Dodaj do ulubionych

kolejne dziecko

02.04.12, 09:28
mi pojechało na wycieczkę, szkoda, ze nie w zeszłym tygodniu gdy było tak ciepło ;)
Ile de Bat'z na La Manche a na niej stworzony w początkach 20 wieku "Jardin Colonial Georges Delaselle", ogród egzotyczny z ok. 2000 gatunków, palmy, gagawy i takie tam drzewiaste paprocie :)
www.jardin-georgesdelaselle.fr/site2012/01_visite_FR/visite_FR.html trzeba kliknąć na takie malutkie "voir la galerie" pod zdjęciem
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: kolejne dziecko 02.04.12, 11:01
      Powinien być zakaz oglądania przepięęęknych widokow . Cudności w galerii.
      • dorkasz1 Re: kolejne dziecko 02.04.12, 13:50
        Po przeczytaniu tytułu wątku pomyślałam, że sobie zrobiłaś kolejne dziecko :)))
        • leloop Re: kolejne dziecko 02.04.12, 13:56
          > Po przeczytaniu tytułu wątku pomyślałam, że sobie zrobiłaś kolejne dziecko :)))
          złośliwa maupa ;P
      • lellapolella Re: kolejne dziecko 02.04.12, 13:59
        a już myślałam, że masz kolejne dziecko;))
        bo ja mam, choć to dziecko psa. Chłop przywlókł dla siebie, bo z Zośkiem tylko ja trzymam komitywę i od piątku mamy bal wampirów:)Właśnie wróciliśmy z pierwszego szczepienia.
        • lellapolella Re: kolejne dziecko 02.04.12, 14:00
          zawsze musicie mi się tak wchrzaniać, gdy piszę? nie mogę niczym zabłysnąć, buuu
          • leloop Re: kolejne dziecko 02.04.12, 14:07
            > zawsze musicie mi się tak wchrzaniać, gdy piszę?
            wolno piszesz ;)
            • lellapolella Re: kolejne dziecko 02.04.12, 14:12
              szybko piszę ale wolno wysyłam;)
        • leloop Re: kolejne dziecko 02.04.12, 14:07
          no to wesoło macie :)
          • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 14:35
            A w Lubiechowie sprzedają palmiarnię

wieczorem mogę wrzucić czynny link, www.anr.gov.pl ogłoszenie nr SGZ-4221-sn-0733/2012/AKP/AP

w skład nieruchomości wchodzą urządzenia oraz nasadzenia i eksponaty botaniczne. Może się ściepniem?
            • lellapolella Re: kolejne dziecko 02.04.12, 15:25
              A w Lubiechowie sprzedają palmiarnię
              gdzie to? (ale sciepywać się nie będę;)
              • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 15:51
                W obrębie JAgielnica, gmina Przeworno, powiat strzeliński :) Jakiś Dolny Śląsk chyba.
                • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 16:13
                  ha!

www.anr.gov.pl/web/guest/oferty4?preventClearCriteria=true
                • lellapolella Re: kolejne dziecko 02.04.12, 16:13
                  a, to spoko, Dorkasz kupi, marudziła dopiero, że ma malusi ogródek;) sprawdź no, czy jakiego akwenu tam nie ma, może Newill się dorzuci Kfiatuszkowi...
                  • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 17:19
                    O akwenie nic nie ma, ale jest kawiarnia. Mogę poprowadzić. Parsk. Knajpa w Wojsławicach mi się przypomniala :D
                    • leloop Re: kolejne dziecko 02.04.12, 20:49
                      Parsk. Knajpa w Woj
                      > sławicach mi się przypomniala :D

a ić, kordonblu ;D
                      ale ruskie byli dobre :)
                      • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 21:03
                        Jest i akwen :)
                        • yoma Re: kolejne dziecko 02.04.12, 21:40
                          No tak, a linka to krasnoludki dadzą?

www.fotosik.pl/tagi/palmiarnia+w+Wa%B3brzychu+Szczawienko+Wa%B3brzych+ro%B6l
                          • dorkasz1 Re: kolejne dziecko 03.04.12, 08:55
                            Tam najbliżej ma Hesperia. Ona młodsza jest. Bo żeby ten bałagan doprowadzić do porządku to po pierwsze trzeba być młodym, bo kawałek życia na to potrzeba, po drugie trzeba być pedantem. Ja nie spełniam żadnego z tych warunków, a Hes spełnia oba dwa :)
                            Jak szybko zacznie grać w Lotto, to i sierotki finansowe będą.
                            • yoma Re: kolejne dziecko 03.04.12, 09:07
                              Hm, a Bakali by miała gdzie trzymac granatowce...
                              • hesperia1 Re: kolejne dziecko 03.04.12, 09:19
                                Dobra,to idę wygrać w tego lotka.Ale warunek mam,będziecie często wpadać żebym się nie zaorała.A Ty Dorkasz to już obowiązkowo na kawę przynajmniej raz w tygodniu coby fachowym okiem spojrzeć i palcem pokazać co trzeba jeszcze zrobić:)
                                • hesperia1 Re: kolejne dziecko 03.04.12, 09:32
                                  Pamiętam że tam pierwszy raz zobaczyłam cytrynę na krzaku.Może 5 lat miałam.Stałam przed tą cytryna i nadziwić się nie mogłam.To było jak objawienie że gdzieś tam,daleko,cytryny rosną jak u nas jabłka.Moje pierwsze ogrodnicze doznanie:)
                                  • yoma Re: kolejne dziecko 03.04.12, 09:38
                                    A ja wam powiem, że Sławek zastrzygł uszami, ale jak zobaczył cenę wywoławczą... ech. Chyba nie dostanę palmiarni na urodziny :)
                                    • hesperia1 Re: kolejne dziecko 03.04.12, 09:39
                                      Yomka,jak wygram to dostaniesz cześć udziałów.Sama tego nie udźwignę.
                                      • yoma Re: kolejne dziecko 04.04.12, 09:58
                                        Dziękuję, dobra duszo.

Gdybyśmy utrzymanie roślin obskakiwały własnymi siłami bez zatrudniania siły roboczej, to to by mogło być samofinansujące się, zwłaszcza gdyby knajpę rozwinąć...

A w ogóle czemuś mam wrażenie, że najdroższa w tym obiekcie jest brama. Jakby tak sprzedali bez bramy?

palmiarnia.republika.pl/brama.jpg
                                        • lellapolella Re: kolejne dziecko 04.04.12, 13:43
                                          jakby co, bramę można potem opchnąć na all. jakiemuś hrabiemu- bardzo stylowa jest:)
                                        • leloop Re: kolejne dziecko 04.04.12, 14:58
                                          Waleria Brama ;)
                                          brama cuś pięknego, sama chętnie zaanektowałabym w charakterze pergoli a nie hrabiankam :)
                                          • hesperia1 Re: kolejne dziecko 04.04.12, 19:46
                                            Jak mam prowadzić palmiarnię bez bramy?Oszalały?
                                            • yoma Re: kolejne dziecko 04.04.12, 20:26
                                              Oj się furtkie drewniane postawi, nie miej przesadnych wymagań. Ta brama to do powozu. Masz powóz? :)
                                              • hesperia1 Re: kolejne dziecko 05.04.12, 13:09
                                                Nie mam,ale moja babka miała.I gdyby było co dziedziczyć to wyobrażam sobie ze akurat powóz przypadłby mi;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka