magdusi21 09.07.04, 19:59 ------------------------------------------------------------------------------ -- Oddam kotka i koteczke ur. 20 maja 2004, kociaki są piękne. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agentcooper Re: Kociaki oddam! 11.07.04, 17:50 magdusi21 napisała: > ------------------------------------------------------------------------------ > -- > Oddam kotka i koteczke ur. 20 maja 2004, kociaki są piękne. :-) Chetnie bym wzial, ale czasem nie ma nikog w domu i by sie kotek zanudził... Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: Kociaki oddam! 12.07.04, 14:31 Jaka to rasa czy jak sie tam mowi o kotach ? Arek Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi21 Re: Kociaki oddam! 12.07.04, 21:07 to są tzw. dachowce, czyli nie żadne persy ani syjamy. Są piękne i duzo mądrzejsze od rasowców. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 11:37 "...i duzo > mądrzejsze od rasowców." Ciekawy odnośnik. A od których rasowców są mądrzejsze? Od mojego też? Cholera mam głupiego kota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi21 Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 16:41 nie mówie że każdy rasowiec jest głupi, ale ciekawe ile procent rasowców umie zapolować na mysz? pewnie nie duży procent.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 17:33 polowanie nie jest uzależnione od rasy. Każdy kot jest genetycznie uwarunkowany jesli chodzi o łowy. Natomiast jak się go wychowuje to juz inna sprawa. Mój (mieszka z rodzicami bo mnie ciągle nie ma w domu wiec nie do końca mój), jest wychowany na pieszczocha i myszy w życiu na oczy nie widział, za to potrafi zapolować i złapać muchę nie czyniąc przy tym zniszczeń w domu (kolekcja starej porcelany itp) :))) Ponadto rano jak chce jeść a potrącana łapką kochana pani się nie budzi to podnosi jej delikatnie opuszką powieke i zagląda. Komedia. Jak ktoś nie ma kotów to polecam najlepiej dwa (tak jak je sprzedaje magdusia21) wtedy mogą być nawet cały dzień same i sie nie nudzą Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi21 Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 21:12 Generalnie krąży taka opinia że nie rasowe i psy i koty są bardziej zradne w życiu (chodzi o to że jak są głodne to wiedzą jak zdobyc pożywienie), ale masz rację, że w jakimś stopniu zalezy to od tego jak się wychowa zwierzaka :-) i nie uważam że rasowce są głupie ale jakieś takie bardziej leniwe... :-) sama miałam kiedys persa i jemu nic się nie chciało jak był już dorosły. A tak na marginesie to kotki chcę oddać a nie sprzedać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha Re: Kociaki oddam! 14.07.04, 08:44 A z Persami to zupełnie inna historia. To odpowiednik leniwca w kociej skórze:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha Re: Kociaki oddam! 26.07.04, 09:54 No a jednak. Sama nie wierzyłam. Wczoraj mój leniwy lew salonowy wkroczył do pokoju z ptakiem w zębach (upolował na balkonie). Jednak instynkt rzecz wrodzona. Na szczęście ptak był tylko ogłuszony i po wielkich pertraktacjach udało się go kotu odebrać i wypuścić. Kot przez 2 dni nie mógł odżałować i strasznie marudził:) Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Kociaki oddam! 14.07.04, 12:37 >rano jak chce jeść a potrącana łapką kochana pani się nie budzi to podnosi >jej delikatnie opuszką powieke i zagląda Gdyby był taki mądry to by nie budził swojej pani a poszedłby do sklepu i kupił sobie coś do jedzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: Kociaki oddam! 27.07.04, 14:12 No i jak tam magdusia , kociaki poszly w dobre rece ? Arek Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi21 Re: Kociaki oddam! 28.07.04, 22:22 Jescze są u mnie. I cały czas czekają na nowych właścicieli. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: Kociaki oddam! 29.07.04, 13:13 a probowalas ogloszenia na forum wyborczej - ZWIERZETA ? Arek Odpowiedz Link Zgłoś