lellapolella Re: Rosarium zadzwoniło 07.10.11, 20:30 No co ty, nimi się nie trzeba martwić:D Martwić to się trzeba kurierem, mój tradycyjnie poleciał sobie w kule i musiałam dzwonić do R., żeby dziada ścigali... Odpowiedz Link
yoma Re: Rosarium zadzwoniło 07.10.11, 23:18 No to w środę się nigdzie nie ruszam i dobrze, z samych nudów napiszę ta paręnaście tysięcy :) Odpowiedz Link
yoma Re: Rosarium zadzwoniło 12.10.11, 13:49 Lella, ty zdaje coś mówiłaś, że te pteracanthy takie brunatnawe, a nie mogę znaleźć. Rozumiem, że tak ma być? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Rosarium zadzwoniło 12.10.11, 14:00 Pisałam, że kolce wielkie ale brunatne, one chyba za młodu tylko są czerwone, co oznacza, że będziemy musiały ciąć, żeby mieć młode przyrosty sadzonki były takie: na starszych pędach kolcowo nic ciekawego, na najmłodszych- duże, brunatne haki... tak sobie kombinuję, że jak wszystkie chyba kwitnące raz, będą kwitły tylko na starszych pędach, co oznacza, że albo kolce albo kwiaty dobrze, że mam dwie:) Odpowiedz Link
yoma Re: Rosarium zadzwoniło 12.10.11, 14:13 No bo ta Pteracantha wygląda jak własne zwłoki, wszystko ma brunatne. Powiedz, że poszła już spać i że tak ma być... kurcze, żeby się człowiek głupią różą tak przejmował... Ja i tak tnę na zasadzie: co przemarzło, to do cięcia - zobaczymy, co one przez zimę ze sobą zrobią, po prostu. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Rosarium zadzwoniło 12.10.11, 14:29 Pewnie róże lubią, żeby się nimi przejmować ;) Nie martw się, odżyją na wiosnę! Odpowiedz Link
leloop Re: Rosarium zadzwoniło 13.10.11, 11:36 no to ja tez sobie zamówiłam "pterodaktyla", do kompletu dodałam sobie Marię Curię. pterodaktyl był w promocji a dodatkowo dostałam zniżkę za sfanowanie się na fejsie, w rezultacie mam dostawę gratis ;) tylko czy dostanę bo wybrałam tańszą opcję poczty, he, he ;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Rosarium zadzwoniło 13.10.11, 11:46 Leloop, nie zapominaj, że masz pterodaktyla u mnie, bo cię zastrzelę gołymi ręcami...siedzi w donicy zadołowany i czeka, ja go nie posadzę, bo już nie mam miejsca. Mam nadzieję, ze nie zamówiłaś tego z żółtymi owockami(Chrysocarpa) zadołowałam ci jeszcze tę, o której gadałyśmy u mnie, podobną do Louise Odier Odpowiedz Link
leloop Re: Rosarium zadzwoniło 13.10.11, 12:36 nie zapomniałam ale przecież wiesz, ze ja mam hektar a tez chciałam JUŻ, bezy na wiosnę patrzeć jak mu kolce rosną ;) nie wiem jakie ma owoce, bo nie pisali, okaże się w praniu :) Odpowiedz Link
yoma Re: Rosarium zadzwoniło 14.10.11, 12:22 Bez na wiosnę tylko patrzeć, tfu jakich bez, bzu :) Opowiadałam wam anegdotę o dzieciach, smoczkach i bzie? Opowiadałam chyba. Zakładam drugi wątek powiązany z Rosarium, bo tu mi zginie, a pragnę się podzielić :) Odpowiedz Link
leloop wszyscy maja, wszyscy maja, mam i ja :) 22.10.11, 14:37 poczta dowiozła, nic dziwnego, nasza stara listonoszka wróciła :) pterodaktyl z czerwonymi owocami jak głosi etykietka a ta druga to "MariaCuria" Odpowiedz Link
lellapolella Re: wszyscy maja, wszyscy maja, mam i ja :) 22.10.11, 14:57 ładniutkie:) Pterodaktyl- wiadomo, ale z Marii też będziesz zadowolona-śliczna jest, pachnie i ponoć potrafi wielka nawet na naszym biegunie wyrosnąć:) Odpowiedz Link