Dodaj do ulubionych

Hes, poszło

14.11.11, 16:44
pilnuj może listonoszki, bo to jest paczuszka. Mała, ale widocznie trójwymiarowa, nie wiem, czy do skrzynki wlezie.

A tej hatiory ze starcem nie pokazywałam w tym, co mam, bo hatiora mi się wydała zbyt mało reprezentacyjna, a starzec wisi, nie rzuca się w oczy i najnormalniej w świecie o nim zapomniałam... :)
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: Hes, poszło 14.11.11, 17:35
      Yoma,cmok taki wielki.Listonosz z takimi paczuszkami kwapi się na piętro i do rak własnych wsadza:)

A tej hatiory ze starcem nie pokazywałam w tym, co mam, bo hatiora mi się wydał
      > a zbyt mało reprezentacyjna,
      Mam mało reprezentacyjny parapet,będzie pasowało;)

a starzec wisi, nie rzuca się w oczy i najnormalni
      > ej w świecie o nim zapomniałam... :)
      Gdzie ja go powieszę?Moze wysoką doniczkę mu sprawie?Będzie pretekst żeby do ogrodniczego pojechać:)
      • yoma Re: Hes, poszło 14.11.11, 17:44
        Wisi, bo rośnie dość długi, u mnie jest tak na 2/3 okna. Wysoka doniczka to jest pomysł, będziesz miała na niego oko, żeby nie wychodził na spacer :)

A ja bym sobie jeszcze walnęła cissusa sukulentowego, też z tych długich, nie pamiętam, jak się nazywa... o rany!

Wlazłam w gugla, żeby poszukać i pierwsze, co mi się otworzyło, to to

absolutnie nie to miałam na myśli, ale to jest zajedwabiste!
        www.kaktusy.com.pl/foto/sukul/dscn9628.jpg
        • yoma Re: Hes, poszło 14.11.11, 17:49
          A chodziło mi o tego

en.wikipedia.org/wiki/Cissus_quadrangularis
          • yoma Re: Hes, poszło 14.11.11, 18:50
            Ale wiecie

jeśli coś się nazywa kwakwa, to ja muszę to mieć :)

www.asclepiad-exhibition.org/Pseudolithos_%20m_-_Quaqua.htm
          • hesperia1 Re: Hes, poszło 14.11.11, 22:29
            Bulwa świetna.Duńczyk ma fajne bulwy.Dlaczego ja na takim zadupi mieszkam?Dlaczego mam jeden parapet?Może drugie okno stworzyć?A co za tym idzie drugiego męża szukać,bo obecny nie rozumie kompletnie jak można na małym parapeciku naustawiać tyle doniczek.Yoma,chyba przyślę go do Ciebie,żeby sobie popatrzył ile doniczek można pomieścić w jednym mieszkaniu:)
            • lellapolella Re: Hes, poszło 14.11.11, 23:17
              widziałam ostatnio takie fajne coś; jakby okno spotkało akwarium i mieliby razem dziecko wyglądałoby dokładnie tak:) W dodatku miało lampy i przesuwało się na kółkach. Samoróbka ale b. fajna, na kfiatki oczywiście.
              • andziaos Re: Hes, poszło 15.11.11, 00:33
                już się naumiałam - czeba we wszystkie wątki włazić, żeby się nowinek dowiedzieć!
                Bo niby o list-ach-noszach a i tak jakieś zielsko w zanadrzu:D
                • yoma Re: Hes, poszło 15.11.11, 09:29
                  Zboctwo, Andzia, zboctwo :)
            • yoma Re: Hes, poszło 15.11.11, 09:28
              Spoko Hes

jak będę dorywać jaką bulwę, to dam ci znać. Mężowi pokaż te zdjątka z dżunglą, co pokazywałam... :)
    • hesperia1 Re: Hes, poszło 16.11.11, 14:53
      Yomka,daj pyska,niech Cie uściskam:*Paczka pancerna doszła,roślinki cudne,całe i zdrowe.Kajetan stwierdził że to pewnie dla niego od Ciotek;)Przywłaszczył sobie "kulkowca".Wszystko posadzone i cieszy moje oczy.Dziękuję:)
      • yoma Re: Hes, poszło 16.11.11, 15:09
        Daję pyska, bardzo się cieszę, niech ci... eee... wam rośnie :)
    • yoma Re: Hes, poszło 16.11.11, 18:35
      Macie, pogapcie się

picasaweb.google.com/115632447582745071376/CaudiciformicPlants?gsessionid=-O-Zx6Iw629sHynharZZMQ#

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka