02.02.12, 11:46
Wsadziłam na próbę jaskra i anemona w doniczkę i proszę. Jaskier wyszedł pięknie, a anemona ani widu, ani słychu.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/lcul0NCDL1puLYOa1B.jpg
Obserwuj wątek
    • bakali Re: Jaskier 02.02.12, 12:01
      Anemon ma grubą skorupkę, dobrze przed posadzeniem namoczyć nasiona.
      Ale na pewno wyjdzie i zdąży zakwitnąć, ja kiedyś wsadziłam wprost do gruntu w marcu i dośc szybko miałam piękne fioletowe kwiaty.
      Oczywiście gratuluję jaskra :)
      • dorkasz1 Re: Jaskier 02.02.12, 12:08
        Agroholiczki! Luty jest, mróz taki, że gile w nosie zamarzają.
        • se_nka0 Re: Jaskier 02.02.12, 13:43
          O to, to. Doniczkami okna zaśmiecają ;) :)
          • dorkasz1 Re: Jaskier 02.02.12, 13:53
            Taki mały jaskier, a tyle radości :)))) Gratulacje :)
            • asta6265 Re: Jaskier 02.02.12, 15:28
              Otóż to mała rzecz a cieszy. W takie mrozisko to wszystko co wykazuje życie cieszy.
              • lellapolella Re: Jaskier 02.02.12, 15:47
                Asta, jakie ładne zielone:) BTW gdzieś powinnam mieć bulwkę żółtego jaskra ale gdzie?
                • bakali Re: Jaskier 02.02.12, 15:51
                  lellapolella napisała:

> Asta, jakie ładne zielone:) BTW gdzieś powinnam mieć bulwkę żółtego jaskra ale
                  > gdzie?

o tej porze roku i będąc w naszym towarzystwie, powinnaś ją mieć już w ziemi :D
                  • yoma Re: Jaskier 02.02.12, 16:02
                    Niedawno szukając podstawki pod doniczkę znalazłam zasuszoną na amen bulwkę świadka wątpliwego... no dobrze, śniedka :)
                  • lellapolella Re: Jaskier 02.02.12, 16:09
                    mówisz? wyjęłam ją z doniczki a potem gdzieś odłożyłam, pamiętając, żeby sprawdzić, jak ją przechować, dopóki na śmierć nie zapomniałam... obawiam się, że uległa już takiemu skurczeniu, że nie znajdę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka