Dodaj do ulubionych

euthyrox 25 skutki uboczne

06.06.22, 09:06
Witajcie,

od kilku dni biorę E25, z uwagi na powiększoną tarczycę i kilka guzków, które wykryto na USG.
Wyniki miałam niby w normie, ale w związku ze staraniem się o dziecko, endo wprowadziła Euthyrox.

I od kiedy go biorę czuję sie średnio:
- cały czas czuję taki "ćmiący" ból głowy na wysokości czoła
- nieziemsko się pocę! nawet leżąc kiedy mam na siebie ustawiony wiatrak

Czy to normalne?

Wyniki badań z 21.05.2022
TSH - 2,5953 (norma 0,35 - 4,94) - [wynik z 23.04.2022 - 1,8265]
FT 4 - 0,83 (norma 0,7 - 1,48)
Anty TG - <3 (norma 0-4,11)
Anty TPO - <3 (norma 0-5,61)
Żelazo - 131 (norma 50-170)

opis USG

Płat prawy 19x13x48 mm
Płat lewy 18x15x53 mm
W dolnym biegunie płata lewego dwa sąsiadujące ze sobą izoechogeniczne guzki o wym.17x16x17 mm oraz 15x14x13 mm. W
Poza tym oba płaty tarczycy normoechogeniczne.
Okoliczne węzły chłonne niepowiększone.
Obserwuj wątek
      • artur11111111 Re: euthyrox 25 skutki uboczne 06.06.22, 14:38
        Pierwsze dni tak może być organizm musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji jaką jest dodanie sztucznego hormonu dobrze że zaczęłaś brać eutyrox bo wyniki miałaś bardzo słabe TSH za duże a ft4 graniczne niskie myślę że te 25eutyroxu i tak będzie za mało ale na razie musisz przyzwyczaić organizm do 25 eutyroxu i pamiętaj że zawsze się robi całą trójkę wyników czyli TSH ft3 i ft4 wtedy można ocenić jak tarczyca pracuje
          • artur11111111 Re: euthyrox 25 skutki uboczne 07.06.22, 09:57
            Ft3 jest bardzo ważne to ono odpowiada za nasze dobre samopoczucie u nas w Polsce lekarze nie patrzą na ft3 powinnaś uzupełniać B12 bo niby masz w normie ale niziutko powinno być wyżej tak samo tyczy się żelaza nie robi się żelaza tylko ferrytyne bo to jest nasz magazyn żelaza i to ferrytyna pokazuje ile mamy zapasu żelaza pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka