Dodaj do ulubionych

ognisko w nadnerczu

16.02.18, 09:50
witam mam problem a mianowicie lecze sie od 2 lat bezekow pod kontrola guzki tarczycy stan zapalny tsh okolo 0.2 wiec nizszy przy normie 0,35...ale problem w tym ze w usg przypadkiem wyszlo ...w rzucie nadnercza lewego poza zarysem górnego bieguna nerki ognisko o zmniejszonej echogenicnosci okolo 20 mm...wskazania CT...ide do nefrologa za 3 tyg on zlecil mi badania usg co dalej do kogo z tym isc?? czy to rak? ktos mial podobnie?
Obserwuj wątek
    • madziora14 Re: ognisko w nadnerczu 17.02.18, 22:23
      czy nikt nic nie wie?/ jaki lekarz?
    • jurmik Re: ognisko w nadnerczu 18.02.18, 20:01
      Zmianami w nadnerczach podobnie jak zmianami w tarczycy zajmuje się endokrynolog.
      • madziora14 Re: ognisko w nadnerczu 18.02.18, 20:51
        dziekuje a wiesz moze co oznacza to ognisko?
        • jurmik Re: ognisko w nadnerczu 18.02.18, 21:25
          Wiem, że przy okazji tomografii j.brzusznej czy też usg zdarzają się takie znaleziska - rak to pewnie nie jest, ale jak w nadnerczu, to trzeba sprawdzić, czy nie wydziela jakichś niepotrzebnych hormonów, dlatego trzeba do endokrynologa.
          • madziora14 Re: ognisko w nadnerczu 19.02.18, 08:50
            dziekuje ci problem jest w tym ze chca mi robic tomografie a ja zastanawiam sie czy to konieczne..duzo juz przeszlam naswietlen w swoim zyciu i mam obiazone nerki juz dlatego chcialabym uniknac wiec jesli to nie konieczne jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka