Dodaj do ulubionych

Powstańcó - brud, kurz - syffffff

23.04.15, 23:23
Ludzie, trzeba zacząć pisać, pisać i pisać do władz Ząbek o zorganizowanie wielkiego sprzątania miasta. Wyremontowanie ulic, chodników itd. Na Powstańców nie da się oddychać - kurz jaki tu się unosi w powietrzu jest masakryczny. Osadza się wszędzie, balkony, okna są ciągle zasyfiałe... Dlaczego tu się nic nie dzieje? Gdzie są pieniądze z naszych podatków ?
Obserwuj wątek
    • peysti Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 09:56
      Mieszkam na Powstańców i coraz częściej myślę o przeprowadzce, tymbardziej, że nie da się przejechać samochodem w godzicnach szczytu, a spacer tą ulicą z dzieckiem to ciągły stres, nie móiąc o hałasie, smrodzie i kurzu właśnie. Ja już napisałam pismo, ale jak będzie nas więcej to może coś z tym zrobią.
      • zabki_powstancow Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 10:38
        Może telewizja powinna zając sie tym tematem i odwiedzić Pana Burmistrza ?
    • ftw_2dor Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 15:22
      Władze miasta mają nas w dupie. To co się dzieje na ulicach i chodnikach to jakieś żarty. Wszechobecny piach jest już nie do zniesienia..CH. IM W D....
    • zawiedziony1980 Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 16:30
      ale ta ulica to zawsze był syf - wielki plac budowy - nie remontuje się ulic przy których trwają budowy - bo ciężarówki je rozp... w 1rok
      • zabki_powstancow Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 16:54
        Nic nas to nie powinno obchodzić. Mamy prawo do porządnego chodnika, ulicy. Budowy właściwie się kończą bo miejsca brak - tak więc najwyższy czas walczyć o nagłośnić sprawę. Zostało kilka małych działek, na których właściciele składują złom/śmieci. Burmistrzowi powinno zależeć na wizerunku miasta a przede wszystkim zadowoleniu mieszkańców.
        • careta Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 24.04.15, 18:57
          Sprawą powinna zająć się Straż Miejska i wlepiać mandaty deweloperom, którzy nie czyszczą kół ciężarówek oraz chodników i ulic przy wyjeździe z budowy. Przez te cholerne ciężarówki wystarczy zostawić samochód na parkingu na Maczka na 2 dni i jest cały w kurzu i piachu.
          Budowanie Powstańców nie ma sensu dopóki nie skończą się budowy nowych osiedli. Na Szwoleżerów po wybudowaniu ulicy (fragment od Zielenieckiej do Żołnierskiej) było zdecydowanie mniej nowych budów a ulica i tak przypomina sito.
          • gregra Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 25.04.15, 22:36
            a kiedy budowa powstancow bedzie miala sens? w tej chwili buduje sie drogi z gwarancja 10 letnia lub dluzsza... prosze nie zabierac glosu i nie opowiadac głupstw
            • zuzanna807 Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 26.04.15, 11:09
              A może oprócz brudu i syfu poruszymy problem rowerzystów na chodniku Powstańców? Jak wiadomo chodnik to miejsce dla pieszych a nie dla tłumu ROZPĘDZONYCH ROWERZYSTÓW na miejscami bardzo wąskim chodniku? Nie mam pretensji do małych dzieci na rowerkach dziecięcych bo gdzie mają jechać jak nie po chodniku ale mówię stanowczo NIE dorosłym babom i facetom śmigającym wśród pieszych na wielkich rowerach! Na zwróconą grzecznie uwagę reagują agresją i wyzwiskami!
              • kalu217 Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 26.04.15, 15:42
                Ja również mówię stanowczo NIE dorosłym pieszym na drodze rowerowej wydzielonej z chodnika (ul. Powstańców na odcinku Dzika - Kaufland).
          • ats31 Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 26.04.15, 12:42
            Tylko że oni budują w tym rejonie już z 15 lat to nie wiem czy się doczekasz budowy tej ulicy.
      • antares54 Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 26.04.15, 20:26
        Na Tarchominie ciągle budują nowe bloki a drogi powstały tam dawno temu, są równe asfalty i chodniki, wiec można!
    • xsqr Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 27.04.15, 08:37
      Powiem tak - filtr powietrza i kabinowy wymieniam tutaj 2, 3 razy do roku? Dlaczego? Bo są niedrożne, taki jest tu brud! Mam tego DOŚĆ!
      • peysti Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 04.05.15, 09:42
        Dostałam taką wiadomość od pracownika Urzędu Miasta w Ząbkach
        Witam
        Miasto Ząbki obecnie projektuje ul. Powstańców, planujemy na jej
        realizację pozyskać środki finansowe z Unii Europejskiej lub Budżetu
        Państwa w ramach "schetynówek". Miasto widzi konieczność pilnej
        przebudowy ul. Powstańców.
        Obecnie rozbudowywana jest Szkoła Podstawowa nr 3 o 3500m2, jej
        pojemność się powiększy o 100%,w najbliższych latach planowany jest
        również kolejny zespół szkół w rejonie ul. Powstańców. Arkadiusz Powierża
        • careta Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 04.05.15, 15:24
          Plany Powstańców były już prezentowane jakiś czas temu (dość dawno). Potem pojawił się plan poprawiony ze względu na budowę nowej ulicy wzdłuż Żołnierskiej i rondo na skrzyżowaniu Maczka/Powstańców. Nie wiem na ile te plany są prawdziwe i jak szybką realizację ich miasto planuje.
    • careta Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 04.05.15, 19:26
      robertperkowski.pl/img/projekty/Powstancow_z_wiaduktem_w_DW631.png
      • bombel_b Re: Powstańcó - brud, kurz - syffffff 05.05.15, 22:18
        Od trzech lat ta sama "śpiewka" z UM, a projekt od ponad roku ma blogu burmistrza.
        Mogliby chociaż ustalić sensowną odpowiedź.
        Ja oczekuje informacji o ogłoszeniu przetargu na wykonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka