wojciech.pvb
15.06.16, 20:07
Cześć,
Zakładam nowy wątek - bo być może ktoś nowy będzie miał podobne objawy - i łątwiej będzie się dyskutować.
Prośba o podpowiedzi - w ktorą stronę powinienem iść aby się lepiej czuć + komentarz - które z moich objawów też macie - i czy to nerwica czy hashimoto
Mam hashimoto z dodatnim AntyTG i TPo
Mam Hiperinsulinemie - i gdy podjadam non stop albo jak zjem duzo slodkiego - to duzo gorzej sie czuje - dlatego nie jem slodyczy + takie dusznosci troche
Jestem na Eutorox 75 -rano
Forum napewno mi dużo pomogło - ale teraz odniosę do tego co mi się dzieje - i gdzie iść dalej.
Głównym objawem - jest brak uczucia rownowagi
Od 8 miesięcy wróciłem do glutenu - i jakiejś różnicy nie widziąłem
Cisnienie jakies 60/100 ostatnio - gdy mam wieksze i stoje - to brak uczucia rownowagi - i taka nerwica dodatkowo.
Mialem za wysoki puls- i biore coddzienie rano pol tabletki nebiletu - i jest lepiej
Generalnie nerwica mi dokucza.
Fizycznie zle sie czuje - czesto - ciezko to okreslic - ale tak jakby czlowiek cala noc nie spal - to sie wlasnie zle czuje - i tak mam.
Gdy mam cos ala zgage - to mnie sciska wewnetrznie i wtedy gorzej sie czuje.
Mam kiepska toleracje zmeczenia - gdy mam ciezki i stresujacy dzien w pracy - dlugo trwa regneracja - bo nastepnego dnia sie fatalnie czuje. Gdy sie gorzej czuje - to mnie szyja pobolewa - i tak jakby sciaga dolna warge.
Spie 7-8 godzin - nie mam problemow z zasypianiem ale raczej plytko spie.
Coddzienie chodze na rower - z pol godziny i wtedy sie w miare dobrze czuje.
Nie mam problemu z zasypianiem w ciagu dnia.
Od dwoch miesiecy biore witaminy Centrum - a odkad jest slonce - to raz na 2-3 dni - 4000 witaminy d3 - wczesniej non stop. - bo mialem wynik jakis 24 ostatnio
nie biore selenu
W zimie wylecyzlem chyba definitywnie gliste ludzka - i od tego czasu mam lepsze proby watrobowe (bo od 10 lat mam problemy) + rewelacyjnie poprawila mi sie cera. Parokrotnie powtarzalem badanie kalu i nic nie wychodzi.
Troche mam podwyzszona amylaze i lipaze - ale OB i CRP niziutkie 0,16
Waze 72 kg / 178cm.
Z wynikow
Retiulocyty 19 (5-15)
Sod 142 (132-146)
Potas 5,4 (3,5-5,5)
Chlor 101 (99-109)
Magnez 2,1 (1,3-2,7
Testosteron 2,36 ( 0,7 - 8,5)
Kortyzol 19 (4,3 - 22,4)
FT3 60%
FT4 58%