betty-226 20.07.13, 11:41 Ma ktoś może informacje, co ma powstać na rogu Powstańców i Maczka, obok przystanków autobusowych? W tej chwili jest tam wielki rów wypełniony wodą :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
route67 Re: Rów na Powstańców 20.07.13, 12:35 To nowy projekt Burmistrza "Basen dla Południowych Ząbek". Ewentualnie "Zbiornik retencyjny dla ulicy Maczka" ktora jak wiadomo po każdych opadach zamienia się w Wisłę. betty-226 napisała: > Ma ktoś może informacje, co ma powstać na rogu Powstańców i Maczka, obok przyst > anków autobusowych? W tej chwili jest tam wielki rów wypełniony wodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: Rów na Powstańców 20.07.13, 13:08 Nie chodzi mi o to, co się dzieje na ulicy :) Tam na rogu (obok Bybka) jest ogrodzony teren. I tam właśnie wykopano wielki rów i wypełniono go wodą. Może ktoś wie, co się kroi. Bo tak sobie myślę, że gdyby tam miał być budynek, to by raczej nie nawadniali gruntu. Ale ja się nie znam za bardzo na budowlance ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ftw_2dor Re: Rów na Powstańców 20.07.13, 17:11 Tam nic nie będzie bo ten deweloper zawiesił działalność :) Odpowiedz Link Zgłoś
logaga Re: Rów na Powstańców 29.07.13, 09:44 Stolmar buduje blok z garażami podziemnymi na rogu ulic Malczewskiego i Powstańców. Wykonał wykop pod ten budynek i stoi mu woda w tym wykopie, więc żeby osuszyć to, przekopał się pod ulicą Powstańców na działkę obok Bybka i przepompowuje wodę do tego wielkiego rowu. Odpowiedz Link Zgłoś
necnec Re: Rów na Powstańców 22.07.13, 07:24 To nie rów, tylko wykop pod blok mieszkalno-usługowy. A woda zebrała się sama. Osuszą i ruszą ze ścianami w górę. Będzie piękny blok. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkitu3.0 Re: Rów na Powstańców 24.07.13, 10:33 necnec napisał: > Będzie piękny blok. Chyba pęknę ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
drugidundy Re: Rów na Powstańców 15.05.15, 22:35 Piękny blok budują. Mieszkanie w nim kupiłem. Mam się bać tej wody i uciekać póki jeszcze można? Deweloper wygląda solidnie, wody nigdzie nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
adri_ann Re: Rów na Powstańców 15.05.15, 23:32 no ładnie trafiłeś - będziesz mieć basen na poziomie -1 Odpowiedz Link Zgłoś
drugidundy Re: Rów na Powstańców 16.05.15, 09:28 Ale jakieś konkrety? Obecnie żadnego basenu tam nie ma. Skąd te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: Rów na Powstańców 16.05.15, 13:32 To że statek pływa po wodzie nie oznacza że wewnątrz jest woda.Wszystko zależy od wykonania.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
drugidundy Re: Rów na Powstańców 16.05.15, 13:43 Zgadza się. Ale wcześniej nigdy tam woda nie stała. Mieszkam po drugiej stronie ulicy już kilkanaście lat. Woda pojawiła się rzeczywiście w trakcie budowy sąsiedniego bloku tego dewelopera, tak jak tutaj było opisane. Wygląda to na, że wystarczyło ją wypompować. Muszę zgłębić temat:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś