dorkasz1 02.01.11, 08:47 Witam w drugi dzień Nowego Roku. Dzień dłuższy od najkrótszego w roku o 8 minut! www.kalendarz-365.pl/kalendarz/2011/stycze%C5%84.html Znaczy się, Moje Drogie, idzie wiosna! Miłego dnia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Ciepło jest 02.01.11, 08:58 a u mnie się ochładza, jutro ma padać śnieg :} ale to ponoć chwilowe, od soboty obiecują temperatury powyżej 10 stopni, na +. pażyjom ... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Ciepło jest 02.01.11, 09:52 Ciepło,bo wiosna idzie dużymi krokami i nie widzę inaczej!!!!U nas tez na + i śniegu coraz mniej:)Dziś wybieramy się na działkę,bo od początku zimy średnio raz w tygodniu śni mi się.Woła mnie czy co? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Ciepło jest 02.01.11, 13:35 jasne, że woła:) zaśpiewajcie jej coś z Kajetanem, może o wiośnie?:) Ja znowu mam sny różane, co bez zaglądania do sennika oznacza, że mam łeb nabity mrzonkami i robota pójdzie mi jak po grudzie... Ustalam listę wiosennych zakupów, żeby się zmotywować, bo w puszce po herbacie, gdzie odkładam fundusze na ogród, jakoś dzwoni a nie szeleści:( Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Ciepło jest 02.01.11, 14:31 Niech dzwoni, byle było. Do wiosny się rozmnoży :) Ciepło u mnie, aż się zdziwiłam. Na plusie i słońce się przebiło. No, no całkiem miły dzień się zrobił. Odpowiedz Link
hesperia1 sypie:( 03.01.11, 10:52 Sypie śnieg jak szalony.A my wiosny w styczniu wypatrujemy;) Odpowiedz Link
leloop Re: sypie:( 03.01.11, 11:07 u mnie miało sypać a nie sypie :) jeszcze jutro ma być zimniej a już w czwartek +11 nawet w nocy :) patrzyłam na Polskę, na D.Slasku w niedziele słońce i +5 Odpowiedz Link
horpyna4 Re: sypie:( 03.01.11, 11:29 U mnie sypie i jest -1. Miałam wybrać się do sklepu po szklanki, ale chyba poczekam na odwilż. Taki towar chyba lepiej nieść po bardziej szorstkiej nawierzchni... Odpowiedz Link
bakali Re: sypie:( 03.01.11, 11:53 A u mnie od kilku dni odwilż jak się patrzy. Spod sniegu już wychodzi trawa, a sam śnieg zmienił się w hałdy brudnej brei. I od razu moje ptaszki znalazły lepszą stołówke, dziś w karmniku nie ma ani kosa, ani rudzika, tylko niezawodne sikorki i sójka sztuk 1 :) Odpowiedz Link
yoma Re: sypie:( 03.01.11, 16:02 PS Horpyna się dziwisz. Byłam wczoraj na Wsi i odśnieżyłam, czyli sypać musi. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: sypie:( 03.01.11, 16:08 No to przynajmniej winny się znalazł (a właściwie winna). Odpowiedz Link
yoma Re: sypie:( 03.01.11, 16:17 Nie czuję się winna. To jest taki sam ciąg przyczynowo-skutkowy jak to, że słońce zaszło, to i wzejdzie; nic nie poradzisz. Odpowiedz Link