Dodaj do ulubionych

Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlowych?

09.10.08, 11:19
po co zgłaszają się do R.O. skoro już mają lepszą możliwość działania na rzecz
lokalnych społeczności i całego miasta?
jaki cel ma takie dublowanie funkcji, czy jako radni miejscy będą opiniować
wnioski zgłaszane przez radnych osiedlowych, czyli także własne?
a może ta ucieczka do tyłu, to przyznanie, że funkcja radnego miejskiego nie
daje w Gliwicach możliwości wypełnienia wyborczych obietnic?
bo nie chce mi się uwierzyć w plotki z magistrackich korytarzy, że to jest
wsadzanie swoich, żeby R.O. magistratowi koło pióra nie robiły.
Obserwuj wątek
    • Gość: zokar Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 17:02
      > bo nie chce mi się uwierzyć w plotki z magistrackich korytarzy, że to jest
      > wsadzanie swoich, żeby R.O. magistratowi koło pióra nie robiły.
      Alez wlasnie dokladnie o to chodzi! A po co niby Gornig i Budny tam sie pchaja?
      Zeby im szmalec z przed nosa nie uciekl. Zeby bron Boze opinia R.O. nie byla
      inna od oczekiwanej przez Frankiewicza. Gornig i Budny to niezle podnozki
      Frankiewicza. Gornig (za oficjalna namowa Grabowieckieg) napisal do Frankiewicza
      zeby projektu drogowego (tego wyprowadzajacego tiry z miasta) nie reazlizowac,
      bo sie nie oplaca! A Budny darla szaty na sesji RM, ze tiry jej nie
      przeszkadzaja w centrum!
    • Gość: kibic Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.08, 17:05

> bo nie chce mi się uwierzyć w plotki z magistrackich korytarzy, że to jest

Jest to powrót do wypróbowanych już ostatnim 60-leciu praktyk wg. sloganu: *cała wadza w rękach rad!*;-)
    • fesia Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 19:00
      sss9 napisał:

> nie chce mi się uwierzyć w plotki z magistrackich korytarzy, że to jest

;)

bo to wicie panie rozumicie- do tej pory na trasie planowanego przebiegu dts
      nie było Rad Osiedlowych, bo wprawdzie nie wiele takowe mogą, ale z całą
      pewnością sa w stanie namieszać w swiadomosci lokalnej społeczności. pokazać im
      na przykład 6 m ekrany , albo inne "wynalazki" przynależne dtś w centrum miasta.
      tym razem Stowarzyszenie GdG wystawiło 25 kandydatów , więc magistracke sie
      ruszyły i wystawili swoja "gwardię".... a że nie było chętnych i łapanka sie
      nie udała , to radni dostali nakaz ;)
      • stasiek17 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 20:50
        Ludzki pan z tego Frankiewicza, zgodził się na wybory do rad osiedlowych aż na
        trzech osiedlach.
        • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:07
          a będą spotkania z kandydatami? jakiś przedwyborczy festyn z balonami i
          sztucznymi ogniami? a może imprezka w Gwarku? albo w Inferno, zdaje się, że
          nastrój tam swobodniejszy. :)
          • stasiek17 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:11
            Swobodniej to może i jest, ale drogo :(
        • Gość: nikodem Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.clubnet.pl 09.10.08, 21:10
          jak to do 3? Przeciez mialo byc do 8 rad, ale zapewne zabrakło
          chętnych kandydatów w końcu to praca społeczna :))
          • stasiek17 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:13
            Gość portalu: nikodem napisał(a):

> jak to do 3? Przeciez mialo byc do 8 rad, ale zapewne zabrakło
            > chętnych kandydatów w końcu to praca społeczna :))

takie dali obwieszczenie wyborcze na swojej stronie:

www.um.gliwice.pl/index.php?id=18641/1
            • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:20
              może wybory będą odbywać się etapami. będzie widać co, gdzie i kto, a więc i
              właściwie reagować.
              • stasiek17 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:28
                no nie wiem, słyszałem, że np. na oś. Politechnika preziowe nikogo chętnego na
                radnego osiedlowego nie znalazły, to wyborów nie będzie :)
          • mieszko966 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 21:33
            jak to do 3? Przeciez mialo byc do 8 rad, ale zapewne zabrakło
            chętnych kandydatów w końcu to praca społeczna :))
            ---------------------------------------------------------------------

Dokładnie tak właśnie się stało. Szczegóły w kolejnym obwieszczeniu:
            Do poszczególnych Rad zgłoszono następujące liczby kandydatów:
            www.um.gliwice.pl/pub/pliki/KOMU_2008_zarejestr_kand_do_MSI.pdf

"Do poszczególnych Rad zgłoszono następujące liczby kandydatów:
            1. Politechnika –18 kandydatów
            2. Stare Gliwice – 25 kandydatów
            3. Szobiszowice – 3 kandydatów
            4. Śródmieście – 44 kandydatów
            5. Trynek – 58 kandydatów
            6. Wojska Polskiego – 19 kandydatów
            7. Wójtowa Wieś – 24 kandydatów
            8. Zatorze – 6 kandydatów.

Warunkiem przeprowadzenia wyborów jest prawidłowe zgłoszenie
            kandydatów w liczbie co najmniej o 50% większej od liczby mandatów.
            Minimalna wymagana liczba kandydatów do każdej z Rad Osiedlowych to
            23.

[...]

Niezarejestrowanie kandydatów do Rady Osiedlowej Stare Gliwice
            nastąpiło z powodu błędów formalnych stwierdzonych w zgłoszeniach
            kandydatów (zgłoszono 25 kandydatów, z czego 22 zgłoszenia były
            prawidłowe, a 3 nieprawidłowe). Powodem niezarejestrowania
            kandydatów do pozostałych osiedli było niezgłoszenie wymaganej
            liczby 23 kandydatów."
            • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 22:24
              Mieszko, ale co to oznacza? czy to dowód na to, że prezydent chciał uszczęśliwić
              mieszkańców na siłę? czy ci mieszkańcy, o czym kiedyś pisałem, mają w nosie co
              się w mieście dzieje, kto rządzi, a kto nie?
              • mieszko966 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 11:56
                Mieszko, ale co to oznacza? czy to dowód na to, że prezydent chciał
                uszczęśliwić mieszkańców na siłę?
                ---------------------------------------------------------------------

Rady Osiedlowe póki co nie cieszą się zbytnią popularnością w
                mieście. Większość mieszkańców nie zna pewnie nazwisk członków
                swojej Rady Osiedlowej. W wyborach do istniejących już Rad
                frekwencja rzadko przekraczała kilka procent. Nie może więc dziwić,
                że ma to też przełożenie na brak kandydatów do Rad. Społeczników,
                jak widać, brakuje. Sytuacji nie ułatwia fakt, że kompetencje RO są
                raczej symboliczne.
                • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 13:13
                  społecznicy z RO zobaczyli się jako listki figowe mitu społeczeństwa
                  obywatelskiego już w ubiegłym roku, zaraz po przedstawieniu swoich propozycji
                  magistratowi.
                  gdzieś widziałem tabelę, z której wynikało, że prawie wszystkie ubiegłoroczne
                  pomysły RO zostały przez magistrat odrzucone. to rzeczywiście świetna zachęta do
                  zabawy w społeczników pod patronatem prezydenta.
                  i jeżeli tak właśnie jest, to przestaje dziwić, że radni miejscy (chyba w akcie
                  rozpaczy, albo faktycznie polecenia służbowego) zgłaszają swój akces do RO.
                  jakoś tę farsę ratować muszą.
                  • Gość: majka 220 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:47
                    > i jeżeli tak właśnie jest, to przestaje dziwić, że radni miejscy (chyba w akcie
                    > rozpaczy, albo faktycznie polecenia służbowego) zgłaszają swój akces do RO.
                    > jakoś tę farsę ratować muszą.

Ciekawe tylko dlaczego zostali oddelegowani wylacznie do srodmiescia, czemu "nie
                    ratowali farsy" w pozostalych 5-ciu nowo utworzonych osiedlach?
                    A obywatelskie inicjatywy GORNIGA i BUDNY oczywiscie beda przedmiotem
                    szczegolnej troski prezydenta i natychmiast przez niego realizowane a to np.:
                    -utrzymanie tirow w miescie
                    -likwidacja ogrodkow dzialkowych i budowa na nich nowej kwatery glownej
                    -burzenie domow i budowa DTS w srodku miasta
                    -budowa podium za 340 mln
                    -wymiana granitu na behaton-
                    -co pol roku nowy hipermarket w centrum
                    itp, itd
                    Bo to wynika z analizy ich glosowan na kolejnych sesjach RM

no i jeszcze - brudna Kłodnica chluba miasta
                  • jaan.kowalsky Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 21:23
                    biorąc pod uwagę, że szefem rady osiedla na osiedlu obrońców pokoju
                    [gdzie i ja mam przyjemność mieszkać] jest radny opozycyjnego do
                    prezydenta pisu, ciężko obronić tezę, że jest to jedynie
                    wynik 'polecenia służbowego'.
                    • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 21:37
                      jaan.kowalsky napisał:

> biorąc pod uwagę, że szefem rady osiedla na osiedlu obrońców pokoju
                      > [gdzie i ja mam przyjemność mieszkać] jest radny opozycyjnego do
                      > prezydenta pisu, ciężko obronić tezę, że jest to jedynie
                      > wynik 'polecenia służbowego'.

z punktu mając na uwadze... że mówimy o wyborach do R.O. w roku pańskim 2008, a
                      nie o składach pierwszych R.O. z 2007, to jeszcze ciężej będzie obronić
                      zasadność twojego posta.
                      chyba, że dopiszesz do niego ciąg dalszy w postaci opinii nt. działania twojej
                      R.O, czy uważasz, że taka instytucja jest potrzebna, ewentualnie pochwalisz się
                      czy opozycyjny radny w obecnych wyborach do R.O. kandyduje i dlaczego chcesz na
                      niego głosować.
                      • jaan.kowalsky Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 21:45
                        w tym roku nie odbywają się wybory do ro obrońców pokoju. a w
                        zeszłym roku w ogóle nie głosowałem. uważam, że wpływ ro na
                        cokolwiek jest znikomy, dlatego szkoda mi było czasu.
                        • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 21:57
                          och, to zupełnie się załamała twoja sugestia o wypełnieniu prezydenckiego
                          polecenia służbowego przez radnego opozycji? cóż, szkoda. ale z twoją postawą
                          obywatelską, to już jest całkiem źle. bo ja rozumiem, że skoro piszesz, że masz
                          przyjemność mieszkać na os. Obr. Pokoju, to jesteś zadowolony i się nie
                          skarżysz, ale w końcu prezydent nie po to powoływał dla ciebie R.O, żebyś teraz
                          grymasił na jej znikome możliwości działania i na dodatek nie brał udziału w
                          wyborach. to prawdopodobnie przez takich jak ty, niewdzięcznych olewusów
                          opozycyjni radni i w ogóle podejrzany element zagnieżdża się w tej i podobnych
                          instytucjach. popraw się.
                • Gość: Agnes Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:09
                  Mieszko czy w takim razie Ty znasz społeczników w swojej dzielnicy z
                  którymi chiałbyś wspólpracować? Takich, co już coś dla swojego
                  środowiska zrobili pozytywnego. Podaj nazwiska jeśli to nie problem.
            • Gość: hetar Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 23:21
              > Warunkiem przeprowadzenia wyborów jest prawidłowe zgłoszenie
              > kandydatów w liczbie co najmniej o 50% większej od liczby mandatów.

A kto taki kretynski warunek wymyslil, Karasinski?
              • jaan.kowalsky Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 10.10.08, 00:31
                a czy to istotne, kto wymyślił warunek? jeśli taki warunek jest, to
                należy go respektować. zresztą, obiektywnie rzecz ujmując, trudno
                byłoby zmontować 15-osobową radę osiedlową mając do dyspozycji tylko
                trzech kandydatów.
      • Gość: hetar Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 23:18
        > tym razem Stowarzyszenie GdG wystawiło 25 kandydatów

Nie, to nie SGdG wystawilo 25 kandydatow. SGdG nie ma z tym nic wspolnego.
        Mieszkancy po prostu sie skrzykneli!
        • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 09.10.08, 23:25
          kolejny oddolny zryw obywatelski? nooo, brawo.
    • Gość: zokar Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:19
      Celem wstepowania radnych do RO jest podtrzymanie zaklamania. Np. Frankiewicz
      oswiadczyl wojewodzie, ze komisja Gorniga zwrocila sie do niego z zapytaniem,
      czy oplaca sie wyprowadzac tiry z miasta. Gornig to potwierdzil. Natomiast jest
      to klamstwo. Zadna komisja nie zwrocila sie do Frankiewicza z takim zapytaniem.
      Przykladow takich klamst jest mnostwo. Ostatnio np. Frankiewic z (ustami
      Jarzebowskiego) utzrymywal, ze zostaly zrobione nowe badania mostu na
      Tarnogorskiej i te badania wykazaly, ze mozna podniesc nosnosc mostu
      nieograniczenie. To jest klamstwo. Nie ma zadnych nowych badan mostu, jedynym
      dokumentem jest ekspertyza z zeszlego roku. Tego typu klamstwa ZF chce
      uskuteczniac m.in. poprzez RO.
      • Gość: gliwiczanka Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 00:22
        A poza Budną i Gornigiem , ktoś z radnych kandyduje do Rady Osiedla,
        bo z tego co wiem to nie tylko sa jeszcze inni radni?
        • Gość: asa Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 00:33
          > A poza Budną i Gornigiem , ktoś z radnych kandyduje do Rady Osiedla,
          > bo z tego co wiem to nie tylko sa jeszcze inni radni?
          W Srodmiesciu nie, ale na Trynku Mieszko Adamkiewicz i Piotr Kos.
          Tu sa wszyscy:
          www.um.gliwice.pl/index.php?id=18629/1
          • Gość: mieszkanka Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 01:41
            To czemu cala ta dyskusja jest o Budny i Gorningu, skoro poza nimi
            kandyduja Mieszko Adamkiewicz i Piotr Kos?
            • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 16.10.08, 15:34
              to i Adamkiewicz, entuzjasta kultury dyskotekowej postanowił ratować tę fikcję? :)))
              a co już wypełnił ze swoich przedwyborczych, karczmianych obietnic? podobno los
              młodzieży leżał mu ciężkim kamieniem na sercu.
              • Gość: mieszkanka Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 19:05
                Dlaczego Ty zawsze w stosunku do kazdego rzucasz nienawiscia? Czytam
                to forum od dlugiego czasu i prawie zawsze masz wypowiedzi, z
                ktorych wprost zieje nienawiscia. Czepiasz sie wszystkich i
                wszystkiego.
                • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 16.10.08, 19:58
                  a cóż złego jest w pytaniu o realizację przedwyborczych obietnic radnych? może
                  jako jego znajoma odpowiesz?
                  o Kosa nie pytam, bo wiadomo, że będzie strącał kijem od miotły samoloty i
                  helikoptery znad Trynku, ale Adamkiewicz? tajemniczy kolo. i jeszcze tatuś
                  postanowił się zaangażować i wesprzeć synka? siła ich, nie powiem. :)
                  • Gość: mieszkanka Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 01:06
                    nie chodzi o pytanie, ale o forme w jakiej je zadajesz. Po prostu
                    zgrywasz sie na prostaka - a chyba taki nie jestes?

Co takiego tajemniczego w nim jest?

• Gość: majka220 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 01:41
                      nic tajemniczego
                      wystarczy, ze zupelnie jawnie, niemalze dwoma rekami, daja przyzwolenie ZFowi na
                      wszystkie bezeceństwa
                    • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 17.10.08, 12:07
                      Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> nie chodzi o pytanie, ale o forme w jakiej je zadajesz.

taki już jestem, niedobry.

Po prostu
                      > zgrywasz sie na prostaka - a chyba taki nie jestes?

bozia jedna wie? w każdym razie wątpliwość biorę za dobrą monetę.

>
                      > Co takiego tajemniczego w nim jest?

wydaje mi się, że to wynika z mojego pytania. nijak nie można się dowiedzieć,
                      nawet od jego znajomej, co z obietnic, już jako radny wypełnił?
                      to dziwne, że znajomi nie chcą pochwalić kolegi. no chyba, że nie mają zielonego
                      pojęcia czym zajmuje się ich radny.
                      jak sądzisz?

• Gość: OSMAN Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.eranet.pl 17.10.08, 15:02
                        JA TEŻ CHCE DOWIEDEĆ SIĘ CO ZROBIŁ RADNY MIESZKO ADAMKIEWIECZ? ZA CO
                        BIERZE 2500ZŁ/MIESIĘCZNIE? BYŁEM 2X NA SESJI I 2 X CZYTAŁ GAZETY!
                • Gość: kibic Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 11:14
                  mieszkanka napisał(a):

Czytam
                  > to forum od dlugiego czasu i prawie zawsze masz wypowiedzi, z
                  > ktorych wprost zieje nienawiscia.

Ja tez je czytam i nic takiego nie zauważyłem. Chyba cierpisz na jakiś kompleks;-)

> Dlaczego Ty zawsze w stosunku do kazdego rzucasz nienawiscia?

O jakiej ty nienawiści powiadasz, może masz na myśli własną?

Czepiasz sie wszystkich i
                  > wszystkiego.

Proszę o konkrety; kogo i czego?
                • Gość: gosia Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:35
                  dodaj do tego samouwielbienie naszego"kolegi" sss9,jego
                  nieomylność,prawowitość,sprawiedliwość osądów innych,społeczne
                  działanie na rzecz naszego miasta i ukaże Ci się idealny kandydat na
                  Prezydenta Gliwic.Fak ,że pluje jadem w każdym wpisie,że nie
                  toleruje nikogo kto się z nim nie zgadza ,to mały "pikuś".Przecież
                  kampania wyborcza rozpoczęta i wszystkie chwyty dozwolone.
                  • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 17.10.08, 12:17
                    ależ gosiu/qulcośtam/opserferze/wilczurze... przecież ja do was nie zwracam się
                    per "gó...no" i nie każę wam robić wypadu z forum. nie będę się nad tobą pastwił
                    i nie przypomnę ci twojej kulturalnej zachęty: "sp....j". :)

p.s. o jakiej kampanii piszesz? o kampanii odmóżdżającej nienawiści? tę
                    faktycznie prowadzicie z antyprezydenckimi już od dawna.
                    • Gość: gosia dla ciebie mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:29
                      być qulcośtam/opserferem/wilczurem i kim jeszcze sobie
                      życzysz.Twoich epitetów w stosunku tylko i wyłącznie do mojej osoby
                      nie będe cytować........z przyczyn dla mnie oczywistych.Co do twojej
                      adwokatury i reprezentowania "kibola" na Forum to zadałam ci juz
                      pytanie,na które nie odpowiedziałeś(jak na większość do ciebie
                      adresowanych)
                      Kampania trwa i to twoja "brocha" jakimi hasłami będziesz ją
                      prowadził.
                      • sss9 Re: dla ciebie mogę 17.10.08, 12:38
                        i jesteś taką samą koalą jak oni. twój wybór. :)
                        jeśli oczekujesz odpowiedzi na pytanie, to wpierw odpowiedz na wcześniej zadane
                        do ciebie. mamka nie nauczyła?
                        a tego ostatniego zdania z "brochą", to już nie pojmuję. ale pewnie jest tak
                        samo koalowe jak pozostałe.
                        • Gość: gosia Re: dla ciebie mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:44
                          > i jesteś taką samą koalą jak oni. twój wybór. :)
                          To komplement czy kolejne plucie jadem?

> jeśli oczekujesz odpowiedzi na pytanie, to wpierw odpowiedz na
                          wcześniej zadane
                          > do ciebie. mamka nie nauczyła
                          Jeśli zadającemu pytanie nie odpowiada treść odpowiedzi,to nie
                          znaczy że odpowiedzi nie udzieliłam.Mama nie nauczyła?

> a tego ostatniego zdania z "brochą", to już nie pojmuję. ale
                          pewnie jest tak
                          > samo koalowe jak pozostałe.
                          To przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem!
                          • sss9 Re: dla ciebie mogę 17.10.08, 12:54
                            dowiedz się czegoś o koali, to pozbędziesz się wątpliwości. podpowiem ci tylko,
                            że ten gatunek, to... no, szczyt intelektu, to on nie reprezentuje. :)
                            i chyba dlatego nie wiesz, że odpowiedź na inne pytanie, niż zadane nie jest w
                            towarzystwie uważane za kulturalne. mama też koala?
                            • Gość: gosia jeszce nie użyłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:03
                              stosownego do twojego intelektu przezwiska,ale prowokujesz dalej
                              więc zapewne sie doczekasz.Co do Mamy ,mojej lub każdej innej,to
                              ineligentny człowiek w dyskusji się nie wypowiada.Ale ponieważ
                              pogrążasz sie coraz bardziej,wię za chwilę przeczytam o swoim
                              Dziadku.
                              • sss9 Re: "jeszce" nie użyłam 17.10.08, 13:34
                                kiedy "jus" wymyślisz, daj znać mailem. bo forum, to nie jest miejsce dla takich
                                wyznań. jako inteligentna, samozatrudniająca się siksa powinnaś to wiedzieć. :)
                                • Gość: gosia jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:46
                                  nowoczesny(konto w banku)komunistyczny emeryt powinieneś wiedzieć,że
                                  Forum jest od wymiany poglądów,a nie od chamskich wpisów.
                                  CO do pisania na maila to znajdz sobie innego adresata,chyba że brak
                                  ci przyjaciół i jesteś samotny w sieci.
                                  • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 14:00
                                    Gość portalu: gosia napisał(a):

> nowoczesny(konto w banku)komunistyczny emeryt

?? co tym razem mam uznać za obraźliwe? nowoczesny? komunistyczny? emeryt? a
                                    może komunistyczny emeryt? a co to takiego?
                                    sama jesteś taka durna czy ktoś ci podpowiada? może opserfer? :)

powinieneś wiedzieć,że
                                    > Forum jest od wymiany poglądów,a nie od chamskich wpisów.

no to zacznij wymieniać poglądy (tylko najpierw je gdzieś nabądź), zamiast
                                    chamskich odzywek. panie przodem. :)

> CO do pisania na maila to znajdz sobie innego adresata,chyba że brak
                                    > ci przyjaciół i jesteś samotny w sieci.

nie pojęła koala dlaczego ma pisać na skrzynkę? to powtórzę: żebyś koalo nie
                                    zaśmiecała swoim mułem umysłowym forum. :)
                                    • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:11
                                      ?? co tym razem mam uznać za obraźliwe? nowoczesny? komunistyczny?
                                      emeryt? a
                                      > może komunistyczny emeryt? a co to takiego?
                                      > sama jesteś taka durna czy ktoś ci podpowiada? może opserfer? :)
                                      >
                                      Zapytaj funfla "kibola",on zapewne wie jak pójść do banku raz w
                                      miesiącu po zasiłek.Jeśli masz z tym problem to jeszcze pozostaje
                                      listonosz,tylko trzeba sie podpisać i "krzyżyki" juz nie wystarczą

> no to zacznij wymieniać poglądy (tylko najpierw je gdzieś nabądź),
                                      zamiast
                                      > chamskich odzywek. panie przodem. :)

Z tym nabyćie poglądów zapewne będziesz miał problem,ale zawsze na
                                      stanowisku jast gotowy bez-radny.Zacytujesz jego kolejne bzdury i
                                      juz masz temat.

nie pojęła koala dlaczego ma pisać na skrzynkę? to powtórzę: żebyś
                                      koalo nie
                                      > zaśmiecała swoim mułem umysłowym forum. :)
                                      Dalej samotny w sieci.Zal mi ciebie!
                                      • Gość: kibic Re: jako inteligentny IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 15:26
                                        yntelygentna pampersia nawaliła:

> >
                                        > Zapytaj funfla "kibola",on zapewne wie jak pójść do banku raz w
                                        > miesiącu po zasiłek.

No cóż pampersia mnie akurat *tą sensacją* nie musisz udowadniać twojej ciemnoty. Tak, ze podziwiam innych, którzy uparcie nadal próbują ci to tutaj rozjaśnić, tracąc czas na wiele przyjemniejszych dyskusji;-)
                                      • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 15:26
                                        Gość portalu: gosia napisał(a):

> Zapytaj funfla "kibola",on zapewne wie jak pójść do banku raz w
                                        > miesiącu po zasiłek.Jeśli masz z tym problem to jeszcze pozostaje
                                        > listonosz,tylko trzeba sie podpisać i "krzyżyki" juz nie wystarczą

chyba już nie wiesz o co ci chodzi, prawda? tak się zamotałaś, że zbaraniałaś.
                                        masz jakieś fochy do emerytów czy do banków? a mamusia już emerytka czy jeszcze
                                        pracuje na jak to nazywasz "zasiłek". czeka ją moc uciechy jako emerytkę. :D

> Z tym nabyćie poglądów zapewne będziesz miał problem,ale zawsze na
                                        > stanowisku jast gotowy bez-radny.Zacytujesz jego kolejne bzdury i
                                        > juz masz temat.

uuuu... znowu żyłka się napięła? i dlatego tyle byków i niezrozumienie, że to ty
                                        masz zacząć prezentować własne poglądy, a nie moje? ile klas skończyłaś ...bez
                                        łapówki? :)

> Dalej samotny w sieci.Zal mi ciebie!
                                        no jakże mogę być samotny, kiedy niską, bo niską, ale rozrywkę mi dostarczasz,
                                        koalo. każdym kolejnym postem. pomyślałem, że będzie dla ciebie lepiej ośmieszać
                                        się bardziej prywatnie, ale skoro wolisz robić to publicznie... cóż, bądź
                                        publiczna. :D
                                        • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:56
                                          jako wypierdek mamuta,fakt pobrania emeryturki z bankomatu jest
                                          czynnoscią za skomplikowaną,wiec pozostaje listonosz.

> uuuu... znowu żyłka się napięła? i dlatego tyle byków i
                                          niezrozumienie, że to t
                                          > y
                                          > masz zacząć prezentować własne poglądy, a nie moje? ile klas
                                          skończyłaś ...bez
                                          > łapówki? :)
                                          Jak widzę kilka kur do szkoły przyniosłeś wiec podstwówkę
                                          skończyłeś........no i za cielaka absolwentem górniczej zawodówki
                                          zostałś.Tylko kopalnie pozamykali i pozostała bredzenie na forum.Ale
                                          dawaj dalej,za chwile kolejna interpelacja sie ukaże i kopiuj/wklej
                                          i znowu "zabłysniesz".

> no jakże mogę być samotny, kiedy niską, bo niską, ale rozrywkę mi
                                          dostarczasz,
                                          > koalo. każdym kolejnym postem. pomyślałem, że będzie dla ciebie
                                          lepiej ośmiesza
                                          > ć
                                          > się bardziej prywatnie, ale skoro wolisz robić to publicznie...
                                          cóż, bądź
                                          > publiczna. :D
                                          Dalej samotny,żona nie daje,ojjjjjjjj biedny sfrustrowny wypierdek
                                          mamuta!
                                          • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 16:01
                                            skoro się uparłaś opisywać tutaj swoje trudne życie, to pisz dalej. :)
                                            • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:06
                                              ja nie wylwam na Forum gorzkich zali,w odróznieniu od ciebie,kmocie.
                                              • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 16:12
                                                żyłka ci pęknie, koalo. :)
                                                • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:52
                                                  żółć ci sie wyleje,wypierdku mamuta!
                                                  • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 16:55
                                                    dużo dzisiaj zarobiłaś eukaliptusowych listków, koalo? :)
                                                  • Gość: gossia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:10
                                                    a tobie starczy tej emeryturki do pierwszego,czy na krechę w
                                                    spożywczaku znowu bedziesz od 20-go.
                                                  • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 17:40
                                                    Gość portalu: gossia napisał(a):

> a tobie starczy tej emeryturki do pierwszego,czy na krechę w
                                                    > spożywczaku znowu bedziesz od 20-go.

koallo, zacznij wić swoją historię w pierwszej osobie. :)
                                                  • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:58
                                                    rozumiem twoje frustracje,nie jest ci łatwo,ale może trochę
                                                    oszczedniej?Za inernet to trzeba płacić,wiec wybieraj-krecha w
                                                    spozywczaku,czy internet.A może miasto tez ma ci za neta płacić?
                                                    Zgłos to do Frankiewicza!
                                                  • sss9 Re: jako inteligentny 17.10.08, 18:05
                                                    :D kiedy podadzą ci tabletki?
                                                  • Gość: gosia Re: jako inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:09
                                                    jak bym czytała "kibola",to jakis pociotek,który wyjechał do
                                                    vaterlandu i załapał sie na zasiłek,którym sie z toba dzieli.
                                                  • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:15

> jak bym czytała "kibola",to jakis pociotek,

Podobno nie czytasz, ale sprawdzam; no to pl...:-)))
                                                  • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:17
                                                    plonk....
                                                  • sss9 Re: plonkająca pampersia;-) 17.10.08, 18:18
                                                    ma atak. i to już parę godzin. :))) kobieta by padła, a ta rzeczywiście musi
                                                    mieć siusiaka. :)
                                                  • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:23
                                                    od homofobii do siusiaka,od mojej Matki do Męża,Od liberełów do
                                                    PiSu...........i tak dalej strzelaj dalej,kmiocie.
                                                  • sss9 Re: Volksdeutscher-wypad! 17.10.08, 18:25
                                                    masz wąsy? a pekaesy też? bo testosteron cię rozsadza, koalo.
                                                  • Gość: gosia Re: Volksdeutscher-wypad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:40
                                                    że żona ci nie dale i

Re: jako inteligentny
                                                    Autor: Gość: OSMAN IP: *.eranet.pl 17.10.08, 16:02 Dodaj do
                                                    ulubionych Skasujcie
                                                    Odpowiedz

JAK MU ŻONA MOŻE DAWAĆ....? PRZECIEŻ ON TRZEPIE KAPUCYA W
                                                    PUBLICZNYCH KIBLACH!

to juz wiemy......dawaj dalej co z toba jest nie tak!
                                                  • Gość: kibic Re: plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:34
                                                    a ta rzeczywiście musi
                                                    > mieć siusiaka. :)

Zapomniałeś dodać przydepniętego, bo strasznie wyje:-)
                                              • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 16:23
                                                ja nie wylwam na Forum gorzkich zali,w odróznieniu od ciebie,kmocie.

Poplonkaj sobie bidulo, to ci b.yntelygentnie z pewnością ulży:-)))
                                                • Gość: gosia volksdeutscher-wypad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:52
                                                  plonk!
                                          • Gość: OSMAN Re: jako inteligentny IP: *.eranet.pl 17.10.08, 16:02
                                            JAK MU ŻONA MOŻE DAWAĆ....? PRZECIEŻ ON TRZEPIE KAPUCYA W
                                            PUBLICZNYCH KIBLACH!
                          • Gość: klonbere waniajet mi tutaj lubu dubu lubu dubu jarzebkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:17
                            > Jeśli zadającemu pytanie nie odpowiada treść odpowiedzi,to nie
                            > znaczy że odpowiedzi nie udzieliłam.Mama nie nauczyła?
                            >

wpadl mi kiedys niedawno jakis swistek papieru, gdzie lubu dubu lubu dubu jarzabek- odpowiada na pismie radnemu Berezowskiemu identycznie, ze jesli nawet- jego- Berezowskiego udzielona (przez lubu dubu) odpowiedz nie rajcuje (satysfakcjonuje), to wcale nie oznacza ze on tej odpowiedzi jako "g- szesznik prasowy" nie udzielil.
                            chodzilo o udostępnienie jakies dokumentacji- na zasadzie informacji publicznej, w ktorej jak to zwykle bywa w/w trzymal sie jakiejs wyimaginowanej tezy jak pijany plotu.
                            zreszta niech koGosia powie sama o co chodzilo, bez owijania w "perz"yne, bo jesli nie redagowala tego pisma sama to na pewno z tamtej szkoly pobierala nauki.
                            • Gość: gosia waniajet mi tu dorą, zenonem, haliną,......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:29
                              i innymi...........czyli bez-radnym

wpadl mi kiedys niedawno jakis swistek papieru, gdzie lubu dubu
                              lubu dubu jarza
                              > bek- odpowiada na pismie radnemu Berezowskiemu identycznie, ze
                              jesli

Juz nie piszesz o swoich brudnych łapskach?

To że Berezowskiemu jakakolwiek odpowiedż,na jego bzdurne pytania
                              nie odpowiada to powszechnie wiadomo.Ten "typ"tak ma i nic na to nie
                              da sie zaradzić.

> zreszta niech koGosia powie sama o co chodzilo, bez owijania
                              w "perz"yne, bo je
                              > sli nie redagowala tego pisma sama to na pewno z tamtej szkoly
                              pobierala nauki.

Kolejna kula w płot,ale dawaj dalej bo śmiech to zdrowie.
                      • Gość: OSMN Re: dla ciebie mogę IP: *.eranet.pl 17.10.08, 15:09
                        WKOŃCU KTOŚ ROZSZYFROWAŁ ANONIMOWY NICK - MIESZKA! BRAWO
                  • Gość: kibic Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 15:05
                    gosia napisał(a):

Wstęp:
                    Celowo napisałem do mieszkanki bo bylem przekonany, ze to ty ukrywasz sie pod tym nickiem (pisałaś już także pod 'inetia' jako 'gosia' oprócz 'neoplus');-)
                    Jest to kolejny dowód, ze jesteś tutaj od robienia wiatru z pozostałymi pampersiakami.

> dodaj do tego samouwielbienie naszego"kolegi" sss9,jego
                    > nieomylność,prawowitość,sprawiedliwość osądów innych,społeczne
                    > działanie na rzecz naszego miasta

Nic nie muszę dodawać bo wymieniłaś sporo jego zalet ale zastrzegam, nie z wszystkimi się zgadzam w 100%. Nie zamierzam również ukrywać, ze z większością jego ( jej) przemyślę sympatyzuję.
                    Nie zgadzam sie z nim na pewno w tym, ze do dzisiaj nie określił sie po któreś ze stron w trwającym tutaj bezpardonowym sporze stoi. Trochę takim podejściem przypomina mi faar-a;-)
                    Jest to *b.wygodna pozycja* szczególnie w ostrych sporach, czego skutki wyraźnie doświadczył już dawno faar, ale ostatnio rowniez od was pampersiaki niestety 'ON', ale nadal jestem po jego stronie.

społeczne
                    > działanie na rzecz naszego miasta i ukaże Ci się idealny kandydat na
                    > Prezydenta Gliwic.

Wiem, ze nie posiada takich ambicji, ale na okres przejściowy być może by sie sprawdził. A gdyby wyprowadził natychmiast tiry z miasta, to zapewnił by sobie dwie kadencje służenia miastu dla dobra mieszkańców, ALE byleby nie dłużej;-)

Przecież
                    > kampania wyborcza rozpoczęta i wszystkie chwyty dozwolone.

Jeżeli poważnie, ale b.nieudolnie reprezentujesz tutaj magistrat o co cie tutaj wszyscy podejrzewają, to deklarację tą przyjmujemy b.wiarygodnie;-)
                    • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 17.10.08, 15:58
                      to, że krytykuję władze miasta nie oznacza z automatu pochwalania każdego
                      wariactwa na forum. i nie ważne czy dotyczy to tirowariatów czy ich prostackich
                      adwersarzy. z tym zastrzeżeniem, że jeśli ktoś tu ma się za młodą i nowoczesną
                      inteligencję, a resztę za spróchniałe starcze odpady, to ja mam pewność, że to
                      żadna inteligencja, tylko smarkate dupki bez mózgów, leczące na forum własne
                      smarkate frustracje... do czego się zresztą przyznają!
                      i to mnie nie podoba się. ;)
            • Gość: OSMAN Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.eranet.pl 17.10.08, 14:51
              BO TĄ FARSE PROWADZI MIESZKO ADAMKIEWICZ! KTO ZNA SZCZEGÓŁY PRAC
              RADY LEPIEJ NIŻ RADNY? KTO WIE CO POWIEDZIELI INNI, CO ZROBIŁ GORNIG
              A CZEGO NIE ZROBIŁ? PRZEROST FORMY NAD TERŚCIĄ - TO WSZYSTKO CO
              POTRAFI TEN FACET ZROBIĆ DLA MIASTA, BO GORNIG I BUDNY STARAJĄ SIĘ
              COŚ ZMIENIĆ DLA MIESZKAŃCÓW MIASTA! WYSTARCZY WYBRAĆ SIĘ NA JEDNĄ
              SESJĘ RADY MIEJSKIEJ BY PRZEKONAĆ SIĘ CO ROBI MIESZKO - CZYTA GAZETY!
              LESZCZ SIĘ BOI, ŻE NIE DOSTANIE SIĘ NA NASTĘPNE 4 LATA! TYM RAZEM
              MIAŁ SZCZĘŚCIE, BO GDYBY NIE ZWOLNIŁO SIĘ MIEJSCE, TO PALCEM W DUPIE
              BY GRZEBAŁ! GDYBY GO PREZYDENT FRANKIEWICZ NIE WSTAWIŁ NA LISTĘ PO.
              DLATEGO PANIE PREZYDENCIE, PROSZĘ SIĘ 2X ZASTANOWIĆ CZY WARTO TAKĄ
              SZUJE BRAĆ W SWOJE SZEREGI! CO SRA DO WŁASNEGO GNIAZDA. / COŚ PAN
              ZROBIŁ PRZEZ TE LATA KADENCJI PANIE MIESZKO ? POCHWAL SIĘ WSZYSTKIM !
          • Gość: mieszkanka Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 01:41
            • Gość: asa Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 11:07
              Bo Mieszko i Kos nie sa takimi skurczysynami.
    • sss9 Re: Czego miejscy radni szukają w Radach Osiedlow 28.10.08, 13:17
      "Sądząc po wynikach wyborów, nie do końca sprawdza się zasada, zgodnie z którą
      wyborcy najchętniej głosują na osoby o znanych nazwiskach. Dotkliwą porażkę
      wyborczą ponieśli m.in. radni Kajetan Gornig (80 głosów) i Magdalena Budny (89
      głosów)."
      www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=522
      a pytałem czy prezydent uszczęśliwił miasto osiedlowymi radami na siłę, skoro
      one nic nie mogą, to po co pchają się do nich radni miejscy?
      widać, że większość z nich dostała po lizaku od swoich wyborców-sąsiadów.
      ciekawostką jest, że radni miejscy startujący do R.O. nawet się tym nie chwalili
      wśród swoich sąsiadów. nawet na tablicach ogłoszeń w ich kamienicach nie
      pojawiła się choćby ulotka informująca o tym, że oto teraz chcą być jeszcze
      bliżej mieszkańców. wstyd jakiś, czy co? :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka