Dodaj do ulubionych

Znajoma donosi

02.01.12, 15:30
że ją pczoła dzisiaj użarła :))
Obserwuj wątek
    • kocia_noga Re: Znajoma donosi 02.01.12, 15:34
      W sobotę coś latało w powietrzu, nie przyjrzałam się, ale wielkości muchy spożywczej (tzn dla kota).
      Mówią, że koniec świata latoś.
      • bei Re: Znajoma donosi 02.01.12, 15:51

Rozom jeszcze nie zmarzły liscie, co to będzie, jak mroz przyjdzie??
        • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 16:25
          Nic im nie będzie. A sezon temu jak było, ciepłociepło i nagle przymroziło i nic.
      • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 16:24
        Mówią, że odwołany :)
        • horpyna4 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 17:17
          Kupiłam niedawno buty. Na jeszcze wyższej platformie od zeszłorocznych, żeby móc w razie czego chodzić po słonej pośniegowej brei... no i z tego powodu może zimy nie być, a zwłaszcza może nie być dużo śniegu. Bo jak człowiek zapobiegliwy, to ta jego zapobiegliwość zwykle okazuje się zbędna.
          • dorkasz1 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 17:34
            Nooo... ze stroiszy chyba ognisko zrobię. Nigdy nie miałam tyle gałązek, jak teraz.
            • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 18:25
              Pewnie, że ognisko. Kozaki sobie jesienią kupiłam. Z futerkiem. Leżą.
              • andziaos Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:12
                Moje też leżą - chyba Horpyna ma rację z wpływem zapobiegliwości na zimę :)
                A, biedronki mi po chałupie fruwają. Ale jakieś dziwne. Podobno azjatyckie.
                • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:22
                  Jak trzy razy większe od naszych, w czarne kropy i bez jasnych obwódek wokół krop, to azjatyckie :)
                • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:23
                  > z wpływem zapobiegliwości na zimę :

A Czukcze trzeci rok chrust zbierają :D
                  • lellapolella Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:34
                    ja tam zaczekam z ogniskiem;) Ale tyle stroiszu, liści w worach i tamże igieł sosnowych- też jeszcze nie miałam.
                    • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:37
                      U mnie się chrust ogniskowy skończył, chyba się muszę zamienić w Czukczę :) Ale tyle nagrabionych lisci czekających na wykorzystanie to nie miałam.
                      • dorkasz1 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:43
                        Ja to bym się nawet cieszyła, gdybym nie musiała tego stroisza rozkładać. Bo muszę się Wam przyznać, że mam uczulenie na iglaki :( Jak ściągałam te gałązki, to tak się nakłułam, że później skrobałam się jak świnia o pień. A nie lubię grubych rękawic. Wiadomo, że ognisko nie wcześniej niż w kwietniu, a i to na koniec. W ubiegłym roku róże najbardziej dostały w kość właśnie w kwietniu.
                        • yoma Re: Znajoma donosi 02.01.12, 21:13
                          > ognisko nie wcześniej niż w kwietniu,

Czemu?
                • hesperia1 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:42
                  A ja kurtkę zimowa zakupiłam i nie powie po czym pot mi spływa...
                  • dorkasz1 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 19:44
                    No to nie noś, oszczędzaj. Będziesz miała nową w przyszłym roku :)
                    • hesperia1 Re: Znajoma donosi 02.01.12, 21:27
                      Nie mam wyjścia,stara podarłam kiedy na sankach zjeżdżałam;)
                  • horpyna4 Re: Znajoma donosi 03.01.12, 06:42
                    Czyli odpędziłaś zimę kurtką podobnie, jak ja butami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka