Dodaj do ulubionych

TrUjka :DDD

23.12.11, 17:49
no myślałam, że zejdę :D

Dzwonią słuchacze do radia i opowiadają, co tam u nich przed świętami. I zadzwonił koleś i mówi tak:

- Ja tam jestem człowiekiem bardzo tolerancyjnym. Ja rozumiem mycie okien, odkurzanie, trzepanie i takie tam. Ale w tym roku śniegu nie ma i moja ukochana, najdroższa małżonka kazała mi skosić trawnik!

Dziesięć minut się śmiałam :)
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 18:02
      słyszałam:) Kuba S. mu propnował, żeby przekształcić to w imprezę biletowaną;)
      • yoma Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 18:16
        A tego to już nie usłyszałam, bo ryłam w głos :D
    • leloop Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 20:18
      ja kazałam mojemu dokończyć boazerie (1,5 m2) w sralonie , boazeria się kładzie od 2 lat (dwie ściany tylko) i stwierdziłam, ze już wystarczy ale okien wszystkich nie umyłam, dywanów nie czepalam , bo nie mam ;)
      a z kolesia obśmiałam się jak norka dzięki :)
      • yoma Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 21:00
        > okien wszyst
        > kich nie umyłam, dywanów nie czepalam , bo nie mam ;)

O, to całkiem jak ja :)
      • yoma Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 21:07
        A mój się właśnie uparł, że naprawi mi drewnianą misę, która się była rozszczelniła i dno jej chleboce. Widzicie ten obrazek: chałupa na glanc, świeżym chlebem pachnie, chojar na honorowym miejscu, pod chojarem prezenty, wedle chojara na barku makowce się pysznią, orzechy i owoce, a przed tym wszystkim na pierwszym planie na starej gazecie misa ściśnięta paskiem od portek, bo imadło na Wsi. No żeż :)
        • lellapolella Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 21:34
          dajże spokój chłopu, przecie się musi czymś zająć, jak go tak szczujesz prezentami i makowcem;)
          • yoma Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 22:02
            Toż nic nie mówię, uczyniłam tylko dystyngowaną uwagę o surrealistycznym wyglądzie anturażu :)

Poszedł lepić z dzieciami pierogi, ma robotę.
        • leloop Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 22:21
          dobrze, ze misa a nie motorynka czy inna Jawa ;)
          • yoma Re: TrUjka :DDD 23.12.11, 22:29
            Ściśnięta paskiem od portek. Always look on the bright side of life, hę? :)
            • andziaos Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 03:00
              he he :)
              a pana od trawnika słyszałam, myślałam, że orła ze śmiechu na mopie wywinę:)
              a tu dla Was taka piosneczka świąteczna co mi dzisiaj cały dzień po łbie łazi
              marcin85pila.wrzuta.pl/audio/6kF418FGu0z/dzieciece_koledy_-_bosy_pastuszek
              • yoma Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 09:56
                Andzia, zlituj się, nie lataj na mopie o trzeciej nad ranem :)
                • lellapolella Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 11:40
                  nie, no, na mopie Andzia latała, jak było o panu z trawnikiem, o trzeciej tylko drobne poprawki;)
                  • andziaos Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 12:29
                    :D:D:D
                    to są efekty braku dostępu do ogrodu - rynce się nudzą :)
                    • yoma Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 16:25
                      Kfiatki było przesadzić :)
                      • dorkasz1 Re: TrUjka :DDD 24.12.11, 22:09
                        Albo cebulków nasadzić na szczypiorek, nasionek do kiełkownicy sypnąć...
                        • yoma Re: TrUjka :DDD 26.12.11, 12:07
                          Św. mi przyniósł donicę do kiełkowania ziółków :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka