Dodaj do ulubionych

Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystrybucja

IP: 93.159.15.* 08.03.09, 14:42
Byly u mnie w Tarnowskich Górach niedawno 2 panie z Gliwic oferujace telewizje
cyfrową . Mówiły ze to jest grupowy montaz i ze wszystko jest po kosztach .
Lecz nic nie wspominaly o abonamencie. Mowily o kosztach monatzu o tym ze
dostane dekoder z dyskiem twardym za darmo. Wiec jak za darmo to w jaki sposob
im sie kalkuluje takie podlaczenie telewizji ? Bardzo dziwna sprawa. Zaraz po
ich wyjsciu zadzwonilem na infolinie na numer znaleziony na stronie cyfry
plus. I jak mi mila pani powiedziala " nic o takich ludziach nie wiemy ". To
mi wystrczyło. Łażą i piszą z naiwnymi. UWAGA na tą firmę z Gliwic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.pasjo.net 13.03.09, 15:43
      dzisiaj był facet w Gliwicach z taka sama propozycja.. czy ktoś wie
      coś więcej o nich.. ?
      • Gość: kamil Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.gl.digi.pl 13.10.09, 12:20
        Firma jest autoryzowanym dystrybutorem Cyfry+ z siedziba w Gliwicach przy ul.
        Kaczyniec 30/3 a na rynku jest juz od paru lat
    • Gość: Były pracownik Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: 83.143.100.* 20.03.09, 23:00
      Apropos firmy Direct Dystrybucja oddział Katowice:

Firma doskonale manipulująca klientem. Konsultant po szeregu treningów
      zapoznawany jest z tajnikami wchodzenia do czyichś domów jak do obory. Z klienta
      robi się "dojną krowę" i marionetkę. Firma nie podaje żadnych ważnych informacji
      klientowi. Klient ma podpisać tylko umowę, którą zamanipulowany podpisuje
      nieświadomie. Konsultanci są beszczelni i wulgarni. Rozliczani są z ilości
      zawartych umów na danym terenie. Sam wiem jak ten proceder działa, bo już byłem
      przez cały 1 dzień pracownikiem tej firmy. Nie potrafię tak okłamywać ludzi jak
      wymagano. Uwaga, pośród tych osób zdarzają się złodzieje. Klient wiązany jest
      też umową od której niemożna odstąpić. Towar beznadziejny, pozornie tylko tani.
      Odradzam wszystkim, zarówno rozmów z konsultantami jak i korzystania z usług.
      Konsultanci stosujący wyrafinowane techniki psychologiczne, w doskonały sposób
      potrafią zmanipulować człowiekiem. Zakres działania: cała polska. Jeśli
      zobaczycie w drzwiach człowieka z czarną aktówką w ręce (otwartą) trzaskajcie
      drzwiami od razu!! Nie ma sensu, szkoda nerwów i pieniędzy !!
    • Gość: M [...] IP: *.lexell.com.pl 04.05.09, 19:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Dez Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.c201.msk.pl 12.05.09, 23:32
        Powiem wam Tyle...

Jak ktoś jest baranem będzie nim do końca życia a gdyby nie sprzedaż
        bezpośrednia telewizji to ludzie znali by tylko podstawowe 5 kanałów..

Sorry ale te zwierzenia byłych pracowników to głodne kawałki.. Każdy kto się nie
        nadaje i nie robi wyniku leci od razu a później się mści za to że nie może mieć
        dobrze płatnej pracy..
        • Gość: jam Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: 188.33.39.* 23.05.09, 15:47
          konsultanci leja wode owszem .ale oni nie podpisuja umowy.umowe zawiera sie przy
          montazzu i nie prblem jest przejzec jakie sa właściwie promocjetam . zawsze
          patrzcie na aneks do umowy tam sa zapisane wszystkie promocje. nieraz zdarza sie
          tak ze promocja bezprosredniej sprzedazy jest bardziej korzystna niz w
          punktaoszukach. sam jestem pracownikiem takiej firmy juz od ponad roku.mozna
          powiedziec prostuje te wszystkie nie dopowiedzenia konsultantow bo jestem
          monterem i nie potrafie oszukiwac klienta chyba ze klient naprawde jest bałwanem
          i chce byc oszukany to wtedy nie ma problemu. inteligentni ludzie nie dadza sie u
          • Gość: eeel Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.galileusz.3s.pl 24.05.09, 13:56
            właśnie konsultant nie zawiera umowy z klientem tYlko ustala montaż.
            DO byłych narzekających pracowników : sprzedaz bezpośrednia się
            rozrasta na terenie całegO kraju i dla ludzi to już nic nowego . Nie
            jest to firma chodząca i nakłaniająca ludzi do zakupu towru którego
            sami nigdy by nie wzieli i o którym nikt nie słyszał. a zresztą co
            bd tłumaczyć osobie która była tam jeden dzień czy miesiąc..
          • Gość: kkk Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.lexell.com.pl 07.07.09, 12:30
            NO WY WIECIE DOBRZE ZARABIACIE NA NAIWNYCH LUDZIACH PRACOWNICY BIEGAJA JAK MROWKI A WY SOBIE CHODZICIE NA OBIADKI A ONI ZAPIERDZIELAJA PO TERENIE I SNUJECIE IM WIZJE ZE CO ONI U WAS NIE OSIAGNA!TO WY NA TYM ZARABIACIE I JESZCZE KASE ZA PALIWO LUDZIE SOBIE MUSZA SAMI PLACIC ZA DOJAZDY W TEREN!ZA BIEGANIE PO DOMACH NIERAZ CALY DZIEN NIC NIE ZAROBJA JAK NIKOMU NIE WCISNA!A W SKLEPIE KAZDY SOBIE MOZE KUPIC ZA 99ZL Z MONTAZEM A U WAS JEDYNE 349ZL!HE HE HE JESZCZE SIE LUDZIE NA TO NABIERAJA!
    • Gość: kamil Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.bater.net.pl 29.05.09, 00:47
      kochanie, piszę "tę firmę", a nie "tą". chwycić jakiś licealny
      podręcznik do polskiego, a telewizję zostaw w spokoju :)
      • Gość: Dez [...] IP: *.c201.msk.pl 24.08.09, 21:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: pozdro Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.strefa.com 07.09.09, 23:51
          A co malo kasy do kabzy wpada ostatnio ze az zaraz sie nam tu rozplaczesz ?
          Najwieksi sciemniacze i tak sa w sosnowcu.
          • Gość: Łukasz Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 23:09
            Firma Direct nie ma siedziby w Sosnowcu(można wejść na stronie D. Dystrybucji i
            sprawdzić) więc trochę ciężko oskarżać Direct o nie uczciwość Firmy pracującej
            na tym terenie nie uważacie?
            Kolejna sprawa jeśli ktoś nie słucha konsultantów, nie stosuje się do zaleceń
            mimo że konsultant powtarza np żeby zadzwonić do końca miesiąca, to jest
            baranem(żalił mi się konsultant, że podał numer do pani którą nie zastosowała
            się do poleceń i płaciła więcej niż chciała oskarżając później go o oszustwo)
            konsultanci nie mają możliwości oszukiwać, wszystko jest na umowie co później
            potwierdzała wszystko pani z biura, mi firma Direct założyła cyfre ok rok temu i
            jestem bardzo zadowolony, kiedy zepsuł mi się odbiornik tego samego dnia
            przyjechali naprawić;) szanują i dbają o klientów, POLECAM!
            • Gość: dtd Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.strefa.com 28.11.09, 00:47
              Tylko ze po co placic 400 zl za podlaczenie jak z salonu sprzedazy podlacza ci
              za 100 max . I to nie jest naciaganie ?
            • Gość: ceplus Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.10, 16:38
              Kto ci przyjechał naprawić??? W C+ nie ma mozliwości naprawy dekodera w domu
              tylko trzeba z nim iść do punktu aby poprotu go wymienic na drugi, oj ktoś tu
              kłamie i to niezle. Chyba ktoś z tej firemki....
      • Gość: taaa Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.strefa.com 07.09.09, 23:52
        Co tam kamilku w sosnowcu slychac ? juz niemozesz usiedziec w swoim miescie to
        az do bielska z cyfra jezdzicie ?
        • Gość: uuu Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.centertel.pl 21.09.09, 18:33
          ja to powiem tak... konsultanci sa uważani jako tania siła robocza,
          chdzą po domach a i tak nic z tego nie maja bo na umowach zarabia
          manager a im snuje jakies durne wizje awansów a tak naprawde zdziera
          z nich co tylko może!
          • Gość: ayuchan Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.gmk.net.pl 22.09.09, 18:29
            tak zgadzam się jak już widzę ogłoszenie że przyjmą sekretarkę do biura na ul.
            Kaczyńca w Gliwicach to aż mi się podnosi, tam werbują ludzi do łażenia po
            zadupiach i namawiania ludzi na cyfrę, a po takim całodniowym szkoleniu np w
            Dąbrowie górniczej, mówią Ci że będziesz zarabiał miesięcznie po 10 tyś zł, a
            sam pan MENAGER (jeszcze za moich czasów) to maluchem śmigał, czysty wyzysk i
            marnotrawienie czasu ludzi bezrobotnych.
            • Gość: Syliwa Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.02.10, 17:12
              Co do ogłoszeń , to sprawdź bo może sie pomyliłeś . Ja widziałam
              ogłoszenia owszem , ale nie ma nic w treści o stanoiwsku w
              sekretariacie. Sprawdź w archiwum - fakty , a nie pogłoski
    • Gość: AGNIESZKA Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.mobile.playmobile.pl 24.10.09, 18:54
      Witam wszystkich i chcialam was uprzedzic o dystrybutorze cyfry+ 23 bylo u mnie
      2 panów proponowali mi wymiane dekodera na własność wiec sie zgodziłam dałam im
      zalaczke na poczet tego ze na drugi dzień miała być wymiana dekodera. Na drugi
      dzien jak sie nie zjawili miedzy 12 a 13 zadzwonilam do cyfry+ i z zapytaniem do
      nich dlaczego nikogo nie bylo powiedzieli mi ze to byli oszusci ze takie osoby
      tu nie pracuja dalam sie oszukac i zwerbowac na to ze dalam im te pieniadze
      UWAGA na ta firme z GLIWIC
    • Gość: dudi Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 16:44
      Dziś byli i u mnie.

Oczywiscie szybka ściama mamy 60% taniej montujemy, i ... nawet TV za 1 zł dajemy !

Ok poprosiłem o jakąś broszure itd - dopiero kilku chwilach przekomażania
      łaskawie dali mi broszure, bo normalnie to daja Oni ją tylko klientom którzy
      podpisali umowe.

Nienawidze takich akwizytorów - nastepnym razem będe szczuł psem :D
      • Gość: monter C+ Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.centertel.pl 30.01.10, 19:51
        witam ,konsultant prawde mówiąc przychodzi do domu ale cała reszta
        zawarta w waszych postach to blef. Nie potrafisz rozmawiać,
        prowadzic konwersacji TO NIE PCHAJ SIE DO TAKIEJ PRACY!Ja jak
        chodziłem do szkoły to też wykręcałem się"PIES ZJADŁ MI PRACE
        DOMOWĄ".Jeśli chodzi o firme z sosnowca z piłsudzkiego 8 to macie
        całkowitą racje,ale nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka.JUŻ
        NA WSTĘPIE w mojej firmie zostałem pouczony jedno oszustwo i lece z
        pracy ,widocznie wy nie potraficie być uczciwi by coś sprzedac lub
        byliscie w SUPRANET SOSNOWIEC .Ile razy ponosiłem konsekwencje
        manipulacji abonentów, sami anteny przekrencaja a potem serwis
        wzywają,i kto ponosi koszta? JA JA JA oraz firma to przez was osły
        przedstawiciel chandlowy jak sama nazwa wskazuje przedstawia produkt
        oraz zajmuje sie chandlem jest tylko jedna roznica nie musicie
        wychodzic z domow a jedynym obowiazkiem jest przeczytanie umowy
        przed jej podpisaniem,JAKIE TRUDNE ZADANIE!!!!!xxx ANALFABETÓW
        prosze o zgłoszenie tego problemu monterowi.Jesli chodzi o ninimalne
        różnice cen co prawda są ale to dlatego iż opłacana jest praca
        przedstawicela ,montaż ,cena zestawu oraz gwarancja jakiej nigdzie
        indziej abonent nie ma!!!48godz max na usuniecie problemu a co ważne
        w mojej firmie i oddziałach sprzet jest wymieniany zawsze na
        nowy ,nie jest on naprawiany!!!Prawdą jest że niekiedy koszta rosną
        ale tylko wtedy gdy abonent prosi o dodatkowe elemęty montażowe,bo
        np. nie chce wywierconej dziurki w ścianie i konieczne jast
        przejście okienne itp.TERAZ ROZUMIEM NASTAWIENIE POTENCJALNYCH
        ABONENTÓW NP:POSZCZUJE GO PSEM ITD ,JA TAM TYLKO PRACUJE I OFERUJĘ
        KOMPLEKSOWĄ ObSŁUGE ,wysłuchaj co konsultan ma do powiedzenia a nie
        trzaskaj drzwiami.POSTAWCIE SIE W NASZEJ SYTUACJI:MY NIE CHODZIMY Z
        PSEM,ani ja ani przedstawiciele.Wysłuchajcie ich przecierz od
        myslenia o sexsie nie zachodzi nikt w ciąże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Były pracownik Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.02.10, 17:10
      a ja powiem tak, pracowałam przez wakacje od lipca do września i
      zarobiłam 3000 zł .Możecie mówić do chcecie ,ale co do wiarygodności
      informacji do klienta to jest kładziony nacisk i jeżli klient nie
      jest pewien to dnia następnego nie ma montażu . Sama miałam 40
      klientów w lipcu 2009 r z czego zamontowanych 30 , dziesięciu się po
      prostu rozmyśliło. Jak ktoś z was pracował w sprzedaży i sobie nie
      poradził bo nie ma do tego predyspozycji to niech nie " psioczy" i
      nie szuka dziury w całym , tylko się przyzna ,że się nie nadaje.
      Na pewno wracam po egzaminach tam do pracy. Na pewno nie pójdę do DS-
      Logic do Sosnowca czy do Euroactivu do Zabrza czy Katowic bo tam to
      ściema jest. Co do kleinta , która napisał posta ; normalną rzeczą
      jest sprawdzenie każdego konsultanta, który ma coś do
      zaoferowania ,żyjemy w takich ,a nie innych czasach .Zatem , oferta
      jaką oferowały panie to nie ta sama do w punkcie, ale Door to door,
      a to ma znaczenie. Inne bonsuy dla klienta.
      pozdrawiam

Basia
      • Gość: była pracownica Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.stk.vectranet.pl 19.02.10, 12:39
        ja też tam pracowałam i to najgorsi zdziercy jacy mogą być.
        masz liczoną prowizję od zamontowanych, a jak przyszło do wypłaty to...tyle ci
        nie zamontowano. poprosiłam o adresy i nazwiska osób którym rzekomo nie
        zamontowano anten to mi oczywiście nie podano ;/
        ja jeździłam akurat z jedną grupą daewoo tico w teren. druga grupa golfem. i
        zawsze do tej samej miejscowości tylko inne ulice się robiło. pod koniec
        miesiąca się dowiedziałam, że potrącają za paliwo. za miesiąc jazdy tico
        potrącili 250zł (a 5 osób jeździło!). osobom w golfie tak samo...
        jeżeli chodzi o wciskanie ludziom kitu to trzeba. stosuje się techniki żeby
        klient wiedział, że traci coś niesamowitego... i żeby podjął decyzję już teraz.
        musi dać zaliczkę. minimum 100zł. zaliczek nie oddają.
        kiedyś pamiętam byłam u starszego gościa, który miał żonę chorą na alzheimera,
        miał tylko 200zł mówił że to na leki dla żony ale dał mi to bo nie miałam wydać.
        na następny dzień zadzwonił jego syn zrezygnować a "szef" powiedział że zaliczka
        nie zostanie mu zwrócona. złodziej...
        to czysty wyzysk i nabijanie ludzi w butelkę.
        odradzam zarówno pracę w tym miejscu, jak i zaopatrywanie się u nich
      • Gość: Pyrtok Re: Uwaga na dystrybutora cyfry + ! DIRECT Dystry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 23:34
        Do obecnych pracowników - nie chrzańcie głupot! Jeden wielki
        szwindel. Był u mnie facet z tej firmy i kit wciskał, że niby UPC
        (które mam) wyłącza sygnał, bo przechodzi na cyfrowy itd. itp (gadał
        przez parę minut), a potem, że to właśnie z UPC ustalone i będzie
        zbiorowe zakładanie, taniej i wogóle. Ze ja wątpiący jestem, po jego
        wyjściu zadzwoniłem do UPC, gdzie oczy wywalili, jak to usłyszeli.
        To, wkurzony, zadzoniłem do tego Direct i powiedziałem im, co o tym
        myślę. Po południu zaraz ten facet przyleciał i przepraszał, że on
        na studia zarabia itd, i prosił, żebym nie robił afery, bo szef go
        wywali. Ja nawet nie mam do niego pretensji, tylko do tego szefa
        właśnie, bo dam sobie głowę uciąć, że to on tak kazał im nawijać.
        Jeden wielki szwindel!
    • Gość: Roman_Komfort_Plus CYFRA PLUS IP: 62.122.232.* 19.03.10, 00:08
      Jesli ktos naprawde wciskal kit ze dekodery z nagrywaniem ktore sa wylacznie na wynajem dostaje sie na wlasnosc, to naprawde jest kretynem i wszystkie takie osoby leca po gora jednym tygodniu z pracy.

I NAJWAZNIEJSZA KWESTIA sprzedaz bezposrednia CYFRY+ to 100% zadowolonych klientow, a co z tym idzie profesjonalne doradztwo ktorego nie ma w punkcie sprzedazowym oraz autoryzowany montaz z serwisem i gwarancja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka