Dodaj do ulubionych

Ząbki vs. Warszawa

17.04.12, 16:46
Remont ul. 3 maja około 500m czas trwania: maj, czerwiec, lipiec, sierpień
Remont Trasy Łazienkowskiej ... nie pamiętam dokładnie 2 lub 3 weekendy ...

i niech mi ktoś wypomni, że nie płace tu podatków, tylko człowiek niespełna rozumu godzi się na takie marnotrawienie swoich pieniędzy...
Obserwuj wątek
    • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 17:05
      hehe tylko patrzec jak przedłużą do końca roku :D
    • sportif Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 17:31
      a płacisz?
      • melek18 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 15:16
        zameldowany nie jestem, ale płace inne podatki i to wystarczy... jak patrze jak pieniądze są tu roztrwaniane to i tak mi szkoda tego co płace...
    • raptor73 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 17:45
      Dzisiaj przez remont Marsa/Żołnierska Ząbki zakiblowane w każdą stronę. Dzięki temu pokluczyłem trochę po bocznych ulicach i stwierdziłem że na Powstańców czy nawet Skrajnej jeszcze nie mam co narzekać... Już nawet nie liczyłem ile i gdzie jest dziur i kraterów - slalom gigant z przeszkodami.. dziury takie że piach i kamienie z podłoża powyrzucane na asfalt.. np na rogu Kwiatowej i Sikorskiego. Zgroza.. Coś lepili na Szwoleżerów.. czyżby tam już się jezdnia zapadła zupełnie? Ważne że będzie basen i trybuna - z dojechaniem tam tylko będzie gorzej, nie każdego stać przecież na terenowe auto a w Bieszczadach wydawałoby się że nie mieszkamy. Dziura po prostu dziura... i nieporadne władze albo mające to w dupie. Gdy pisałem o dziurach do urzędu to pisali ponad miesiąc temu że zaczną je lepić jak się zrobi cieplej. Ząbki stać tylko na jedną ekipę z łopatami z lepikiem? Przez kilka lat się nie obrobią. Szybciej będzie dziur przybywać niż oni zdążą zalepić.
    • mateo.12345 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 18:54
      Kolego co ma piernik do wiatraka???? Czy rozumiesz takie pojęcia wymiana nawierzchni a przebudowa?? Widać że nie. Z takim pojmowaniem istoty sprawy to jednak dobrze że nie jesteś tu zameldowany.
      • kosmat21 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 19:40
        Czy to piernik czy to wiatrak to nie zmienia to faktu, że jeździmy jak po wsi. W sumie to nie powinienem wsi obrażać bo dojazd na moją działkę wygląda tak, że osoba odpowiadająca za wygląd ulicy 3 maja powinna się zakopać we własnym ogródku.. Przecież tu nie można przejchać z prędkością większą niż 10km/h. Co sobie pomyśli osoba, która pierwszy raz zawita w Ząbkach i przeczołga się tą ulicą. Ja bym pomyślał - KUR..A, JAKA DZIURA TE ZĄBKI. Czy to może takie nowe zabezpieczenia? Na 3maja nikt fotoradaru nie postawi bo nigdy by się nie zwrócił :D Nie mogę uwierzyć w to, że od czterech lat coś powstrzymuje ogarnięcie tej ulicy. Uprzedzam pytania - tak jestem zameldowany w Ząbkach i płacę tu podatki. Uwielbiam Ząbki i nie mam ochoty, żeby ludzie śmiali się z mojego miasta. Zastanawia mnie fakt czy gdybym przejchał sobie tą ulicą tak z 10 razy w jedną i drugą stronę z dozwoloną prędkością czyli 50km/h i rozpie...ł koła, zawieszenie to czy będzie mi się należało odszkodowanie? A może trzeba zebrać kilkanaście osób mających chwilę wolnego czasu i zrobić kilka rundek z prędkością 1km/h tak, żeby korek zrobił się do urzędu miasta?! Najlepiej to w godzinach kiedy Pan Burmistrz wychodzi z pracy (pewnie jeździ po drugiej strony torów:))
        Pozdrawiam
        • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 20:06
          no właśnie nie ma co wsi obrażać, bo już pisałam kiedyś, że rodzinna wieś - 10 domów na krzyż - mojego ojca to niemal metropolia przy ząbkach - drga luks, dojazdy takoż, niedaleko autobus, kosze....a kilka km dalej granica wschodnia....jednak to prawda że czym bliżej centrum, tym więcej panów do brania a mniej do robienia
      • melek18 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 15:15
        chyba naprawdę nie wiesz co piszesz "kolego"... jaka przebudowa, droga będzie wyglądała tak samo tylko mam nadzieje, że nie będzie dziur, i kolego proszę nie porównuj zakresu pracy jaka zostanie wykonana...

w ząbkach będzie to trwało kilka miesięcy na odcinku 500m, w warszawie podobna praca na jednej z większych arterii jest wykonywana w trzy weekendy, naprawdę nie potrafisz zauważyć różnicy...

W sumie też się cieszę, że nie muszę się chwalić pomieszkiwaniem w jednym miejscu z takimi ludźmi jak Ty...
    • p605 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 20:31
      Ale kolega przywalił porównanie. Remont trasy Łazienkowskiej: frezowanie, odkurzanie, wylewania masy, walcowanie, malowanie pasów.
      Remont 3 maja: demontaż całej jezdni i podbudowy, przebudowy liniie telefonicznych, energtycznych, wod-kan itp., budowa odwodnienia, wykonanie podbudowy, ułozenie kostki na chodnikachi jezdni, wykonanie oświetlenia i wiele innych prac. Nie ma co porównywać.
      • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 21:18
        pewnie, że nie...
        w końcu Łazienkowska ma ileś tam km i kilka pasów
        3 maja ma 500 m, i kilka m szerokości
        możnaby pomyśleć, że to co najmniej obwodnica tylko nie wiem czego :-/
        • route67 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 21:27
          o ile ZAWSZE do tej pory jezdzilem zasluzenie bo burkach z UM o tyle tutaj można obalić Twój argument jednym słowem: DŹWIGOWA.

niech robią i do końca wakacji byle zrobili dobrze. tyle jeśli chodzi o nadzieje, a rzeczywistość bedzie wiadomo jaka, typowo ząbkowska fuszerka za która nikt nikogo nie rozliczy, ani darmozjadów przy korycie, ani darmozjadów przy łopatach, pojadą po kosztach. z resztą...to nie tylko takie ząbkowskie a wręcz takie "polskie". bylejakość i łatanie na drut i sznurek. gó...any kraj a ząbki sa jego gó...anym odzwierciedleniem pogarszanym jeszcze przez pisowskie gęby u koryta. ble.
        • p605 Re: Ząbki vs. Warszawa 17.04.12, 21:49
          Niestety budowa drogi od nowa a frezowanie istniejącej do dwie rózne bajki i nie można tego porównywac tylko na km. Pomyśl, że przebudowy eneretyki, telekomunikacji wodociągów wymagają wyłączeń isteniejących sieci i to nie tylko w obrębie 3 maja. Terminy te muszą być uzgodnione z gestorami sieici, którzy musza powiadmić odbiorców z kilktygodniowym wyprzedzeniem do czego obliguje ich prawo. Wybudowana nowa droga jak też infrastruktura towarzysząca podlega wielu odbiorom oraz inwetaryzacji geodezyjnej. A na koniec uzyskanie pozwolenia na uzytkowanie w PINB. Wiele z w/w procedur wydłuża inwestycję niezależnie czy ma 500m czy 10km. Niestety ale inwestor robiąc harmonogram buydowy wyznacza termin tak aby wszytko udało się wykonać.
          • mateo.12345 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 08:35
            Ale dla tych narzekaczy remont to temont i nie widzą różnicy między łazienkowską a 3 maja. Oczywiście jest w takim stanie że powinni ją zamknąć. Był kiedyś taki przypadek w Wielkiej Warszawie ludzie narzekali że dziury, że tak dalej być nie może i przyjechał jakiś urzędnik i wyłączył jąz ruchu. Może u nas też powinni tak zrobić ??? Tak jakby w Warszawie nie było dziurawych dróg, sąi to jeszcze większe . A co do wsi to u mojego dziadka teżdroga równiutka bo tylko jedna przez całą wieśi samochód tam jeden na 4 godziny jedzie a wrony nawet nie lądują bo zawracają.
            • kosmat21 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 12:14
              Popieram. Zamknąć i zrobic porządek raz a dobrze. Skoro w Warszawie mogą most zamknąć i nikt sie z tego powodu nie zesr..ł to myślę, że i u nas nic się nie stanie. Tylko niech ktoś wykaże jakieś ruchy. Jak miło by było zobaczyć zamkniętą ulicę i kupę pracowników, którzy faktycznie robią coś dla miasta. A tak to cały czas mam przed oczami traktorek z asfaltem, taczkę i dwóch biednych ludzi, którzy z gówna bata nie ukręcą. Nie chcę się tutaj z nikim licytować. Zdaję sobie sprawę, że remont każdej ulicy wiąże się z ogromnymi nakładami kasy, biurokracji i pobocznych tematów. Skoro jednak można gdzie indziej robić remonty to i u nas się na pewno da. Przecież nie mieszkamy w tundrze tylko w dość dużym miasteczku :)
              • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 12:51
                hihihihhi uśmiałam się :-)
                tzn bez obrazy....duże miasteczko :-)
                jak już muszę komuś naprawdę powiedzieć gdzie mieszkam, to zawsze mówię, że w takiej większej wsi pod W-wą :-)
                • meggy.kotka Re: Ząbki vs. Warszawa 26.04.12, 18:04
                  Ja też żartem mówię że mieszkam w "wiosce pod Warszawą".
                  • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 26.04.12, 19:55
                    normalny mieszkaniec Ząbek nie obrazi się i pośmieje się razem ze mną, ten z kompleksami walnie focha do końca życia :P
          • melek18 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 15:25
            kolego ja nie widzę w opisie robót czegokolwiek związanego z energetyką itp. itd., ma być chodnik który i tak jest... to nie jest nowa droga tylko remont tego co nazywało się drogą do tej pory więc ...
            • p605 Re: Ząbki vs. Warszawa 19.04.12, 07:48
              Remont tej drogi to nie tylko położenie chodnika ale wykonanie podbudowy od nowa a co za tym idzie wykonanie nowego odwonienia oraz przebudowa teletechniki (energetyki nie ma) ale prace w pobliżu linii energtycznych SN i stacji trafo mogą wymgać ich wyłączenia. Chyba kolego nie myślisz że tak zdezelowaną drogę remontuję sie przez położenie tylko chodnika i asfaltu. Tu chodzi o wykonanie jej od nowa a co za tym idzie rozebranie i utylizacja starej. Przejrzyj sobie całą dokumentację od decyzji środowiskowej do pozowolenia na budowę a zobaczysz co tam jest do zrobienia.
              • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 19.04.12, 08:23
                ale ile w 500 m może być energetyki, odwodnień, rur itd?
                te rury wcale nie muszą iść wzdłuż ulicy, mogą ją przecinać albo zahaczać o jej kawałek
                albo może wcale ich tam nie być
                a chodniki są za tzw "ząbkowskim pasem zieleni" wiec jakby nie patrzeć ich położenie może odbywać się zupełnie w innym czasie niż przebudowa drogi
    • ratatuj.1 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 12:45
      melek18 napisał:

> Remont ul. 3 maja około 500m czas trwania: maj, czerwiec, lipiec, sierpień
      > Remont Trasy Łazienkowskiej ... nie pamiętam dokładnie 2 lub 3 weekendy ...

No nieporównywalne inwestycje. Remont Trasy Łazienkowskiej to proste frezowanie, tymczasem jeżeli 3-go Maja ma być budowana w tej samej technologii co nowy kawałek Powstańców czy Maczka to budowa musi potrwać kilka miesięcy. Nie ma co narzekać. Wolę poczekać kilka miesięcy niż uprawiać na 3-go Maja samochodowy slalom gigant.
      • piokow6 Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 18:33
        Od 2 lat burmistrz sie tłumaczył że remont 3-Maja jest nieoplacalny gdyż ciężki sprzęt dojeżdzający do budowanego tunelu rozjeździ nawierzchnie. A tu nagle zmiana stanowiska.
        Jak rozumiem teraz ciężarówki i dzwigi będą drogą lotniczą na budowe tunelu latać :)
        • attiya Re: Ząbki vs. Warszawa 18.04.12, 19:21
          boższzzze, jakie to złośliwe :D
          coś się wymyśli :d
          albo drugi raz się drogę zrobi
    • t.g Re: Ząbki vs. Warszawa 19.04.12, 09:10
      Rozumiem, że to kolejny argument mający pokazać korzyści z włączenia Ząbek do Warszawy?
      Tyle, że po ewentualnym wchłonięciu Ząbek, za Twoje (mieszkańca Warszawy, dzielnica Ząbki) pieniądze Trasa Łazienkowska będzie remontowana jeszcze szybciej, a jakimiś tam zapomnianymi drogami, w jakiejś tam peryferyjnej dzielnicy Ząbki nikt w warszawskim ratuszu się przejmował nie będzie.
      • mateo.12345 Re: Ząbki vs. Warszawa 19.04.12, 10:07
        Dokładnie, tak samo było z Łodygowąw Warszawie gdzie w tym roku miał rozpocząć się remont i modernizacja ale kase zabrano i przeznaczono na most północny bo peryferia sąmniej ważne
      • cocteau99 Re: Ząbki vs. Warszawa 19.04.12, 10:48
        t.g napisał:

> Rozumiem, że to kolejny argument mający pokazać korzyści z włączenia Ząbek do W
        > arszawy?
        > Tyle, że po ewentualnym wchłonięciu Ząbek, za Twoje (mieszkańca Warszawy, dziel
        > nica Ząbki) pieniądze Trasa Łazienkowska będzie remontowana jeszcze szybciej, a
        > jakimiś tam zapomnianymi drogami, w jakiejś tam peryferyjnej dzielnicy Ząbki n
        > ikt w warszawskim ratuszu się przejmował nie będzie.

Aha.... Bo teraz ktoś w ząbkowskim ratuszu "się przejmuje" ???????????
        Znowu monitor oberwał w wyniku ataku śmiechu ;-)))
        • t.g Re: Ząbki vs. Warszawa 20.04.12, 20:32
          cocteau99 napisał:

> Aha.... Bo teraz ktoś w ząbkowskim ratuszu "się przejmuje" ???????????
          > Znowu monitor oberwał w wyniku ataku śmiechu ;-)))

Nie wiem czy się przejmuje, ale w ostatnim roku w mojej okolicy powstały/zostały gruntownie wyremontowane ulice Wolności, 11 Listopada i Piotra Skargi.
          Więc nie muszą się przejmować, byle coś robili.
          • bezkitu3.0 Re: Ząbki vs. Warszawa 21.04.12, 21:21
            t.g napisał:

> powstały/zostały gruntownie wyremontowane

tak, wiemy co to znaczy gruntownie po ząbkowsku...:))

> Więc nie muszą się przejmować, byle coś robili.

"byle coś robił" "byle coś robili" - stare hasło obrońców Perkowskiego
            A że byle jak, że zostają kałuże na całą szerokość jezdni po niemal każdym deszczu, że nawierzchnia nierówna, poprzeczne garby jak na Powstańców, dwie na trzy dziury niezałatane - NIE SZKODZI!!!! ważne, że się "coś robi" i kasę się dostaje.
            • lucky74 Re: Ząbki vs. Warszawa 21.04.12, 21:52
              Dokładnie tak jest. Pamiętacie co Burmistrz wyprawiał przy otwariu Maczka? Istna komendia, rzucił kiełbase i po otwarciu położył lache. Czy ktoś gdzieś widział by na nowootwartej ulicy, tuż po nawet niewielkim deszczu tworzyły się dwa baseny? Ja nie, jak coś się spieprzyło to trzeba to naprawić, a tu nic - nie wiem na kogo on liczy, ale przy następnych wyborach na 100% głos oddam na kogoś innego, dużo się tego uzbierało i tak nic nie robi, więc jeżeli następcą będzie kolejny nierób to przynajmniej nic nie stracimy bo już nic nie da się bardziej spieprzyć, chyba że będzie referendum do połączenia Ząbek z Warszawą, ale byłoby to za piękne.

bezkitu3.0 napisał:

> t.g napisał:
              >
              > > powstały/zostały gruntownie wyremontowane
              >
              > tak, wiemy co to znaczy gruntownie po ząbkowsku...:))
              >
              > > Więc nie muszą się przejmować, byle coś robili.
              >
              > "byle coś robił" "byle coś robili" - stare hasło obrońców Perkowskiego
              > A że byle jak, że zostają kałuże na całą szerokość jezdni po niemal każdym desz
              > czu, że nawierzchnia nierówna, poprzeczne garby jak na Powstańców, dwie na trzy
              > dziury niezałatane - NIE SZKODZI!!!! ważne, że się "coś robi" i kasę się dosta
              > je.
            • t.g Re: Ząbki vs. Warszawa 24.04.12, 11:04
              bezkitu3.0 napisał:

> > powstały/zostały gruntownie wyremontowane
              >
              > tak, wiemy co to znaczy gruntownie po ząbkowsku...:))

Wiecie? Wy, to znaczy kto? Ja nie wiem, oświeć mnie
              Pisałem o trzech ulicach: Wolności i Piotra Skargi powstały praktycznie od zera i ja jeżdżąc tamtędy w zasadzie codziennie nie mam nic do zarzucenia. To samo 11 Listopada, która w zasadzie też została przebudowana niemal od zera.

> > Więc nie muszą się przejmować, byle coś robili.
              >
              > "byle coś robił" "byle coś robili" - stare hasło obrońców Perkowskiego

Nie jestem obrońcą Perkowskiego, uważam go za megalomana, narcyza i lansera, ale akurat tu mu trzeba oddać sprawiedliwość, i ja osobiście (i wielu znajomych) do dróg w Ząbkach Płn. nie mam zastrzeżeń.

> A że byle jak, że zostają kałuże na całą szerokość jezdni po niemal każdym desz
              > czu, że nawierzchnia nierówna, poprzeczne garby jak na Powstańców, dwie na trzy
              > dziury niezałatane - NIE SZKODZI!!!! ważne, że się "coś robi" i kasę się dosta
              > je.

Nie jeżdżę Powstańców, więc nie wiem i mi nie przeszkadza ;) ale możliwe że masz rację i została spartolona, za co słusznie ktoś powinien oberwać i przede wszystkim UM powinien zażądać jak najszybszej naprawy.
              Ale zobacz może ulice w tej Waszej wymarzonej Warszawie, do której wam tak spieszno, może np. najbliższe Ząbkom ulice Janowiecką, Swojską i ks. Ziemowita, choćby wczoraj po deszczu olbrzymie kałuże, do tego byle jak łatane dziury i garby - i tak jest od lat.
              • meggy.kotka Re: Ząbki vs. Warszawa 26.04.12, 17:58
                Tylko na ks Ziemowita jedna dnia dziura jest, a drugiego juz jest załatana. A droga stara a wygląda i tak 100 razy lepiej niż nasza Skrajna, która ma dwa lata.
                Wniosek: Jak już w Warszawie coś robią to porządnie i nie boją się domagać poprawek.
                • raptor73 Re: Ząbki vs. Warszawa 28.04.12, 00:04
                  Zgadzam się , na działkach albo Ziemowita dziury są max 2 dni, u nas kilka miesięcy.. aby do zimy...
    • bela113 Re: Ząbki vs. Warszawa 21.04.12, 19:33
      Wiele rzeczy można w Ząbkach krytykować, ale nie dla zasady. Byłabym pierwszą krytykującą gdybym usłyszała, że 3-go maja, która wiemy jak wygląda, ma być zrobiona w jeden czy kilka weekendów. Nie będę powtarzać tego, co już kilka osób powiedziało - frezowanie nawierzchni na Trasie Łazienkowskiej, to trochę co innego niż remont.
      Tylko patrzeć jak wkrótce będzie narzekanie, że kto to widział zamknąć ulicę i zrobić objazdy na czas remotu.
      • bezkitu3.0 Re: Ząbki vs. Warszawa 21.04.12, 21:25
        bela113 napisała:

> Wiele rzeczy można w Ząbkach krytykować, ale nie dla zasady. Byłabym pierwszą k
        > rytykującą gdybym usłyszała, że 3-go maja, która wiemy jak wygląda, ma być zrob
        > iona w jeden czy kilka weekendów. Nie będę powtarzać tego, co już kilka osób po
        > wiedziało - frezowanie nawierzchni na Trasie Łazienkowskiej, to trochę co inneg
        > o niż remont.

Ciekawe. Remont Powstańców trwał pół roku, a prowadzony był w sposób skandaliczny (są osobne wątki i fotografie to dokumentujące). Ale najgorsze, stan nawierzchni od samego początku nie był dobry (poprzeczne garby, nierówności), a teraz jest coraz gorzej.
        Ale wstęgę się przecięło i wystarczy. Winnych nie ma.
      • lucky74 Re: Ząbki vs. Warszawa 21.04.12, 22:03
        > Tylko patrzeć jak wkrótce będzie narzekanie, że kto to widział zamknąć ulicę i
        > zrobić objazdy na czas remotu.

Nie wyciągaj słów z kontakstu, czy ktoś tu napisał, że remont Marsa, czy też Powstańców był niepotrzebny? Jest i to bardzo, tylko trzeba kompetentnych i myślących osób by to zorganizować.
        • bela113 Re: Ząbki vs. Warszawa 22.04.12, 19:17
          nie twierdzę, że długi czas trwania zapewni jakość, ale na pewno nie da się tak zdewastowanej ulicy wyremontować w kilka weekendów.
          co do Powstańców - nie wiem jak wygląda, bo nie bywam po tamtej stronie Ząbek. wierzę, że może być kiepsko. chodzi mi tylko o to, żebyśmy krytykując nie wyszukiwali na siłę argumentów, że w Ząbkach, to na pewno jest gorzej. bo frezowanie do remontu ma się jak piernik do wiatraka.
          odezwałam się w tej kwestii, bo choć nie jestem fanką Ząbek, mieszkam tu stosunkowo krótko, to jak czytam forum, czasem myślę, że mimo fatalnych dróg i może jeszcze wielu innych wad, w Ząbkach największym problemem jest to, że mieszkańcy tego miasta tak bezinteresownie go nie lubią. będzie basen - źle, bo wywalamy kasę, nie byłoby basenu, byłoby źle, bo nawet w małych "wiochach" mają baseny, a w Ząbkach nie ma. odnoszę wrażenie, że chyba mamy jakiś kompleks, że nie jesteśmy bądź co bądź stolicą i lepiej nam jak się dystansujemy mówiąc o Ząbkach pogardliwie "wiocha" w każdym kontekście. stawiamy siebie ponad tę "wiochę". my to tacy mentalnie z "warszawy", a tymczasem mieszkamy w tej "wsi".
          tutaj naprawdę jest to krytykować, ale 3-go maja skrytykujmy że jest źle zrobiona - jeśli tak będzie, albo za to jak wygląda teraz, a nie, że jej remont będzie trwał dłużej niż frezowanie w Warszawie.
          • e-olenka Re: Ząbki vs. Warszawa 23.04.12, 08:32
            bela113- jakże rzadko spotykany rozsądny głos na forum :). Brawo. Nieżle podsumowałaś zwłaszcza tych "niedowartościowanych" z tego powodu, że nie mieszkają w W-wie :).

Ząbki jako miasto ma oczywiscie duzo wad i zaniedbań, ale mają też i swoje zalety - pisać o nich nie będę, bo zaraz mnie tu na forum "zjedzą", a wady opisane w każdym wątku :)
            • kosmat21 Re: Ząbki vs. Warszawa 25.04.12, 14:27
              co racja to racja. Ale kolega melek18 założył temat dotyczący fatalnego stanu ul 3 maja a nie wątek "co Ci się w Ząbkach podoba" :) Umożliwił tym samym nam mieszkańcom wylanie swoich frustracji na forum publicznym co też (przynajmniej ja) czynimy. Przeczytałem jakiś post dzisiaj na temat kolejnego przetargu odnośnie tunelu, który pewnie znowu nie dojdzie do skutku. Podejrzewam, że remont ulicy będzie odwlekany do momentu ogarnięcia tematu tunelu. .
              • t.g Re: Ząbki vs. Warszawa 26.04.12, 07:37
                kosmat21 napisał:

> co racja to racja. Ale kolega melek18 założył temat dotyczący fatalnego stanu u
                > l 3 maja a nie wątek "co Ci się w Ząbkach podoba" :) Umożliwił tym samym nam mi

O fatalnym stanie ulicy kol. melek18 nic nie wspominał, natomiast zachwycał się szybkością prac (o nieporównywalnej skali) na jednej z głównych tras w samym centrum Warszawy
                • kosmat21 Re: Ząbki vs. Warszawa 27.04.12, 22:17
                  no nie wspomniał:) "Remont ul. 3 maja około 500m czas trwania: maj, czerwiec, lipiec, sierpień.."
                  W takim razie koryguje to co napisałem. Dzisiaj poruszając się wzdłuż torów miałem okazję podziwiać idealne trówymiarowe repliki kraterów księżyca. Jestem bardzo wdzięczny osobom odpowiadającym za ten projekt. W imieniu moich dzieci dziękuję za to, że codzienie dowożąc je do szkoły umożliwiam im poszerzanie wiedzy. Podziw ten obserwuję również u kierowców jadących z przeciwka z prędkością możliwie jak najwolniejszą w celu dokładnego przyjrzenia się temu fantastycznemu zjawisku.
                  Nie pozostaje nic innego jak nabijać się z tego faktu no bo co innego zrobić? Jeździć i tak będziemy..
                  • warszawa_zabki Re: Ząbki vs. Warszawa 30.12.13, 19:08
                    23 LUTEGO 2014 ROKU POWINNO ZOSTAĆ ZADANE PYTANIE MIESZKAŃCOM ZĄBEK CZY CHCĄ PRZYŁĄCZENIA DO WARSZAWY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka