Dodaj do ulubionych

Recaro Monza nova isofix

31.08.13, 17:20
Bardzo proszę o radę. Jestem kompletnie niezorientowana w temacie fotelików dla starszych dzieci. A muszę szybko zakupić fotelik dla mojej prawie 6-latki. Wybrałam fotelik Recaro monza nova z systemem isofix. Jesli moja córeczka będzie jeździła ze swoim tatą, bardzo rzadko ,to fotelik będzie zamocowany za pomocą systemu isofix. Jeśli zaś będzie podróżować ze mną , codziennie praktycznie to fotelik będzie przypięty tradycyjnie. I chciałabym zapytać znawczynie tych fotelików , na czym właściwie polega montowanie takiego fotelika , czy chodzi tylko,że dziecko swoim ciężarem dociska fotelik i normalnymi pasami samochodowymi jest przypięte? Moja córka jest szczupła, wazy niecałe 15 kg, czy fotelik sprawdzi się i spełni swoje zadanie? No i wreszcie czy isofix łatwo się składa?
Obserwuj wątek
    • barbie09.07 Re: Recaro Monza nova isofix 01.09.13, 20:54
      Bardzo proszę o pomoc właścicielki tego fotelika. Zupełnie nie wiem co robić. Przeszukałam stare watki z Monza i juz z głupiałam do reszty czy ten fotelik może nie pasować do mercedesa a klasy? Musze kupić fotelik przez internet , nie mam mozliwości przymierzyć go do auta sad
      • mrukumaster Re: Recaro Monza nova isofix 02.09.13, 20:20
        a jaki rocznik a klasy? Zamki pasów na metalowych linkach dłuższych. Jak tak to może nie pasować. Jaki jest ten drugi samochód? Dziecko musi miec 15kg w foteliku 15-36kg bo istnieje chociazby zagrożenie nie zadziałania blokady pasa w momencie wypadku,
        • barbie09.07 Re: Recaro Monza nova isofix 12.09.13, 11:33
          Fotelik juz dotarł, pasuje idealnie. Okazało się że moja a klasa ( 2007 rok) ma isofix smile Drugie auto passat dwuletni ,także tu byłam pewna ,ze isofix jest. Fotelik bardzo fajn. Jestem zadowolona z zakupu. Córka rowniez wink
          • mrukumaster Re: Recaro Monza nova isofix 12.09.13, 14:35
            Wszystko fajnie ale jeżeli dziecko nie ma 15kg to nie może w taki fotelu jeździć.
            • barbie09.07 Re: Recaro Monza nova isofix 13.09.13, 15:28
              Waga dokładnie 15 kg w ubrankach ,ale ani grama więcej. W cieplejszej kurteczce nawet ciut więcej. Wzrost 106. Pasy przebiegają prawidłowo.
              • mrukumaster Re: Recaro Monza nova isofix 14.09.13, 19:12
                No właśnie piszę że jest na granicy. Wystarczy przeziębienie i dziecko może zejść poniżej 15kg i może być niespodzianka w razie wypadku tfu tfu
    • mbwele Re: Recaro Monza nova isofix 06.01.14, 17:49
      Zobacz tutaj centrumopinii.pl/reviews/fotelik-samochodowy-recaro-monza-nova-opinie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka