtarzał wynik meczu piłki nożnej, w kilka dni po. Choć nie nie, mieszko to twardziel, poszedł raz na całość, przy okazji obwieszczenia ze EBI zajęło jednoznaczne stanowisko w sprawie DTŚ. Dał "ciałska" na cały gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetera zimno było, ale juz jest ciepło- coraz blizej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:33 Kto wygrywa przetargi, od których "nota bene" organizator przetargu, może w każdej chwili odstąpić, bez podawania przyczyny. Ano przetargi takie musi wygrywać (nie ma siły) zawsze i wszędzie, podstawiona osoba- czyli przetarg jest pod kontrolą. Tyle tylko że sprzedający (czyli gmina), wychodzi na tym jak przysłowiowy Zabłocki na mydle. Takie prawo stworzyli liberałowie, i aż dziw bierze ze PiS jeszcze tego nie zakwestionował i nie zmienił? Widocznie na tego "wabika", PiS-dzielcy chcieli złapać kogo chcieli, i wiedzieli ponadto że ten ktoś, korzysta z tego jak narkoman z narkotyków, będąc uzależnionym. Jestem za sprawiedliwym i egzekwowanym prawem wobec wszystkich, ze szczególnym uwzględnieniem funkcjonariuszy publicznych, i ludzi bogatych, a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . slabo/dobrze zorientowana.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:03 • Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena.... fesia 02.08.07, 14:59 • Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... fesia 02.08.07, 15:29 + odpowiedz > a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły? nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących • Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... fesia 02.08.07, 18:17 + odpowiedz eeetam, to info to jeszcze nic, gdybyś wiedział co wiem o twoim guru....;) • Re: biznesmena atesztowało ABW fesia 03.08.07, 12:00 + odpowiedz (..) pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania podatkowe. • Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. fesia 03.08.07, 20:09 + odpowiedz nieee, chodzi o grunty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołczat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 11:36 Czytam te wątki i nadziwić się nie mogę, tej niesamowitej ludzkiej pazerności. Z jednej strony "wadze" w Gliwicach, chcą odbierać działkowiczom 'Ogrody Działkowe', z drugiej zaś, afera goni aferę, w handlu gruntami i matactwem z tym związanym. Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia, nawiązują do tej pazerności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołczat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:38 Czytam te wątki i nadziwić się nie mogę, tej niesamowitej ludzkiej pazerności. Z jednej strony "wadze" w Gliwicach, chcą odbierać działkowiczom 'Ogrody Działkowe', z drugiej zaś, afera goni aferę, w handlu gruntami i matactwem z tym związanym. Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia, nawiązują do tej pazerności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołc IP: *.gl.digi.pl 05.08.07, 19:40 Gość portalu: zuzia napisał(a): > Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia, > nawiązują do tej pazerności. Polecam również inny fragment ewangelii pada w nim takie zdanie "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Cisza przed burza? IP: *.adsl.alicedsl.de 07.08.07, 10:02 Niepokoi Mnie brak Fesi na forum. Odezwij sie,prosze. Mieszko, co z ABW? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Cisza przed burza? 07.08.07, 11:52 Gość portalu: kibic napisał(a): > Niepokoi Mnie brak Fesi na forum :) jestem , jestem, Mnie niepokoi natomiast przedłużająca się bytość remontowych "paproków" w moim mieszkaniu. Jeszcze trochę i wystąpią o zasiedzenie ;) Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Cisza przed burza? IP: *.adsl.alicedsl.de 07.08.07, 20:20 Mieszko, co Fesia ma prostowac? Czy Ty jako wszystko wiedzacy w Gliwicach, nawet diennikarze za Toba chodza. Udowodniles, ze Fesia "klamie"? Jak sobie przypominam obiecales sprawe wyjasnic z ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 07.08.07, 18:24 No i co z tym prezesem W.?? Od rzekomego aresztowania minął już prawie tydzień i słuch po nim zaginął. W żadnej gazecie ani słowa. Do naszej redakcji zadzownił kolega z "Nowin" i też mówił, że nic nie wie. Facet przepadł, jak kamfora. A fesia zabrała się za remont, zamiast uczciwie napisać sprostowanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 00:32 moze abw nie jest pewna, kogo miala aresztowac, a kogo aresztowala? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 16:20 Tym razem to ja muszę sprostować. Okazuje się, że prezes W. rzeczywiście został aresztowany. W tej sytuacji ta sprawa mnie martwi mnie jednak jeszcze bardziej. Bo jeśli ABW kogoś aresztuje i nawet rodzina nie wie później nic na temat dalszych losów takiej osoby, to znaczy, że coś jest nie w porządku. Wracamy do państwa policyjnego, w którym ludzie giną bez wieści. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 16:45 należysz do rodziny Tadeusza W. czy może masz na myśli rodzinkę w znaczeniu np. rodziny Soprano :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:10 > należysz do rodziny Tadeusza W. [...] Nie należę do rodziny prezesa. Opieram się na wiadomościach, które zasiągnąłem w zaprzyjaźnionych redakcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:16 > Nie należę do rodziny prezesa. Opieram się na wiadomościach, które > zasiągnąłem w zaprzyjaźnionych redakcjach. Sporo czasu zajęło ci potwierdzenie tej informacji, a na jakiej podstawie twierdzisz, że rodzina nic nie wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:13 mieszko966 napisał: > Tym razem to ja muszę sprostować. Okazuje się, że prezes W. > rzeczywiście został aresztowany. W tej sytuacji ta sprawa mnie > martwi mnie jednak jeszcze bardziej. Bo jeśli ABW kogoś aresztuje i > nawet rodzina nie wie później nic na temat dalszych losów takiej > osoby, ;) No to Fesia nie kłamie, a z Mieszka zaden dziennikarz, bo potrzebował 6-ciu dni zeby potwierdzić coś o czym całe miasto od tygodnia mówi. Okazuje się ,że ludzie wiedzą więcej , niż lokalne tuby propagandowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 18:11 > No to Fesia nie kłamie, a z Mieszka zaden dziennikarz, bo > potrzebował 6-ciu dni zeby potwierdzić coś o czym całe miasto od > tygodnia mówi. Określenie "całe miasto" jest zdecydowanie przesadzone. Jak ktoś znał osobiście lub pół-osobiście pana prezesa, to pewnie o tym mówi, ale żeby od razu całe miasto... A Mieszko w ogóle niczego nie potwierdzał. Tak naprawdę, to ta informacja potwierdziła się sama. Bez mojej inicjatywy. Nie jestem raczej dziennikarzem kryminalnym, ani śledczym, więc potwierdzanie takich informacji to nie moja działka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepicha mieszko," kończ wśći wstydu oszczędź". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:47 Dajesz dowód na to, że nie jesteś bezstronny. O zatrzymanym wypowiadasz się per Pan Prezes, tak jakbyś 'jadł z jego ręki', a o bezczelnych porywaczach- czyli ABW, wypowiadasz się bardzo krytycznie, porównując ich do funkcjonariuszy systemu totalitarnego. Wiesz- nie wiadomo skąd, że (z kolei) rodzina zatrzymanego nic nie wie. Uważasz jak sadzę, że należałoby zapewnić stałą łączność zatrzymanego z rodzina, a za pomocą rodziny, z jego "współtowarzyszami uprawianego procederu" o co jest podejrzany. Jeśli pan 'W' nie jest winny, wyjdzie oczyszczony i mocniejszy, jak wielu już innych, niesłusznie i nie raz zatrzymanych. Mam jednak jakieś wewnętrzne przeczucie (nie potrafię tego dowieść), ze pan 'W' w chwili obecnej "kruszeje", i czyni korzystny dla siebie "żal za grzechy", z jednoczesną symboliczną pokutą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: mieszko," kończ wśći wstydu oszczędź". IP: *.adsl.alicedsl.de 09.08.07, 20:05 Mieszko, kiedy czytam ta Twoja "gimnastyke dziennikarska"(dot: ostatniej Twojej odpowiedzi), to zastanawiam sie co chcesz nam udowodnic lub ukryc. Wiadomosc dzieki Fesi ukazala sie w internecie juz 2.08.07r. a wiec, to Twoje bajerowanie jest raczej przesada. Zaczynam Cie rozumiec kiedy piszesz,ze to nie Twoja "dzialka" dziennikarska. Ale napowaznie, Fesia mamy bardzo podobne przeczucia w tej sprawie rozwojowej. Kto bedzie nastepny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gl.digi.pl 09.08.07, 00:45 Widzę fesia, ze miałaś informacje z pierwszej (ABW?) ręki w tej sprawie. Lepiej uważaj, bo premier zwalnia za puszczanie przecieków :) Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 09.08.07, 11:12 Gość portalu: gosc napisał(a): > Widzę fesia, ze miałaś informacje z pierwszej (ABW?) ręki w tej sprawie. Lepiej > uważaj, bo premier zwalnia za puszczanie przecieków :) :) przeciek byłby przed aresztowaniem, informacja tuz po, to tylko news;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.08.07, 11:52 > przeciek byłby przed aresztowaniem, informacja tuz po, to tylko news;) a właśnie że nie bo aresztowanie mogło być tajne na przykład miała być seria aresztowań a tak to wszystkich innych ostrzegłaś. News to będzie jak potwierdzi i ogłosi to organizator akcji czyli ABW Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 09.08.07, 11:59 Gość portalu: wilczur napisał(a): > a właśnie że nie bo aresztowanie mogło być tajne na przykład miała być seria > aresztowań a tak to wszystkich innych ostrzegłaś. > seria, to dopiero może być i mam nadzieje, że będzie niebawem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gwardii.osi.pl 09.08.07, 20:22 i w swej wszystkowiedzy na pewno pamiętasz że aresztowanie nie oznacza winy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 09.08.07, 23:20 Wilczurze, dziekuje za uznanie-ale co powie na to Twoj Prezio? Mam nadzieje, ze odrozniaz slowo areszt, ktore tu uzywamy,od slowa wina. Wiec nie sugeruj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.08.07, 08:46 bardzo ciężko pracujesz na swój tytuł trolla, informuję Cię (na pewno masz to w d...) ale nie będę już ci odpisywał jeżeli nie będziesz poprawnie pisał. Sorry moja cierpliwość się skończyła. Proszę przeczytaj: www.wsp.krakow.pl/papers/f_lamer.html - kilka fragmentów: Dawno temu, kiedy Internet głównie w uczelnianych murach bywał obecny, a znajomość z nim zaczynać trzeba było od nauki podstawowych komend Unixa, zacne panowały w Sieci obyczaje. Nowicjusze, rozpoczynający dopiero swoje z Internetem obcowanie, wiedzę zdobywali, cierpliwie czytając kilobajty ściągniętych z Sieci podręczników o niej traktujących . Uczyli się więc bracia i siostry pilnie a wiele, a gdy na jakowąś listę dyskusyjną człek przypadkiem zaszedł, pewność mógł mieć, że ci, z którymi rozmawia, wiedzą, jak Sieć działa i jakie w niej zwyczaje panują, na tyle przynajmniej, aby jak Filip z konopi się nie wyrwać i głupstw straszliwych nie wygadywać. Ci zaś, którzy wiedzę zbyt małą mieli, pytać się nie wstydzili i ochoczo z rad starych sieciowych wyg korzystali, obficie na owych listach dyskusyjnych udzielanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 11.08.07, 11:53 Ponownie dziekuje za uznanie, tym razem masz medal od Prezia. I uwaga dla Ciebie, nie rzynaj bezmyslnie podstawionych Tobie artykulow, tylko jak umiesz dokladnie je przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gwardii.osi.pl 11.08.07, 12:34 umiem. Od kiedy masz Internet? Spójrz prawdzie w oczy i się naucz poprawnie pisać i żyć w społeczności bo to nie jest śmietnik... KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Znów ktoś inny obraza nieomylnego wilczka. 12.08.07, 17:56 Znów ktoś inny obraża nieomylnego wilczka, który chce przekazać "pałeczkę" niejakiemu karrrambie. Uwiera go "wilcza" skóra i klimat, i postanowił przemienić się w postać z "Krainy deszczowców". Ale znamię wilkołaka nosić już będziesz po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 12.08.07, 22:33 W jakiej spolecznosci? Z wilczurami? Jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:27 W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW do Gliwic po nowego "ktosia" przyjechała :) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:31 fesia napisała: > W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW do Gliwic po > nowego "ktosia" przyjechała :) ABW, to trochę jakby tajna służba? ;) nie wiem nawet czym zakończyła się poprzednia wizyta. kto tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:52 sss9 napisał: > nie wiem nawet czym zakończyła się poprzednia wizyta chyba sa efekty, bo nastapił cd... ;) > > kto tym razem? nie wiem koło których magistrackich sie kręcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmóra Re: ABW zowu w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:20 sss9 napisał: > nowego "ktosia" przyjechała :) > > ABW, to trochę jakby tajna służba? ;) Niby tajna, a zachowują się podobnie jak Policja, tyle że na cywilnych (pozornie) numerach rejestracyjnych, ale jak Policja na sygnale. Skoro nie gonią uciekającego przed nimi pirata drogowego czy innego uciekiniera, to po co te wyjące sygnały? Według mnie to tylko demonstracja siły i ostrzeżenie tego kogoś, czy określonej bandy. Przeciętny mieszkaniec klnie jak szewc z tego powodu, kiedy widzi taką demonstrację. Eeeee. Szkoda gadać i strzępić języka. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 18:21 > W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW > do Gliwic po nowego "ktosia" przyjechała :) Pewnie wypuszczą go tak samo szybko, jak poprzedniego. Nie znam szczegółów tej sprawy, ale jak się okaże, że to znowu jakiś niewypał (ABW ma ostatnio serię nieudanych zatrzymań), to już chyba zupełnie stracę zaufanie do tej służby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galileo Re: ABW zowu w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 18:32 No ale kogo konkretnie zatrzymano? I rzeczywiscie na sygnale przez miasto jechali? Odpowiedz Link Zgłoś