starzyna 01.10.10, 12:22 przy kościele otwarto miejsce gdzie można zjeść sushi. na skrzyżowaniu szkoła / kościół czy ktoś już był? polecacie? jaka atmosferka?, jakie jedzonko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguszak Re: sushi w Ząbkach 01.10.10, 14:23 Ta restauracyjka sushi jest tutaj już ok. 2 lat, więc chyba na trwałe się tutaj zadomowili i właściciele i klienci-smakosze. Słyszałam, że jest tutaj jedno z lepszych miejsc na zjedzenie sushi oraz, że stąd podobno wożą jedzonko do innych, bardziej renomowanych restauracji w Warszawie, ale to... takie plotki chodzą ;) Ja się ciągle wybieram, wybieram, wybieram... ;-) mam nadzieję, że jak się w końcu zdecyduję, to nie zamkną restauracji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
antuanete Re: sushi w Ząbkach 01.10.10, 14:27 Hmm chyba mówicie o różnych knajpach :) Nowo otwarte sushi jest na rogu Warszawskiej i Piłsudkiego i wydaje mi się że o to miejsce chodzi twórcy tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
rifley Re: sushi w Ząbkach 01.10.10, 14:39 Nie jestem znawcą sushi, ale odwiedziłem to miejsce w czasie promocji (-50%) w pierwszym tygodniu. Wnętrze przyjemne, można popatrzeć jak się robi sushi. Jedzenie bardzo smaczne, świeże, nie oszczędzali na dodatkach. Duży wybór dań, nie tylko sushi. Ceny średnio-wysokie bez promocji jak na mój gust, ale jak mówiłem nie jestem częstym bywalcem w takich miejscach. Ogólnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dzika79alicja Re: sushi w Ząbkach 15.10.10, 21:47 czy mowa o sushi przy trasie na wołomin? Odpowiedz Link Zgłoś
rifley Re: sushi w Ząbkach 18.10.10, 15:05 O tym sushi właśnie mówiłem, róg Warszawskiej i Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
derry_fh Re: sushi w Ząbkach 21.10.10, 15:35 Cześć, z adresu wnioskuję, że mówicie o Sushi Mokuso :-) Byliśmy tam z żoną tydzień temu 15.10 na moje urodziny. Z ciekawości chcieliśmy sprawdzić nowy lokal :-) Na początku zastanawiało nas czemu tak mało miejsca jest na dole.. no ale wtedy dopiero zaprowadzono nas na pięterko. Jest wspaniałe, klimatyczne, wygodne, ostatnia "alkowa" może być zamknięta parawanem na prywatne imprezy a pomieści na wygodnych sofach i fotelach z 12 osób. Karta bogata i zróżnicowana, nie tylko sushi. Są zupy, dania, przekąski. Na razie (info z 15.10) brak alkoholu - właściciele czekają na koncesję czy jak się to nazywa. A szkoda, bo choya dopełniłaby szczęści do przepysznego i zgrabnie podanego dania. Jakościowo potrawy wg mnie są najlepsze w okolicy. Jadłem wprawdzie dopiero w jakiś 8 sushi barach w okolicy i wawie, ale tu mi najlepiej smakowało, zaraz po niestety już zamkniętym lokalu na Ursynowie przy al. KEN. Ceny, no cóż to w końcu sushi. Trochę wyższe niż w Akura na Powstańców, ale jedzenie smaczniejsze nie mówiąc już o atmosferze w lokalu, przestronności czy sposobie podania. Obsługa miła, w momencie gdy Pani dowiedziała się że akurat mam urodziny - dostałem gratisowo próbkę tatara z łososia i krabów w sumie 4 sztuki, rozpływające siępo podniebieniu... a koszt tego podarunku wg karty to chyba jakieś 30 zł :-) Generalnie rzecz biorąc po 1 wizycie nie zauważyłem na razie wad. Czas obsługi, uprzejmość, jakość, smak i podanie potraw na 5tkę. Zobaczymy jak będzie dalej - mam nadzieję, że to nie tylko "promocja" na rozpoczęcie Mam tylko nadzieję, że firma utrzyma się na rynku i jeszcze długo będą nam serwować wyśmienite dania. Aha... ludzie są otwarci na propozycje - zasugerowałem podpatrzone na Ursynowie pieczone skóry z węgorza i mam nadzieje że wprowadzą je do menu bo to akurat mega przysmak :-D Odpowiedz Link Zgłoś
jkoc Re: sushi w Ząbkach 01.05.16, 13:22 Polecam jedno z lepszych sushi jakie jadam od czasu do czasu. Mieszkam w Anglii w sushi i często bywam w Belgii i Hoandii, wszystkie miejsca z sushi porównuje do tych w Ząbkach. Ząbki jedno z najlepszych, dla mnie miejsce kultowe i warte odwiedzenia. W Warszawie poziomem tylko zrównuje się sushi Sakana na Moliera, ale to inny rodzaj i cenowo dwa razy drożej w Warszawie. Polecam nie zawiedziecie się Odpowiedz Link Zgłoś