robert8882 20.06.07, 12:18 Czy istnieje jakaś trasa rowerowa nad zalew? Najlepiej w okolice, w których można popływać. Oczywiście z Ząbek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_zabki.pl Re: droga rowerowa nad zalew 20.06.07, 12:32 droga rowerowa nad zalew zegrzyński - przejechana kilkakrotnie ;) jedziesz do M1 stamtąd ścieżką rowerową wzdłuż trasy do ul. Kopijników która przechodzi w ul .Białołęcką ten odcinek jedziemy chodnikiem po prawej stronie który w bardzo dobrym stanie ciągnie się aż do ul.Przykoszarowej dalej chodnik jest taki sobie ;] trzeba uważać na nierówności;) ... jedziemy cały czas prosto mijamy skrzyżowanie z ul. Szklarniową ...[ zaczyna się szlak rowerowy] droga teraz prowadzi nad kanałem Żerańskim - Królewskim tak jedziemy do I mostu na moście zmieniamy stronę kanału. Nie pozostaje nam nic innego jak tylko popedałować aż do samego Nieporętu - most. Stąd najczęściej jeżdżę na kierunek Białobrzegi - Rynia skręcając na I ośrodek nad zalewem. Drugi wariant jest oczywiście trasa 631 bezpośrednia na Nieporęt ale nie każdy lubi jeździć koło samochodów. Trzecim wariantem jest "przedzieranie" się wzdłuż 631-ej lasami to polecam dla tych którzy lubią tego typu wyprawy. Generalnie z żoną jeździmy na M1 i potem tak jak to opisałem wyżej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e.wak Re: droga rowerowa nad zalew 25.06.07, 15:30 czyli przez las nie ma żadnej "wyjeżdżonej" ścieżki ? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: droga rowerowa nad zalew 26.06.07, 14:49 a ja polecam trochę bardziej "skomplikowaną" drogę:) Jedziemy na stację Warszawa Toruńska, tam wsiadamy w pociąg do Legionowa. Z legionowa kierujemy się na Wieliszew (cały czzas nowa ścieżka rowerowa), w Wieliszewie skręcamy w prawo, w stronę Zegrza-cały czas piękna nowa ścieżka. Wyjeżdżamy na rondzie w Zegrzu,a tam już jak kto woli:) ew z Ząbek w stronę Marek-tak jak ktoś pisał powyżej,później na Legionowo ( :) ) i jak powyżej na Wieliszew... Kawałek drogi,ale miłooo.... ps.jeździłem już tak kilka razy,ale to ze względu na mieszkającą tam moją narzeczoną - POZDRAWIAM Cię Skarbie:) Szerokiej i bezpiecznej drogi Odpowiedz Link Zgłoś