yuvaika00 26.12.09, 23:04 Mam pytanie do hashimotek. Czy są wsród was osoby u których zdiagnozowano choroby typu RZS,SM ?????????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edart3 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 06.01.10, 19:21 Witam.Leczę sie na to "cholerstwo" już 7 lat i mając 35 lat jestem w stanie "rozkładu".Od kilku lat choruję na rzs i kilka dni temu dowiedziałam się , że mam 3 przepukliny w odcinku lędzwiowym krągosłupa.Niestety nasza biedna Polska nie ma profilaktyki , diagnostyki i stąd wysoka zapadalność na wszelkie choroby.Serdecznie pozdrawiam wszystkich chorych i życzę ogromnej cierpliwości. Odpowiedz Link
eli_1 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 23.03.10, 15:18 A jest jakiś związek między rzs a przepuklinami w kręgosłupie? Odpowiedz Link
eli_1 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 25.03.10, 23:36 Niedobrze. Moja mama ma rzs, boję się tego samego. Mam już dyskopatię lędźwiową z dużą przepukliną, teraz wyszła szyjna, tracę czucie w palcach. Podobno za młoda jestem na takie rzeczy. Chyba muszę się mocniej zainteresować diagnistyką rzs Przechlapane. Odpowiedz Link
anka.83 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 26.03.10, 13:37 Nie chcę straszyć niepotrzebnie, ale choroby auto mają taki charakter, że najczęściej spotykane są w liczbie mnogiej (a mówi się, że ci, co maja tylko 1, to jeszcze nie odkryli innej/innych). Wpiszcie sobie w google/wiki choroby autoimmunologiczne. Ja też mam Hashi i właśnie jestem z lekarzem na tropie następnej autocholery. Trzymajcie się Anka Odpowiedz Link
harmoniak Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 26.03.10, 17:31 Eeee, to ściema jakaś A tak serio, to zamartwianie się, że pojawi się kolejna autocholera może ją wywołać. Będę czytać niedługo książkę Living Well with Autoimmune Disease (M. Shomon), może coś skrobnę na ten temat. Odpowiedz Link
eli_1 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 29.03.10, 21:09 > A tak serio, to zamartwianie się, że pojawi się kolejna autocholera > może ją wywołać. Też prawda. Zdaje się, że Hashimoto jest "najpopularniejszą" chorobą z autoagresji, prawdopodobieństwo zachorowania na inne jest dużo mniejsze. Chyba Addison jest następny. > Będę czytać niedługo książkę Living Well with Autoimmune Disease (M. > Shomon), może coś skrobnę na ten temat. To dwa krótkie pytania: 1. Warta kupienia? 2. Czy w ramach prewencji można zrobić coś więcej niż unikanie stresu i infekcji wirusowych? Odpowiedz Link
harmoniak Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 30.03.10, 11:02 Jak przeczytam, to odpowiem na Twoje pytania Odpowiedz Link
eli_1 Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 30.03.10, 11:47 Będę wdzięczna. Odpowiedz Link
stapelia Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 30.03.10, 16:30 www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1581187,1,ugasic-pozar-w-stawach,index.html artykuł o RZS Odpowiedz Link
kromka Re: Hashimoto a inne choroby autoimmunologiczne? 06.09.14, 15:03 harmoniak napisała: > Jak przeczytam, to odpowiem na Twoje pytania Harmoniaku, minęło kilka lat, przeczytałaś tę książkę? Jak wrażenia? Warto ją kupić? Odpowiedz Link