Dodaj do ulubionych

Sprzedawać?

05.11.10, 13:45
Witam serdecznie.
Mam Maxi Cosi 0-13 z 2006 roku. Jeździło w nich 2 moich dzieci ( młodsze jeszcze jeździ). Fotelik bezwypadkowy, kupiony nowy. Jednak trochę już latek ma. Stoję przed dylematem wyboru fotelika następnego. Jestem zdecydowana na Recaro Young 9-36. Jeździ w nim starsze dziecko. Jestem zadowolona z tego fotelika, i dlatego planuję dokupić drugi.
Jednak zawartość mojego portfela mocno ucierpi i chciałabym odzyskać choć ułamek pieniędzy włożonych w fotelik.
Stoję więc przed dylematem: czy taki "stary" fotelik nadaje się do sprzedaży? I czy jest on jeszcze bezpieczny dla ewentualnego przyszłego małego pasażera?
Byłabym wdzięczna za radęsmile
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Sprzedawać? 05.11.10, 14:14
      żeby był rok młodszy, napisałbym że się nadaje, rok starszy, że nie, wklej chociaż zdjęcie, z przodu i zbliżenie na plastik
      • kufferrek Re: Sprzedawać? 05.11.10, 19:35
        Dziękuję za odpowiedź.
        Jutro przy świetle dziennym postaram się zrobić zdjęcia-będą bardziej wiarygodne niż z lampą.

Pozdrawiamsmile
    • saras-wati Re: Sprzedawać? 05.11.10, 14:26
      Ilhenny, to ja się też podepnę pod ten wątek. Mam 10 mięsieczny cybex aton, postanowiłam go sprzedać. Chyba następny pasażer będzie równie bezpieczny, jak mój maluch? Czy się mylę?
      • ilhenny Re: Sprzedawać? 05.11.10, 15:59
        pewnie że tak, sprzedając zaznacz że pasuje do wózków na adaptery maxi-cosi i otrzymał najwyższą notę wśród fotelików bez isofixu
        • saras-wati Re: Sprzedawać? 05.11.10, 16:03
          Dziękismile
          • bitabob Całkiem nie na temat ;) 05.11.10, 16:24
            ilhenny! Strzeliłbym korkiem z szampana, gdyby to było możliwe smile
            Jednak miałeś rację i chociaż jedna jaskółka wiosny nie czyni, to po takim poście nawet ja jestem w stanie uwierzyć że świadomość rodziców wzrasta. Chociaż czasem denerwowały mnie twoje skróty myślowe i trochę "handlowe" podejście, a formuła tego forum nie do końca mi odpowiada to muszę przyznać że dokonałeś czegoś wielkiego. Ludzie zaczynają myśleć o czymś więcej niż kolor i kształt fotelika. A pytanie jakie zadała kufferrek o tym dobitnie świadczy i oby takich rodziców i pytań było coraz więcej.
            • ilhenny Re: Całkiem nie na temat ;) 05.11.10, 16:43
              też się cieszę, że jest postęp, nie to co dwa lata temu, walka w każdym poście
              i tak jeszcze sporo pracy przed nami
              masz wiedzę, więc pisz i kasuj linki do sklepów
              • bitabob Re: Całkiem nie na temat ;) 05.11.10, 17:00
                Piszę kiedy mogę, niestety mam dość sporo zajęć. Poza tym często pytania są po prostu nie do mnie. Jak widzisz z zasady nie polecam konkretnego modelu fotelika. Niestety brak mi doświadczenia i wiedzy praktycznej i nie jestem w stanie powiedzieć bez przymiarki czy dany fotel pasuje a takie pytanie pasuje. Ale w innych kwestiach staram się udzielać. Troszkę mnie wkurza że ludzie jadą na wakacje po 500 km i to jest ok a do dobrego sklepu brakuje im czasu na przejechanie 100 km. Może dlatego mnie to wnerwia bo sam jechałem ponad 120 do Gdyni żeby tam przymierzyć i kupić fotelik. Co linków sklepów to masz rację...jakby nie było polskojęzycznych stron dystrybutorów które można z powodzeniem linkować zamiast allegro, które i tak po skończonej aukcji wygasają i ktoś szukający informacji zamiast zdjęcia fotelika widzi durny komunikat o wygaśnięciu strony.
                Na koniec żeby nie było tak słodko i aby nam sodówa do głowy nie uderzyła, zajrzyj pod ten link. Nie komentuję... brak słów.
                Dziecko...w bagażniku
                • ilhenny Re: Całkiem nie na temat ;) 05.11.10, 17:16
                  pisz śmiało o ogólnych zasadach bezpieczeństwa znasz je bardzo dobrze
                  wysłałeś ten link Pawłowi z fotelik.info ? jak nie to wyślij będzie miał co pokazywać
    • kufferrek Zdjęcia 07.11.10, 10:46
      Witam serdecznie. Wstawiam zdjęcia tego fotelika. Pewnie nie będzie się nadawał, ale jak już zaczęłam temat to go dokończęsmile
      Pozdrawiamsmile
      http://images41.fotosik.pl/358/9d7ebe947bad46femed.jpg
      http://images38.fotosik.pl/358/6dc390b6fee347b7med.jpg
      http://images37.fotosik.pl/339/30195b88f7b085d5med.jpg
      http://images50.fotosik.pl/362/99a3a120198ee591med.jpg
      • ilhenny Re: Zdjęcia 07.11.10, 11:34
        nówka nie śmiganka, to że jest porysowany to żaden problem, martwiłem się że plastik zrobił się szary i rozwarstwiony, stare foteliki łuszczą się, zdejmij tapicerkę i sprawdź czy styropian jest biały, żółty jest fe, ale myślą że będzie OK i jeszcze jedne dziecko pojeździ
        • kufferrek Re: Zdjęcia 07.11.10, 11:59
          Dziękuję za radęsmile
          Fajnie, że jest takie forum-kopalnia wiedzysmile
          Ilhenny proszę, sprawdź pocztęsmile
          Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka