Dodaj do ulubionych

Oświadczenie

08.01.08, 02:53
Proszę Państwa,
ponieważ wykasowano mój wpis dotyczący listu do TVP3, na powrót nie będę
przekazywał żadnych informacji poprzez to forum.
Marek Berezowski

Wykasowany list jest następującej treści:

"Prosze Panstwa,
4.01.2008 r. w Aktualnosciach o 18.00 nadany zostal reportaz
o Tirach w Gliwicach (w ktorym bralem udzial).
Niestety, wkradly sie tam dwie skrajnie nieprawdziwe informacje.
Pierwsza, to niepradziwe stwierdzenie, ze Generalna Dyrakcja Drog Krajowych i
Autostrad nie chce wyrazic zgody na proponowany przez mieszkancow objazd
Gliwic. Jest dokladnie przeciwnie.
W maju br przeslany zostal do GDDKiA projekt stalej organizacji ruchu w
Gliwicach (wg koncepcji mieszkancow, opierajacy sie na naturalnej trasie
objazdu przez autostrade A4 i droge krajowa DK88) i projekt ten uzyskal
aprobate GDDKiA! Swiadczy o tym list Dyrektora Raja z GDDKiA:
berezowski.neostrada.pl/otrzymane/raj5.jpg
oraz szczegolowa opinia GDDKiA:
www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek28.pdf
Zawarte sa w niej jedynie drobne uwagi dotyczace rozmiarow tablic.
A tu jest pismo wiceprezydenta informujace, ze projekt zostal poprawiony
www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek49.pdf
Druga nieprawdziwa informacja dotyczy liczby przejezdzajacych tirow pzrez
centrum Gliwic. W TVP3 podano, ze jest to 1000 tirow w ciagu dnia. Nieprawda.
Zarowno obserwacje mieszkancow, jak i udokumntowane przez UM w Gliwicach
pomiary wskazuja na ponad 3300 ciezkich aut na dobe! Tu jest wyciag z dokumentu:
www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/halas.pdf
Wobec tego, zgodnie z obowiazujacymi przepisami, zdecydowanie wnosze do wladz
TVP3 o zamieszczenie sprostowania wskazanych wyzej informacji na antenie TVP3
w Aktualnosciach. Nie moze bowiem byc tak, ze TV w skrajny sposob dezinformuje
spoleczenstwo i dziala w ten sposob na jego szkode, zwlaszcza w tak istotnej,
jak ciezki transport tranzytowy w centrum Gliwic, dla mieszkancow sprawie.

Marek Berezowski"
Obserwuj wątek
    • somepoint210 Re: Oświadczenie 08.01.08, 04:44
      marek_berezowski napisał:

> Proszę Państwa,
      > ponieważ wykasowano mój wpis dotyczący listu do TVP3, na powrót
      nie będę
      > przekazywał żadnych informacji poprzez to forum.
      > Marek Berezowski

Panie radny Berezowski, przegladam forum i nie moge doszukac sie
      zadnego wykasowanego wpisu panskiego autorstwa. Zadnego.
      Jest calkowicie zrozumiale, ze przy tej ilosci otwieranych watkow
      nie pamieta pan co i gdzie pan zamieszcza. Zanim jednak zacznie pan
      rzucac oskarzeniami na lewo i prawo wietrzac spiski prosze uzyc
      wyszukiwarki. List tej tresci zamiescil pan, przyznam
      niekonwencjonalnie dopisujac sie w watku autorstwa Fesi "Tupac każdy
      może";
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73995540&a=74071203
      • Gość: kibic Re: Oświadczenie IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 08:38
        somepoint210 napisał:

> Panie radny Berezowski, przegladam forum i nie moge doszukac sie
        > zadnego wykasowanego wpisu panskiego autorstwa. Zadnego.
        > Jest calkowicie zrozumiale, ze przy tej ilosci otwieranych watkow
        > nie pamieta pan co i gdzie pan zamieszcza. Zanim jednak zacznie pan
        > rzucac oskarzeniami na lewo i prawo wietrzac spiski prosze uzyc
        > wyszukiwarki. List tej tresci zamiescil pan, przyznam
        > niekonwencjonalnie dopisujac sie w watku autorstwa Fesi "Tupac każdy
        > może";

Panie samopoint210, trudno sie dziwic reakcji pana Radnego. Jest on obiektem
        stalej krytyki i nagonki znanych na tym forum trollow magistrackich. Panu jak
        zauwazam sposob trollowania tych osilkow zupelnie nie przeszkadza. Inna sprawa
        jest znikanie z forum watkow bez zadnej informacji i tych [...], wielu
        przypadkach bezpodstawnie. Precedens z szlachetna Marta502, do ktorego pan sie
        rowniez przyczynil udawadnia, ze nie jest pan bezstronny, nie mowiac o
        przyzwoitosci. Takie manipulacje tym forum wywoluja chaos, i prosze sie nie
        dziwic reakcji naszego ulubionego Radnego. Pozdr.
        • Gość: marta502 Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:52
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> Panie samopoint210, trudno sie dziwic reakcji pana Radnego. Jest on obiektem
          > stalej krytyki i nagonki znanych na tym forum trollow magistrackich. Panu jak
          > zauwazam sposob trollowania tych osilkow zupelnie nie przeszkadza. Inna sprawa
          > jest znikanie z forum watkow bez zadnej informacji i tych [...], wielu
          > przypadkach bezpodstawnie.

Miło usłyszeć znowu.
          Specjalnie czekałam, aby pokazać Panu to co zostało z tamtych świątecznych wątków i opinii, kiedy życzył mi Pan na odchodne (do Gliwic właśnie), abym się trzymała.
          Można sie trzymać, jeśli ma się identyczne możliwości.
          Podeślę Panu na priva wszystkie swoje opinie które mi skasowano, bo od pewnego czasu, zaczęłam rejestrować każda swoja opinię w domowym archiwum.

Po dziś dzień od świąt jestem zawieszona, nie mogąc sie zalogować, bo adminy chcą abym ubrała wór pokutny i przyznała się do spamowania- (czego w życiu nie uczynię, bo bym skłamała), ponadto ONI SAMI będą sędziami w swojej sprawie.
          Mam też dowody "w ręku", na to że somepoint dopuścił się do upublicznienia tajemnicy a nawet mnie pomówił.
          Ale to na razie tyle, póki śpią po wyczerpującej nocy.

A to niektóre szczątki tego, co po tamtych dniach zostało.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=73683674
          • Gość: wilczur Re: Oświadczenie IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 10:10
            odnalazła się nasza parka :) milusio. Mam nadzieję że teraz kibic odrobi
            stracony poza forum czas i odpisze na wszystkie posty, szczególnie te o dobrych
            niemieckich praktykach i o ich świetnym programie ochrony środowiska (które
            zdegradowali maksymalnie).

Marto, mieciu czy inny diable:
            > Mam też dowody "w ręku", na to że somepoint dopuścił się do
            >upublicznienia tajemnicy
            a ta tajemnica brzmiała:
            "Czy mozesz przestac smiecic na forum? Czy mam w oddzielnym watku
            zacytowac Twoje wyczyny, kiedy z tego samego ip byles(as) raz
            zwolenniczka tirow, by potem zadac ich usuniecia z miasta. Ten watek
            wyleci za moment. Acha, pytania o przyczyny usuwania postow (Twoich)
            prosze kierowac poczta do administracji, a nie tutaj."

>a nawet mnie pomówił.
            i ponieważ to była tajemnica to miecio wysnuł że w takim razie tamtego nie było
            no to musiał pomówić. Wot logika :)
            • Gość: kibic Re: Oświadczenie IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 11:37
              Gość portalu: wilczur napisał(a):

> odnalazła się nasza parka :) milusio. Mam nadzieję że teraz kibic odrobi
              > stracony poza forum czas i odpisze na wszystkie posty, szczególnie te o dobrych
              > niemieckich praktykach i o ich świetnym programie ochrony środowiska (które
              > zdegradowali maksymalnie).

Masz dobra nadzieje tym bardziej, ze akurat powrocilem z urlopu zimowo-swiatecznego w mojej ojczyznie i w moim miescie w Gliwicach.
              Tak, ze mam bardzo aktualne porownania ochronno-srodowiskowe w wymienionych przez ciebie krajach.

Co do reszty twojej wypowiedzi to powiem krotko. Przestan sie bawic w admina i cenzora na tym forum chyba, ze faktycznie nim jestes.
              • Gość: wilczur Re: Oświadczenie IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 12:07
                cieszę się, w takim razie ustosunkuj się do tego:

gbk.nazwa.pl/starastrona/_sgg/mfmps12_1.htm
                porozmawiajmy o historii:
                Środki organizacji ruchu zastosowane np. na jednej ulicy mogą przede wszystkim
                oddziaływać na emisję lokalną. Obciążenie przez PM10 mierzone w punkcie lokalnym
                (np. na ulicy czy w obiekcie) składa się z emisji wywołanej ruchem lokalnym,
                emisji z całego miasta oraz z oddziaływaniem zaplecza (regionalnego, a nawet
                kontynentalnego). Na przykład na Frankfurter Allee w Berlinie udział ruchu
                lokalnego w emisji PM10 wynosi 26%, natomiast udział przemysłu, ciepłowni,
                elektrowni, gospodarstw domowych - określany jako wpływ miasta - 27%, a wpływ
                tła - 47%.

Łączny udział transportu w emisji PM10 jest znaczny. W Berlinie na transport
                lokalny przypada 26%, wpływ miasta 15%, a wpływ tła - 8%, tj. łącznie 49%.

Podobnie przedstawia się sprawa w innych miastach. W Monachium 65%
                zanieczyszczenia powietrza przez NO2 i 62% przez PM10 pochodzi ze środków
                transportu (blisko 100% cząstek stałych z oleju napędowego). W Berlinie w
                punkcie pomiarowym na Frankfurter Allee tylko 26% obciążenia przez PM10
                przypisano środkom transportu, natomiast ok. 50% - źródłom spoza aglomeracji.
                Tym niemniej tylko dzięki wprowadzeniu zakazu przejazdu samochodami o dużej
                emisji uzyskano znaczne zmniejszenie cząstek stałych. Źródła emisji PM10 ze
                środków transportu były w tym miejscu następujące: samochody osobowe - spaliny
                9%, ścieranie i zawirowania (wzbijanie pyłu) 30%, a samochody ciężarowe -
                spaliny 33%, ścieranie itp. 28%.

Według badań przeprowadzonych w ramach planu "Czyste powietrze" w landzie
                Ren-Men głównym źródłem dużej emisji PM10 i NO2 są środki transportu; ich udział
                wynosi dla PM10 - 62%, dla NO2 - 55%.
              • Gość: galileo Re: Oświadczenie IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 17:35
                Ciekawe jak spędziłeś święta w kraju skoro wieczorem w przeddzień wigili znalazłeś jeszcze czas na odpisywanie na forum ze swojej niemieckiej domeny.

Może tak samo jak biedna martusia (która piekliła się w którymś watku na 15 minut przed północą w sylwestra) jesteś uzalezniony od trollowania na forum albo leczysz tu jakieś swoje kompleksy.

Ujawnij sie kim na prawdę jesteś i ile masz wcieleń na forum ?
        • Gość: kibol Re: Oświadczenie IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 17:26
          Stanowczo żadam aby wypowiedzi takie jak ta kibica były natychmiastw usuwane bo tylko nawołują do konfliktów. To jest niemożliwe zeby osoba pisząca w ten sposób robiła to poważnie. Przeczytajcie to wszyscy: "obiekt stałej krytyki i nagonki" , "szlachetna marta" , "nasz ulubiony radny". Ludzie przecież w XXI weku nikt normalny tak nie pisze, nie zwraca się do osób w internecie "per Pan".

Myślę że kibic jest doskonałym przykładem trolla internetowego który pisze te posty pod wpływem jakiś środków a potem godzinami się z nich śmieje jek ludzie na nie odpisują.
          • majka220 Re: Oświadczenie 08.01.08, 18:40
            Gość portalu: kibol napisał(a):

> Stanowczo żadam aby wypowiedzi takie jak ta kibica były natychmiastw usuwane bo
            > tylko nawołują do konfliktów. To jest niemożliwe zeby osoba pisząca w ten spos
            > ób robiła to poważnie. Przeczytajcie to wszyscy: "obiekt stałej krytyki i nagon
            > ki" , "szlachetna marta" , "nasz ulubiony radny". Ludzie przecież w XXI weku ni
            > kt normalny tak nie pisze, nie zwraca się do osób w internecie "per Pan".
            To rzeczywiscie wulgaryzmy nie do przyjecia,zwlaszcza zwracanie sie do kogos per
            pan.Ja tak robie gdy nie chce sie z interlokutorem poufalic.
            Oprocz kibica nalezy usuwac posty marty
            502,opserwera,krk125,majki220,prawdziwego galileo itp no nie??
          • Gość: kibic Re: Oświadczenie IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 22:29
            Gość portalu: kibola napisał:

PING-PENG...

No niestety musze przyznac, ze nie jestem wstanie odpowiedziec na wszystkie twoje wpisy w tym watku, a co dopiero na wszystkie "anty" z domeny Ip*icm.edu.pl Podejrzewam, ze tego typu domenem udostepnia sie pacjentom zakladow zamknietych, bo poziom jaj , ktorym sie tu popisujesz rowniez i twoj przyjaciel nijaki pr51, to udawadnia.
            Twoj dzisiejszy popis tutaj ukazuje, ze pozostali pacjeci sie na ciebie obrazili, i probujesz zadominowac na forum. Najwidoczniej medykamenty, ktore bierzesz juz nie pomagaja.
            Potraktuj moja wypowiedz jako uzupelnienie, moich dwoch wyrazen, ktore uzylem na wstepie. Przyjemnej zabawy trollu.
        • Gość: galileo Re: Oświadczenie IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 17:45
          Ha ha...Kibic tym pobiłeś samego siebie. Radny już oskarzał adminów a sam pomylił watki a ty piszesz że to przez jego ciągłą krytykę.

Twoje zachowanie świetnie oddaje ten kawał (mam nadzieję ze zrozumiesz o co chodzi):

"- Cześć Rysiek. Wiesz co, nie chcę, żebyś do nas więcej przychodził.
          - Jak to, coś się stało?
          - No nie, po prostu nie przychodź.
          - Ale co się stało, do cholery?
          - Jak byłeś u nas ostatnio, to zginęło nam 150 złotych.
          - Chyba nie myślisz, że to ja?
          - No nie, pieniądze się znalazły, ale wiesz, niesmak pozostał."
      • fesia @ Berezowski 08.01.08, 12:32
        Proszę zbyt pochopnie nie rezygnować. Nikt nie wycina pańskich wątków. Widocznie
        przez pańską nieuwagę oświadczenie znalazło sie w innym wątku. Szczerze mówiąc
        sama się zdziwiłam ,ze je Pan tam umieścił ,ale wszystko sie wyjaśniło.
        Rezygnując z tego forum pozbawi Pan Gliwiczan cennej wiedzy , której gdzie
        indziej nie pozyskają. MSI i pozostałe gadzinówki tego przeciez nie napiszą :)
        • Gość: kibic Re: @ Berezowski IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 14:52
          fesia napisała:

> Proszę zbyt pochopnie nie rezygnować.
          > Rezygnując z tego forum pozbawi Pan Gliwiczan cennej wiedzy , której gdzie
          > indziej nie pozyskają. MSI i pozostałe gadzinówki tego przeciez nie napiszą :)

Witam,
          Calkowicie popieram ta prosbe. Zapotrzebowanie na prawde w Gliwicach ciagle
          wzrasta a nasz Radny, jest (niestety tylko On) gwarantem tej prawdy z U.M. Kazdy
          z nas rozumie, ze przy olbrzymiej pracy, ktora uskutecznia Pan dla dobra nas
          mieszkancow, jakies drobne wpadki sa mozliwe. Pozdr.
        • Gość: basiora Re: @ Berezowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:06
          Nie chcę przesądzać akurat o tym, co teoretycznie stać się mogło w tym dokładnie przypadku, ale administrator może wszystko, może więc także zapoczątkowany wątek, przenieść gdzie indziej jako opinię.

Może ktoś się z radnym zabawił, po prostu i dosłownie w "chowanego"?
          Czy to dopuszczalne i czy tak było?, to już zupełnie inna sprawa.
          • Gość: galileo Re: @ Berezowski IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 17:40
            Wielka bzdura. Wszyscy sprzysięgli się przeciwko mieszkańcom wyszyńskiego ? Frankiewicz, rada miejska, GDdkiA, TVP Katowice i teraz administratorzy forum ?

Taką paranoję powinno się leczyć !
          • stasiek17 Re: @ Berezowski 08.01.08, 18:17
            > Może ktoś się z radnym zabawił, po prostu i dosłownie w >"chowanego"?

Nikt niczego nie przesuwał, list radnego od początku trafił do wątku fesi i tam
            sie do niego dopisałem wczoraj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73995540&a=74079045
            Każdemu sie może zdarzyć, że kliknie nie w ten klawisz i coś pójdzie nie tam
            gdzie chcieliśmy.

Żaden z naszych moderatorów nie mieszka w Gliwicach, dzięki czemu mają do
            miejscowych spraw dystans - Myha z Zabrza, a Some za oceanu.
            Nie mieszają się do naszych lokalnych spraw, bo też nie taka jest ich rola.
            Pilnują jedynie, żeby na forum zachowane były reguły zgodne z netykietą i
            regulaminem.
            Wiedzą to starzy bywalcy tego forum, a nowsi na pewno się o tym przekonają.
            I to by było na tyle.
            • Gość: galileo Re: @ Berezowski IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 18:22
              W takim razie dlaczego jako rodowity Bytomianin ingerujesz w sprawy Gliwic ?

Moze tak jak kibic leczysz jakieś swoje kompleksy ?
              • stasiek17 Re: @ Berezowski 08.01.08, 18:25
                a co ty mieszkaniec Koziej Wólki, robisz na tym forum :)
            • majka220 Re: @ Berezowski 08.01.08, 18:30
              Rzeczywiscie bezstronnosc obiektywizmu naszych moderatorow jest porazajaca.(To
              oczywiscie ironia)
              Czy UM Gliwice zatrudnia wyłącznie mieszkańców Gliwic???
              Gdyby nie to,ze autor jest zalogowany myslalabym,ze to kolejna falszywka jak w
              moim i galileo przypadku
              • stasiek17 Re: @ Berezowski 08.01.08, 18:35
                Widzę, że ciebie trudno będzie przekonać, ale wierz mi, że magistrackie nie mają
                żadnego wpływu na to forum. Dlatego tutaj zaglądam ;)
    • Gość: procesor Re: Oświadczenie IP: *.polsl.pl 08.01.08, 07:31
      Nie zostało usunięte tylko wcisnął pan to do wątku o relacji w Aktualnościach.
      • Gość: mm Re: Oświadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 10:07
        Tak,zgadzam sie z radnym.Na tym forum kasuja niewygodne dla sie wiadomosci.Tak
        bylo ze mna.Ustosunkowalem sie do wypowiedzi wilczura.
        • Gość: wilczur Re: Oświadczenie IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 10:16
          no to chyba za bardzo się ustosunkowywałeś bo akurat post radnego został tam
          gdzie go wrzucił.

Ale po co sprawdzać i kogoś zapytać lepiej od razu rzucać oszczerstwa i pienić
          się, jak na razie nie słyszałem "rzeczywiście jest" :)

dla mało kumatego mm`sa link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73995540
          po kliknięciu należy przejść do kolejnej strony czyli w dole strony kliknąć w
          101-109

I JEST! !!! ! ! !! whow ! ! ! ! ! !
          • Gość: kibic [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 10:56
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: marta502 Moje oświadczenie (Marta502) przy okazji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 10:42
      Posiadam dowody graniczące z pewnością, że osobą podpisująca się często jako wilczur, jest jednocześnie administratorem, albo w okresie świąt "Bożego Narodzenia", korzystała z uprawnień administratora- sommepoint210, który miał przebywać daleko poza Gliwicami,m ale nadal "kroił i solił" i ciął nożyczkami jak w cyrku.
      Te jego deklaracje- co do wyjazdu (a stasiek nawet miał do niego jakieś przesłanie w związku z tym wyjazdem) w formie opinii, zostały wraz z innymi skasowane na forum, i brak dowodów, ale ja swoje opinie związane z tym incydentem posiadam
      Ponieważ dowody które posiadam, uznawane dotąd przez samozwańców jako spamy, i mogące być tak interpretowane poprzez "falandyzację prawa", zatem nic ponadto na tym forum nie napiszę.

pozdrawiam podobnie myślących - marta502

ps. do innych przy okazji się odniosę, żem baba nadal.
      • Gość: wilczur Re: Moje oświadczenie IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 10:47
        występuję na tym forum tylko jako wilczur i nikt inny - tak gwoli ścisłości więc
        twoje graniczenie z pewnością jest baaaardzo odległe od prawdy.

Jak widziałaś albo i nie somepoint normalnie odpisywał z wakacji. Po za tym
        jeżeli wykradł bym konto somepointa to on pierwszy by o tym wiedział po powrocie
        i już miałbym bana (adres z którego piszę niestety występuje tylko w 1 IP).

>zatem nic ponadto na tym forum nie napiszę.
        głęboko wierzę że uda ci się dotrzymać słowa. Ja również w takim wypadku
        przestanę ci odpisywać - PRZYSIĘGAM (jeżeli spełnisz swoją obietnicę).

;)
        • Gość: marta502 Miało brzmieć, "na tym forum na ten temat". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:01
          Końcowe zdanie powinno brzmieć następująco, cytuję:

"Ponieważ dowody które posiadam, uznawane dotąd przez samozwańców jako spamy, i mogące być tak interpretowane poprzez "falandyzację prawa", zatem nic ponadto na tym forum NA TEMAT DOWODÓW nie napiszę.

To raczej wynikało z kontekstu opinii, ale niech tam, wole się ubezpieczyć na przysżłość, by nie być posadzona kiedyś o gołosłowność.

Jeśli tą nieścisłością sprawiłam komuś przykrość, serdecznie przepraszam, nawet i Ciebie wilczur, że nie spełnię Twoich oczekiwań.
          • Gość: galileo Re: Miało brzmieć, "na tym forum na ten temat". IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 17:38
            Wielka szkoda mysleliśmy ze forum pozbędzie się jednego z oszołmów użtywających wielkich i pompatycznych słów w kontekście błahych wypowiedzi. No nic. Pozdrawiam mimo tego
            • Gość: kusy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:16
              • Gość: kusy Reagujecie jak roboty automaty, a nie homo sapien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:03
                żeby za łajno doczepione do statku kasować opinię, "trzeba nie mieć wszystkich doma".

Tusz pysrsk godejta same z sobom!
      • Gość: majka Re: Moje oświadczenie (Marta502) przy okazji. IP: *.com 08.01.08, 10:51
        Miecio, a Berezowski zamierza przeprosić i wystosować sprostowanie
        za pieniactwo w tym wątku? Zna ten Berezowski powiedzenie o belce w
        oku? Z jakiego loginu teraz korzystasz? Nie krępuj się :DDD
        • Gość: marta502 Mamy na forum FG dwie majki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:46
          Jedna majka to -IP: *.com, zaś druga -IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl.

Nie problem w tym- że piszą z innego IP, ale w tym że na dodatek, są w zupełnej do siebie opozycji.
          Zatem dzisiejsza majka (fałszywa) powinna być usunięta do "oślej ławki", ale to widocznie nie przeszkadza opiekunom forum.

No i ich zwróćcie Państwo uwagę na ich skrajnie różne opinie, te dzisiejsze, tu przy tym wątku, popierające wilczuro kolesiostwo, a winnym w opozycji do tegoż "gremium"a.

Porównajcie też proszę "klasykę" przy tym obecnym wątku- w którym polemizujemy, gdzie nieosiągalną sztuką majki jest kultura, i te podlinkowane , gdzie sztuka rzeczywiście jest kulturą.
          Może to zbyt skomplikowane dla naszych ulubieńców, zatem odsyłam bezpośrednio do lektury:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73754434&a=73756975
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73697938&a=73753633
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73697938&a=73719149
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=73640699&a=73685703
          Ponadto tu pod poniższym linkiem, każdy może sie przekonać o szlachetności prawdziwej majki.

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=majka&A_szukaj=autor&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=94&poz=0&zywe=2&x=13&y=5
          • Gość: majka Re: Mamy na forum FG dwie majki. IP: *.com 08.01.08, 11:55
            Nie zmieniaj tematu :DDD
            Miecio, Berezowski już dojrzewa do sprostowania swojego pieniactwa?
            Jakiego loginu dzisiaj użyłes Mietek?
            • majka220 Re: Mamy na forum FG dwie majki. 08.01.08, 17:53
              Do SAMOZWANCZEJ majki

Nie stac,cie na oryginalność?
              I tak wszyscy poznali sie na "podszywce"
          • majka220 Re: Mamy na forum FG dwie majki. 08.01.08, 22:11
            Dzieki marto za wsparcie i za bibliografie.Moze sie przyda do opracowania np
            pamietnika udreczonych gliwiczan
    • Gość: kibic [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.08, 11:14
      • Gość: majka Re: Miecio-troll-spamer IP: *.com 08.01.08, 11:25
        Syndrom kibica, czy syndrom Berezowskiego? Nowy termin w
        psychiatrii. Tutaj same wilczury:DDD Dobrze się czujesz?
        Miecio pisze dzisiaj jako chłop pod loginem.....no jak myślisz jakim?
        • Gość: galileo Re: Miecio-troll-spamer (syndrom kibica) IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 20:53
          Syndrom kibica - to przebywanie na obczyźnie z pobudek czysto materialnych a w wolnych chwilach w imię "zatroskania o losy Gliwic" trollowanie na forum.

Takie zatroskanie jest nna poziome zatroskania o losy kraju Reni Beger.
          • Gość: kusy Takie zatroskanie jest nna poziome zatroskania o l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:05
            Wypij wszystko i "idź na całość" czyli spać, nie przynośże wstydu Galileuszowi błędami ortograficznymi i pisownią.

galileo? a może gamońleo?. gdyby głupota mogła fruwać, żona twoja miała by cięgiem wietrzone mieszkanie.
          • majka220 Re: Miecio-troll-spamer (syndrom kibica) 08.01.08, 22:15
            Nie dosc,ze ni w5 ni w10 to pod cudzym nickiem.A feeee!
    • pr51 Re: Oświadczenie 08.01.08, 12:23
      Zgadzam się, że TVP3 podała nierzetelne informacje, wręcz trącące
      myszką, jakby były pozbierane z archiwum i ponownie zmontowane.

> oraz szczegolowa opinia GDDKiA:
      > www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek28.pdf
      > Zawarte sa w niej jedynie drobne uwagi dotyczace rozmiarow tablic.
      > A tu jest pismo wiceprezydenta informujace, ze projekt zostal
      poprawiony
      > www.berezowski.ovh.org/otrzymane/odpwniosek49.pdf

Skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? Wystarczy poczekać
      miesiąc na zatwierdzenie projektu i jeszcze z trzy miesiące na
      przetarg i wykonawstwo. Jak to się ma do tych złorzeczeń o
      kombinatorach, złodziejach, wręcz międzynarodowych hochsztaplerach i
      wszelakim złu płynącym z UM lub nawet wręcz z gabinetu Prezydenta? W
      jakim celu w ogóle to całe larum? Ktoś na plecach forumowiczów robi
      sobie darmową negatywną akcję wyborczą.

> Druga nieprawdziwa informacja dotyczy liczby przejezdzajacych
      tirow pzrez
      > centrum Gliwic. W TVP3 podano, ze jest to 1000 tirow w ciagu dnia.
      Nieprawda.
      > Zarowno obserwacje mieszkancow, jak i udokumntowane przez UM w
      Gliwicach
      > pomiary wskazuja na ponad 3300 ciezkich aut na dobe! Tu jest
      wyciag z dokumentu
      > :
      > www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/halas.pdf

Z dokumentu wynika, że powstał jakieś 2 lata temu, jak dopiero
      ukończono autostradę i większość z przyzwyczajenia jeździła po
      staremu. Liczba 3300 dużych ciężarówek na dobę daje w przeliczeniu 5
      ciężarówek na minutę w godzinach szczytu. To dość dużo i mam
      obiekcje co do prawdziwości tych danych obecnie.

> Wobec tego, zgodnie z obowiazujacymi przepisami, zdecydowanie
      wnosze do wladz
      > TVP3 o zamieszczenie sprostowania wskazanych wyzej informacji na
      antenie TVP3
      > w Aktualnosciach. Nie moze bowiem byc tak, ze TV w skrajny sposob
      dezinformuje
      > spoleczenstwo i dziala w ten sposob na jego szkode, zwlaszcza w
      tak istotnej,
      > jak ciezki transport tranzytowy w centrum Gliwic, dla mieszkancow
      sprawie.

TVP3 powinna poinformować, że problem narastał przez wiele lat, ale
      już na wiosnę powinien zostać definitywnie rozwiązany za aprobatą
      wszystkich zainteresowanych i na koszt UM, bo GDDKiA nie ma ochoty
      płacić za utrzymanie dróg krajowych w dużych miastach.
      • Gość: basiora Jak krowie na mioedzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:17
        pr51 napisał:

Wystarczy poczekać
        > miesiąc na zatwierdzenie projektu i jeszcze z trzy miesiące na
        > przetarg i wykonawstwo. Jak to się ma do tych złorzeczeń o
        > kombinatorach, złodziejach, wręcz międzynarodowych hochsztaplerach i
        > wszelakim złu płynącym z UM lub nawet wręcz z gabinetu Prezydenta?.

bylo to robic kiedy byl na to czas, a nie teraz, kiedy ponownie dk 88 uruchomiono.
        jak ci kiedys jakis konowal nadepnie na szlauch od respiratora, albo od innej kroplowki, to bedziesz wiedzial cos przed chwila napisal.
        • pr51 Re: Jak krowie na mioedzy! 08.01.08, 16:47
          > bylo to robic kiedy byl na to czas, a nie teraz, kiedy ponownie dk
          88 uruchomio
          > no.

Teraz jesteś taki mądry? Czemu nie podpowiedziałeś tego wtedy, kiedy
          trzeba? Równie dobrze, mógłbyś zadawać pytanie na dowolny temat,
          czemu czegoś nie wynaleziono sto lat wcześniej, skoro to takie
          proste. Nawet cepa nie wynaleziono od razu.

> jak ci kiedys jakis konowal nadepnie na szlauch od respiratora,
          albo od innej
          > kroplowki, to bedziesz wiedzial cos przed chwila napisal.

Jak chcesz sobie ulżyć, to jest ku temu stosowne miesjce. teraz
          wystarczy, żebyś spuścił wodę. Szkoda, że na to wcześniej nie
          wpadłeś.
          • majka220 Re: wańka-wstańka 08.01.08, 17:46
            Nic nowego na FG
            Posty są-znikają-są
            Czary-mary!?!
            • Gość: galileo Re: wańka-wstańka IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 18:01
              Nie ośmieszaj sie. Nie przyjmujesz doi wiadomosci ze profesor sie pomylił a nie było żadnego spisku ?
              • majka220 Re: fałszywy galileo 08.01.08, 18:20
                dobra,dobra,w nocy postu nie bylo
                to nie szukanie spisku,tylko normalka z bezpodstawnym kasowaniem newygodnych wpisow
                tak jak normalka staje sie podszywanie pod cudze nicki

• pr51 Re: fałszywy galileo 08.01.08, 18:32
                  > to nie szukanie spisku,tylko normalka z bezpodstawnym kasowaniem
                  newygodnych wp
                  > isow
                  > tak jak normalka staje sie podszywanie pod cudze nicki

Na początku była teoria spiskowa dziejów. Teraz przyszła kolej na
                  teorię spiskową niniejszego Forum i gliwickiego Magistratu.
                  • sss9 Re: fałszywy galileo 08.01.08, 18:38
                    wiemy, że ty wiesz. i styknie. :)
                    • pr51 [...] 08.01.08, 19:25
                      • sss9 [...] 08.01.08, 19:29
                      • pr51 Nieprawda 08.01.08, 23:05
                        >Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub
                        regulaminu

Niezbyt inteligentna uwaga.
                • Gość: prawdziwygalileo [...] IP: *.icm.edu.pl 08.01.08, 19:04
                  • sss9 [...] 08.01.08, 19:10
          • Gość: basiora Re: Jak krowie na mioedzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 19:19
            pr51 napisał:

> bylo to robic kiedy byl na to czas, a nie teraz, kiedy ponownie dk
            > 88 uruchomiono.

> Teraz jesteś taki mądry? Czemu nie podpowiedziałeś tego wtedy, kiedy trzeba?.

Człowieku - albo z księżyca spadłeś, albo brak Ci piątej klepki (bez urazy).
            Zobacz sobie ten artykuł gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/609614.html a potem sprawdź kiedy złożono podpisy pod zbiorowym protestem.

Ty gitarę publicznie próbujesz zawracać- o podpowiedzi (żenua), a jak ludzie poszli na spotkanie w tej właśnie sprawie, to Gornig ich wyprosił.
            To jak mieli mu, czy komukolwiek, podpowiedzieć????????
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=63040211&a=63050611
            Wy się *ludzie frankiewicza* pilnujcie choć trochu, co wy bredzicie.
            • pr51 Re: Jak krowie na mioedzy! 08.01.08, 19:47
              > pr51 napisał:
              >
              > > bylo to robic kiedy byl na to czas, a nie teraz, kiedy ponownie
              dk
              > > 88 uruchomiono.
              >
              > > Teraz jesteś taki mądry? Czemu nie podpowiedziałeś tego wtedy,
              kiedy trze
              > ba?.
              >
              > Człowieku - albo z księżyca spadłeś, albo brak Ci piątej klepki
              (bez urazy).

> Zobacz sobie ten artykuł
              gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/609614.html

Tak sobie czytam, bo akurat tego nie pamiętałem i oczom nie wierzę.

"Problem nasilał się od ośmiu lat, gdy kilka miejskich ulic
              przekwalifikowano na drogę krajową."

Taka sobie naciągana półprawda. Zapomniano dodać, że wcześniej były
              to drogi krajowe państwowe, bo nie było w ogóle kategorii dróg
              krajowych bez tego dopiska. Po prostu wszystkie drogi różnych
              kategorii miały jednolity zarząd państwowy. Żadna ulica wtedy
              nigdzie nie awansowała w tej hierarchii. Wygodny argument, żeby
              sobie pobiadolić i zasugerować złe intencje władz miejskich.

"Od tamtej pory przez całą dobę kawalkada ciężkich pojazdów
              przetacza się przez centrum miasta zaledwie dwa, trzy metry od
              starych budynków."

Przetaczała się już znacznie wcześniej, chyba ze 20 lat, tylko ruch
              był mniejszy, a Pan Profesor był tylko przeciętnym cichym lokatorem
              i bał się podskakiwać, żeby go nie okrzyknięto np. karłem reakcji.

"Gliwiczanie byli przekonani, że sytuację poprawi oddany do użytku w
              październiku 2005 roku nowy fragment autostrady A4 zlokalizowany na
              obrzeżach Gliwic. Dzięki takiemu rozwiązaniu tiry mogły omijać
              zabytkowe centrum i bez przeszkód korzystać z obwodnicy."

Zapewne bez przeszkód korzystają z autostrady A4, jak im po drodze.
              Gwoli ścisłości, żaden TIR nie jeździ po zabytkowym centrum, bo
              takiego w ogóle żaden przepis nie wyznaczył. Nie ma też żadnej
              obwodnicy i szybko nie będzie, dzięki tabunowi różnych protestantów.

"Tiry nadal rozjeżdżają miasto, skracając sobie w ten sposób drogę o
              kilkanaście kilometrów."

Jakaś totalna bzdura, bo w ogóle żadnej innej drogi nikt wtedy nie
              wyznaczał. Nikt o to nie prosił, ani nikt się nad tym nie
              zastanawiał.

"Winni takiego stanu rzeczy wciąż przerzucają odpowiedzialność na
              siebie; władze miasta twierdzą, że ciąg ulic w centrum Gliwic
              tworzących drogę krajową może przekwalifikować wyłącznie minister
              transportu, ponieważ to on wcześniej nadał jej ten status."

Czy się to podoba, czy nie, to takie jest prawo.

"Z kolei ministerstwo, do którego zwróciliśmy się z takim wnioskiem,
              odpowiedziało nam, że organem zarządzającym ruchem w centrum Gliwic
              jest prezydent miasta, a resort nie jest właściwy do dokonywania
              oceny obowiązującej organizacji ruchu - dodaje Marek Berezowski."

Taka sobie wyrwana z kontekstu półprawda, niezależna od tego, że
              minister ustala kategorię drogi, a potem stosownie do tego ktoś na
              niej zarządza ruchem.

W całym artykule nie przeczytałem, żeby ktoś proponował dla TIR-ów
              jakikolwiek objazd.

I komu to brakuje piątej klepki? Łyso Ci? Nawet na tych pozostałych
              klepkach pewnikiem nic nie wyrosło.
              • Gość: basiora Ty nie znasz problemu lub sprawiasz takie wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:33
                Jak się douczysz, rozpocznij nowy wątek na ten temat, bo to nie nastapi za tydzień.
                • pr51 Re: Ty nie znasz problemu lub sprawiasz takie wra 08.01.08, 23:08
                  > Jak się douczysz, rozpocznij nowy wątek na ten temat, bo to nie
                  nastapi za tydz
                  > ień

Dziecko wyjrzało z piaskownicy i pogroziło łopatką?

• majka220 Re: Miecio-troll-spamer 08.01.08, 13:38
      Z zadnymi wilczurami i pochodnymi nie chce miec nic wspolnego,ani z nimi nie
      dyskutuję,ani tym bardziej nie bede sie paprac wydrapywaniem oczu.Wystepuje
      obecnie wylacznie jako majka220.Wszystkie inne majki to pospolite oszustki a
      raczej oszusci.Wiec ich OLEWAJMY.
      • majka220 golono strzyzono 08.01.08, 20:20
        Szkoda czasu i energii na polemike z pr51
        W kolo wojtek przerabia czarne na biale
        po to tylko,zeby nie zorientowanym w tematach tu poruszanych, zrobic kompletny
        mętlik w glowie tzn ,zeby znudzeni ta przepychanka siegali po MSI,gdzie maja
        jasno i przejrzyscie wyluszczona cala prawde
        Niech sobie pisze do woli, nie przeszkadzajmy mu w jego tworczosci na chwale
        milosciwie mu panujacego ZF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka