weinmann 11.06.10, 20:54 Witam Cz był ktoś na tym kompielisku? Podzielcie się swoimi opiniami. Można tam rozpalić grila? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolik_3 Re: Kąpielisko "Kąck" 11.06.10, 22:10 weinmann napisał: > Witam > Cz był ktoś na tym kompielisku? Podzielcie się swoimi opiniami. > Można tam rozpalić grila? www.kapielisko.com.pl/?cennik,25 Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: Kąpielisko "Kąck" 11.06.10, 22:12 wystarczy kilka klików myszą :) www.kapielisko.com.pl/?cennik,25 Odpowiedz Link Zgłoś
wiona4 Re: Kąpielisko "Kąck" 14.06.10, 22:01 Witam, mogę podzielić się wrażeniem z pobytu na kąpielisku, wczoraj byłam z rodzinką. Ogólnie miejsce dosyć przyjazne dla rodzin z dziećmi, byli również młodzi ludzie bezdzietni, ale nie było słychać, jak chociażby nad Zegrzem: k....wa, s...laj.... itd.... nie będę cytowała dalej, kazdy kto był nad Zegrzem wie o czym mówię :). Według mnie, miejsce warte odwiedzania w sezonie letnim, ale najlepiej wybrac się na cały dzień, bo jeśli ktos myśli o wypadzie 2- 3 godzinnym to chyba lepsze inne miejsca chociażby od strony finansowej. Z Ząbek dokładnie z ul Powstanców jest 30 km, wejście na kąpielisko jest płatne 10zł/osobę, na teren nie można wnosić szklanych naczyń, co faktycznie jest pilnowane, są panowie którzy chodzą po plaży i kontrolują czy ktoś nie przemycił szklanych butelek, teoretycznie jest zakaz wnoszenia własnego alkoholu, ale przymykają oko na piwo puszkowe. Na terenie jest barek w którym można zjeść, wypić piwko, kawkę, co do cen w barku Zegrze jest tańsze, za dwie kawy w styropianowych kubeczkach zapłaciliśmy 13 zł, kiełbaska z grilla+ frytki + pomidorek - 15zł, piwko -6zł sok do piwa - 1zł. To tyle od strony gastronomicznej :). Ogólnie teren dosyć spory, ale plaża moim zdaniem nie jest zbyt duża, owszem jest to fajnie zrobione, bo ciągnie sie ona przez środek kąpieliska z jednej strony jest zejście dla dzieci, a z drugiej jest głębiej dla dorosłych, ale jest ona długa ale wąska i aby mieć fajną miejscóweczkę, trzeba w miare wcześnie przyjechać my byliśmy po 11 to jeszcze nie było zbyt dużo ludzi, później zaczęli się zjeżdzać, ale wczoraj nie był zbyt upalny dzień, więc śmiem przypuszczać,że w wakacje będzie tam więcej ludzi i zdecydownanie miej miejsca. Leżąc na plaży mamy na oku nasze pociechy, plaża cała od jednego do drugiego brzegu ma może 5m, więc my sie opalamy, a nasze maluchy smigają w wodzie, acha na terenie kąpieliska są ratownicy, co jest tez dużym plusem. Na plaży stoją takie, ala wiklinowe parasole, które dają odrobinę cienia. Na terenie jest równiez plac zabaw dla dzieci, nie jest on zbyt rozbudowany, ale dzieciakom wystarczy, jest on oddalony od plaży. Można wynając rowerek wodny, popływać, można rybkę łowić jeśli ktoś lubi. Reasumując, ogólnie polecam, co prawda nie wiem jak to będzie w sezonie typowo letnim, ale na chwilę obecną ok. Acha i niestety na terenie nie można rozpalać własnego grila. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
weinmann Re: Kąpielisko "Kąck" 16.06.10, 14:05 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś