Dodaj do ulubionych

Hyundai tucson 2009, jakie foteliki z isofix?

26.03.13, 00:18
Wiem, ze to już kolejny post z kategorii " jaki", jednakże dalej trudno mi się konkretnie rozeznac w temacie i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. Poszukuję Fotelikow dla dwójki dzieci do ww auta. 15-36 kg dla syna- prawie 19 kg, ok 107 cm, przeciętna budowa ciała, idealnie, gdyby choć trochę odchylal sie do spania. I pierwszy fotelik dla niemowlęcia- myślałam o mc z baza family fix, zeby starczylo i na drugi fotelik (pearl) ale mam coraz wiecej wątpliwości... Z góry dziękuje za wszystkie porady.
Obserwuj wątek
    • nori28 Re: Hyundai tucson 2009, jakie foteliki z isofix? 26.03.13, 21:25
      mogłabym prosić o wskazówkę , gdzie sie udac na przymiarkę? Który sklep na Sląsku lub w Krakowie polecacie?
    • nori28 15-36kg: kidfix, recaro , be safe izi up x3 fix??? 04.04.13, 12:26
      Pozwole sobie przypomnieć - dla dziecia jak powyżej, auto tucson 2009- priorytet to bezpieczeństwo, i odchylenie do spania.
      A dla noworodka co polecilibyscie? ten mc z baża familyfix to dobry wybór, czy lepiej romer z bazą?
      Please, pomóżcie, termin sie zbliża, czytam, czytam, czytam o tych fotelikach i dalej jestem w kropce.
      • mrukumaster Re: 15-36kg: kidfix, recaro , be safe izi up x3 f 04.04.13, 18:06
        besafe jak najbardziej. Co do fotelika 0-13kg dla mnie romer jest najciekawszy i jeden z najbezpieczniejszych.
        • nori28 Re: 15-36kg: kidfix, recaro , be safe izi up x3 f 04.04.13, 20:00
          Dziękuje smile w sobotę jedziemy przymierzać/kupować- mam nadzieje, bo mózg mi już paruje od myślenia który wink
          • nori28 Re:a casualplay protector fix? 12.04.13, 07:43
            Juz po przymiarkach, z tym, ze dalej mam watpliwosci...
            Nasza uwagę zwrócono rownież na casualplay protector fix. Podoba nam się regulacja pochylenia oparcia pokretlem z przodu. Troszkę odchylone oparcie dosuwa metalowa dolna cześć tylnego stelaza mocno do kanapy i fotelik wydaje się siedzieć bardzo stabilnie w samochodzie.
            W testach z 2008 miał 4*, ale właśnie, to chyba jedyny fotelik na takim jakby stelazu aluminiowym, reszta ( brane pod uwage be safe, kidfix, monza) miała plastikowe skorupy, jak to się ma do bezpieczeństwa?
            Ten fotel przewija się w starszych postach, ale ostatnio o nim cicho, dać sobie spokój, czy warto się nad nim zastanowić?
            • mrukumaster Re:a casualplay protector fix? 13.04.13, 15:29
              Konstrukcja jest ok. Wadą tego fotelika jest to, że zdarza mu się nie pasować do samochodu oraz w porównaniu np. z Romerek, Recro czy Besafe moim zdaniem (subiektywnym) bardziej ergonomiczne siedziska są wspomnianych przeze mnie. Nie rusza mnie opcja pokrętła oraz regulacji głębokości siedziska ze względu na to, że dla mnie jakiekolwiek regulacje i tak trzeba robić przed wyjazdem, w trakcie jazdy musi siedzieć dorosły, który po zmianie pozycji poprawi pasy, pozycję dziecka oraz wysokość zagłówka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka