Dodaj do ulubionych

fotelik następny Recaro?

12.09.11, 15:41
Przymierzam się do zmiany fotelika dla 10 kg córy bo zaczyna wyrastać z Recaro Young Profi. Jestem zadowolona z tej 'kołyski', ale gdzieś mi się obiło o uszy, że to najlepszy produkt Recaro. Mam bazę do isofixa którą potencjalnie mogłabym wykorzystać do fotelika następnego. Czy warto kupować Recaro i które polecacie? Czy podarować sobie i kupić solidny fotelik montowany np. tyłem do kierunku jazdy?
Mam Fabię II kombi.
Dziękuję z góry za rady.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: fotelik następny Recaro? 12.09.11, 17:26
      no nie da się ukryć że jest najmniejszy smile faktycznie rewelacyjny 5* niestety Recaro nie ma godnego następcy w kategorii 9-18 kg ( mam nadzieję że w tym roku w Koloni pokażą coś nowego)
      chyba lepiej sprzedać Recaro z bazą ( za dobre pieniądze bo pasuje do wielu wózków ) i rozważyć fotelik tyłem nawet może być Recaro Polaric mało popularny bo montowany tylko tyłem i na isofix
      • kudlata1 Re: fotelik następny Recaro? 14.09.11, 21:26
        ilhenny napisał:
        może być Recaro Polaric mało popularny bo montowany tylko tyłem i na isofix

a jaki fotelik montowany tyłem warto by jeszcze rozważyć? cena jest drugorzędna bo pewnie córka pojeździ w nim trochę więc nie jest to wydatek na rok...
    • zaczarowany-ogrod.pl Re: fotelik następny Recaro? 14.09.11, 11:25
      Najlepszy (wygoda dziecka i bezpieczenstwo) w klasie 9-18 jest moim zdaniem Roemer King Plus.
      Niestety sa dosc drogie...uncertain
      • mrukumaster Re: fotelik następny Recaro? 14.09.11, 12:30
        A testy pokazują, że bezpieczniej jest tyłem wink Na pewno King Plus w swojej klasie czyli w fotelach przodem jest na górze smile
        • ilhenny Re: fotelik następny Recaro? 14.09.11, 17:40
          pieniądze są pojęciem względnym na pewno 700-800 zł nie jest mało, foteliki z tej grupy czyli 9-18 są najdroższe i mogą kosztować 1500 zł
          • zaczarowany-ogrod.pl Re: fotelik następny Recaro? 15.09.11, 10:11
            Zaletą topowych fotelików jest też to, że po 2 latach można je odsprzedać bez problemu za 60% wartości...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka