Dodaj do ulubionych

Romer King Plus kontra Duo Plus

05.09.12, 13:49
Byłam nastawiona na duo plus bo na isofixie, ale babka w sklepie powiedziała mi, że poleca king plus, bo duo plus:
- ma małe i płytkie siedzenie
- ma zagłówek wszyty, wbudowany w oparcie

natomiast king plus:
- jest szerszy i wygodniejszy
- i (jeśli mnie pamięć nie myli) regulowany osobny zagłówek

Będę wdzięczna za wasze opinie
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Romer King Plus kontra Duo Plus 05.09.12, 14:08
      duo plus lepiej wypada w testach zdrzeniowych i jest na isofixie. siedzisko ma mniejsze moze o dwa cm na dlugosc i szerokosc. zaglowek w kingu faktycznie jest ruchomy gora dol ale za to ogranicza dlugosc uzytkowania fotelika - nie wyciagniesz go ponad fotel, wiec przestaniesz uzywac fotelika pomimo ze jeszcze przez pol roku moglby spokojnie sluzyc. wniosek - babka miala racje czesciowo i nie do konca a w zasadzie to nie miala. wink
    • amtiredof Re: Romer King Plus kontra Duo Plus 05.09.12, 14:09
      Sprzedawczyni upewniła się, że oba pasują do Pani samochodu?

Upewniła się Pani, że Duo może być używany bez Top Tether'a w Pani aucie?

King Plus jest obszerniejszy i zdecydowanie wyższy, ma dodatkowy, regulowany zagłówek, ale to nie jest najważniejsze kryterium wyboru. Najważniejsze jest dopasowanie do samochodu.
    • 0lidka9 Re: Romer King Plus kontra Duo Plus 05.09.12, 14:50
      Chodzi o to, że oni nie mają duo plusa na miejscu tylko king plusa.. i z tego co się orientowałam to ciężko będzie w moim mieście o oglądnięcie na żywo duo plusasadi teraz mam problem czy decydować się na niego tak w ciemno..
      Samochód to scenic z 2011 roku więc chyba nie będzie problemu żeby duo plusa zamontować, prawda?
      Czyli jednak radzicie duo plusa?
      • amtiredof Re: Romer King Plus kontra Duo Plus 05.09.12, 16:07
        Na rozpisce nie widzę Scenic'a III, ale w poprzednich generacjach można było montować i bez pasa TT i z nim: Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka