Dodaj do ulubionych

Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena....

02.08.07, 14:59
a Mieszko i Wilczur nic nie piszą ?
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:00
      nazwisko proszę.
      • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:05
        sss9 napisał:

> nazwisko proszę

:)))

a ochrona danych ;) właściciel Radana.
        • sss9 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:14
          a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły?
          • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 15:29
            sss9 napisał:

> a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły?

nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących wilczura i mieszka,
            ale oni milcza. W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma.
            • kl-2 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 16:01
              fesia napisała:

> > sss9 napisał:
              > > a chodzi o działalność budowlaną czy sportową? szczegóły?
              >
              > nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących wilczura i mieszka,
              > ale oni milcza. W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma.

Na TV Gliwice jest wywiadzik - odnośnie turnieju tenisowego. O trefnej
              działanlości - nic.
              www.telewizja.gliwice.pl/artykul.php?id=259
              • stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 16:16
                kl-2 napisała:

> Na TV Gliwice jest wywiadzik - odnośnie turnieju tenisowego. O trefnej
                > działanlości - nic.

to młoda telewizja i jeszcze nie nadąża, ale pewnie redaktor mnieszko jeszcze
                coś dokręci w temacie
    • Gość: wilczur ojejku IP: 212.2.101.* 02.08.07, 15:20
      usatysfakcjonowana?
      • fesia Re: ojejku 02.08.07, 15:30
        sss9 napisał:

czym szczekuś? twoją niewiedzą.
        • fesia to było do szczekusia 02.08.07, 15:34
          sorrry bardzo - drzewko :)
          • sss9 Re: to było do szczekusia 02.08.07, 15:35
            fesia napisała:

> sorrry bardzo - drzewko :)

ja to rozumiem bez wyjaśnień, ale szczekusiowi należało. ;)
    • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 17:36
      A skąd w ogóle koleżanka ma takie info?? Może to zwykła plotka??
      • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:17
        mieszko966 napisał:

> A skąd w ogóle koleżanka ma takie info?? Może to zwykła plotka??

;)

eeetam, to info to jeszcze nic, gdybyś wiedział co wiem o twoim guru....;)
        • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:24
          > gdybyś wiedział co wiem o twoim guru... ;)

Wal śmiało.
    • Gość: maciek Czy to nie chodzi czasem o Marcina Garbacza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:44
      Bo akurat te dane osobowe są ogólno- dostepne.
    • Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 02.08.07, 18:19
      Nazwisko wlasciciela juz poznaliscie. Moge dodac, ze jest to duza firma
      budowlana, montuje tez kotly Co i.t.p. Ostatnio wybudowala domy mieszkalne za PZU.
      • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:23
        Gość portalu: kibic napisał(a):

> Nazwisko wlasciciela juz poznaliscie. Moge dodac, ze jest to duza firma
        > budowlana, montuje tez kotly Co i.t.p. Ostatnio wybudowala domy mieszkalne za
        P
        > ZU.

tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście.
        • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:25
          > tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście.

Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud.
          • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 02.08.07, 18:33
            mieszko966 napisał:

> > tak, firma pana W. wygrywa wszystkie przetargi w mieście.
            >
            > Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud.

rzeczywiście , pan poseł z SLD też miał sporo szczęścia w przetargach ;)
            • marta502 Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 02.08.07, 20:36
              fesia napisała:

> > Nie wszystkie. Sporo budynków stawia też przecież Robud.
              >
              > rzeczywiście , pan poseł z SLD też miał sporo szczęścia w przetargach ;)

Od pewnego czasu powiada się, że Gliwicami zawiaduje "towarzystwo wzajemnej
              adoracji".
              Na mój gust, nie jest to bezinteresowne towarzystwo.
              Ale jak powiadam,jest to wyłącznie moje prywatne widzenie rzeczywistości, oparte
              na obserwacji różnorakich zjawisk przyczynowo skutkowych.
              • Gość: wilczur jesteście żałośni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.07, 08:25
                ciekawi mnie jeden fakt czy w przypadku gdy okaże się że aresztowanie miało
                związek z zeznaniami podatkowymi i dotyczy tylko Pana .... czy autorzy opinii
                które od razu stwierdzają układ i oszustwa uderzy się w pierś i powie słowo
                przepraszam pomyliłem się?

Jestem na 10000% pewien że NIE.
                • Gość: hetera Masz 50 % (czyli pół) racji wilczur. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:51
                  Gość portalu: wilczur napisał(a):
                  > ciekawi mnie jeden fakt czy w przypadku gdy okaże się że aresztowanie miało
                  > związek z zeznaniami podatkowymi i dotyczy tylko Pana .

Jeśli aresztowanie miało związek [(tylko) dopis mój] z zeznaniami podatkowymi,
                  to też nie dotyczy (tylko i) wyłącznie tego Pana.
                  Ktoś go dotąd "hermetycznie" krył, i takie tam różne inne hocki klocki.
                  Pożyjemy zobaczymy.

czy autorzy opinii
                  > które od razu stwierdzają układ i oszustwa uderzy się w pierś i powie słowo
                  > przepraszam pomyliłem się?
                  > Jestem na 10000% pewien że NIE.

Otóż "procentów" jest tylko 100, choćbyś potrząsał a nawet wyciskał .
                  A tak w ogóle.
                  Żałosną rolę przyszło Ci grać na kon(iec)cercie.
                • Gość: kibic Re: jesteście żałośni IP: *.adsl.alicedsl.de 03.08.07, 11:01
                  W tym temacie zalosny jestes tylko Ty wilczurze, bo probujesz splycac
                  przestepstwo tego pana, stojacego obok Prezia na dolaczonej fotce. Czyzby
                  sponsorowanie n.p. wymienionego tutaj turnieju, mialoby byc alibi albo srodkiem
                  lagodzacym? A co by sie stalo, gdyby chodzilo n.p o grunty gminne? Sa to na
                  obecnym etapie tylko spekulacje, podobne do Twoich.
                  • Gość: wilczur Re: jasne IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 11:08
                    oczywiście ja może się okazać że Pana X aresztowali o podejrzenie bycia
                    BinLadenem - chciałem tylko poruszyć fakt iż bardzo szybko bez żadnej
                    WIARYGODNEJ informacji forujecie wyroki i oskarżacie i oczerniacie ludzi których
                    kompletnie nie znacie.
                    koniec i kropka

a procentów może być ponad 100 :P
                    Procent (symbol %, od pro centum, łac. na sto) to setna część całości, 10
                    promili; zatem 1% = 10‰. Jeżeli całość ma 1000 0000 to 1% jest równy 10000 :P
                    • stasiek17 Re: jasne 03.08.07, 11:55

> oczywiście ja może się okazać że Pana X aresztowali o podejrzenie bycia
                      > BinLadenem

Nie bądź śmieszny jak już kogoś ABW aresztuje, to znaczy, że mają na niego mocne
                      kwity.
                      A tak przy okazji, to nie Radan wystawił komendantowi fakturę na tą trefną kostkę ?
                      • fesia Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 12:00
                        stasiek17 napisał

> Nie bądź śmieszny jak już kogoś ABW aresztuje, to znaczy, że mają na niego
                        mocn
                        > e
                        > kwity.

masz rację Stasiu , pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania
                        podatkowe.
                        • Gość: basiora "Jestem przy nadziei"że wilczur w tym maczał palce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:44
                          Skoro tak broni w ślepo "nieznanego" mu z pozoru gostka- zamiast siedzieć cicho,
                          to chyba musi czuć "nacisk na pęcherz"!
                          Możliwe że nadstawiał własne plecy, kiedy składali podpisy pod transferem.
                          Jest nadzieja że go "psziwrzą", i zamilknie jak amen w pacierzu.
                          • Gość: wilczur Re: przykro mi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 12:56
                            widzę że basiora dołączyła do mojego fanklubu :) chyba się rozczarujesz bom
                            czysty jak łza :)

a ja wcale tego Pana nie broniłem tylko stanąłem w opozycji do bezpodstawnych
                            oskarżeń i spiskowej teorii dziejów prezentowanych przez Was. Co czynię zresztą
                            zawsze.
                            • Gość: basiora Re: przykro mi- pokaż mi kogoś co by inaczej mówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:39
                              Dla mnie to "ganze gall", czy Ty jesteś czysty czy umoczony, to Twoja sprawa.
                              Natomiast sprawiasz wrażenie, że "Alles klar", dla Ciebie niestety
                              • Gość: wilczur Re: kolejny raz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.07, 14:18
                                > Dla mnie to "ganze gall", czy Ty jesteś czysty czy umoczony,
                                ooo proszę jakie rozdwojenie jaźni już koleżanka nie pamięta co pisała przez
                                chwilą? Przypomnę:
                                "Jestem przy nadziei"że wilczur w tym maczał palce - Gość: basiora 03.08.07,
                                12:44

> Natomiast sprawiasz wrażenie, że "Alles klar", dla Ciebie niestety
                                ... Ciebie niestety co? - dokończ myśl.
                                • Gość: bajda Re: kolejny raz. Za dużo piszesz albo pijesz wilk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:35
                                  > ooo proszę jakie rozdwojenie jaźni już koleżanka nie pamięta co pisała przez
                                  > chwilą?

"Przez chwilą" jest mi wszystko jedno, a nadzieja nie dotyczy wcale że jesteś
                                  umoczony, tylko ze mam niucha. Ot co.

Robisz takie stylistyczne błędy, co świadczy o powyższym stwierdzeniu.
                                  Przeczytaj sam siebie.
                        • mieszko966 Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 12:50
                          > masz rację Stasiu , pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania
                          > podatkowe.

Wciąż nie znamy źródła tych niczym nie potwierdzonych informacji.
                          • stasiek17 Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 14:15
                            mieszko966 napisał:
                            >
                            > Wciąż nie znamy źródła tych niczym nie potwierdzonych informacji.

chcesz uchodzić na tym forum za lokalnego dziennikarza, a nie potrafisz sam
                            zweryfikować prostej informacji ?
                            zadzwoń do urzędu miasta, tam już wszyscy wiedzą :)
                            • Gość: urzędas Re: biznesmena atesztowało ABW IP: 67.159.44.* 03.08.07, 16:02
                              stasiek17 napisał:
                              > zadzwoń do urzędu miasta, tam już wszyscy wiedzą :)

Nie wiedzą, ale chętnie się dowiedzą. Zwłaszcza skąd mają Państwo takie informacje.
                              • Gość: sel len Re: biznesmena atesztowało ABW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:59
                                Proszę podejść do pierwszej z brzegu sprzątaczki, albo portiera.
                                Urzędnikom widocznie "kazano nie wiedzieć", pewnie dopiero będzie głosowanie nad
                                tym.
                                Jak już będą wiedzieć jak mają głosować, to też będzie im wiadomo, jaka jest
                                oficjalna i "jedyna" słuszna prawda. Wszystko poza tym będzie absolutnie bezzasadne.
                                • whelp Re: biznesmena atesztowało ABW 03.08.07, 20:45
                                  A ja w dalszym ciągu nie wiem o kogo chodzi :) Jedno nazwisko zostało podane,
                                  potem inny inicjał. Cóz niby 24 h mineły ale żadnych konkretów w mediach. Mało
                                  że w mediach - nigdzie nic nie ma. Ponieważ nie ukrywam, że w każdej plotce
                                  jest ziarno prawdy, więc pewnie tego kogoś aresztowano, ale chyba to nie jest
                                  jakaś grubsza sprawa skoro jeszcze to nie zostało nagłośnione (chyba że się
                                  mylę :))

a z tego co sobie poczytałem w tym poście to mam tylko jeden wniosek :)
                                  fesia pracuje dla ABW :)
              • Gość: kibic Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. IP: *.adsl.alicedsl.de 03.08.07, 19:42
                Nie Marto, to nie jest tylko Twoje widzenie. Powiem wiecej,jestem pewny
                10000%,jak mawia wilczur.
                Obronca zasad kryptonim IP.212.2.101* czyli wilczur,jest wyjatkowo
                nieaktywny w tym watku. Juz chcialem Mu podrzucic cos z aquaparku, ale moglby to
                wykorzystac jako alibi, zbaczajac z tematu.
                Mieszko, Stasiu ma racje. Tak trudno Tobie zweryfikowac te
                informacje,ktore weszly na to forum ponad 24 godz.temu? Co sie stalo? Zawsze
                informowales wszystkich blyskawicznie, albo prostowales. A moze to aresztowanie
                ma zwiazek, z niedawno aresztowanym "krolem" mafii gliwickiej?
                • fesia Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 20:09

> . A moze to aresztowani
                  > e
                  > ma zwiazek, z niedawno aresztowanym "krolem" mafii gliwickiej?

nieee, chodzi o grunty.
                  • Gość: kibic Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.07, 00:20
                    Somepoint210, chyba sie nie rozumiemy. Przyznasz, ze wynik Wilczura w tym
                    postcie jest mizerny. W moim rozumieniu aktywnosc oznacza ofensywe,
                    nieaktywnosc to meldowanie sie na liscie inaczej defensywa. Wilczur od
                    dluzszego juz czasu przyzwyczajal nas do takiej aktywnosci, zstad moj zawod.
                    Lista, ktora przdstawiles w swoim postcie, pasuje do
                    uzytego przezemnie tytulu w ktorym uzylem Twoich slow, za co przepraszam.
                    Pozdrowienia. P.s. Zeby nie pobijac kolejnych rekordow w tym
                    watku, odpowiadam na wniosek Whelpa. Mylisz sie, Fesia pracuje dla Nas i to w
                    slusznej sprawie.
                    • Gość: jasnowic Re: Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 08:36

w tym
                      > watku, odpowiadam na wniosek Whelpa. Mylisz sie, Fesia pracuje dla Nas i to w
                      > slusznej sprawie.

Jasne!
                      Każdy kto nie jest po raz pierwszy na tym forum (FG), wie z kim kogo kojarzyć i
                      co robi, ale rozpaczliwa złośliwość bywa zazwyczaj ślepa.

Wracając jednak do meritum, to stawiam kasztany przeciw orzechom, że skoro dotąd
                      nic oficjalnie nie podano do publicznej wiadomości, to stoi za tym ktoś- tylko
                      nie wiadomo kto, kto sam tkwiąc w tych ciemnych strukturach, wszystko dotąd
                      tuszował, korzystając z najrozmaitszych powiązań i luk prawnych.
                • somepoint210 Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 20:19

> Obronca zasad kryptonim IP.212.2.101* czyli wilczur,jest wyjatkowo
                  > nieaktywny w tym watku.

Nie ma to jak stwarzanie wrazenia. No to policzmy;

Fesia - 9 wpisow
                  Stasiek17 - 3
                  Sss9 -3
                  Kl-2 - 1
                  Wilczur - 5
                  Mieszko966 - 4
                  Kibic, czyli Ty - 3
                  Basiora - 2

To sytuuje Wilczura na drugim miejscu pod wzgledem aktywnosci w tym watku.
                  Apeluje o nieco spokojniejsze spojrzenie:)
                  Pozdr.
                • mieszko966 Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. 03.08.07, 21:51
                  > Mieszko, Stasiu ma racje. Tak trudno Tobie zweryfikowac te informacje, ktore
                  > weszly na to forum ponad 24 godz.temu?

Mam w pracy ciekawsze rzeczy do roboty, niż weryfikowanie plotek. Ale przyznam,
                  że z ciekawości zadzwoniłem dzisiaj do katowickiej delegatury ABW. Tam jednak
                  odesłano mnie do rzecznika w Warszawie. A na drugi telefon nie miałem już
                  zbytnio czasu, więc nie dociągnąłem tego tematu do końca. Poczekam, aż inne
                  media mnie ubiegną. ;)
                  • Gość: hetera Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:05
                    mieszko966 napisał:
                    A na drugi telefon nie miałem już
                    > zbytnio czasu, więc nie dociągnąłem tego tematu do końca. Poczekam, aż inne
                    > media mnie ubiegną. ;)

A masz już jakieś własne dokonania?
                    Dziennikarskie oczywiście, gdzie byłbyś na pierwszej linii, lub przynajmniej w
                    pierwszym szeregu?
                    Bo jeśli Ty chcesz pisać o tym co już wszyscy wiedzą, a nawet kury gdaczą, to
                    tak jak byś powtarzał wynik meczu piłki nożnej, w kilka dni po.

Choć nie nie, mieszko to twardziel, poszedł raz na całość, przy okazji
                    obwieszczenia ze EBI zajęło jednoznaczne stanowisko w sprawie DTŚ.
                    Dał "ciałska" na cały gwizdek.
        • Gość: hetera zimno było, ale juz jest ciepło- coraz blizej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:33
          Kto wygrywa przetargi, od których "nota bene" organizator przetargu, może w
          każdej chwili odstąpić, bez podawania przyczyny.

Ano przetargi takie musi wygrywać (nie ma siły) zawsze i wszędzie, podstawiona
          osoba- czyli przetarg jest pod kontrolą. Tyle tylko że sprzedający (czyli
          gmina), wychodzi na tym jak przysłowiowy Zabłocki na mydle.
          Takie prawo stworzyli liberałowie, i aż dziw bierze ze PiS jeszcze tego nie
          zakwestionował i nie zmienił?
          Widocznie na tego "wabika", PiS-dzielcy chcieli złapać kogo chcieli, i wiedzieli
          ponadto że ten ktoś, korzysta z tego jak narkoman z narkotyków, będąc uzależnionym.
          Jestem za sprawiedliwym i egzekwowanym prawem wobec wszystkich, ze szczególnym
          uwzględnieniem funkcjonariuszy publicznych, i ludzi bogatych, a nie na odwrót.
    • Gość: . slabo/dobrze zorientowana.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:03
      • Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena....
      fesia 02.08.07, 14:59

• Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena...
      fesia 02.08.07, 15:29 + odpowiedz

nie wiem, dlatego o szczegóły pytałam wszystko wiedzących

• Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena...
      fesia 02.08.07, 18:17 + odpowiedz

eeetam, to info to jeszcze nic, gdybyś wiedział co wiem o twoim guru....;)

• Re: biznesmena atesztowało ABW
      fesia 03.08.07, 12:00 + odpowiedz

(..) pana W. aresztowało ABW i zapewniam ,że nie za zeznania
      podatkowe.

• Re: Niech mnie ktoś spóbuje wyprowadzić z błędu.
      fesia 03.08.07, 20:09 + odpowiedz

nieee, chodzi o grunty.
    • Gość: zuzia Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołczat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 11:36
      Czytam te wątki i nadziwić się nie mogę, tej niesamowitej ludzkiej pazerności.
      Z jednej strony "wadze" w Gliwicach, chcą odbierać działkowiczom 'Ogrody
      Działkowe', z drugiej zaś, afera goni aferę, w handlu gruntami i matactwem z tym
      związanym.
      Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia,
      nawiązują do tej pazerności.
    • Gość: zuzia Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołczat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:38
      Czytam te wątki i nadziwić się nie mogę, tej niesamowitej ludzkiej pazerności.
      Z jednej strony "wadze" w Gliwicach, chcą odbierać działkowiczom 'Ogrody
      Działkowe', z drugiej zaś, afera goni aferę, w handlu gruntami i matactwem z tym
      związanym.
      Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia,
      nawiązują do tej pazerności.
      • Gość: gosc Re: Nastąpiło "schłodzenie" tematu, UW-klony mołc IP: *.gl.digi.pl 05.08.07, 19:40
        Gość portalu: zuzia napisał(a):
        > Chciałoby się wykrzyczeć "Memento Mori", a dzisiejsze czytanie i Ewangelia,
        > nawiązują do tej pazerności.

Polecam również inny fragment ewangelii pada w nim takie zdanie "Bracie, pozwól,
        że usunę drzazgę, która jest w twoim oku"...
        • Gość: kibic Cisza przed burza? IP: *.adsl.alicedsl.de 07.08.07, 10:02
          Niepokoi Mnie brak Fesi na forum. Odezwij sie,prosze. Mieszko, co z ABW?
          Pozdrowienia.
          • fesia Re: Cisza przed burza? 07.08.07, 11:52

> Niepokoi Mnie brak Fesi na forum

:)

jestem , jestem, Mnie niepokoi natomiast przedłużająca się bytość
            remontowych "paproków" w moim mieszkaniu. Jeszcze trochę i wystąpią
            o zasiedzenie ;)
            Również pozdrawiam
            • Gość: kibic Re: Cisza przed burza? IP: *.adsl.alicedsl.de 07.08.07, 20:20
              Mieszko, co Fesia ma prostowac? Czy Ty jako wszystko wiedzacy w Gliwicach, nawet
              diennikarze za Toba chodza. Udowodniles, ze Fesia "klamie"? Jak sobie
              przypominam obiecales sprawe wyjasnic z ABW.
    • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 07.08.07, 18:24
      No i co z tym prezesem W.?? Od rzekomego aresztowania minął już
      prawie tydzień i słuch po nim zaginął. W żadnej gazecie ani słowa.
      Do naszej redakcji zadzownił kolega z "Nowin" i też mówił, że nic
      nie wie. Facet przepadł, jak kamfora. A fesia zabrała się za remont,
      zamiast uczciwie napisać sprostowanie. ;)
      • Gość: . Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 00:32
        moze abw nie jest pewna, kogo miala aresztowac, a kogo aresztowala?
      • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 16:20
        Tym razem to ja muszę sprostować. Okazuje się, że prezes W.
        rzeczywiście został aresztowany. W tej sytuacji ta sprawa mnie
        martwi mnie jednak jeszcze bardziej. Bo jeśli ABW kogoś aresztuje i
        nawet rodzina nie wie później nic na temat dalszych losów takiej
        osoby, to znaczy, że coś jest nie w porządku. Wracamy do państwa
        policyjnego, w którym ludzie giną bez wieści. :/
        • stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 16:45
          należysz do rodziny Tadeusza W. czy może masz na myśli rodzinkę w znaczeniu np.
          rodziny Soprano :)
          • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:10
            > należysz do rodziny Tadeusza W. [...]

Nie należę do rodziny prezesa. Opieram się na wiadomościach, które
            zasiągnąłem w zaprzyjaźnionych redakcjach.
            • stasiek17 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:16
              > Nie należę do rodziny prezesa. Opieram się na wiadomościach, które
              > zasiągnąłem w zaprzyjaźnionych redakcjach.

Sporo czasu zajęło ci potwierdzenie tej informacji, a na jakiej podstawie
              twierdzisz, że rodzina nic nie wie ?
        • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 17:13
          mieszko966 napisał:

> Tym razem to ja muszę sprostować. Okazuje się, że prezes W.
          > rzeczywiście został aresztowany. W tej sytuacji ta sprawa mnie
          > martwi mnie jednak jeszcze bardziej. Bo jeśli ABW kogoś aresztuje
          i
          > nawet rodzina nie wie później nic na temat dalszych losów takiej
          > osoby,

;)

No to Fesia nie kłamie, a z Mieszka zaden dziennikarz, bo
          potrzebował 6-ciu dni zeby potwierdzić coś o czym całe miasto od
          tygodnia mówi. Okazuje się ,że ludzie wiedzą więcej , niż lokalne
          tuby propagandowe ;)
          • mieszko966 Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 08.08.07, 18:11
            > No to Fesia nie kłamie, a z Mieszka zaden dziennikarz, bo
            > potrzebował 6-ciu dni zeby potwierdzić coś o czym całe miasto od
            > tygodnia mówi.

Określenie "całe miasto" jest zdecydowanie przesadzone. Jak ktoś
            znał osobiście lub pół-osobiście pana prezesa, to pewnie o tym mówi,
            ale żeby od razu całe miasto...

A Mieszko w ogóle niczego nie potwierdzał. Tak naprawdę, to ta
            informacja potwierdziła się sama. Bez mojej inicjatywy. Nie jestem
            raczej dziennikarzem kryminalnym, ani śledczym, więc potwierdzanie
            takich informacji to nie moja działka.
            • Gość: rzepicha mieszko," kończ wśći wstydu oszczędź". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:47
              Dajesz dowód na to, że nie jesteś bezstronny.
              O zatrzymanym wypowiadasz się per Pan Prezes, tak jakbyś 'jadł z jego ręki', a o
              bezczelnych porywaczach- czyli ABW, wypowiadasz się bardzo krytycznie,
              porównując ich do funkcjonariuszy systemu totalitarnego.
              Wiesz- nie wiadomo skąd, że (z kolei) rodzina zatrzymanego nic nie wie.
              Uważasz jak sadzę, że należałoby zapewnić stałą łączność zatrzymanego z rodzina,
              a za pomocą rodziny, z jego "współtowarzyszami uprawianego procederu" o co jest
              podejrzany.
              Jeśli pan 'W' nie jest winny, wyjdzie oczyszczony i mocniejszy, jak wielu już
              innych, niesłusznie i nie raz zatrzymanych.
              Mam jednak jakieś wewnętrzne przeczucie (nie potrafię tego dowieść), ze pan 'W'
              w chwili obecnej "kruszeje", i czyni korzystny dla siebie "żal za grzechy", z
              jednoczesną symboliczną pokutą.
              • Gość: kibic Re: mieszko," kończ wśći wstydu oszczędź". IP: *.adsl.alicedsl.de 09.08.07, 20:05
                Mieszko, kiedy czytam ta Twoja "gimnastyke dziennikarska"(dot: ostatniej Twojej
                odpowiedzi), to zastanawiam sie co chcesz nam udowodnic lub ukryc. Wiadomosc
                dzieki Fesi ukazala sie w internecie juz 2.08.07r. a wiec, to Twoje bajerowanie
                jest raczej przesada. Zaczynam Cie rozumiec kiedy piszesz,ze to nie Twoja
                "dzialka" dziennikarska. Ale napowaznie, Fesia mamy bardzo podobne przeczucia w
                tej sprawie rozwojowej. Kto bedzie nastepny?
          • Gość: gosc Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gl.digi.pl 09.08.07, 00:45
            Widzę fesia, ze miałaś informacje z pierwszej (ABW?) ręki w tej sprawie. Lepiej
            uważaj, bo premier zwalnia za puszczanie przecieków :)
            • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 09.08.07, 11:12
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> Widzę fesia, ze miałaś informacje z pierwszej (ABW?) ręki w tej sprawie. Lepiej
              > uważaj, bo premier zwalnia za puszczanie przecieków :)

:)

przeciek byłby przed aresztowaniem, informacja tuz po, to tylko news;)
              • Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.08.07, 11:52
                > przeciek byłby przed aresztowaniem, informacja tuz po, to tylko news;)

a właśnie że nie bo aresztowanie mogło być tajne na przykład miała być seria
                aresztowań a tak to wszystkich innych ostrzegłaś.

News to będzie jak potwierdzi i ogłosi to organizator akcji czyli ABW
                • fesia Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... 09.08.07, 11:59

> a właśnie że nie bo aresztowanie mogło być tajne na przykład miała być seria
                  > aresztowań a tak to wszystkich innych ostrzegłaś.
                  >

seria, to dopiero może być i mam nadzieje, że będzie niebawem ;)
                  • Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gwardii.osi.pl 09.08.07, 20:22
                    i w swej wszystkowiedzy na pewno pamiętasz że aresztowanie nie oznacza winy? ;)
                    • Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 09.08.07, 23:20
                      Wilczurze, dziekuje za uznanie-ale co powie na to Twoj Prezio? Mam nadzieje, ze
                      odrozniaz slowo areszt, ktore tu uzywamy,od slowa wina. Wiec nie sugeruj.
                      • Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.08.07, 08:46
                        bardzo ciężko pracujesz na swój tytuł trolla, informuję Cię (na pewno masz to w
                        d...) ale nie będę już ci odpisywał jeżeli nie będziesz poprawnie pisał. Sorry
                        moja cierpliwość się skończyła.

Proszę przeczytaj:
                        www.wsp.krakow.pl/papers/f_lamer.html - kilka fragmentów:
                        Dawno temu, kiedy Internet głównie w uczelnianych murach bywał obecny, a
                        znajomość z nim zaczynać trzeba było od nauki podstawowych komend Unixa, zacne
                        panowały w Sieci obyczaje. Nowicjusze, rozpoczynający dopiero swoje z Internetem
                        obcowanie, wiedzę zdobywali, cierpliwie czytając kilobajty ściągniętych z Sieci
                        podręczników o niej traktujących . Uczyli się więc bracia i siostry pilnie a
                        wiele, a gdy na jakowąś listę dyskusyjną człek przypadkiem zaszedł, pewność mógł
                        mieć, że ci, z którymi rozmawia, wiedzą, jak Sieć działa i jakie w niej zwyczaje
                        panują, na tyle przynajmniej, aby jak Filip z konopi się nie wyrwać i głupstw
                        straszliwych nie wygadywać. Ci zaś, którzy wiedzę zbyt małą mieli, pytać się nie
                        wstydzili i ochoczo z rad starych sieciowych wyg korzystali, obficie na owych
                        listach dyskusyjnych udzielanych...
                        • Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 11.08.07, 11:53
                          Ponownie dziekuje za uznanie, tym razem masz medal od Prezia. I uwaga dla
                          Ciebie, nie rzynaj bezmyslnie podstawionych Tobie artykulow, tylko jak umiesz
                          dokladnie je przeczytaj.
                          • Gość: wilczur Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.gwardii.osi.pl 11.08.07, 12:34
                            umiem.

Od kiedy masz Internet? Spójrz prawdzie w oczy i się naucz poprawnie pisać i żyć
                            w społeczności bo to nie jest śmietnik...

KONIEC
                            • marta502 Znów ktoś inny obraza nieomylnego wilczka. 12.08.07, 17:56
                              Znów ktoś inny obraża nieomylnego wilczka, który chce
                              przekazać "pałeczkę" niejakiemu karrrambie.
                              Uwiera go "wilcza" skóra i klimat, i postanowił przemienić się w
                              postać z "Krainy deszczowców".
                              Ale znamię wilkołaka nosić już będziesz po wsze czasy.
                            • Gość: kibic Re: Aresztowano znanego gliwickiego biznesmena... IP: *.adsl.alicedsl.de 12.08.07, 22:33
                              W jakiej spolecznosci? Z wilczurami? Jak???
                              • fesia ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:27
                                W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW do Gliwic po
                                nowego "ktosia" przyjechała :)
                                • sss9 Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:31
                                  fesia napisała:

> W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW do Gliwic po
                                  > nowego "ktosia" przyjechała :)

ABW, to trochę jakby tajna służba? ;)
                                  nie wiem nawet czym zakończyła się poprzednia wizyta.
                                  kto tym razem?
                                  • fesia Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 12:52
                                    sss9 napisał:

> nie wiem nawet czym zakończyła się poprzednia wizyta

chyba sa efekty, bo nastapił cd... ;)

> > kto tym razem?

nie wiem koło których magistrackich sie kręcą ;)
                                  • Gość: hmóra Re: ABW zowu w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:20
                                    sss9 napisał:

> nowego "ktosia" przyjechała :)
                                    >
                                    > ABW, to trochę jakby tajna służba? ;)

Niby tajna, a zachowują się podobnie jak Policja, tyle że na cywilnych (pozornie) numerach rejestracyjnych, ale jak Policja na sygnale.
                                    Skoro nie gonią uciekającego przed nimi pirata drogowego czy innego uciekiniera, to po co te wyjące sygnały?
                                    Według mnie to tylko demonstracja siły i ostrzeżenie tego kogoś, czy określonej bandy.
                                    Przeciętny mieszkaniec klnie jak szewc z tego powodu, kiedy widzi taką demonstrację.
                                    Eeeee. Szkoda gadać i strzępić języka.
                                • mieszko966 Re: ABW zowu w Gliwicach 05.01.08, 18:21
                                  > W MSI nic nie piszą , na stronie TV Gliwice też nic nie ma, a ABW
                                  > do Gliwic po nowego "ktosia" przyjechała :)

Pewnie wypuszczą go tak samo szybko, jak poprzedniego. Nie znam
                                  szczegółów tej sprawy, ale jak się okaże, że to znowu jakiś niewypał
                                  (ABW ma ostatnio serię nieudanych zatrzymań), to już chyba zupełnie
                                  stracę zaufanie do tej służby.
                                  • Gość: galileo Re: ABW zowu w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 18:32
                                    No ale kogo konkretnie zatrzymano? I rzeczywiscie na sygnale przez miasto jechali?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka