Dodaj do ulubionych

Kociaki oddam!

09.07.04, 19:59
------------------------------------------------------------------------------
--
Oddam kotka i koteczke ur. 20 maja 2004, kociaki są piękne. :-)
Obserwuj wątek
    • agentcooper Re: Kociaki oddam! 11.07.04, 17:50
      magdusi21 napisała:

> ------------------------------------------------------------------------------
      > --
      > Oddam kotka i koteczke ur. 20 maja 2004, kociaki są piękne. :-)

Chetnie bym wzial, ale czasem nie ma nikog w domu i by sie kotek zanudził...
      • arek_k Re: Kociaki oddam! 12.07.04, 14:31
        Jaka to rasa czy jak sie tam mowi o kotach ?
        Arek
        • magdusi21 Re: Kociaki oddam! 12.07.04, 21:07
          to są tzw. dachowce, czyli nie żadne persy ani syjamy. Są piękne i duzo
          mądrzejsze od rasowców.
          • magdalenha Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 11:37
            "...i duzo
            > mądrzejsze od rasowców."
            Ciekawy odnośnik. A od których rasowców są mądrzejsze? Od mojego też? Cholera
            mam głupiego kota!!!
            • magdusi21 Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 16:41
              nie mówie że każdy rasowiec jest głupi, ale ciekawe ile procent rasowców umie
              zapolować na mysz? pewnie nie duży procent....
              • magdalenha Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 17:33
                polowanie nie jest uzależnione od rasy. Każdy kot jest genetycznie uwarunkowany
                jesli chodzi o łowy. Natomiast jak się go wychowuje to juz inna sprawa. Mój
                (mieszka z rodzicami bo mnie ciągle nie ma w domu wiec nie do końca mój), jest
                wychowany na pieszczocha i myszy w życiu na oczy nie widział, za to potrafi
                zapolować i złapać muchę nie czyniąc przy tym zniszczeń w domu (kolekcja starej
                porcelany itp) :))) Ponadto rano jak chce jeść a potrącana łapką kochana pani
                się nie budzi to podnosi jej delikatnie opuszką powieke i zagląda. Komedia.
                Jak ktoś nie ma kotów to polecam najlepiej dwa (tak jak je sprzedaje
                magdusia21) wtedy mogą być nawet cały dzień same i sie nie nudzą
                • magdusi21 Re: Kociaki oddam! 13.07.04, 21:12
                  Generalnie krąży taka opinia że nie rasowe i psy i koty są bardziej zradne w
                  życiu (chodzi o to że jak są głodne to wiedzą jak zdobyc pożywienie), ale masz
                  rację, że w jakimś stopniu zalezy to od tego jak się wychowa zwierzaka :-) i
                  nie uważam że rasowce są głupie ale jakieś takie bardziej leniwe... :-) sama
                  miałam kiedys persa i jemu nic się nie chciało jak był już dorosły.

A tak na marginesie to kotki chcę oddać a nie sprzedać :-)
                  • magdalenha Re: Kociaki oddam! 14.07.04, 08:44
                    A z Persami to zupełnie inna historia. To odpowiednik leniwca w kociej skórze:)
                  • magdalenha Re: Kociaki oddam! 26.07.04, 09:54
                    No a jednak. Sama nie wierzyłam. Wczoraj mój leniwy lew salonowy wkroczył do
                    pokoju z ptakiem w zębach (upolował na balkonie). Jednak instynkt rzecz
                    wrodzona. Na szczęście ptak był tylko ogłuszony i po wielkich pertraktacjach
                    udało się go kotu odebrać i wypuścić. Kot przez 2 dni nie mógł odżałować i
                    strasznie marudził:)
                • husky_ Re: Kociaki oddam! 14.07.04, 12:37
                  >rano jak chce jeść a potrącana łapką kochana pani się nie budzi to podnosi
                  >jej delikatnie opuszką powieke i zagląda

Gdyby był taki mądry to by nie budził swojej pani a poszedłby do sklepu i kupił
                  sobie coś do jedzenia ;)
                  • arek_k Re: Kociaki oddam! 27.07.04, 14:12
                    No i jak tam magdusia , kociaki poszly w dobre rece ?
                    Arek
                    • magdusi21 Re: Kociaki oddam! 28.07.04, 22:22
                      Jescze są u mnie. I cały czas czekają na nowych właścicieli. :-)
                      • arek_k Re: Kociaki oddam! 29.07.04, 13:13
                        a probowalas ogloszenia na forum wyborczej - ZWIERZETA ?

Arek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka