berentd 13.05.10, 19:27 Czy ktoś z C2 wie kiedy są przewidziane odbiory w naszym budynku? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gordonblue3 Re: Odbiory C2 13.05.10, 22:04 Poinformowano nas, że najwcześniej odbiór to "koniec maja...", mamy wrażenie, że ostatnio mało dzieje się w tym bloku, balkony bez terakoty- czekają aż wyschnie wylewka, bez barierek..kończą wykładać płytki na częściach wspólnych i zakładają windę. Na zewnątrz niedokończona elewacja na parterze- powód brak izolacji, niewykończony na zewnątrz penthouse, brak osprzętu elektrycznego na klatkach.Garaż- cała płyta do wykończenia..i chyba największy problem brak zgłoszenia osiedla do użytkowania..i oczywiście droga dojazdowa bez szans przy wjeździe/wyjeździe na wyminięcie się dwóch pojazdów... pozdrawiamy przyszłych mieszkańców C2 Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna.b Re: Odbiory C2 17.05.10, 16:05 byłam na budowie w piątek, sobotę, niedzielę a także dzisiaj. Przez te cztery dni na budowie nie było praktycznie nikogo... Rozumiem, że weekend i te sprawy (chociaż przy takich opóźnieniach powinni wziąć dodatkowych pracowników i działać też w weekend), ale to wszystko wygląda dosłownie jak jakieś opuszczone osiedle. Poza tym w weekend jest zakaz wstępu na osiedle (nawet jeśli posiada się klucz do mieszkania...) a przedstawiciel dewelopera, który przyjechał w trakcie wymiany zdań ze strażnikiem stwierdził, że mało go to interesuje bo on jest tam prywatnie. BRAWO! Więcej takich wypacykowanych gogusiów a budowa na pewno ruszy. Przecież to logiczne, że mieszkania nabyli sami bezrobotni i będą przyjeżdżać na budowę od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16... Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Odbiory C2 17.05.10, 17:27 zgadzamy się w 100% z wypowiedzią przedmówczyni, opóźnienie a wykonawców "mniej niż zero", cisza, spokój tylko ochroniarz i deszcz...jeszcze bardziej nie rozumiemy polityki GH..zostały nam tylko zdjęcia jak pięknie ma wyglądać osiedle, tylko kiedy...my dzwonimy do nich i cały czas obiecują..chyba uważają nas za półgłówków, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
guliwer80 Re: Odbiory C2 17.05.10, 17:41 To kiedy my wreszcie sie tam wprowadzimy???????? Ciekawy jaki procent mieszakancow juz jest po odbiorze technicznym???? jak macie jakies nowe wiadomosci piszcie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zelasko Re: Odbiory C2 07.06.10, 23:34 Witam wszystkich z C2. Na placu boju byłam 19/05/2010 nic się nie działo, w tym dniu miałam odebrać lokal. Pani Anna Z. wyznaczyła termin do odbioru na dzień j.w. Kobieta nie ma pojęcia co się dzieje na terenie budowy, z powodu jej błędu ponoszę duże koszty związane z kredytem. G.H. otrzymał kaskę w 100 %, jutro będę miała info od prawnika czy mogę babę pozwać do sądu.Przez jej nieudolność wypowiedziałam umowę stancji, od sierpnia nie mam gdzie mieszkać. zastanawiam się czy zarząd, który powołał pana Jakuba B.do reprezentacji zdaje sobie sprawę z niekompetencji tej osoby. Kilkakrotnie wystawiał oświadczenie inwestora z rażącymi błędami (m.in. o wniesionym wkładzie własnym przeze mnie w wysokości 90 % ). W banku, gdzie udzielono mi kredytu ludzie łapali się za głowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Odbiory C2 08.06.10, 20:46 mamy pytanie czy ktoś odebrał już mieszkanie w C2 w stanie developerskim..pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zelasko Re: Odbiory C2 08.06.10, 23:12 prawdopodobnie pod koniec lipca będą pierwsze odbiory, takie info otrzymałam od jednej z pracownic GH, Odpowiedz Link Zgłoś
zelasko Re: Odbiory C2 10.06.10, 21:21 cześć,podobno jutro ma być spotkanie w Ząbkach, proszę o klika informacji ze spotkania jak nie mogę przyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Odbiory C2 11.06.10, 22:03 Informacje ze spotkania 11.06.bloki C2 i D 1.od poniedziałku wchodzą wszystkie ekipy budowlane i kończą budowę oraz chcą podłączyć przepompownię... 2. GH chce do 10.08 ukończyć całe osiedle i wystapić o pozwolenie na użytkowanie... 3.od 15.09. pierwsze akty notarialne... 4. zobowiązali się do poszerzenia drogi i połaczenia z Piłsudskiego.. 5. będzie chodnik przez teren opery do ulicy Powstańców.. 6. zastanawiają się nad jakąś formą rekompensaty.. 7.miejmy nadzieję, że tym razem to nie będa "słowa rzucone na wiatr" pozdrawiamy przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: Odbiory C2 11.06.10, 22:27 Do gordonblue3: możesz napisać coś więcej na temat rekompensaty? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Odbiory C2 12.06.10, 08:12 setif, w koncu odbierzesz mieszkanie :) taka rekompensata :) Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: Odbiory C2 12.06.10, 13:30 He he, dobre. Odebrać a wprowadzić się to dwie różne rzeczy. Mieszkanie mogę odebrać, a i tak nadal będę bezdomna, bo nie będzie mi wolno mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
swire321 Re: Odbiory C2 12.06.10, 16:18 Dokładnie zgadzam się,ja odebrałem już mieszkanie/b2/,mało tego -mam już wykończone pod klucz i mieszkać nie mogę:(Na pocieszenie tylko zostaje,że ekipa solidnie to zrobiła w tydzień.Jakby co polecam pana Krzyśka;).Należy zwrócić uwagę na umiejscowienie grzejnika w kuchni,po prostu projektant to spiepszył i w miejscu gdzie ma być zabudowa kuchenna wisi sobie grzejnik,na szczęście można go przenieść. Mam nadzieje,że 10 sierpnia złożą papiery o pozwolenie ,bo nie zamierzam dłużej czekać na przeprowadzkę i ponosić koszty z tego tytułu.Pozdrawiam i zyczę wszystkim szybkich odbiorów;) Odpowiedz Link Zgłoś
puszek40 Re: Odbiory C2 17.08.10, 19:10 Witam, czy moze Pan powiedzieć jak i gdzie przenieśc ten grzejnik z kuchni? mrukotek1@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Odbiory C2 12.06.10, 19:05 Rekompensata -powiedzieli, że się zastanawiają nad zwolnieniem nas z czynszu przez okres 3 miesięcy, osoby będące na zebraniu pomysł ten uznały jako śmieszny pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Odbiory C2 22.06.10, 17:36 odpowiedź do "zelasko" jak wygląda obecnie C2, możesz przeczytać nasze info z 13 maja z tego wątku,zmieniło się tylko to , że jest około 85% płytek na klatkach i zamontowana część zewnętrzna windy, cały czas obiecują, że " już jutro będzie więcej ludzi..". Dzisiaj byliśmy i tylko pracowali przy kanalizacji , ktoś się kręcił przy garażach i "..reszta pracuje w środku, ale nie jest ich za dużo.." w C2 nikogo nie widzieliśmy, a do pozostałych bloków nie wchodziliśmy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zelasko Re: Odbiory C2 23.06.10, 12:57 gordonblue3, dzięki za info, ja mam do Ząbek 160 km i nie mogę śledzić postępu prac a raczej jej brak, podobno do 10 sierpnia GH zobowiązuje się zakończyć prace budowlane, no i jeszcze czas na oddanie, pewnie na święta się wprowadzę ale nie wiem na które Odpowiedz Link Zgłoś
onaion_a3 Re: Odbiory-na co zwracać uwagę 20.08.10, 15:54 Proponuję na odbiór techniczny zabrać ze sobą plany instalacji elektrycznej. Zdarzyło się, że zginęły gniazdka i włączniki (prawdopodobnie zostały zatynkowane). Odpowiedz Link Zgłoś